Gasspis För 5 Brännare: Egenskaper Och Dimensioner Hos Inbyggda Kokplattor Med Fem Brännare Med Gjutjärnsgaller, Betyg På De Bästa Spisarna

Innehållsförteckning:

Video: Gasspis För 5 Brännare: Egenskaper Och Dimensioner Hos Inbyggda Kokplattor Med Fem Brännare Med Gjutjärnsgaller, Betyg På De Bästa Spisarna

Video: Gasspis För 5 Brännare: Egenskaper Och Dimensioner Hos Inbyggda Kokplattor Med Fem Brännare Med Gjutjärnsgaller, Betyg På De Bästa Spisarna
Video: ✅Top 7: Best 4 Burner Gas Stoves to Buy in 2021 | Review & Comparison | Complete Buying Guide 2024, April
Gasspis För 5 Brännare: Egenskaper Och Dimensioner Hos Inbyggda Kokplattor Med Fem Brännare Med Gjutjärnsgaller, Betyg På De Bästa Spisarna
Gasspis För 5 Brännare: Egenskaper Och Dimensioner Hos Inbyggda Kokplattor Med Fem Brännare Med Gjutjärnsgaller, Betyg På De Bästa Spisarna
Anonim

Den förlängda hällen är lämplig för stora familjer, ägare till hus eller sommarstugor, som behöver en femte brännare under skörden. Den har en ökad storlek (84-90 cm), vilket främjar snabbkokning och aktiv matlagning. För dem som måste laga mycket, är den fem brännare det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hushålls inbyggda hällar kan ha från en till sju brännare, de vanligaste modellerna är från två till fyra. Om familjen saknar kapacitet för en vanlig spis, är det värt att överväga att köpa en fem-brännare spis. Stora alternativ är för besvärliga, ett sällsynt kök kommer att kunna acceptera dem. Det är 5 brännare som täcker bristen på en fungerande resurs och kommer att kunna passa in i ett medelstort kök. Fördelarna med ett sådant köp är följande:

  • det blir möjligt att laga många rätter samtidigt;
  • den anpassade, överdimensionerade mittbrännaren kan användas för en stor kastrull eller skål med sylt;
  • gasspisar är billigare att underhålla än elektriska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men när du köper en förlängd spis, bör du vara beredd på att det kommer att kräva mer installationsutrymme. Hon kommer också att behöva en huva med en utdragbar panel, och det kostar mer än standardversionen.

Bild
Bild

Typer av hällar

De flesta människor måste hantera matlagning dagligen, så när de väljer en spis vill de att den ska vara bekväm, funktionell, lätt att rengöra och vacker. Tänk på vilka typer av material som sådana produkter är tillverkade av. Låt oss försöka förstå vilken av dem som uppfyller alla krav.

Bild
Bild

Glaskeramik

Spektakulära glanskeramiska spishällar är av två typer. I traditionella modeller stiger brännarna över glasytan på vanligt sätt. Sådana spisar kallas "gas på glas". Den vackraste versionen av gasugnar kallas "gas under glas". I detta fall ligger kokzonerna under hällen.

Hällen är gjord av stöttålig värmebeständig keramik . För att skada den måste du ta ett exakt slag av stor kraft. Det ser felfritt ut, oavsett vilken färg det presenteras i: svart, vitt, grått, rött, brunt.

I modellerna "gas under glas" värms endast de angivna områdena av de konventionella brännarna. Resten av panelen är säker att röra vid.

Det är lätt att ta hand om en sådan produkt, eftersom det är en jämn slät yta utan utskjutande element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

Hällen i rostfritt stål ser vacker och imponerande ut. Den är stark, pålitlig och hållbar och passar bra med moderna trender inom industriell och urban stil. Ägarna till en sådan yta måste emellertid utföra grundlig daglig skötsel av produkten, eftersom eventuella fläckar, vattenfläckar och till och med fingeravtryck är synliga på den.

Bild
Bild

Emaljerade ytor

Emaljerade spisar finns ofta i moderna lägenheter. För priset är detta det mest prisvärda alternativet. Tillverkare producerar produkter i olika färger. Sådana ytor är rädda för slag, emaljen kan lossna från dem. Det är bättre att rengöra produkterna med skonsamma metoder.

Bild
Bild

Urvalstips

Efter att ha bestämt produktens material bör du studera resten av nyanserna. Efter att ha läst hela informationen kan du förstå vilken modell ditt kök behöver.

Varma tallrikar

Den fem brännare spisen kan ha värmeelement i olika storlekar och krafter. Oftast innehåller uppsättningen fyra standardbrännare med en diameter på 60 till 70 mm och en femte hög effekt (90-100 mm). En stor brännare har vanligtvis en dubbel eller trippel flamrad. Den ligger antingen i mitten, mellan resten av elementen eller på sidan, i en separat sektion av panelen.

När du väljer en spis måste du tänka på hur den stora brännaren ska användas.

Om det till exempel är bekvämare för värdinnan att lägga en skål med sylt på alla tillgängliga värmeelement, är det bättre att välja alternativet med en stor brännare i mitten.

Bild
Bild

Gitter

När du väljer en yta bör du vara uppmärksam på placeringen av gallren ovanför brännarna. Det är värt att se om de är tillräckligt böjda för stabilitet (t.ex. turkar). Då måste du välja mellan stål- och gjutjärnsmodeller.

Gjutjärnsgaller är pålitliga, hållbara, men de har en porös struktur, vilket gör dem svåra att underhålla.

Emaljerade föremål i stål väger mindre, är lättare att ta hand om, men med tiden kan de böja och rubba värdinnan med flisad emalj.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Innan du köper bör du se till att de deklarerade tilläggsfunktionerna fungerar fullt ut.

  • Elektrisk tändning . Ibland fungerar det inte första gången.
  • Gasreglering . Om lågan släcks stänger systemet automatiskt av gastillförseln. Detta är ett användbart alternativ som ger säkerhet men ökar kostnaden för panelen.
  • Vissa plattor har en funktion " Barnlås ", som kan blockera panelen, förhindra automatisk tändning.
Bild
Bild

Tillverkare

Gasspisar med fem brännare är mindre vanliga på marknaden än vanliga köksapparater. Men trots detta producerar många tillverkare liknande produkter. Tänk på rankningen av de mest populära företagen.

Den ryska köparen är bekant med samlingen av plattor från Italien Ardo … Andra italienska företag är också kända: Ilve, Nardi, Ardesia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljer sig i sin kvalitet turkiska produkter … Kända fembrännare från företag som Beko, Simfer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företagets rumänska ugnar har visat sig bra Electrolux .

Bild
Bild

Moderna hällar av alla märken integreras väl i headsetet, och den femte brännaren blir en extra assistent i köket.

Rekommenderad: