Whirlpoolugn: översikt Och Användarmanual För Whirlpool Elektriska Och Gasugnar, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Whirlpoolugn: översikt Och Användarmanual För Whirlpool Elektriska Och Gasugnar, Tips För Att Välja

Video: Whirlpoolugn: översikt Och Användarmanual För Whirlpool Elektriska Och Gasugnar, Tips För Att Välja
Video: Using your Stove And Oven - Tutorial 2024, Maj
Whirlpoolugn: översikt Och Användarmanual För Whirlpool Elektriska Och Gasugnar, Tips För Att Välja
Whirlpoolugn: översikt Och Användarmanual För Whirlpool Elektriska Och Gasugnar, Tips För Att Välja
Anonim

Whirlpool är en mellanklass tillverkare av hushållsapparater. Märkets produkter är av hög kvalitet och pålitliga. Whirlpool inbyggda ugnar är det perfekta tillägget till alla kök. I den här artikeln kommer vi att överväga fördelar och nackdelar med företagets produkter, prata om de tekniska egenskaperna hos de mest populära gas- och elektriska modellerna, och också hjälpa dig att bestämma valet av ugn.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det italienska märket Whirlpool har tillverkat hushållsapparater i decennier. Företagets fabriker finns i hela Europa, inklusive i Ryssland. Företaget har redan intagit en ledande position inom sin nisch i flera år. Företaget övervakar noggrant produktkvaliteten i varje steg i tillverkningen; Whirlpool -utrustning har hög kvalitet på reservdelar och montering.

Ett stort plus för märkets produkter är ett demokratiskt pris med hög tillförlitlighet, praktiska egenskaper och funktionalitet . Ugnarna fungerar länge under korrekt användning. Varje enhet har minst 8 tillagningslägen och många ytterligare funktioner, till exempel timer, klocka, konvektion. Företaget försöker förbättra sina produkter varje år, utvecklarna hänger med i tiden och skapar inte bara mycket funktionella, men också snygga ugnar. En mängd olika designlösningar gör att du kan välja en enhet för vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med enheterna är den ökade säkerhetsnivån . Närvaron av tre rutor och den tangentiella kylfunktionen förhindrar att ytterdörren och köksenheten värms upp. Den tveklösa fördelen är de infällda justeringsknapparna, vilket är särskilt viktigt för barnfamiljer.

Men det finns också nackdelar. I vissa Whirlpool -ugnar bakar den del av maten som ligger närmast dörren dåligt och kräver att pannan roteras.

Bild
Bild

Populära modeller

Whirlpool har ett ganska brett utbud av gas- och elektriska ugnsmodeller.

AKP 288 NA

Den svarta elektriska enheten med bronsbeslag är gjord i retrostil. Den passar perfekt in i den klassiska köksinredningen. Åtta tillagningslägen, inklusive grill och konvektion, låter dig baka många intressanta rätter. Ventilationsvärme möjliggör matlagning på flera nivåer, vilket sparar tid. Närvaron av en timer och klocka är ett stort plus. Temperatur och lägen regleras med praktiska vridknappar. Säkerheten garanteras av funktionen "kall dörr", som förhindrar att glaset värms upp mer än 50 grader. Komplett med ugn - 2 trådställ och 1 djup bakplåt. Priset är 25 900 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

AKP 449 IX

Den elektriska spisen i rostfritt stål med glasdörr passar perfekt in i den högteknologiska stilen. Kontrollpanelen innehåller tre vridreglage: för att växla läge och temperatur samt en timer. Fem matlagningsprogram, inklusive dubbelvärme, grill, konvektion, avfrostning och turbogrill, gör att du kan laga vilken maträtt som helst. En kylfläkt hindrar varm luft från att släppa ut och kyler dörrens utsida. Setet innehåller ett galler och ett djupt bakplåt. Katalysatorpaneler finns tillgängliga separat för att göra rengöringen mycket enklare. Funktion av ytor med låg vidhäftning mot fett. Denna modell har 2 glas inbyggda. Kostnaden är 17 900 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

AKP 807 IX

Gasmodell av rostfritt stål, utrustad med automatisk elektrisk tändning genom att vrida på den ergonomiska ratten. Ugnen har tre tillagningslägen: grill, konvektion och bottenvärme. En mekanisk timer är inbyggd i kontrollpanelen. Dörren med 3 glasrutor håller pålitligt varm luft inne i enheten och förhindrar att utsidan blir för varm. Gasstyrsystemet förhindrar läckage och blockerar snabbt enhetens funktion om det behövs. Ugnen levereras med ett bakplåt, ett galler, en elektromekanisk spett för tillagning av kött och fisk, munstycken för gas på flaska. Priset är 29 800 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

AKZ9 6230 OBS

Multifunktionell strömförsörjningsmodell i onyx svart. Snyggt utseende passar perfekt in i alla interiörer. Enheten har 16 tillagningslägen, varav sex avser funktionen 6 avkänning. Dess särdrag ligger i den automatiska justeringen av ugnen till önskad maträtt. Det föreslagna alternativet visas på kontrollpanelen, och du behöver bara trycka på knappen - enheten väljer självständigt läge och temperatur. Lägen som avfrostning, höjning av degen, ECO, uppvärmning och snabb uppvärmning kommer att underlätta värdinnans arbete mycket. Och också ett separat läge för bakning av bröd och pizza och möjligheten att laga mat på flera bakplåtar samtidigt.

Inbyggd belysning gör matlagningskontrollen mycket enklare . Barnspärren är ansvarig för säkerheten. Ugnen levereras med två bakplåtar och ett galler. Kostnaden är 21 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en ugn rekommenderas det att vara uppmärksam på några detaljer som hjälper dig att göra rätt val.

Se

Det finns två typer av ugnar: el och gas. Var och en av dem har både sina fördelar och nackdelar. Gasversionen är mycket mer ekonomisk. Enheterna är billiga och förbrukar väldigt lite el. Ugnarna är kompakta och har enkla bruksanvisningar. Vem som helst kan hantera integreringen av ett skåp. Ett stort plus av moderna modeller är närvaron av en gasregleringsfunktion, som förhindrar risken för gasläckage. Bland nackdelarna med utsikten kan man peka ut ett litet sortiment och ett antal funktioner.

Elektriska ugnar representeras av ett brett utbud av Whirlpool -märken . De har en mängd olika mönster och ett stort antal användbara funktioner. De är dock dyrare än gaser och förbrukar mycket el, vilket återspeglas i elräkningarna.

Om du köper en elektrisk apparat, försök att få modellerna A + eller A ++, vilket sparar pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Skåpens mått spelar också roll. För ett litet kök rekommenderas det att köpa smala modeller med en bredd på 45 centimeter. Standardenheter är 60 centimeter. Men det finns också stora ugnar med en bredd på 90 centimeter. De är utformade för stora utrymmen och stora familjer. De kan laga flera rätter samtidigt, vilket minskar tiden i köket avsevärt.

Bild
Bild

Antal glasögon

Denna punkt är mycket viktig, eftersom den inte bara är ansvarig för kvaliteten på att baka mat, utan också för säkerheten. Ju fler glas inuti, desto bättre behålls varmluften, respektive visar sig rätten vara mer smakrik och rik.

Med tre eller fyra glas behöver du inte oroa dig för överhettning av ytterdörren, det blir bara något varmt. Detta är mycket viktigt för familjer med små barn.

Bild
Bild

Säkerhet

Förutom gasstyrsystemet och funktionen "kall dörr", som antalet glasögon är ansvariga för, är många ugnar utrustade med ett barnspärr. Genom att trycka på en knapp kan enheten låsas och barnet kommer inte ens att kunna öppna dörren. Vissa enheter har infällda reglage som är dolda i kontrollpanelen och inte kan vridas.

Bild
Bild

Design

Enhetens utseende är slående i första hand. Det är viktigt att välja ugnen på ett sådant sätt att den passar harmoniskt in i kökets inre. Ugnar i rostfritt stål passar perfekt in i högteknologiska, loft- och minimalistiska stilar. För ett klassiskt rum är enheter i retrostil med mässingsinsatser det bästa alternativet . Färg bör också väljas klokt. Den svarta ugnen passar perfekt in i alla kök, den här nyansen passar till allt. Bruna och beige apparater köps för att matcha en köksuppsättning av samma färg. Vissa märken erbjuder ljusa och färgglada ugnar, de är lämpliga för människor som älskar kreativitet och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner

Ytterligare funktioner och lägen spelar en viktig roll när du väljer ugn. Det mest nödvändiga är "grillen", tack vare vilken kycklingen bakas med en krispig skorpa, konvektion, vilket säkerställer enhetlig bakning av rätten och möjlighet till tillagning på flera nivåer. Närvaron av en timer och klocka är också ett stort plus. Håll utkik efter funktioner som kall dörr, förregling och tillval.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Ugndörren kan vara tillverkad av rostfritt stål, mässing eller glas. De två första alternativen är de mest praktiska, eftersom de inte är känsliga för försämring och är lätta att rengöra. Även om glasdörren ser väldigt fin ut, lämnar den ofta fingeravtryck, ränder och repor på den. Vid analfabetism och kraftig påverkan kan det uppstå ett chip på ytan.

Bild
Bild

Recensioner

Användarens åsikter om Whirlpool ugnar är positiva. Kunder köper gärna högkvalitativ och pålitlig utrustning till ett överkomligt pris. Ugnar har fungerat korrekt i många år, de ser snygga ut och har bra funktionalitet. Rätterna är utsökta, saftiga och otroligt mjuka. Närvaron av alla nödvändiga lägen, och i vissa enheter och ytterligare sådana - för att baka bröd, kakor och pizza, är ett stort plus av Whirlpool -ugnar. En bra säkerhetsnivå och möjligheten att blockera enheten anses också vara ett plus. Har ett brett utbud av modeller, alla kan välja en enhet för sin smak och pris.

Men det finns också nackdelar. Trots förekomsten av flera glasögon blir ytterdörren ändå ganska varm. Du kan inte bli bränd, men obehagliga känslor kvarstår. En annan nackdel, många anser att fettdroppar tränger in mellan glasen, vilket förstör utsikten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att rengöra allt måste du demontera insidan av dörren och rengöra varje glas från båda sidor. Det är lätt att göra, men det tar mycket tid.

Rekommenderad: