Kök-vardagsrum I Klassisk Stil (64 Foton): Design Av Ett Kombinerat Kök I Klassiska Och Neoklassiska Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum I Klassisk Stil (64 Foton): Design Av Ett Kombinerat Kök I Klassiska Och Neoklassiska Stilar

Video: Kök-vardagsrum I Klassisk Stil (64 Foton): Design Av Ett Kombinerat Kök I Klassiska Och Neoklassiska Stilar
Video: Interior Design — Small House Traditional Makeover 2024, Mars
Kök-vardagsrum I Klassisk Stil (64 Foton): Design Av Ett Kombinerat Kök I Klassiska Och Neoklassiska Stilar
Kök-vardagsrum I Klassisk Stil (64 Foton): Design Av Ett Kombinerat Kök I Klassiska Och Neoklassiska Stilar
Anonim

Det kombinerade kök-vardagsrummet i klassisk stil är en sammanslagning av två modetrender: design i europeisk stil och en mysig plats för vänliga sammankomster med de närmaste.

Bild
Bild

Särdrag

Det kombinerade kök-vardagsrummet återspeglar livligt ägarens idé om komfort och funktionalitet. Detta återspeglas i varje detalj: valet av tapetstrukturer, möbler, tak- och golvdesign. Att inreda ett rum i klassisk stil innebär användning av dyra efterbehandlingsmaterial och tillbehör. Vid ekonomiska svårigheter kan imitationer väljas, men de måste vara av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är utformningen av kök-vardagsrummet i klassicismen eller nyklassicistisk stil inte bara aristokratiska familjer och samhällets kräm, utan också de som inte gillar experiment med färg eller moderna efterbehandlingsmaterial i utformningen av en rummet, som ett slags konservativt. Den klassiska stilen är alltid relevant, och önskan att dekorera ett hem enligt dess kanoner är inneboende i många människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett antal regler som måste följas när du inreder ett rum i klassisk stil:

  • mycket ledigt utrymme och dagsljus;
  • enkla geometriska former;
  • naturmaterial (bok, valnöt, rosenträ, ek) och nyanser;
  • symmetri i den övergripande designlösningen;
  • harmonisk kombination av alla element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Underlåtenhet att följa ovanstående kriterier kan leda till att det önskade resultatet saknas. Klassikerna präglas också av olika dekorativa mönster. Du kan zonera det kombinerade kök-vardagsrummet med hjälp av färg accenter, genom belysning eller funktionella och dekorativa tillbehör. För att förena båda rummen är det tillräckligt att lägga till ett överlappande mönster i dekorationen av väggarna i köket och vardagsrummet. Till exempel kan väggbeklädnadens struktur i vardagsrummet eka trämönstren på köksenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

För att köket och vardagsrummet i klassisk design ska bli exakt som det var tänkt av dig måste du:

  • ha ett designprojekt, genomtänkt till minsta detalj;
  • använda dyra och högkvalitativa material i dekorationen;
  • välj rätt tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiskt inredda rum kännetecknas av ljushet och ljusstyrka. För att uppnå detta rekommenderar experter att välja ljusa färger. Men föredra inte en snövit nyans, eftersom den här färgen kan få ett rum att se ut som en sjukhusavdelning. Vitt kan spädas med beige, oliv, konjak eller champagne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du verkligen vill köpa en vit uppsättning för köket och ett snövit matbord för vardagsrummet, bör du välja en ljusgrön färg för bakgrunden, vilket ger rummet djup. Mer lämpliga bakgrundsfärger för den klassiska stilen: grädde, himmelblå, blekrosa, pärla (men inte grå).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För väggdekoration är det bättre att välja gips, tapeter, stiliserade som gips eller med ett ädelt mönster: det kan vara en remsa, blommig eller genombruten prydnad. Mönstret i köket och i vardagsrummet kan vara detsamma, och färgschemat kan variera med flera toner. I arbetsområdet kan tapeten också vara vanlig och i vardagsrummet - med ett mönster. Det viktigaste är att väggbeklädnaderna ser eleganta ut och inte överbelastar den allmänna atmosfären i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett förkläde i köket ska göras i en allmän färglösning . När det gäller golv, i stället för den traditionella parketten för klassikerna, föreslår experter att man använder natursten eller dess imitation. Ett marmorgolv i kombination med putsade väggar och ett ljust färgschema kommer att se väldigt imponerande ut. Det är bättre att gipsa taket. Sträcktak, som är otroligt efterfrågade, kommer att vara olämpliga i klassisk stil. För att ge taket som lyxens egenskaper kan du använda stuckatur eller fris i dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt rum kräver mer noggrann dekoration. Vid utformningen av sådana rum kan du installera antika pelare, eldstäder, valv och dekorera golvet med en parkettbräda eller ett laminat stiliserat som det. Möbler kan vara gjorda av massivt trä, eller bara skåpfasader kan väljas från detta material och invändig fyllning (hyllor, skiljeväggar) - från fler budgetmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar möbler är det viktigaste att upprätthålla strukturell symmetri och allmän harmoni i rummet. Ett centralt element i kompositionen behövs definitivt, varifrån det ytterligare arrangemanget av alla objekt kommer att bestämmas. I det kombinerade köket-vardagsrummet är detta en spis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge köket-vardagsrummet bra belysning är det nödvändigt att ljuset kommer från flera källor . Det första är de stora fönstren, det andra är belysningen av arbetsområdet, inbyggt i köksväggskåpet eller i huven. Det som är bra med sådana zonljus är att de inte lockar mycket uppmärksamhet när de utför sin funktion. Rummets ljusa centrum ska vara en ljuskrona placerad strikt i mitten av rummet, eller två ljuskronor installerade på samma avstånd från mitten på olika sidor. Hornkronor skulle vara ett bra alternativ, eftersom flera lampor installeras i dem samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som en extra ljuskälla för köket-vardagsrummet är lampor, bordslampor eller golvlampor väl lämpade. Det är bättre om alla dessa enheter är i samma stil. Lampor ska belysa rummet väl, men inte uppmärksamma sig själva.

Ytterligare arkitektoniska element

Kolumner används ofta i ett kombinerat kök / vardagsrum för att skilja arbetsområdet från sittgruppen.

Kolumner används av olika typer:

  • den Doriska kolonnen är inte utrustad med en oberoende bas, och dess topp har ett minimum av inredning;
  • den joniska kolonnen är ett oberoende arkitektoniskt element, och två spiralelement stoltserar över huvudstäderna;
  • den korintiska kolonnen liknar den tidigare versionen, men den är rikt dekorerad med växtmotiv i form av ormbunksblad och druvor.
Bild
Bild

Riktiga pelare i det inre av köks-vardagsrummet är en sällsynthet. Som regel imiteras sådana arkitektoniska komponenter genom att bygga en relief med en väggpanel. På samma sätt bygger de valv som är nödvändiga för zonindelning av utrymmet. Kolumner kan användas för att dekorera hällen eller området runt spisen.

En annan arkitektonisk komponent i den klassiska stilen är portalen. Det kommer att vara lämpligt när du ordnar en öppen spis, en plats för en TV, ett arbetsområde i köket, gränsen mellan köket och vardagsrummet. Men du måste komma ihåg att en sådan dekorativ detalj kommer att kräva mycket ledigt utrymme, så du måste utrusta den i rymliga rum. Om du lägger till kolumner i portalen ser rummet mer högtidligt ut.

Bild
Bild

Tillbehör

Gardinerna i det kombinerade kök-vardagsrummet ska vara gjorda av tätt tyg som matchar tonen i rummets inredning. Gardiner kan dekoreras med rosetter eller tofsar. Du kan välja gardiner gjorda av lättare tyger. Men de måste vara av ljusa nyanser (vita, grädde) och långa (till golvet). Du kan välja metallridåstänger med åldrad effekt och originaltips eller snidade trä.

Bild
Bild

Du kan dekorera kök-vardagsrummet med vaser av blommor eller ljusa frukter . I sekreteraren måste du placera en vacker porslinstjänst, helst gammal, så att den visas offentligt. Figuriner av porslin eller keramik, liksom ljusstakar av brons, kommer att harmonisera väl med den omgivande interiören. Kökets vardagsrums väggar kan dekoreras med klassiska porträttmålningar, landskap eller stilleben.

Bild
Bild

Rekommendationer

Den klassiska stilen kan kombineras med andra stilar. Detta kan manifestera sig i en färgmix, varvat med individuella detaljer om en främmande stil. Ett klassiskt inrett utrymme kan vara lyxigt, men det ska inte göras för show. Elegans och sofistik är prioriteringarna i designen av det klassiska kombinerade köket-vardagsrummet. Snidade detaljer är en integrerad del av stilen. Det kan vara brons, förgyllning, stuckatur eller imitation nära naturmaterial.

Bild
Bild

Du kan inte använda ljusa färger, för hårda geometriska lösningar och extravaganta målningar i dekorationen. Svart färg kan förekomma i rummet, men det är mycket begränsat: i inredningen av kökets backsplash, golvet eller utseendet på köksapparater. Men i jakten på en vacker inredning är det viktigt att inte överdriva det med detaljer. För att göra detta måste du rådgöra med specialister.

Bild
Bild

Det är bättre att välja ett bord för köket-vardagsrummet med en rund eller oval form . Det är inte förbjudet att använda fyrkantiga eller rektangulära möbler, men det kommer att se väldigt grovt ut i en elegant och ädel inredning. Om bordets kanter inte är vassa, men rundade, med en framgångsrik designlösning, kan sådana möbler installeras i ett klassiskt inrett kök-vardagsrum. Andra saker i matsalen ska också ha mjuka linjer: stolar har rundade ryggar och böjda ben och rundade lister på skåpfasader.

Bild
Bild

Dekorativa omslag kommer att se vackra ut på stolarna, ekar i mönster och nyanser med andra textila element i rummet. Överdrag kan sys av sammetmaterial, naturlig bomull eller siden.

Bild
Bild

Det är bättre att markera matsalen med ett podium eller en komplex takkonstruktion. Dessa dekorativa tillägg kan överlappa med bordets form. Skåp och väggskåp bör ha glasinsatser. Monokromatiska (pärlemor, transparent, brons, förgylld) eller färgade glasmålningar ser original ut.

Rekommenderad: