DIY Ottoman (18 Bilder): Hur Man Gör En Soffa Av Massivt Trä Och Plywood - Steg För Steg Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: DIY Ottoman (18 Bilder): Hur Man Gör En Soffa Av Massivt Trä Och Plywood - Steg För Steg Instruktioner

Video: DIY Ottoman (18 Bilder): Hur Man Gör En Soffa Av Massivt Trä Och Plywood - Steg För Steg Instruktioner
Video: Att böja plywood 2024, April
DIY Ottoman (18 Bilder): Hur Man Gör En Soffa Av Massivt Trä Och Plywood - Steg För Steg Instruktioner
DIY Ottoman (18 Bilder): Hur Man Gör En Soffa Av Massivt Trä Och Plywood - Steg För Steg Instruktioner
Anonim

Soffan är en av de viktigaste egenskaperna i varje hem. Idag används en ottoman alltmer som ett alternativ till sådana produkter. Denna typ av möbler är inte bara praktisk, utan också snygg, vilket gör att den kan användas som en säng eller en vanlig soffa. Det är ganska enkelt att bygga sådana möbler, men det kräver ett preliminärt urval av konstruktionens konstruktion och minimal kompetens för sådant arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja material

Moderna ottomaner och soffor är relativt enkla mönster, vilket gör det möjligt att göra dem själv. För att få högkvalitativa och hållbara möbler bör du välja rätt material för produkten. Idag används flera typer av produkter för sådant arbete:

  1. Laminerad spånskiva. Materialet är enkelt och billigt. Du kan köpa dessa produkter i nästan alla järnaffärer. De främsta nackdelarna med spånskiva anses vara låg hållfasthet, det minsta antalet färger. Det bör också noteras att plattans struktur innehåller skadliga ämnen som kan släppas ut i luften.
  2. Möbelbräda. Den är gjord endast av naturmaterial, vilket minskar förekomsten av komponenter som är skadliga för människor. När det gäller styrka kan möbelskivor jämföras med massivt trä. En av de största nackdelarna med en sådan produkt är dess höga pris, vilket saktar ner distributionen till järnaffärer.
  3. Array. Den ottomanska på deras naturliga bräda kännetecknas av sin styrka och hållbarhet. Om soffans storlek är liten är matrisen det bästa alternativet när det gäller pris och kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion av sådana möbler behöver du också mycket hjälpmedel:

  1. Trä bar. Med dess hjälp fästs skarvdelarna. Ibland bildas horisontella avstånd eller stödytor med hjälp av en stång.
  2. Avslutande tyg. Det finns inga universella rekommendationer, eftersom du kan välja denna produkt efter din smak i alla specialaffärer. Mycket ofta används flock eller chenille för detta.
  3. Fyllmedel. Olika typer av skumgummi eller syntetisk vinterisator används som denna produkt.
  4. Övriga tillbehör. De används för dekorativ efterbehandling av den ottomanska. Detta inkluderar speciella fästelement, sytrådar, knappar etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Montering av soffan är omöjlig utan användning av speciella mekanismer. För att få en tillförlitlig design bör du fylla på med följande uppsättning verktyg:

  1. Roulette och penna. De behövs för att bilda släta delar.
  2. Hacksåg, sticksåg och andra liknande mekanismer.
  3. Skruvmejsel, skruvmejslar.
  4. En uppsättning fästelement för anslutning av enskilda delar. Som sådana produkter används olika typer av metall- eller plasthörn, självgängande skruvar, bekräftelser etc. Allt beror på vilket material som valts för ottomanen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mästarklass: steg för steg instruktioner

Att göra en ottoman eller soffa med egna händer innebär att du arbetar med massivt trä eller dess substitut.

Det är viktigt att inte skynda sig för att få jämna detaljer.

Denna procedur börjar med montering av ramen. Denna process består av flera sekventiella steg:

  1. Först och främst utförs märkning och skärning av brädor och en träduk. Deras storlek beror på måtten på själva ottomanen. Observera att brädorna i de enklaste utförandena bildar en ihålig rektangel. Tjockleken och bredden på ett sådant ämne påverkar direkt styrkan och höjden på själva möblerna.
  2. Därefter monteras en ram från brädorna från de erhållna elementen. För att fixa dem används metallhörn eller en trästång, som basen är skruvad på.
  3. I detta skede skruvas en träduk fast på en av sidorna av den resulterande rektangeln. För detta är den också förskuren, sedan fixerad med självgängande skruvar.
  4. Sedan börjar de stärka ramen. Det handlar ofta om att skruva på flera tvärstänger. Om storleken på den ottomanska är liten kan detta skede uteslutas. När strukturen är klar ska alla element slipas noggrant. Vid behov skruvas benen fast på ramen, vilket kommer att fungera som ett stöd. Ibland kan denna del vara helt frånvarande, eftersom strukturen är installerad på brädor.
  5. Processen avslutas med installationen av sänggaveln, liksom stödet tillbaka (om det behövs). De är gjorda av träskivor eller plywood. Formen på dessa element väljs individuellt med hänsyn till rummets huvuddesign.

Att montera ramen är bara halva striden, eftersom ottomanen inte bara ska vara hållbar utan också vacker. Därför är det viktigt att dessutom dekorera brädorna och göra ottomanen bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoreringsprocessen kan delas upp i följande sekventiella steg:

  1. Skumgummi och klädselväv köps. Tätningens tjocklek väljs med hänsyn till dess densitet och placering på själva produkten. Om det är ett nackstöd, bör ett tjockare material användas som kan återfå sin form under långvarig stress.
  2. Efter det är elementen i den ottomanska klädda med skumgummi. För att göra detta, använd en speciell häftapparat och häftklamrar. När du gör klädsel är det viktigt att sträcka arken noggrant så att ytan inte skrynklas. Det är lämpligt att fixera skumgummit endast inifrån för att utesluta dålig design och risken för skada på klädseln när fästelementen kommer ut obehörigt.
  3. Observera att skummet endast ska fästas på vissa ställen. Gör inte detta på huvudytan, eftersom madrassen kommer att placeras där. Om du inte vill använda ett sådant attribut bör endast speciellt skumgummi användas för att bilda en mjuk säng.
  4. Processen slutar med klädseln på den ottomanska med tyg. För detta kan många olika material användas, bland annat flock är mycket vanligt. Klädselstekniken liknar mycket installationen av skumgummi. För att undvika närvaro av ett stort antal sömmar, använd stora tygstycken som helt täcker hela ytan. Fixeringen av materialet utförs också med häftklamrar. De måste också placeras på visuellt otillgängliga platser på möbler. Ofta är denna del botten av den ottomanska.

Tekniken för att konstruera soffan liknar den tidigare beskrivna algoritmen, bara andra layouter används redan

Om du inte är säker på att du kan utföra en liknande uppgift på egen hand är det bättre att köpa möbler i en butik eller beställa från ett företag som specialiserat sig på tillverkning av sådana produkter.

Här är en sådan ottoman som gjorts av en av hantverkarna med egna händer:

Rekommenderad: