Kök-studio (146 Bilder): Inredning Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum, Layout Av En Kökshall I Ett Privat Hus, Hur Man Utrustar

Innehållsförteckning:

Video: Kök-studio (146 Bilder): Inredning Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum, Layout Av En Kökshall I Ett Privat Hus, Hur Man Utrustar

Video: Kök-studio (146 Bilder): Inredning Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum, Layout Av En Kökshall I Ett Privat Hus, Hur Man Utrustar
Video: Styla vardagsrummet! - Inred med mig || Hemma hos Falk 2024, April
Kök-studio (146 Bilder): Inredning Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum, Layout Av En Kökshall I Ett Privat Hus, Hur Man Utrustar
Kök-studio (146 Bilder): Inredning Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum, Layout Av En Kökshall I Ett Privat Hus, Hur Man Utrustar
Anonim

I många nybyggda lägenheter med en modern layout är vardagsrummet, matsalen och köket ursprungligen ett kombinerat utrymme, vilket föreslår deras design i en stilistisk lösning. Med hjälp av ombyggnad kan du utrusta en typisk lägenhet på samma sätt.

Låt oss ta reda på mer detaljerat vad ett studiokök är och hur man slår en multifunktionell zon i en stil med en kompetent fördelning av alla nödvändiga segment för att få en harmonisk och snygg bild av en lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Studionköket är en fashionabel västerländsk trend som gradvis har nått oss och har kommit till smaken av ryssar på grund av dess exceptionella bekvämlighet och praktiska. Att kombinera två eller flera rum till ett enda utrymme har blivit en populär designteknik som kan användas för att utöka möjligheterna för ett hem.

För ägare av små lägenheter, där vardagsrummet eller köket är mer än blygsamt, är denna lösning särskilt relevant. Genom att kombinera köket och angränsande rum, och ofta en korridor och delvis en entré, kan du bekvämt ta emot inte bara hushållsmedlemmarna själva utan även gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den kombinerade versionen av hallen-köket, som vilken lösning som helst i arrangemanget av bostadsutrymme, har sina fördelar och nackdelar.

Positiva sidor:

  • Som ett resultat av sådana omvandlingar erhålls ett enda ljust, rymligt rum . med förmågan att fördela den funktionella belastningen mellan flera zoner.
  • Om lägenheten har ett litet kök , sedan genom att ansluta ett intilliggande rum kan du utrusta ett matsegment i arbetarens omedelbara närhet. I det här fallet blir det mycket enklare och bekvämare att duka, diska och städa efter en måltid.
  • En betydande minskning av trafiken sparar tid för värdinnan . Hon kan, utan att avbryta sitt arbete i köket, samtidigt ägna tid åt sitt hushåll eller ta hand om barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Negativa punkter:

  • Tillagningsprocesser åtföljs oundvikligen av ljud och lukt ., som på ett eller annat sätt når publiken.
  • Den ekonomiska frågan . Om det krävs en seriös ombyggnad kommer det att bli nödvändigt att riva väggarna och stärka öppningarna, vilket medför extra kostnader.
  • Samordning med BTI . Demontering av bärande tak kan inte utföras utan lämpligt tillstånd, och mottagandet tar ofta inte bara ansträngning, tid och pengar, utan också nerver.

I allmänhet gör den korrekta planeringen av platsen för funktionella områden i ett rum dig tilldelad maximal praktisk nytta av en lösning som ett studiokök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Organisation av utrymme och layoutalternativ

Nätverket är fullt av designprojekt för köksstudior, främst lånade från utländska resurser. Och allt vore bra om det inte var för den påtagliga skillnaden i mentalitet hos de genomsnittliga ryska och västerländska hemmafruarna.

I de flesta fall använder invånarna i USA och Europa köket för att snabbt tillaga en enkel maträtt eller bara för att värma upp en näringsmat innan servering. Våra damer använder köket till fullo, åtminstone tre gånger om dagen för att klara kylen-spis-diskbänken för att ge en stor familj en komplett frukost, lunch och middag. Därför måste köksapparaten och hushållsapparaterna placeras i enlighet med alla regler för ergonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att använda zoneringstekniker kan du ordna utrymmet ordentligt med:

  • Möbel . Hörnsoffamodeller eller modulära mönster är den bästa lösningen;
  • Glidande skiljeväggar , fackdörrar, skärmar, hyllkonstruktioner;
  • Bardisk som ett effektivt tillägg till alla interiörlösningar;
  • Öppen spis - i rymliga rum
  • Podium för den visuella fördelningen av utrymme i segment, och om köket är litet, kommer denna detalj att spela rollen som ett extra lagringssystem;
  • Stationära skiljeväggar av glas eller gipsskivor att skapa dekorativa nischer eller utrusta ett avskilt rekreationsområde;
  • Takskikt som ett tillfälle att diversifiera interiören och en av zonteknikerna;
  • Speglar som ökar ljusstyrkan i naturligt ljus och skapar en spektakulär optisk illusion, vilket ökar rummet i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt i att ordna ett kombinerat utrymme är planering

Linjär … Här är inredningens huvudkomponenter - köksmöbler, arbetsytor, hushållsapparater anordnade i en rad längs väggen. Enradig layout är bekväm att använda i en liten köksstudio.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn … Det är lämpligt att använda den i en två-rumslägenhet, förutsatt att det inte råder brist på ledigt utrymme. Detta är det mest mångsidiga alternativet för möblernas layout. Kökssatsen och arbetsytorna är placerade längs intilliggande väggar, dessutom är motsatta sidor lämpliga för bekväm placering av kylskåp, diskbänk och spis, och bildar en fungerande triangel. Du kan sätta en stor matgrupp och markera gränsen för köket med en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parallell … Det är bekvämt att använda det i en ett-rums lägenhet. Det är önskvärt att bilderna på kökssegmentet som tilldelas från det allmänna utrymmet är minst 10 rutor. Detta alternativ innebär att placera möbler och hushållsapparater längs motstående väggar och organisera en matplats i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ostrovnaya … Många projekt med köksstudior med en ö är lämpliga för genomförande i rymliga lägenheter, och nästan alla kan genomföras i ett privat hus på grund av frånvaron av platsbegränsningar. De viktigaste argumenten för att välja en sådan lösning är bekvämlighet, ergonomi och praktiska egenskaper. Köksön delar konventionellt upp rummet i två segment, utan att överlappa hela utrymmet på grund av fri tillgång till modulen från båda sidor, samtidigt som det tydligt markerar gränsen för köksstudion. En annan typ av ö är en skärgård, en kombination av en huvudsaklig multifunktionell modul och en låg ö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till fönstrenas placering

För att rationellt organisera de funktionella segmenten i köksstudion, förutom rummets storlek och form, är det viktigt att överväga vilken sida av världen fönstren vetter mot i lägenheten. Antalet fönster avgör hur man ska ordna möbler, hur många belysningssystem som behövs och i vilken färgpalett man ska välja efterbehandlingsmaterial, köksset, annan inredning, tillbehör och textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Lägenheter i moderna bostadskomplex och hus i det gamla beståndet är ofta väldigt olika. I det första fallet talar vi om fri planering, vilket ger en betydande fördel vid inredning av ett hem. Det är mycket svårare för ägarna till lägenheter i den gamla serien att förverkliga sina planer. Idén med ett studiokök är inget undantag. I typiska enrumslägenheter med en yta på 20-30 kvm. m. köket är bara 3-7 rutor.

Chrusjtjovs planerare har försett de flesta av sina skapelser med en bärande vägg som förbinder köket och vardagsrummet i lägenheten. Det är förbjudet att helt demontera en sådan vägg. Därför återstår att tillgripa installationen av bärande pelare och installationen av en välvd öppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små lägenheter med en problembärande vägg är alternativet att delvis kombinera köket med vardagsrummet optimalt . En del av väggen anpassar sig till baren och lämnar en bred dörröppning. Denna lösning har två fördelar samtidigt - delvis isolering av funktionella områden och obehindrad tillgång till naturligt ljus till båda rummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda en eller flera zoneringstekniker för att ordentligt organisera utrymme i ett litet rum.

Att beskriva gränserna för funktionella segment och skapa visuella effekter av volym hjälper:

  • Rätt utvalda möbler.
  • Skapande av flera nivåer.
  • Användning av glidande partitioner.
  • Färgkombinationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken ser det ut så här

  1. När taket är av otillräcklig höjd är det inte alltid lämpligt att ändra nivån i hela rummet, och det är osäkert för efterföljande rörelse i ett trångt utrymme . I en sådan situation är det mest lämpligt att höja golvnivån och skapa en visuell effekt som ökar höjden med vertikala skåp med en blank fasadyta.
  2. Färgdifferentiering . Golvbeläggningen i arbetsområdet görs ljus för att visuellt öka volymen, och det mörka golvet markerar gränsen till rekreationsområdet. Ett liknande problem löses genom att kombinera efterbehandlingsmaterial: plattor används för köksgolvet och resten av utrymmet spelas upp med parkettbrädor eller laminat.
  3. Design i en specifik stil … Du kan organisera en gränszon genom att utrusta en bardisk som välkomnar sådana trender som loft, fusion, hi-tech, eklekticism. Genom att markera arbetsdelen är det övergripande utrymmet mer strukturerat. Det är tillåtet att använda nyanser av en rad i spektrumet eller en kontrastpalett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ordnar och installerar möbler?

Så att köket och vardagsrummet inte motsäger varandra utan blir ett enda utrymme bör skarpa övergångar mellan funktionella segment undvikas. Det är bäst att markera gränserna med naturliga skiljeväggar - möbler, kontrasterande ytor, golvnivåfall … Men principerna för möbelplacering och dekoration i ett öppet rum kommer att skilja sig åt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Här är arrangemanget av möbler, i en eller annan grad, föremål för kommunikation. I mitten av hela kompositionen i kökssegmentet är triangeln: spis, diskho, kylskåp. Inbyggda apparater installeras för att spara utrymme, samtidigt som interiören får ett snyggt och gediget utseende. Den aktiva användningen av vertikalt utrymme, när mikrovågsugnen är installerad ovanför ugnen, gör att du kan använda ledigt utrymme för ytterligare lagringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala utformningen av golvet i arbetsområdet kräver keramiska plattor. Köksförklädet, förutom huvudfunktionen, fungerar som ett accentelement. På väggarna används tvättbar tapet eller färg som är resistent mot fukt och temperaturförändringar. Dekorationen av matplatsen kan likna vardagsrummet. I kökssegmentet görs ibland sträcktak av en lägre nivå än i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bostadsområde

Absolut alla dekorationer av väggar och tak är tillåtna här, det viktigaste är att följa det valda designkonceptet. Golven är huvudsakligen färdiga med laminat, parkettbräda, matta. När det gäller belysning kan du begränsa dig till en ljuskrona, och om detta inte räcker kan du komplettera interiören med golvlampor, lampor eller bordslampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att visuellt framhäva vardagsrummet är en stor soffa - en vanlig modell eller en hörnformad design - idealisk för att markera den osynliga kanten. Förutom invändiga skiljeväggar, hyllor, falska väggar kan du separera kökssegmentet från vardagsrummet utan att det gör rummet tyngre med trådgardiner eller ljusgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För att skapa en harmonisk miljö i ett enda kök-studioutrymme är det lämpligt att välja en stilistisk lösning för alla funktionsområden. Även om det är möjligt att plocka upp stilistiska riktningar som har en nära mening utan uppenbara motsättningar med varandra. Tänk på tecknen på de mest populära inredningsstilarna.

Högteknologisk

Kök-studio i stil med högteknologisk hi-tech-territoriet för tekniska innovationer och miljövänliga material. Vanligtvis förnekar nanostilen palettens variation, men köket är undantaget. Ljusa väggar, möbelfasader, intensiva kontrasterande färgkombinationer, rika textilier och ultramoderna metallrätter är tillåtna här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tre färgalternativ används:

  • svartvit - klassisk möbellayout i minimalismens anda, dominerande färger är grå och vita;
  • kontrasterande - modern svit, ljust inredda väggar och en stor matplats
  • mättad - modern design i lugnande färger och möjligheten att kombinera neutrala naturliga nyanser gör den original.

Möbler krav är funktionalitet, lakoniska former och slående design. För fasaderna på en köksuppsättning passar polerat trä, frostat glas eller laminerad spånskiva bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Loftets ursprungliga syfte är att anpassa sig till industrilokalernas liv . Ett köksutrymme utformat i vindstil bör vara extremt enkelt och bestå av tre delar - ett arbetssegment, en matsal och ett rekreationsområde. Oftast visar studiokök en monokrom färgpalett, där vitt kombineras med bruna, grå nyanser eller skapar en svartvitt kontrast. Men samtidigt är det viktigt att överväga överensstämmelse med färgschemat i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I monokrom design matchas rika parkett- och keramiska plattor för förklädet med de snövita väggarna, taket och möblerna. En rik interiör bör ha en kontrasterande köksuppsättning, gjord i en neutral palett. Kombinationer av texturer ger en speciell sofistikering: matt, blank, blank krom på olika ytor.

Miljökrav:

  • enkel, maximalt funktionell möbler som bildar en enda ensemble;
  • användning av olika belysningssystem att utse och markera gränserna för funktionell zonering;
  • köksuppsättningar med en enkel formgeometri, utan dekorativa krusiduller. Paletten är vit eller grå;
  • design av hushållsapparater bör innehålla det maximala antalet plast- eller metalldelar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil

Scandi design tenderar att vara praktisk och naturlig som föredrar naturliga efterbehandlingsmaterial, särskilt trä. Denna riktning är lämplig för att arrangera en köksstudio av alla former och storlekar.

Karaktärsdrag:

  • Kombinationer: trä + sten, trä + glas.
  • Neutral ljuspalett.
  • De enklaste möbeluppsättningarna, där varje artikel är multifunktionell och praktisk.
  • Minsta mängd ljusa accenter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja ett köksset med släta fasader utan pretentiösa beslag och onödig inredning.

Provence

Interiörer i fransk lantlig stil anses med rätta vara en av de mest mysiga, varma och bekväma.

Tecken:

  • Den dominerande paletten av pastellfärger -beige, lavendel, mjölkaktig, vit, pärlgrå, blek citron.
  • Artificiellt åldrad inredning.
  • Ett överflöd av blommor kompositioner.
  • Exceptionellt naturliga textilier - linnedukar och servetter, bomullshanddukar.
  • Dekor handgjorda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det lätta inredningen i ett litet köksutrymme ser köksfasader av en sand, oker, ljusgul nyans spektakulär ut. Pastellvarianter av pistage, oliv, mynta är bra för väggdekoration och möbelensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Att följa modetrender i inredningsvärlden är ansträngande , och det finns inget behov, det är mycket mer effektivt att analysera nya trender och lyfta fram det viktigaste. Dessutom finns det universella färglösningar, på grund av vilka studionköket kommer att vara i trend inte under en eller två säsonger, men åtminstone i flera år. Ett tydligt bevis på detta är följande alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörer i ljusa färger

Den vita palettens unika egenskaper är oumbärliga när du behöver:

  • skapa visuella effekter volym i ett litet utrymme;
  • rätt brist på naturligt ljus i rum med fönster mot norr;
  • göra bilden av rummet ljusare , luftig och avslappnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I studiokök är tak, väggar och golv i alla segment ofta inredda på samma sätt. Ett undantag är ett förkläde. Detta i sig är inte dåligt, men när det gäller en lätt finish måste du vara försiktig. När den vita paletten börjar dominera kanske det inte finns några spår av rummets individualitet: med suddiga gränser är formförlusten nästan oundviklig. Därför kan kontrasterande accenter inte försummas. I denna egenskap används möbler, lampor, dekor och textilier.

Noggrant urval av varje detalj i inredningen är nyckeln till ett framgångsrikt genomförande av en harmonisk ljus inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrasterande kombinationer

Kontraster i interiören kommer aldrig att förlora sin relevans. Förutom möjligheten att göra miljön dynamisk blir de de bästa assistenterna för att skapa de mest originella bilderna av lokalerna. Och du behöver inte vara proffs för att mästerligt använda kontrasterande kombinationer.

Kombinera ljusa toner med en oändlig palett av mörka nyanser och få dramatiska accenter för att markera en särskild egenskap hos den inre lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjligheterna med mörka färger låter dig också visuellt förstora utrymmet. En köksuppsättning kan visuellt sträcka ut rummet om det är ljust i den övre delen och mörkt i den nedre delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige palett

Om du vill ha ett mysigt studiokök eller om du behöver öka graden av värme i interiören - var uppmärksam på det beige färgschemat. Alternerande nyanser: ljus beige, vit och sand i kombination med ljusa träslag, stämningen visar sig vara ljus, mycket varm och inbjudande. Detta kommer att uppskattas inte bara av hushållen, utan också av gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå färg

Neutrala gråtoner har varit populära flera säsonger i rad. Detta beror på mångsidigheten och praktiken i den grå färgen, som kan användas för att slå lokalerna för alla ändamål, inklusive köksstudion. I köksdelens arbetssegment finns en hög koncentration av stålgrå på grund av hushållsapparater, handfat och fat i rostfritt stål.

En vinnande bakgrund för en spektakulär metallisk glans är en grå och vit kombination . Som ett resultat är interiören balanserad och rummet ser ädelt och elegant ut. För att öka färgtemperaturen, integrera finish och inredning av trä eller material som simulerar det vackra naturliga mönstret i trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger

Utan att skapa effekten av "ljuspunkter" som accenter kan ett rymligt kombinerat rum i en kök-studio se monotont ut. En kontrasterande finish med ljusa, glada nyanser hjälper till att späda ut den tråkiga atmosfären. Landmärkena i detta fall är rummets layout och fönstren. Baserat på detta, välj var väggen ska vara accent - i kökssegmentet eller vardagsrumssektorn.

Kom ihåg att ljusa ytbehandlingar endast får användas i interiören en gång, och utformningen av de andra planen bör förbli monokromatisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsalternativ

Om det inte finns tillräckligt med fönster i en liten köksstudio eller, som ett resultat av ombyggnation, har köksutrymmet blivit placerat i allmänhet långt från naturligt ljuskällor, kan konstgjord belysning enkelt korrigera denna nackdel. Belysningssystem är praktiska för zonindelning och skapar fantastiska visuella effekter av att öka utrymmet till nästan hälften av vad det faktiskt är.

Designers spelar skickligt upp de kombinerade versionerna av kök och vardagsrum med strålkastare, LED -remsor och alla slags kombinationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på en stor yta i det kombinerade rummet med högt i tak kan du använda en så effektiv designteknik för zonindelning som fördelningen av tak- och golvnivåer. Ett tak i flera plan med inbyggd belysning hjälper till att skapa en visuell gräns mellan köksdelen och sittgruppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ett rymligt rum har flera funktionella zoner måste varje segment belysas. Takbelysning används för att rita tydliga osynliga gränser, och golvlampor i kombination med vägglampor kan belysa vardagsrummet, separat belysa avkopplingszonen.

I köket, tillsammans med takbelysningsarmaturer, kan du använda kraften i diodremsor och utrusta väggskåp i botten med dem för att belysa arbetsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Oavsett lägenhetens storlek ger den öppna planen en känsla av frihet och utrymme. För att få ett bekvämt, funktionellt, utåt attraktivt och harmoniskt kombinerat utrymme i köksstudion, tänk noga över alla detaljer. Rationell användning av varje centimeter användbart område hjälper till att optimera det tillgängliga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra:

  • Köp en kraftfull men tyst spiskåpa , och därmed lösa problemet med lukt, fettdroppar och luftrening.
  • Använd energieffektiva hushållsapparater med tysta borstlösa invertermotorer, som går smidigt och utan onödigt ljud. Med denna teknik kommer du inte att störas av höga ljud och stora elräkningar.
  • Ta hand om efterbehandlingsmaterial klarar hög luftfuktighet och temperaturförändringar och fasader som är resistenta mot frekvent sanering.
  • Ge ett tillräckligt antal praktiska lagringssystem , som det är mycket lättare att hålla ordning på.
  • Få lätta, mobila möbler . Modeller av transformeringsbord utrustade med hjul låter dig spara på köp av ett separat kaffe- och matbord.

Och det sista. Gör kökssegmentet till en logisk fortsättning på rekreationsområdet och överbelasta inte miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackert foto av interiören i köksstudion

I fotovalget finns det studiokök med olika layouter, inredda i olika stilar och färger.

Rekommenderad: