Kök-vardagsrum I "loft" -stil (34 Bilder): Designidéer För Den Kombinerade Hallen

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum I "loft" -stil (34 Bilder): Designidéer För Den Kombinerade Hallen

Video: Kök-vardagsrum I
Video: 30 Modern Lofts (Small Spaces) Design Ideas 2024, April
Kök-vardagsrum I "loft" -stil (34 Bilder): Designidéer För Den Kombinerade Hallen
Kök-vardagsrum I "loft" -stil (34 Bilder): Designidéer För Den Kombinerade Hallen
Anonim

Loftstilen har sitt ursprung i Amerika på 50 -talet. Vid den tiden användes industriområden som bostadskvarter utan förbättringar. Alla rum kombinerades. För att återge de karakteristiska egenskaperna hos denna stil i din lägenhet är det tillräckligt att ansluta två intilliggande rum - köket och vardagsrummet.

Stilfunktioner

För att återskapa funktionerna i loftriktningen, Följande riktlinjer måste följas.

  • Väggarna i ett kök-vardagsrum i loftstil bör vara betong eller tegel utan dekorativ design.
  • Alla tekniska element: gasrör, korrugeringar, vattenanslutningar, ventilation i denna design bör inte döljas bakom väggskåp, utan visas.
  • Taket i rummet ska vara högt. Alla överlappningar ska vara tydligt synliga. Denna stil accepterar inte något stretch- eller gipsskiktak.
  • Stora fönster krävs, helst på golvet. Ett alternativ till de vanliga gardinerna kommer att vara trägardiner och tunga fönsterluckor.
  • Möblerna i köket och i hallen bör skilja sig kraftigt från resten av lägenhetsdesignen, men i harmoni med varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av ett kök-vardagsrum i loftstil föredras av unga familjer med barn och människor i åldern som vill hänga med i moderna modetrender.

Fördelar och nackdelar med kombinerade rum

Till det positiva med det kombinerade köket-vardagsrummet följande punkter kan tillskrivas.

  • Frånvaron av interiörpartitioner gör att du kan öka boytan med flera kvadratmeter. Det betyder att lägenheten verkar mer rymlig och luftigare.
  • Bekvämlighet i vardagen. Medan du lagar mat kan du lugnt se serien och ta hand om barnen som leker just där.
Bild
Bild

Bland nackdelarna med denna design:

  • frånvaron av en kåpa kan leda till deformation av köksytor om du använder detta rum regelbundet;
  • samma nackdel påverkar spridningen av kökslukt i hela huset, det är bra om det är trevliga dofter, men det händer att fisk kokas i köket eller mjölk har rymt, då kan du bara sympatisera med hyresgästerna och deras gäster;
  • inte bara dekoration, utan alla kökstillbehör måste väljas i samma stil: tallrikar, bestick, bordsduk och andra;
  • om kranen går av i köket eller något brinner kan vardagsrummet också skadas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i planering

Komplexiteten i dekoration i loftstil i kombinerade rum ligger i att de måste hållas i samma stil. Detta gäller allt: tapeter, golv, möbler, tallrikar, vitvaror.

När det gäller teknik är en kombination av antikviteter och moderna saker tillåten . Denna kombination ser väldigt original ut. Till exempel en multifunktionell kaffemaskin och en sovjetisk gasspis.

Bild
Bild

Golvet i det kombinerade köks-vardagsrummet ska vara vanligt, tillverkat av kakel, porslin eller stengods. Ett laminat med naturligt träutseende används vanligtvis. Om kaklat murverk väljs, bör det vara mörka nyanser med en åldrad effekt. Alternativt kan du använda en självutjämnande beläggning eller linoleum.

Bild
Bild

I små rum görs golven bäst i ljusa nyanser (vit, grå) med en blank yta. Om parketten läggs vinkelrätt mot fönsteröppningen kommer rummet visuellt att se bredare ut.

Väggarna i bostaden behöver inte vara gjorda av naturlig betong eller tegel, dessa material kan imiteras med vinyltapeter, dekorativa faner, kakel och plastpaneler.

En original designlösning är behandling av väggen med skifferfärg . Detta ger invånarna en extra funktionell yta på vilken de kan krita upp recept eller en lista över produkter att köpa. Ytan rengörs snabbt med en fuktig svamp och försämras inte från användning av krita.

Bild
Bild

Om lägenheten har komplexa hörn, lådor, nischer, kommer loftet att slå dem perfekt. Du kan utöka stilens omfattning något genom att installera en glaspartition med metalldelar, en skärm av olika material eller en bokhylla för rummen. I detta fall kommer små stilfel i utformningen av rum (tillbehör i fel stil) inte att vara så uppenbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Studiolägenhet

Den moderna bostadsmarknaden erbjuder idealiska möjligheter för vardagsrum i loftstil. Detta alternativ är studiolägenheter. Men i denna typ av lokaler finns det vissa begränsningar för att återskapa den önskade stilen: lågt i tak, standardfönster. Om du närmar dig designen av hemmet korrekt kan dessa nackdelar minimeras.

Tapeter med vertikala ränder eller en smal långsträckt spegel, affischer eller träbjälkar hjälper till att visuellt sträcka ut väggarna.

Bild
Bild

Färg- och volymspelet hjälper till att "höja" taket visuellt. Till exempel måla taket i en gråvit färg eller täck det med PVC-film.

Litet rum

En liten lägenhet är ingen anledning att ge upp för att dina drömmar ska gå i uppfyllelse. Tack vare innovativa material och icke-standardiserade designlösningar kan alla rum visuellt utökas. Det är viktigt att följa några grundläggande riktlinjer.

  • Rummet kan inte övermättas med saker och hushållsartiklar. Alla möbler bör vara något mindre än standardstandarder: ett miniatyrhandfat, ett litet köksbord, icke-skrymmande skåp (trä, monokromatiska). Det är nödvändigt att frigöra utrymme så mycket som möjligt genom att gömma alla små tillbehör: grytlappar, slevar, lock och andra köksredskap.
  • Soffan är mittpunkten. Den ska vara liten, helst läderaktig, med en åldrad effekt. Stora mjuka fåtöljer med armstöd måste ersättas med kompakta puffar eller stolar.
  • Inredningsartiklar ska vara "lätta": med en glasbas, tunna ben, med en liten mängd dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

Loftstilen betyder inte alls att rummen ska vara utformade i mörka färger. Alla toner kan väljas, och tack vare de rymliga fönstren, även om de är inredda i en mörk färg, verkar rummet inte dyster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta föredrar designers en snövit nyans som huvudtonen i möbler, och en mörk, väljer den för att dekorera golvet och väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa, mättade färger används endast som accenter, men aldrig som dominerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Koppar, tegel och svarta nyanser hjälper till att skapa den nödvändiga stilstämningen.

Bild
Bild

Originaliteten i det kombinerade kök-vardagsrummet i loftstil kommer att läggas till av en retrotelefon installerad i synligt skick, en mikrovågsugn eller en bardisk med samlingsbar alkohol och vackra vinglas. Det vill säga att alla föremål som visas måste utföra inte bara en estetisk, utan också en praktisk funktion.

Rekommenderad: