Våningssäng Med Soffa: Modeller I Två Våningar Med En Soffa Under För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med Soffa: Modeller I Två Våningar Med En Soffa Under För Barn

Video: Våningssäng Med Soffa: Modeller I Två Våningar Med En Soffa Under För Barn
Video: Brizley State montering 2024, April
Våningssäng Med Soffa: Modeller I Två Våningar Med En Soffa Under För Barn
Våningssäng Med Soffa: Modeller I Två Våningar Med En Soffa Under För Barn
Anonim

Barnrum är en plats där barnet kommer att spendera mycket av sin tid. Det är av denna anledning som det är så viktigt att det här rummet är bekvämt hemma och ganska bekvämt för olika ändamål. Dessa egenskaper beror i sin tur direkt på de korrekt valda möblerna.

En våningssäng med en soffa för spädbarn är en av de mest originella idéerna . Detta är den bästa lösningen för familjer med 1 baby eller stora familjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För överdimensionerade bostäder där barnfamiljer bor är det bästa sättet att organisera flera sovplatser att köpa en särskild säng med 2 våningar. Första våningen i strukturen kommer att representeras av en bekväm soffa, och andra våningen kommer att vara den mest bekväma sängen för barnet.

Denna typ av möbler gör att du kan uppnå flera mål samtidigt:

  • spara mätare i en liten bostad;
  • låter dig få en kreativ design som kan bli en snygg inredning för alla rum, ge komfort till den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med en våningssäng med en soffa är:

  • tillgänglighet av olika designalternativ och möjligheten att välja möbler från olika material;
  • ett brett utbud av modeller och en mängd olika färger;
  • brett prisklass;
  • arrangemang av vissa zoner i rymden;
  • universell användning i olika rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

En våningsprodukt med en soffa har också ett antal vissa nackdelar. Dessa inkluderar en viss grad av fara för dem som kommer att sova på andra våningen. Modellerna som släppts för spädbarn har speciella skyddsanordningar mot oavsiktliga fall.

Detta är en helt säker trappa till andra våningen, speciella stötfångare. Om de inte finns där kan denna typ av möbler anses vara osäkra.

Föräldrar måste förstå att rätt tillvägagångssätt för valet av denna typ av möbler för barnkammaren kommer att minska risken för skada på barnet under sömnen till noll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Ett rum för barn kan delas in i ett antal zoner, då blir det så utrustat som möjligt. Platser för vila, lek och sömn ska passa här. Om rummet inte är det största kommer det inte att vara möjligt att placera en riktig säng, en lässoffa och en lekplats här.

Det är i detta fall som en våningssäng med en snygg soffa hjälper . I denna design kommer rollen som första våningen att spelas av en bekväm soffa, som kan förvandlas till en säng om det behövs. Bland de olika moderna modellerna finns det alltid ett alternativ för både 1 baby och två barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan kan finnas i 3 lägen:

  • vikt produkt;
  • design med ett ryggstöd som har en liten lutning;
  • i form av en redan utfälld säng.

Under dagtid blir denna soffa en sittplats, på kvällen kan den ta emot gäster, och på natten blir soffan till en sovplats. En hopfällbar soffa hjälper till att spara utrymme, en soffa med rygg gör att du kan utrusta 2 sovplatser samtidigt.

Modeller med en fällbar soffa är mycket större efterfrågan än soffor som inte kan förvandlas till en säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typen av den tillhandahållna vikmekanismen är sådana möbler uppdelade i flera kategorier

  • Den klassiska mekanismen är mycket enkel att använda. För att göra soffan till en plats för bekväma drömmar behöver du bara kasta ryggen och flytta sätet framåt. Men avlastningslinjen mellan ryggstödet och det här sätet kommer att vara mitt i mitten, och av denna anledning kommer det inte att vara möjligt att sova på den här produkten utan en annan madrass.
  • Eurobook - kan fällas ut ganska enkelt: du behöver bara flytta sätet framåt, och ryggen kommer att släppa in sig i det frigjorda utrymmet.
  • Utrullningsprodukt: soffan flyttas mekaniskt framåt. Den största fördelen med denna design är soffans optimala parametrar när den är vikt och den idealiska platsen för drömmar när den fälls ut. Sovplatsen är tillräckligt låg för ett litet barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga flera modeller av sådana strukturer

  • En soffa som inte fälls ut. Ovan är en säng, nedanför är en vanlig soffa. Denna modell kommer enkelt att utföra funktionerna i 2 zoner samtidigt, vars samtidiga existens inte kommer att förstöra det inre av rummet. Men om soffans parametrar är betydligt stora kan den alltid användas som en bekväm säng, 1 person kan sova på den.
  • En säng där soffan kan fällas ut som en eurobok. Sängen på toppen har ett vanligt utseende, soffan är placerad nedanför, som kan användas som ett område för att ta emot gäster. På kvällen kan soffan fällas ut till en perfekt sovplats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

När du väljer en säng i två våningar måste du tänka på vilka parametrar den bör ha för att bli den mest bekväma platsen för barns sömn. En för stor produkt i ett litet rum kommer att se besvärligt ut, omedelbart "slog ut" av det inre av utrymmet. Produkten kan kallas bekväm om konsumenten inte vidrör produktens övre nivå med huvudet under drift.

Det är oerhört viktigt att barnet inte har en känsla av avkoppling i en sluten låda under drömmar . Samtidigt bör utrymmet från 1: a till 2: a nivån vara tillräckligt rymligt. Helst bör det objekt som ska matchas föreskriva reglering av höjden på andra våningen. Detta kommer att hjälpa till att undvika uppkomsten av rädsla hos barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen på översta våningen i uppsättningen kommer att bli ett fullvärdigt område för bekväma drömmar. Moderna möbelföretag erbjuder en mängd olika sängstorlekar för konsumenten att välja mellan, av denna anledning du kan enkelt välja en produkt i två våningar för en bebis i alla åldrar, vilken byggnad och höjd som helst:

  • 90x190 eller 80x190 cm är de vanliga parametrarna för en barnsäng;
  • 90x200 cm - modellen är lämplig för äldre barn;
  • 150x70 och 160x70 cm - modeller för de minsta.

Våningsprodukter kan ha olika former, möbeldesigners erbjuder mycket intressanta lösningar: raka och vinklade alternativ med linjer med asymmetri, geometriskt korrekta och släta linjer etc.

Till salu kan du hitta soffor i form av en vacker halvcirkel eller till och med i form av roliga djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

En annan viktig punkt när du köper en säng i två nivåer för en baby kan betraktas som materialet från vilket denna möbel är gjord.

De viktigaste kriterierna här är fullständig säkerhet och miljövänlighet

  1. Det bästa alternativet i detta avseende är 100% trä (björk, bok eller ek). Det billigaste alternativet är tall, som har en mycket trevlig barrträd. Dessa träslag är hållbara, det finns inga skadliga komponenter och de kommer att hålla i många decennier. Trä är dock för skrymmande, väger mycket och är ganska dyrt.
  2. Du kan välja en struktur från en mycket trevligare spånskiva till priset, men det här materialet kommer inte att hålla särskilt länge. Dessutom utsätts spånskiva utan speciell impregnering för hög luftfuktighet.
  3. Men det är bäst att vägra metallprodukter på grund av den höga risknivå som de skiljer sig åt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en särskild modell av en 2-lags säng, be konsulten om ett intyg om hygien och överensstämmelse. I detta dokument kommer tillverkningsföretaget att lista alla produktens egenskaper och ange den viktigaste - förekomsten av formaldehyd i kompositionen. Som beläggning väljer du ett speciellt lack som inte orsakar allergi mot någon ljus färg. Sådana kompositioner är de säkraste och har hög slitstyrka.

När du väljer en loftsäng med en soffa nedan för barnets rum, måste du fokusera på frågan om hur han kommer att stiga till 2: a nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder tre typer av mönster:

  • metaltrappa - utåt ser det mer attraktivt ut, men samtidigt är det ganska halt;
  • en stege av trä är det säkraste och vackraste alternativet;
  • konstruktion av låga sängbord - perfekt för de barn som är rädda för att klättra i trappor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Vi föreslår att du gör dig bekant med de grundläggande parametrarna som är mycket viktiga när du väljer en tvåvåningssäng för ett barn.

  • Styrka . Det är bäst att köpa massiva modeller som inte vacklar och kommer att vara så stabila som möjligt. Om modellen är för graciös blir det helt klart osäkert för barnet.
  • Säkerhet . Produktens andra våning måste ha en speciell sida av en begränsning med en höjd av minst 30 cm. En sådan struktur bör inte ha farliga hörn, utskjutande delar så att barn inte kan skadas i en dröm eller under ett spel. Trappan till 2: a våningen är utrustad med starka räcken. Stegen på trappan bör vara frekventa så att barnen inte snubblar när de klättrar. Det är bättre att välja ett sängalternativ där en stege är fäst från olika sidor av produkten. Detta hjälper dig att välja möbler enligt rummets konfiguration och storlek. Du kan också välja en modell med lådor installerade under själva trappan. De kan dras ut, det är bekvämt att förvara barnets saker i dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Praktiskhet . Det mest praktiska och praktiska alternativet kan betraktas som alternativet där produkten snabbt expanderas till 2 vanliga sängar.
  • Design . Sängen ska vara perfekt för inredningen i barnkammaren. Det är värt att ge upp för ljusa färger i dekoration, för pretentiösa element och icke-standardiserade lösningar. Sådana modeller är ofta opraktiska och ganska osäkra.
  • Våningssäng modeller har alla möjliga dimensioner Av den anledningen är det först bättre att göra mätningar av rummet och exakt bestämma installationsplatsen för hela strukturen. Du kan också kolla med säljaren - hur mycket utrymme produkten kommer att ta i tillståndet när den fälls ut.
  • Om pris kommer inte att vara huvudkriteriet när du väljer en säng, då bör kvaliteten på materialen som möbelkroppen är gjord och klädseln på dess mjuka del i första hand sättas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rekommenderad: