Design Av Ett Stort Sovrum (48 Bilder): Insidan Av En Lägenhet På 40 Kvm. Meter, Nyanser Av Att Ordna Ett Rum Med En Yta På 25 Och 30 Kvadratmeter. M

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Stort Sovrum (48 Bilder): Insidan Av En Lägenhet På 40 Kvm. Meter, Nyanser Av Att Ordna Ett Rum Med En Yta På 25 Och 30 Kvadratmeter. M

Video: Design Av Ett Stort Sovrum (48 Bilder): Insidan Av En Lägenhet På 40 Kvm. Meter, Nyanser Av Att Ordna Ett Rum Med En Yta På 25 Och 30 Kvadratmeter. M
Video: Vi läser: En lägenhet Flera lägenheter Jag ser flera lägenheter. Ett sovrum Flera sovrum 2024, April
Design Av Ett Stort Sovrum (48 Bilder): Insidan Av En Lägenhet På 40 Kvm. Meter, Nyanser Av Att Ordna Ett Rum Med En Yta På 25 Och 30 Kvadratmeter. M
Design Av Ett Stort Sovrum (48 Bilder): Insidan Av En Lägenhet På 40 Kvm. Meter, Nyanser Av Att Ordna Ett Rum Med En Yta På 25 Och 30 Kvadratmeter. M
Anonim

Att inreda alla sovrum är en ansvarsfull och noggrann verksamhet. Du kommer att lära dig att designa en lägenhet med ett stort sovrum i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett stort sovrum anses vara från 20 kvm. m. Ett sådant rum finns i en lägenhet med en total yta på 45 kvm. meter. I moderna hem är köket vanligtvis tillräckligt stort för att göra ett vardagsrumskök. Därför är till och med en enrumslägenhet med ett sovrum av en ganska anständig storlek i vår tid inte ovanligt.

Ett sådant sovrum kommer att användas för sitt avsedda ändamål, utan att utföra funktionerna i ett vardagsrum. I det här fallet är det möjligt att utrusta uteslutande personliga zoner i det:

  • sovplats;
  • budoar;
  • badrum;
  • omklädningsrum;
  • arbetsplats;
  • en plats att koppla av eller läsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utvecklar en sovrumsdesign bör du tänka på:

  • geometrisk form av rummet - med hjälp av designen kan du korrigera eventuella brister;
  • naturligt ljus - det måste beaktas när du väljer interiörets färgschema;
  • fönster och dörrarnas relativa position i förhållande till varandra för effektiv zonindelning.

Sovrummets layout och utformning påverkas också av antalet fönster och förekomsten av olika designfunktioner (nischer eller avsatser). De ska inte ignoreras. De måste ingå i designen från en funktionell eller dekorativ sida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Att zonera alla rum börjar med den exakta definitionen av de zoner som måste utrustas. Sedan måste du bestämma vilken storlek de ska vara.

När det gäller sovrummet är det första steget att bestämma platsen för sängen. Baserat på dess läge kan du tänka på ett omklädningsrum och toalettbord. De kan placeras separat från varandra eller så kan boudoiren placeras i omklädningsrummet. Detta arrangemang är relevant om du planerar att organisera en arbetsplats och ett rekreations- eller läsområde.

Följaktligen kräver både arbete och läsning mycket dagsljus, så dessa zoner bör placeras nära fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning kan göras på flera sätt:

  • dekorativa skiljeväggar av olika material;
  • gardiner;
  • färg och användning av olika efterbehandlingsmaterial;
  • olika nivåer av golv och tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Alla stora rum möjliggör ett brett spektrum av färger. För sovrummet bör dock färgschemat väljas mycket noggrant. Det rekommenderas att använda följande färger som de viktigaste:

  • pasteller i olika nyanser;
  • hela det bruna sortimentet;
  • blått och grönt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rött, orange och gult är färger som stärker och ger känslomässig styrka . Men i stora mängder kan de vara irriterande. Därför är de lämpliga för dekoration.

Blått, liksom blått, anses vara lugnande , men om du dekorerar hela ditt sovrum med det kan det också påverka irriterande. Därför bör den spädas med någon neutral färg, till exempel vit. Det kan också användas för dekoration, till exempel, det passar bra med gult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att använda ljusa nyanser som grund, kan inredningen vara vad som helst: både ljus och inte särskilt . I det första fallet är det bättre att använda två primära färger och den tredje för dekoration. Till exempel kan den vara vit och beige för huvudfärgen och gul eller grön för dekoration.

Om du vill dekorera hela sovrummet i lugnande färger, bör du välja minst tre nyanser. I det här fallet är det bättre att kombinera varma och kalla färger. Till exempel brunt eller beige med grönt eller blått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet kan också inredas i ett ganska rikt eller kontrasterande färgschema . I detta fall bör du aktivt använda neutrala färger (vit eller beige) för balans.

Hur ordnar man möbler?

Att inreda ett sovrum med möbler beror direkt på dess yta.

Sovrummet har 20-25 kvm. m. du kan ordna en dubbelsäng med sängbord, en garderob eller ett litet omklädningsrum, ett toalettbord och en blygsam arbetsplats eller läsarea. I ett sådant sovrum kan ett omklädningsrum göras som skåp eller modulärt. De tar inte mycket plats, är enkla att installera och har ett överkomligt pris.

Om rummet inte är för långsträckt kan en garderob eller omklädningsrum göras med spegeldörrar och placeras mittemot fönstret. I det här fallet kommer sovrummet att se större och rymligare ut. Arbetsbordet kan placeras vid fönstret, sängen i mitten av rummet och ett toalettbord framför det.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet 30 - 40 kvm. m. du kan placera ett ganska rymligt omklädningsrum, som kommer att ha tillräckligt med utrymme för en boudoir. Om du vill kan du redan tilldela en plats för badrummet. Det kommer också att vara möjligt att organisera ett bra ställe att koppla av och ta emot gäster med bekväma fåtöljer. I ett sådant sovrum bör du tänka på ett bra panelomklädningsrum. Hon kommer inte bara att vara bekväm, utan också vacker. Det kan stängas av med en vacker gipsskivvägg.

Zoning mellan sovdelen och sittgruppen kan markeras med gardiner - detta kommer att vara en effektiv designteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Belysning spelar en viktig roll i alla sovrum, särskilt ett stort.

I sovrummet ska varje zon ha sitt eget lokala ljus

  • För sängbelysning kan du välja vägglampor eller sänglampor.
  • För toalettbordet är lampor som kan fästas ovanför spegeln eller på sidorna av den bättre lämpade.
  • För ett skåp med spegel kan speciella glödlampor köpas som enkelt kan fästas på det.
  • För ett omklädningsrum är det värt att överväga både takbelysning och ljus inuti sektionerna. En golvlampa är perfekt för läsområdet.

Inredningen i alla rum beror på stilen på dess dekoration och personliga preferenser

För ett stort sovrum spelar det en viktig roll, eftersom det lediga utrymmet måste fyllas. I ett anständigt rum kan du ge fantasin fria tyglar och fylla den med en mängd olika inredningsartiklar: målningar och stora paneler, bords- och golvvaser, stuckatur, draperade textilier, en baldakin över sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och idéer i inredningen

Det stora sovrummet kan inredas i vilken stil som helst: klassisk, modern eller etnisk. Om rummet har stora panoramafönster kommer moderna stilar (minimalism eller högteknologi) att se särskilt imponerande ut. Du kan dekorera ett rum i orientalisk stil väldigt snyggt. Ett stort område gör att du aktivt kan använda gardiner och vackra textilier, samt bygga en elegant baldakin över sängen. Classics och Art Deco är stilar som är utformade för stora ytor, så de är också värda att titta närmare på.

Låt oss nu titta på några intressanta interiörer i stora sovrum. Låt oss börja med etnisk design i utmärkta bruna toner med vita textilier. Det finns en himmelssäng i mitten av rummet, och alla nödvändiga funktionsområden är jämnt placerade runt omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalistisk inredning kommer att uppskattas av dem som inte gillar onödiga detaljer och uppskattar utrymme. Men i en sådan inredning är det absolut nödvändigt att lägga till flera accenter som ögat kan fånga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis överväga ett sovrum som kommer att tilltala älskare av tradition och möbler. i engelsk stil . Lugna färger, målningar på väggarna, fotografering och en golvlampa på sängbordet skapar en mysig atmosfär. Området dedikerat till yoga är också värt att notera.

Rekommenderad: