Kök-vardagsrumsdesign Med En Yta På 30 Kvm. M (50 Bilder): Interiörprojekt För Kombinerade Rum På 30 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrumsdesign Med En Yta På 30 Kvm. M (50 Bilder): Interiörprojekt För Kombinerade Rum På 30 Kvadratmeter

Video: Kök-vardagsrumsdesign Med En Yta På 30 Kvm. M (50 Bilder): Interiörprojekt För Kombinerade Rum På 30 Kvadratmeter
Video: LÄGENHETSRENOVERING ║ 35m²║ APARTMENT RENOVATION 2024, April
Kök-vardagsrumsdesign Med En Yta På 30 Kvm. M (50 Bilder): Interiörprojekt För Kombinerade Rum På 30 Kvadratmeter
Kök-vardagsrumsdesign Med En Yta På 30 Kvm. M (50 Bilder): Interiörprojekt För Kombinerade Rum På 30 Kvadratmeter
Anonim

Nyligen kombinerar fler och fler människor flera rum. Syftet med denna manipulation är önskan att skapa ett rymligt rum, och inte krypa i små rum. Det mest populära alternativet är att kombinera kök och vardagsrum. Men hur ska man ordna detta utrymme så att det är bekvämt och vackert? Vi kommer att svara på denna fråga idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i rummet

Huvuddragen i denna layout är behovet av att kombinera stilistiskt två helt olika rum när det gäller funktionalitet. Detta är den största svårigheten.

En yta på 30 kvadratmeter gör att du kan placera allt du behöver på den . Du kan enkelt utrusta ett komplett kök, matsal och relaxavdelning. Detta är i de flesta fall tillräckligt. Överbelasta inte kök-vardagsrummet med ytterligare funktioner (och möbler).

Om du har en ettrumslägenhet och hallen spelar rollen som ett sovrum, är det bättre att ge företräde åt en hopfällbar soffa eller en omvandlande säng. Det finns många ändringar av det senare nu. Det kan till exempel stiga och bli en del av en vägg eller förvandlas till en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutfunktionerna slutar inte där. När du försöker skapa mys i ett område på 30 rutor, tänk på följande punkter.

  • Enhet . Genom att kombinera två helt olika rum till ett är det nödvändigt att ta hänsyn till individualiteten hos varje, men samtidigt skapa ett enda utrymme med ett gemensamt tema. Efterbehandlingsmaterial kan hjälpa till med detta. Använd olika nyanser av samma färg, eller använd den valda tonen i olika texturer. Detta kommer att skapa en känsla av sammanhållning, men låter dig definiera områden.
  • Funktionalitet . Glöm inte att först och främst måste både vardagsrummet och köket behålla sitt ursprungliga syfte. Se till att det är bekvämt att koppla av i hallen efter en hård dag hemma, och i köket var det trevligt att förbereda en utsökt middag för hela familjen.
Bild
Bild
  • Antalet personer i familjen . Om du ska installera ett stort matbord eller om baren räcker till dig beror på antalet familjemedlemmar. För en bachelor lägenhet är det andra alternativet ganska lämpligt. En familj med tre barn kan inte klara sig utan en fullvärdig matplats. Denna regel bör också gälla antalet platser i rekreationsområdet, eftersom alla på kvällen vill koppla av medan de tittar på en film, sittande bekvämt i soffan.
  • För vem den är avsedd . När du inreder interiören är det värt att överväga de individuella egenskaperna hos de boende. Äldre par är mer lämpliga för klassiska möbler och dekorationsalternativ, medan en ung kille kommer att vara intresserad av att experimentera och skapa ett riktigt konstobjekt eller ett högteknologiskt komplex.
  • Nödvändig utrustning . Glöm inte att utrusta ditt kök-vardagsrum med allt du behöver. En förutsättning är närvaron av en bra huva. Annars kommer alla dofter att sväva runt i rummet under lång tid. Men du kan bara köpa en TV, men med en stor skärm. Placera den i vardagsrummet, men så att människor i köket också kan se den. Så du sparar på att köpa ytterligare TV i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

När du väljer alternativ för den stilistiska designen av köket-vardagsrummet är det nödvändigt att ta hänsyn till acceptansen för den valda riktningen för båda rummen.

Loft

Idag är det på toppen av sin popularitet. Det verkar så lätt att lämna en tegelvägg och inte hantera den med någonting. Men svårigheten är att interiören inte behöver se ut som byggarna övergav den halvvägs. Om du inte är säker på om du kan göra det själv, be en designer om hjälp. Men lämna inte ytorna utan behandling alls (detta kommer att vara ful), de bör behandlas med åtminstone en elementär primer.

Och om du har valt denna stil, stödja den även i små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Om du tycker att klassikerna är tråkiga och inte för dig, ta en närmare titt på ett sådant alternativ som nyklassicism. Denna stil är modern med respekt för traditionen. Detta är ett av de mest praktiska sätten att göra din lägenhet snygg och unik.

Det är trevligt att vara i en sådan atmosfär, allt är klart, enkelt och koncist.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Raffinerade unga damer kommer säkert att älska denna sofistikerade franska stil. Delikata nyanser och mjuka böjda linjer skapar en atmosfär av lätthet och chic. Att skapa en sådan inredning kommer inte vara lätt ur ekonomisk synvinkel. Naturligt trä, dyra tyger med blommiga eller mönstrade tryck - allt detta kommer att kosta dig en vacker slant.

Om du vill spara pengar kanske du inte får den mystiska atmosfären och humöret med lätt flirt. Det kommer snarare att se ut som en bra falsk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Efter att ha vunnit stor popularitet i väst har denna stil länge vunnit våra medborgares hjärtan. Den har hemkomfort, funktionalitet och sin egen glädje. Trä är av stor betydelse. Det hittar sin plats i dekoration och möbler. Korgmöbler och skåpfasader gjorda med svarvteknik är byggnadens kännetecken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Både komplex och enkel stil på samma gång. Dess uppgift är att störa upp utrymmet så lite som möjligt (lyckligtvis är 30 kvadratmeter tillräckligt för allt) och inte förlora funktionalitet. För detta ändamål erbjuder designers ofta möbeltransformatorer, dolda element och samma föremåls dubbla syfte. Tänk på hur du kan bli av med onödiga saker samtidigt som du bevarar funktionalitet och design.

Till exempel kan garderober och ställningar i hela lägenheten ersättas med ett omklädningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

När man uttalar detta namn framträder interiörer med metalliska element, släta silver- eller svarta ytor i bilden. Men även denna brutala stil kan vara mjuk och bekväm. Det viktigaste är att följa dess grundläggande regler - frånvaron av banala dekorativa element (vaser, ramar, figurer, etc.). Försök att skapa ett högteknologiskt utrymme i ditt eget hem, snåla inte med den senaste utvecklingen av ingenjörer, och du kommer att förstå hur bekvämt och praktiskt det är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle

Du behöver inte vara medlem i Green Peace för att älska den här stilen. Naturmaterial, monokromatiska finish i ljusa färger och närhet till naturen är de viktigaste kriterierna för denna stil. Lägg natursten till dekorationen av väggar eller golv, glöm inte växter.

Låt det vara stora, intressanta eller exotiska exemplar, och inte pelargon, som har stått på min mormors fönsterbräda hela sitt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

När de utvecklar ett interiörprojekt ägnar designers stor uppmärksamhet inte bara åt den allmänna stilen och efterbehandlingsmaterialen utan också till områdets zonindelning. Detta gör att du kan göra det gemensamma rummet till ett multifunktionellt utrymme, där varje objekt och område har sin egen plats. För dessa ändamål använder de följande tekniker i sitt arbete.

  • Bardisk . Genom att placera den på gränsen mellan köket och vardagsrummet definierar du tydligt dessa områden. Samtidigt kommer enhetlighet att bibehållas. Den kan spela rollen som en arbetsyta, en bar och ett matbord.
  • Dekorationsmaterial . Detta är det enklaste och mest effektiva sättet att markera olika områden. Men svårigheten ligger i att hitta den perfekta kombinationen av färger, texturer och stilar i olika finish. Till exempel kan du använda tapeter i hallen och måla väggarna i köket, eller använda ett identiskt material, men olika texturer och nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvbeläggning . Denna teknik kommer visuellt att separera köket. Behovet av att använda olika material beror också på den praktiska komponenten. Laminat eller parkett är mer lämpligt för hallen och kakel eller keramiska plattor för köket.
  • Belysning . Designers skapar verkliga mirakel med olika belysningsscenarier. När du planerar, försök att ge alternativ för kväll, dagtid eller spotbelysning. Intressanta interiörer erhålls med strålkastare och LED -belysning. De lyfter fram de nödvändiga elementen och ger en atmosfär av mystik och komfort.
  • Partitioner . Du ska inte bygga massiva strukturer, du bröt inte väggen för det. Om du vill zonera utrymmet på detta sätt, föredra lätta, viktlösa strukturer. Du kan använda glas eller genombrutna element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Trots alla olika möbler är följande element de viktigaste för köket-vardagsrummet.

  • Köksset . När du väljer och planerar det, kom ihåg att nu kommer det alltid att vara i sikte. Detta är inte bara ett servicerum där mat lagas, utan lägenhetens kännetecken, tillsammans med dess fortsättning - vardagsrummet.
  • Mjuka möbler . För mysiga familjekvällar kan inget vara bättre än mysiga soffor och fåtöljer. Beroende på antalet personer, ge en plats för varje familjemedlem.
  • Middagszon . Ett trevligt träbord och fina stolar kommer att bli föremål för uppmärksamhet. Och vad kan vara trevligare än att få ihop alla till en utsökt varm middag. Så ge inte upp på detta element.
  • Arbetszon . Du kan tillhandahålla i vardagsrummet och ett skrivbord, om det finns ett sådant behov och det finns ingen annanstans att placera det. Men använd inte matsalen för dessa ändamål, eftersom det kommer att vara obekvämt på grund av överflödet av kontorsmaterial på den (bärbar dator, skanner, etc.).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Ett kök-vardagsrum med en yta på 30 rutor låter dig ströva omkring i din fantasi. Här kan du förkroppsliga de mest vågade och intressanta idéerna. Men innan du kommer igång, rita en grov layout och följ planen. Annars kanske de enskilda elementen helt enkelt inte "kommer överens" tillsammans. Vi presenterar fotografier av kompetenta lösningar som kombinerar både funktionalitet och estetik.

Rekommenderad: