Elektriska Dörrar: En översikt över Stansformar För Gängning Av Rör, De Bästa Modellerna, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Dörrar: En översikt över Stansformar För Gängning Av Rör, De Bästa Modellerna, Tips För Att Välja

Video: Elektriska Dörrar: En översikt över Stansformar För Gängning Av Rör, De Bästa Modellerna, Tips För Att Välja
Video: RÖRMOKARE 3 TIPS OCH TRICKS 4 FÖRLÄNGA RÖR 2024, April
Elektriska Dörrar: En översikt över Stansformar För Gängning Av Rör, De Bästa Modellerna, Tips För Att Välja
Elektriska Dörrar: En översikt över Stansformar För Gängning Av Rör, De Bästa Modellerna, Tips För Att Välja
Anonim

I butiker kan du hitta ett stort antal olika modeller av klupp, som skiljer sig från ursprungsland, material och måttsteg. Artikeln diskuterar sorterna av elektriska gängmunstycken.

Översikt över arter

Tidigare användes runda formar för gängning av rör. Då dök de första enkla handhållna klupparna upp på marknaden. Lite senare dök ratchets upp i satsen. Och precis nyligen, med framväxten av en stor efterfrågan på konstruktion, dök elektriska klupps upp.

Elpluggar har samma funktionsprincip som manuella, endast el används istället för manuellt arbete

Elektriska gängskärare brukar inte delas upp i stationära och bärbara. De är alla märkta som professionell utrustning och används därför både på företaget och hemma. Den största skillnaden kan vara kraft.

Bild
Bild

Uppsättningen innehåller munstycken med metriska trådar (beräknat i millimeter och skårans vinkel är 60 grader) eller tum (beräkningen utförs i tum och skårans vinkel är 55 grader).

Funktionsprincipen för enheten är ganska enkel . Ett rör sätts in i munstycket av önskad storlek. Verktyget är anslutet till nätverket, och när du trycker på "Start" -knappen applicerar maskinen oberoende av tråden. Ingen extra ansträngning behövs.

Denna enhet är idealisk för svåråtkomliga platser (naturligtvis, om storleken på själva enheten tillåter det). Diametern på rör eller andra spetsar spelar ingen roll, eftersom satsen innehåller olika stora munstycken som enkelt kan bytas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen, som oftast noteras av experter, är möjligheten att återställa den gamla tråden när den föregående har slits ut helt eller måste förlängas (om till exempel en del av röret byts ut eller avskuren).

Bland nackdelarna noteras att verktyget är tungt och tungt på grund av motorn . Ju mer kraft, desto tyngre blir motorn. Och enheten tar också mer plats, även i förpackningen. Många jämför elektriska klupp med en kvarn - de liknar varandra starkt i utseende.

Elektricitet för den här enheten är både ett plus och ett minus . Nackdelen är att klupparna ständigt behöver mat.

Det är oönskat att utföra arbete i regnigt eller fuktigt väder.

Bild
Bild

Toppmodeller

Bland alla modellserier finns det alltid ett betyg på populära modeller som är mycket efterfrågade bland köpare. De har liknande egenskaper, så många vet inte vilken enhet som är bättre att välja. Oftast väljer de verktyget som de rekommenderar, eller så passar det på något sätt in i det acceptabla prissegmentet. Nedan visas de populära modellerna av elektriska kontakter.

ZIT-KY-50 . Ursprungsland - Kina. Ett budgetalternativ för professionella aktiviteter. Utför hur mycket arbete som helst med applicering av trådar upp till 2 tum i diameter. Setet innehåller ett plastfodral, en oljebärare och 6 utbytbara huvuden. Funktionsområdet har en omvänd (omvänd). Liten storlek modell. Bland recensionerna noteras att enheten är idealisk för hemmabruk. Med för mycket användning börjar det värma upp, och bilagorna blir gradvis tråkiga.

Bild
Bild
  • Voll V-Matic B2 . Tillverkad i Kina. Det skiljer sig från det tidigare verktyget med högre prestanda och effekt på 1350 W. Setet innehåller en oljebärare, en annan klämma, en adapter för huvuden och själva utbytbara munstycken. Verktyget har bra recensioner. Lämplig för konstruktion och hem. Bland nackdelarna finns det små problem med chipstopp, men detta kan enkelt lösas genom att koppla bort verktyget från elnätet och blåsa igenom det.

Bild
Bild

VIRAX 1 / 2-1.1 / 4 ″ BSPT 138021 . Tillverkad i Frankrike. Tillhör klassen professionell utrustning. Trådens riktning är både höger- och vänsterhänt. Setet består av 4 huvuden och en klämma. Hela verktyget är tillverkat av höghållfast stål, vilket gör det mycket slitstarkt. Hastigheten är 20 rpm. Lämplig för permanent och aktivt arbete. Oftast köpt av rörmokare eller en byggarbetsplats. För engångsbruk i hemmet är köpet opraktiskt, eftersom prissegmentet är ganska högt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • RIDGID 690-I 11-R 1 / 2-2 BSPT . Ursprungsland - USA. Lämplig för professionellt arbete. Den har en stark motor och 6 utbytbara munstycken. Utför trådning av hög kvalitet. Kroppen har en speciell knapp som skyddar mot oavsiktlig aktivering. Kroppsmaterialet är metall- och glasfiberförstärkt vilket ökar slitstyrkan och hållfastheten. Handtaget är tillverkat av speciell silikon som förhindrar glidning.

Det finns en extra knapp som frigör enheten efter avslutat arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

REMS Amigo 2 540020 . Gjord i Tyskland. Ren trådning. Huvudet har speciella uttag för chips, så arbetet utförs många gånger snabbare. Klämman fäster bra på ytan, vilket ger extra grepp. Satsen innehåller 6 härdade stålhuvuden. Allt är förpackat i ett bärbart metallfodral. Den har både höger och vänster rörelse.

Bild
Bild

700 RIDGID 12651 . Gjord i USA. Modellen är konstruerad för tungt arbete. Produktens vikt är 14 kg, antalet huvuden är 6. Effekt är 1100 watt. Utrustad med omvänd och extra kraftreserv. Kroppen är gjord av gjuten aluminiumlegering. Gängar rör 1”och uppåt. Du kan köpa en adapter och använda ett huvud med annan diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper måste du studera alla egenskaper hos modellen för att bättre förstå principen för efterföljande arbete. Och du kan också göra en liten kravlista för klupps. När du köper ett verktyg bör du lita på följande kriterier.

  • Vikt . Det är nödvändigt att förstå att varje enhet skiljer sig i vikt. Det finns modeller som väger 0, 65 kg, och vissa väger upp till 14 kg och mer. Innan du köper bör du därför hålla instrumentet i dina händer ett tag för att lyssna på dina känslor.
  • Kraft . Hastigheten på det utförda arbetet beror på denna egenskap. Men kostnaden för apparaterna börjar också variera. Ju mer motoreffekt desto högre prislapp.
  • Antal och storleksintervall för munstycken . Det vanligaste storleksintervallet övervägs, där det finns huvuden på 1, 1/2, 1/4 och 3/4 tum. Det är bättre att välja modeller där efterföljande byte av munstycken är möjligt (det vill säga att köpa ett specifikt huvud och inte en hel uppsättning). Vissa klupps går utan möjlighet att byta skär, det vill säga att efter att skärkanten har raderats från munstycket fungerar det inte att byta ut den. I det här fallet måste du köpa ett nytt verktyg. Detta anses vara en knepig marknadsföringstrick, som oftast finns i budgetmodeller.
  • Mått och material . Det finns små modeller som är praktiska att arbeta med, men de kommer inte med ett handtag. Det betyder att det kommer att ta tid att utveckla fingerfärdighet. Tillverkningsmaterialet i detta fall är också ansvarigt för livslängden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha sammanställt en sådan lista kan du gå till valfri butik och börja försöka med verktyget . Det finns ett stort antal elektriska kontakter av både rysk och utländsk produktion på marknaden. Många noterar att den importerade enheten är av bättre kvalitet.

Det är nödvändigt att köpa något verktyg i specialaffärer som har produktcertifiering.

Ansökan

Användningsområdet för elektro-lugs är ganska stort: från trådning av olika rör till användning i montering av volymetriska strukturer (till exempel trappor eller växthus).

Rekommenderad: