Maunfeldugn: Funktioner I El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Inbyggd Mikrovågsugn?

Innehållsförteckning:

Video: Maunfeldugn: Funktioner I El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Inbyggd Mikrovågsugn?

Video: Maunfeldugn: Funktioner I El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Inbyggd Mikrovågsugn?
Video: Bosch Electronic Oven Demo 2024, Maj
Maunfeldugn: Funktioner I El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Inbyggd Mikrovågsugn?
Maunfeldugn: Funktioner I El- Och Gasmodeller. Hur Väljer Jag En Inbyggd Mikrovågsugn?
Anonim

Även om Maunfeld -apparater inte tillverkas i England, är de av anständig kvalitet. Företaget har producerat sina produkter sedan 1998 och har redan fört fört konsumenternas förtroende. Låt oss ta reda på hur man väljer rätt ugn av detta märke korrekt.

Särdrag

Företagets produkter utmärks av utmärkt montering. I sin produktion används moderna tekniska metoder. Endast de säkraste materialen används. Komponenter används endast från betrodda leverantörer. Det finns ett genomtänkt styrsystem som säkerställer den oklanderliga kvaliteten på varje del.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maunfeld -tekniken ger inga speciella problem. Men det är värt att komma ihåg om dess låga lämplighet för reparation (ibland måste du vänta länge på komponenter). Dessutom är fodralet lätt smutsigt och täckt med fingeravtryck. Dessa problem täcks dock helt av fördelarna med företagets produkter. Dessa inkluderar:

  • enkel byggnad i ugnar;
  • mångfalden av deras funktioner;
  • attraktiv design;
  • underlättad vård;
  • minimal uppvärmning av de omgivande möblerna (på grund av tangentiell luftkylning);
  • effektivitet (snabbhet och utmärkt kvalitet på matlagning);
  • minsta förbrukning av gas eller el.
Bild
Bild

Urvalstips

Inbyggda modeller låter dig inte fritt välja apparatens plats, så det är värt att överväga i förväg var ugnen ska placeras i köksuppsättningen. Experter rekommenderar att man tar hänsyn till energiförbrukningens nivå när man väljer. Moderna krav uppfylls av utrustning vars energieffektivitet inte är lägre än klass A. Det är värt att uppmärksamma de övergripande dimensionerna och användbara produktvolymen. Märkets sortiment innehåller ugnar i olika storlekar (både stora modeller för 67 liter och medelstora versioner för 58 liter och kompakta enheter för 44 liter).

Vi rekommenderar att du noggrant studerar funktionsuppsättningen. Den optimala kompositionen inkluderar:

  • uppvärmning uppifrån och ner;
  • konvektionsläge;
  • grill.
Bild
Bild

Dessa alternativ är tillräckligt för att förbereda någon klassisk måltid. Men fans av kulinariska experiment är bättre att köpa fler funktionella ugnar. Bland de extra funktionerna förtjänar uppmärksamhet:

  • inbyggd belysning;
  • upptining av mat;
  • olika kombinationer av enkel uppvärmning och konvektion.

Färgerna och designen på enheterna är varierande. Du kan välja ett alternativ för vilken köksstil som helst. När det gäller leveransuppsättningen är den ungefär densamma för alla modeller av detta märke.

Antalet extra tillbehör som ingår i standardsatsen är större än andra tillverkares (naturligtvis om vi jämför företag i samma prisklass).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om i första hand överväganden om tillförlitlighet och driftsstabilitet, liksom ett relativt lågt pris, kan du välja en Maunfeld -ugn med en enkel mekanisk kontrollpanel. Mer sofistikerade enheter kostar betydligt mer.

Alla dörrar i ugnarna i detta företag är gjorda med gångjärn, kylning av frontglaset tillhandahålls. Alternativ som säkerhetsavstängning och kylfläkt överlåts till köparen. Det är oönskat att överge dem, eftersom fördelarna med sådana funktioner klart uppväger merkostnaderna . Ofta kommer hushållskokare att älska den teleskopiska versionen. Tack vare dessa element kommer det att vara möjligt att arbeta med tunga bakplåtar utan att skålla eller välta något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den decennier gamla kontroversen kring gas- och elugnar kommer att fortsätta länge. Experter kan inte ge entydiga rekommendationer. Det som är klart är dock att du bör fokusera på anslutning. Om huset redan är anslutet till gastillförseln är det de blåbrända ugnarna som blir de mest ekonomiska. Det viktigaste är att ta hänsyn till alla nyanser av säkerhet.

Ibland finns det helt enkelt inget sätt att installera en gasugn. Därefter väljs elteknik. Men hon har också sina fallgropar. Så enheter måste jordas. Det är värt att komma ihåg att endast kraftfulla kabelledningar med kopparledare är lämpliga för nätförsörjning.

Ett bra alternativ är en kombinerad enhet (elektrisk ugn med mikrovågsfunktion). Sådana modeller låter dig spara köksutrymme genom att kombinera funktionerna i två enheter.

Bild
Bild

Modellöversikt

EOEC sticker ut bland Maunfeld elektriska ugnar. 586 B2. Den snygga svarta apparaten installeras oberoende av hällen. Dess inre volym når 58 liter. Effektiv tangentiell skåpkylning skyddar angränsande möbler. En enkel och pålitlig timer på mekanisk basis kan också anses vara en fördel.

Glaset skyddas pålitligt av en kallfront. Det är helt säkert att röra vid det. Den ädla snygga mörka emaljen är lätt att rengöra. förpackningen innehåller:

  • gitter;
  • standard ugnshållare för bakplåt;
  • själva universalpannan.

Konvektion kan vara med topp- och botten- eller endast bottenvärme. Uppvärmning underifrån utan konvektion är också möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan titta närmare på en annan modell - EOEC. 586 B. Denna enhet är också färgad svart som standard. Arbetskammarens kapacitet når 58 liter.

AEOC: s interna volym är 1 liter mindre. 575B. Dörren kan tas bort från denna modell. Det inre glaset har tramplinjer. Ugnen styrs av mekaniska element. Den levereras med tunga handtag helt i stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den beige MEOFE 676 RIB TMS -ugnen kan se väldigt bra ut. Det finns en kallfront. Produkten låter dig tina upp mycket kall mat. Den grå emaljen kan rengöras utan problem. Ugnen kan användas i grillläge och har en intern belysning.

Leveransen omfattar:

  • typisk pall;
  • sidledare med ett lager av förkromning;
  • trippel glasdörr;
  • gitter;
  • hel handtag i metall med en elegant, rustik design.

Kontrollen utförs med hjälp av mekaniska element. En bra timer är inställd. Volymen på arbetskammaren är 67 liter. Enheten kan fungera i konvektionsläge eller byta ut en separat grill. Den levereras med 3 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer avancerad ugn är MEOM 678 I (D). Det blir mörkt beige. Installationen utförs enligt ett oberoende schema. Tillverkaren hävdar att denna modell överensstämmer med energieffektivitetsklass A. Glaset på dörren ger en panoramautsikt, vilket förstärks av ett intelligent belysningssystem.

Konsumenterna kan kombinera grill- och konvektionslägen. Inställning av inställningar, till exempel för avfrostning, sker genom sensorelementen. Full konvektionsläge är lämpligt när du snabbt behöver förbereda bakverk. förpackningen innehåller:

  • ett par pallar (en djup);
  • gitter;
  • kromguider med 5 nivåer;
  • två-nivå teleskopiska styrningar;
  • infällda kontrollpinnar;
  • kastrull av tyskt värmebeständigt glas (tillval).

Rekommenderad: