Kök-vardagsrumsinredning (65 Bilder): Design Av Den Kombinerade Matsalen Och Hallen I Lägenheten, Vacker Tapet I De Anslutna Rummen I Stugan

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrumsinredning (65 Bilder): Design Av Den Kombinerade Matsalen Och Hallen I Lägenheten, Vacker Tapet I De Anslutna Rummen I Stugan

Video: Kök-vardagsrumsinredning (65 Bilder): Design Av Den Kombinerade Matsalen Och Hallen I Lägenheten, Vacker Tapet I De Anslutna Rummen I Stugan
Video: Välja tapet - tips för att lyckas med ditt tapetval | INREDNING | INREDNINGSTIPS | 2024, Mars
Kök-vardagsrumsinredning (65 Bilder): Design Av Den Kombinerade Matsalen Och Hallen I Lägenheten, Vacker Tapet I De Anslutna Rummen I Stugan
Kök-vardagsrumsinredning (65 Bilder): Design Av Den Kombinerade Matsalen Och Hallen I Lägenheten, Vacker Tapet I De Anslutna Rummen I Stugan
Anonim

Ombyggnaden av köket och vardagsrummet har många positiva egenskaper. För människor som gillar att samla gäster, organisera högtider, att utöka utrymmet kommer att verka som en välsignelse. Antalet gäster kan ökas flera gånger samtidigt, och mat och dryck kommer att finnas "till hands", och det kommer inte att behöva springa till köket varje gång. Det finns också andra fördelar med sådana transformationer, och det finns många fler än nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Fördelarna med kombinerade rum

Små kök finns i många hus som byggdes under Sovjetunionen. För att ordna en nyårsfest samlades vanligtvis människor i ett stort rum. Om du rivar skiljeväggen mellan köket och det stora rummet, så syns märkbart mer användbart område. Fördelarna med kombinerade rum är uppenbara:

  • när du behöver mycket område för zonindelning;
  • i ett privat hus finns ett stort kök, vilket gör det möjligt att utöka rummet om du tar bort skiljeväggen mellan köket och det lilla vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutens popularitet med ett kök-vardagsrum i lägenheter och privata stugor har ökat betydligt under det senaste decenniet. Mode kom från europeiska länder, där på 80 -talet av förra seklet dök det upp lägenheter där det i allmänhet inte fanns några skiljeväggar.

Denna trend har sina tveklösa fördelar: det anslutna köket eller matsalen och hallen ger mer ledigt utrymme. Du kan utrusta ditt hem med hög kvalitet, vilket verkligen blir bekvämt och förfinat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Om väggen mellan rummen är bärande måste alla projekt läggas på bakbrännaren. Bärande väggar är ett ouppnåeligt tabu; att röra vid dem är kategoriskt förbjudet på grund av hårda åtal och gigantiska penningböter. Om ägaren fortsätter i sina olagliga strävanden (detta händer också), kan han helt enkelt förlora lägenheten.

Frånvaron av en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet innebär att all matlukt kommer in i rummet . Detta problem kan bara lösas genom att installera bra ventilationsutrustning. Men även köksutrustningens arbete, nämligen: en mixer, kaffekvarn och mixer, kan distrahera och störa dem som tittar på TV i vardagsrummet eller är engagerade i att designa termpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Det kan finnas ett stort antal designlösningar för arrangemanget av köket och vardagsrummet.

Moderna material låter dig skapa vilken interiör som helst i vardagsrummet på högsta nivå. Oftast används för detta:

  • vackra tapeter;
  • gipsvägg;
  • bricka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används en palett där vitt finns i stora mängder; detta är ett vinn-vinn-drag för att ge rummet lätthet, lätthet och nåd.

Men den överdrivna användningen av vitt är också full av "förlust av form", omvandlingen av ett vardagsrum till en gren av operationssalen eller ett tandläkarkontor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland indikeras rummets gränser med svarta eller mörkbruna plattor på golvet, köksförklädet är gjort i kontrast och sträcker sig till taket. Ofta växlar en vit bakgrund och olika träartade inslag av en ljusgul färg. Färg accenter görs också med:

  • lampor;
  • bänkskivor;
  • bardiskar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrasterande kombinationer går aldrig av mode, det finns alltid en efterfrågan på dem. Anledningen är mycket enkel - de ger:

  • kompositionens dynamik och meningsfullhet;
  • skapa en originalbild.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära stilarna i vår tid är högteknologi, mode för det har inte passerat under de senaste två decennierna. Hemligheten med sådan popularitet ligger i följande funktioner:

  • enkelhet och dynamik;
  • demokrati;
  • kreativitet i designlösningar;
  • låg arbetskostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Unga under 40 år är mycket imponerade av denna stil, särskilt om de arbetar inom högteknologi. Det är här som "genombrott" idéer och dynamisk utveckling av branschen oftast uppstår.

Högteknologi kännetecknas av enkel design, formdynamik, det finns inga överdrifter och sybarism. Gipsskivor och metallbeklädnader används aktivt. Väggarna kanske inte ens har ytterligare efterbehandling. Vardagsrummet är ofta fullmatat med en mängd olika dator- och hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den aktiva utvecklingen av högteknologi har den klassiska stilen inte gått ur mode på flera århundraden. Han kan förvärva olika "ansikten", som talar i en annan tematisk stil.

I vår tid är trenden epoken med renässansen av Catherine de Medicis och Leonardo da Vincis tider. Överdriven stil skapar ett överflöd av komfort, vilket skapar rikligt med naturligt ljus i rummet.

Charmen och vitaliteten i den klassiska stilen är att den är kreativ, ständigt drivs av nya idéer, som kan förändras dynamiskt, samtidigt som den behåller sina "generiska" funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapandet av en interiör i barock- eller empirestil är ett företag som kräver mycket pengar. Ett rum för förkroppsligandet av idéerna om klassikerna krävs också ganska stort, från 35 kvadratmeter. Detta faktum kan förklara varför klassikerna oftast finns i stora lanthus, där det finns utrymme för "manöver".

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsregler

För korrekt zonindelning av ett rum finns det flera beprövade metoder. Först och främst är golven täckta med olika material. Till exempel, i köket kan golvet vara av porslin, och i vardagsrummet kan det täckas med linoleum eller parkett. Och ofta höjs köket med 8 centimeter, vilket får det att verka som en liten plattform. Tak i två plan kan göras i rummet, vilket också är ett element i zonindelning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med denna metod kan du också utöka storleken på vardagsrummet så mycket som möjligt och lämna köket bara ett par kvadratmeter. Zoning är effektivt, det hjälper verkligen. Putsa och måla väggar, tapetinstallation - allt kan vara effektiva zonverktyg. Ibland i rum eller kök är väggar och tak kaklade med speglar.

Denna metod hjälper till att "utöka" utrymmet i rummet, med ett professionellt tillvägagångssätt kan effekten vara effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig plats i idén med zonindelning ges till LED -lampor . Om taket är mer än tre meter kan du göra tak i flera nivåer. Med hjälp av ljus från lysdioder kan du göra olika belysning, "förminska" eller "utöka" utrymmet. I vissa fall görs rullgardiner (eller gardiner), som kan isolera köket och vardagsrummet vid rätt tidpunkt. Sådana enheter kan "fungera" både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval och placering av möbler

Tekniskt sett är det inte svårt att ta bort väggen mellan köket och vardagsrummet, svårigheterna börjar när du behöver utrusta två rum. Innan du påbörjar arbetet bör du förstå vad som faktiskt ska göras. Det är bättre att fokusera på färdiga projekt: när det finns en "punkt" som man bör sträva efter, då blir det mycket lättare ytterligare. Människor som känner till konstruktion genomför ofta sina egna projekt på egen hand. Detta tillvägagångssätt har rätt att existera:

  • det är viktigt att hålla sig till en organisk kombination av naturligt och elektriskt ljus i rummet;
  • det är nödvändigt att möblerna kombineras med tapeten och golvets färg;
  • Det är viktigt i början att bestämma vilket material väggarna och golvet kommer att vara av, vilka nyanser de kommer att vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att känna till alla dessa parametrar kan du välja rätt kombinationer av möbler, hushållsapparater och allt annat.

Du kan dekorera ett nytt område i ett enda färgintervall, ofta också göra skillnader, köket kan till exempel vara i ljusgula toner och vardagsrummet kan vara ljusgrönt. Det finns i alla fall ett enhetligt förfarande för projektgenomförande. Först ritas ett plandiagram på datorn. Du bör omedelbart markera var den här eller den där möbeln ska placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att separera kök och vardagsrum utan att sätta upp väggar finns det många knep. Oftast används:

  • barställ;
  • olika lockiga gipsväggsöppningar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • sätt badkar med växter;
  • golvet i köket är gjort med en höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det nödvändiga "verktyget" i zonindustrin är också användningen av en annan färgpalett. Det är mycket lämpligt att följa principen "den gyllene medelvägen".

Om ombyggnaden sker i ett nytt hus, är sådant arbete mycket lättare att utföra. Kostnadspriset blir märkbart lägre.

Datorprogram gör det möjligt att skapa ett omfattande projekt på skärmen "som om det vore levande" genom att välja nödvändiga nyanser och "placera" möbler i ett virtuellt utrymme. En tydlig bild kan uppnås med stor förstoring. I gamla hus måste dyr demontering göras i förväg, så här kan kostnaderna för att skapa ett projekt vara märkbart högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det bör också komma ihåg att det finns vissa regler, till exempel:

  • möbler placeras längs väggarna;
  • köksapparater kan bara vara i små mängder för att inte "störa upp" utrymmet;
  • köket och vardagsrummet är ofta gjorda i samma ton, vilket ökar rummets yta;
  • de utskjutande delarna av skåpen i köket matchar i färg med vardagsrummets övergripande ton.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gips är viktigt, vilket gör att du kan lösa många problem vid ombyggnad av lokaler:

  • göra tak i två nivåer;
  • dölja kommunikation;
  • nischer kan skapas med den.

Korrekt placering av kylskåp, diskbänk, spis nära fönstret kommer att göra matlagningen mycket enklare, samtidigt som mindre matlagningsprodukter kommer in i vardagsrummet. Du kan få jobbet gjort för relativt lite pengar genom att genomföra ett budgetalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

  • En variant av idéens lösning med beige blommor. Olika nyanser av beige skapar alltid en festlig pigg atmosfär och gör rummet mer omfattande.
  • Parisisk stil: arrangemang av vardagsrum och kök på vinden. Frankrikes huvudstad har ett stort antal lokaler som ligger "under taket". Med hjälp av gips kan du utrusta valfritt utrymme medan du utför kompetent zonering.

Rekommenderad: