Induktionshälladapter: Hur Man Gör En Adapter Själv? Hur Väljer Jag En Enhet? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Induktionshälladapter: Hur Man Gör En Adapter Själv? Hur Väljer Jag En Enhet? Recensioner

Video: Induktionshälladapter: Hur Man Gör En Adapter Själv? Hur Väljer Jag En Enhet? Recensioner
Video: Induction adapter or Induction converter or Induction interface disk 2024, April
Induktionshälladapter: Hur Man Gör En Adapter Själv? Hur Väljer Jag En Enhet? Recensioner
Induktionshälladapter: Hur Man Gör En Adapter Själv? Hur Väljer Jag En Enhet? Recensioner
Anonim

Matlagning är en av de viktigaste komponenterna i vårt liv, eftersom det tillåter oss att upprätthålla vital aktivitet. På senare tid väljer fler och fler användare att använda induktionshällar och hällar för matlagning istället för elektriska lösningar. De är mer ekonomiska, ser mer anständiga ut på utsidan och är helt enkelt mer praktiska att använda. Men ofta för sådana plattor används speciella adapteradaptrar, som kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Vad det är?

Den typ av tallrik som övervägs möjliggör användning av rätter som har en speciell beläggning. Att byta spis eller spis med denna typ kräver också byte av köksredskap. Och för att slippa behöva spendera pengar på det använder många familjer en adapter för en induktionsspis - det här är en adapter som är formad som en skiva. Dess huvudfunktion är förmågan att laga mat i vanliga rätter, vars yta inte är lämplig för induktionskokare . Detta inkluderar aluminium- och emaljlösningar samt kokkärl. I allmänhet allt som används av de flesta familjer idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I butiker kan du hitta sådana underlägg med olika diametrar, material och kvaliteter. Den vanligaste vanliga dynan är 3 millimeter tjock och är i tre lager - det första och tredje lagret är gjorda av ferromagnetiska legeringar och det mellersta lagret är tillverkat av aluminium. Enkelt uttryckt är en adapter en adapter som överför värme från spisens yta till botten av kastrullen, vilket gör det möjligt att värma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I samband med att det finns många modeller av en sådan disk, bör du ta reda på hur du väljer den bästa lösningen, vilket gör att du kan laga mat så snabbt, effektivt och effektivt som möjligt. Innan du köper bör du noga studera egenskaperna hos den modell du planerar att köpa.

Du bör vara uppmärksam på dess storlek, eller snarare, tjockleken, materialet från vilket lagren är gjorda, förekomsten av färg och några viktiga detaljer.

Bild
Bild

Det första du bör tänka på är skivans diameter. Trots allt kommer olika modeller att ha olika storlekar beroende på den kokplatta som de kommer att användas på. Huvudregeln i denna fråga är att skålens botten ska täcka minst 80 procent av skivområdet. Om pannans diameter av någon anledning är större, ökar tillagningstiden. Det vill säga, skivan ska matchas till brännaren, med hänsyn till kraven för bottenens minsta diameter och vattenkokaren, stekpannan eller kastrullen - till de dimensioner som har en ferromagnetisk cirkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre kategorier av sådana produkter i butiker:

  • liten diameter - 12-14 centimeter, sådana lösningar kommer att vara idealiska för kaffebryggare;
  • en platta med medeldiameter är lämplig för att installera en behållare med en bottendiameter på 13-17 centimeter;
  • en cirkel med en diameter på 22-26 centimeter kommer att vara en utmärkt lösning för rätter med en botten i intervallet 18-26 centimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt kriterium är närvaron av ett handtag. Modeller med ett avtagbart handtag blir mycket mer praktiska, för tack vare det kan du snabbt ta bort den heta adaptern från hällen och flytta den till en annan plats på spisen. Vanligtvis är handtag gjorda av material som inte är benägna att värma upp, varför de kan tas utan handskar och klämmor. Metallversionen av handtagen värms inte heller, utan bara i fallet när de är gjorda av flera metaller, så det kan också vara en bra lösning.

Det kommer att bli extremt trevligt om ett speciellt hängande hål görs i handtaget, vilket löser problemet med förvaring av adaptern. Och om handtaget tas bort kan det tas bort under tvätttiden eller för separat förvaring.

Bild
Bild

Men du bör också vara uppmärksam på tjockleken på produkten i fråga. Denna parameter beror på den specifika tillverkaren. Ju tunnare en sådan lösning är, desto mer sannolikt blir det billigare. På frågan om vad som är den bästa tjockleken att välja - allt beror på aktiviteten och användningsförhållandena. Om en adapter krävs för ett par kärl med mindre frekvent användning kan en smal version köpas. Om det är planerat att skivan ska användas ofta är det bättre att inte spara pengar och köpa en tjockare version.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal tillverkare tillverkar en skyddande beläggning för skivor av värmebeständig färg. Någon allvarlig praktisk nytta av en sådan beläggning är omärklig, men tack vare den mörknar inte metallen, vilket är oundvikligt om botten på de valda köksredskapen är mindre eller inte fäster för hårt på skivan. En annan faktor som kan påverka valet är möjligheten att tvätta adaptern i diskmaskinen. Vanligtvis anger tillverkaren detta i den medföljande dokumentationen för produkten.

Det är i allmänhet bäst att utföra en manuell diskrensning. För dessa ändamål säljer ett antal tillverkare till och med specialborstar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det händer ofta att det är svårt att välja en adapter för en induktionsspis, eller så finns det helt enkelt ingen ekonomisk möjlighet att köpa den. Och matlagning är nödvändig. I det här fallet kan du bara göra det själv. För att genomföra denna idé behöver vi en metallcirkel med liten tjocklek. Det är önskvärt att det är en stålcirkel. Om tjockleken på en sådan cirkel är för stor kan detta avsevärt sakta ned kylningshastigheten.

Bild
Bild

Det ska sägas att det är bäst om det är en stålkategori som har ferromagnetiska egenskaper. Som regel har den beteckningen IS 114 . Förresten, en sådan cirkel kommer också att vara magnetisk. Och bara när en viss temperatur uppnås ändras dess egenskaper och magnetiseringen stannar. Det vill säga vi pratar om det faktum att materialet i en sådan adapter, som kommer att tillverkas med egen hand, måste vara säkert för induktionsutrustning.

Bild
Bild

Till exempel bör det sägas att en effekt på 2 kW värmer ytan till 225 grader bokstavligen 180 sekunder efter att den slås på. Uppvärmningen kommer att vara konstant, stabil och utföras i samma takt, vilket kommer att bidra till en smidig temperaturökning. Och om metallen är tunn, kommer uppvärmningen att utföras mycket snabbare. Och det kommer inte heller att vara överflödigt att förhindra att ett termiskt fel uppstår i en hemlagad enhet och efterföljande överhettning av induktorn. För att göra detta behöver du bara måla skivan med vanlig färg från sidan av induktionspanelen.

Bild
Bild

Tjocklek kommer att vara en viktig aspekt när du gör en sådan skiva själv. Som beskrivits ovan beror mycket på det. Av denna anledning bör denna egenskap inte försummas. I allmänhet kan du kontrollera kylhastigheten för din hemlagade adapter före användning. Ju tunnare metallen är, desto snabbare svalnar adaptern . Och om du av någon anledning inte är nöjd med hastigheten på kylningen, kan du helt enkelt skjuta den under en ström av kallt vatten.

Och nu direkt om tillverkningsprocessen - det är väldigt enkelt. Först tas en magnetcirkel av en metall med liten tjocklek, någonstans 0,7-1,5 millimeter. Det andra lagret bör vara av aluminium och samma tjocklek. Och igen tar vi ett lager av ferromagnetisk metall. Vi kopplar ihop dem, varefter vi, för bekvämlighet och bättre fastsättning, kan fästa ett handtag på strukturen.

Bild
Bild

Som du kan se är det absolut inget komplicerat med det. Men du kan spara en viss summa.

Driftsregler

Nu ska vi berätta hur du använder en sådan skiva korrekt. För många användare är detta av okänd anledning ett problem, även om det inte är något komplicerat med det. Men rekommendationer i denna fråga kommer inte att skada. Till att börja med noterar vi att en induktionsskiva är en enhet vars algoritm är extremt enkel. Den placeras helt enkelt på en kokplatta av lämplig storlek, varefter kaminen slås på. Men användare gör till synes enkla misstag när de använder en sådan enhet.

Bild
Bild

Till exempel måste du först placera skivan på kokplattan och sedan slå på den. Och du bör inte göra det motsatta, för om du lägger adaptern på en redan fungerande brännare kan detta orsaka att styrenheten misslyckas och den ganska dyra reparationen av själva panelen. Naturligtvis kommer ingenting att hända åt gången, men en permanent bristning av ett magnetfält kommer säkert att påverka enhetens funktion över tid.

En annan viktig punkt - under inga omständigheter ska du värma skivan med brännarens maximala effekt . Detta kommer oundvikligen att leda till dess skada. Ett antal skivmodeller kan användas i detta läge i högst 30 minuter, men denna aspekt bör inte överanvändas.

Bild
Bild

En annan viktig punkt är att när du arbetar med adaptern måste du använda rätter med endast en platt botten. Det ska inte vara några böjningar inåt eller utåt. Och inte heller i något fall ska du använda kokkärl med en mindre bottendiameter. Annars blir antingen adaptern eller glaskeramiken helt enkelt mörkare på grund av den permanent höga temperaturen i stället för den obelagda ytan.

En viktig punkt är att under inga omständigheter ska en tom adapter förvaras på en aktiv brännare . Antingen ska du omedelbart lägga en behållare fylld med mat på den, eller så är det bättre att bara stänga av brännaren tills värdinnan kan laga mat.

Bild
Bild

Efter att ha stängt av kokplattan och tagit bort disken, håller skivan temperaturen i cirka 10 minuter till. Du bör vänta och först sedan demontera enheten. Efter tillagning, innan du tar bort den från spisen, ska enheten först stängas av och först sedan tas bort. Och direkt efter det blir det möjligt att ta bort adaptern. Dessutom kan adaptern också användas som kokplatta eller för att anpassa en stor kokplatta till små köksredskap på olika spiskategorier.

Dessutom är det bättre att välja en skiva med handtag, eftersom detta kommer att öka dess praktiska egenskaper. Handtaget förblir kallt i alla fall, och adaptern kan enkelt flyttas mellan brännarna till önskad plats.

Bild
Bild

Det bör sägas att korrekt drift garanterar en sådan skivas integritet under lång tid.

Recensioner

När det gäller recensioner är de ganska motsägelsefulla. I allmänhet är användarna nöjda med användningen av många skivor, eftersom de förbättrar bekvämligheten med matlagning och ganska betydligt. Användare talar ganska bra om produkterna från Frabosk, som anses vara ett av de mest kända företagen för tillverkning av induktionsadaptrar. Och ett antal användare noterar matlagningens acceleration och den ganska höga kvaliteten på själva skivan.

Bild
Bild

Men det finns också ett ganska stort antal missnöjda användare. Naturligtvis kan några av de negativa recensionerna enkelt hänföras till ett brott mot driftsreglerna för adaptrar för en induktionsspis. Trots enhetens enkelhet lyckas användarna försumma de grundläggande användningsreglerna.

Bild
Bild

Men det finns några negativa recensioner som förtjänar uppmärksamhet. Ett antal användare noterar till exempel att induktionsskivor inte klarar höga temperaturer på grund av att brännarna slås på med maximal effekt. Vissa människor rapporterar en betydande ökning av tillagningstiden. Vissa användare har till och med tid för att tillaga soppa med och utan skiva. Och skillnaden var 15 minuter. Det verkar inte vara särskilt mycket, men att veta förekomsten av ett sådant faktum innan du köper gör inte ont.

Bild
Bild

Många användare noterar den dåliga kvaliteten på adaptrarna själva. Till exempel, för flera användare, delas dessa enheter under ett års användning. Men även här bör det förstås att användarna själva kan bryta mot skivornas driftsförhållanden. Andra noterar handtagets obekväma läge och det faktum att det i ett antal modeller fortfarande värms upp, och ganska mycket. Och de pratar också om designens dåliga uppfattning och inte för mycket bekvämlighet, därför. Ett antal användare är missnöjda med det höga priset på kvalitetsadaptrar för induktionsytor och hävdar att en så enkel enhet inte borde kosta så mycket.

Bild
Bild

I allmänhet ska det sägas att en adapter för en induktionsspis är ett måste för alla hemmafruar . Men frågan om att välja denna enhet bör tas mycket noga.

Innan du köper bör du noggrant läsa recensionerna om modellen du är intresserad av, för att vara säker på att den köpta adaptern inte kommer att göra dig besviken under användningen.

Rekommenderad: