Barnsoffor (73 Bilder): En Säng I Ett Rum För Barn Från 3 år, Mjuka Soffor Och Fåtöljer, En Ottoman Och En Loftsäng Med En Soffa Nedan, Alternativ Med "click-gag" -system

Innehållsförteckning:

Video: Barnsoffor (73 Bilder): En Säng I Ett Rum För Barn Från 3 år, Mjuka Soffor Och Fåtöljer, En Ottoman Och En Loftsäng Med En Soffa Nedan, Alternativ Med "click-gag" -system

Video: Barnsoffor (73 Bilder): En Säng I Ett Rum För Barn Från 3 år, Mjuka Soffor Och Fåtöljer, En Ottoman Och En Loftsäng Med En Soffa Nedan, Alternativ Med
Video: lyxig klassisk säng,klassisk soffa,klassiska hemmöbler,möbler i guldblad,Italienska möbler,Kina 2024, April
Barnsoffor (73 Bilder): En Säng I Ett Rum För Barn Från 3 år, Mjuka Soffor Och Fåtöljer, En Ottoman Och En Loftsäng Med En Soffa Nedan, Alternativ Med "click-gag" -system
Barnsoffor (73 Bilder): En Säng I Ett Rum För Barn Från 3 år, Mjuka Soffor Och Fåtöljer, En Ottoman Och En Loftsäng Med En Soffa Nedan, Alternativ Med "click-gag" -system
Anonim

I barnrummet utför soffan en mängd olika funktioner. Förutom att organisera en sovplats kan sådana möbler fungera som en lekplats för att spela spel, kommunicera med nära och kära och läsa böcker. Soffan är bekväm om gästerna oväntat har kommit med en övernattning, och dessutom låter denna typ av möbler dig spara ledigt utrymme i rummet.

Bild
Bild

Varianter och modeller

Det finns en mängd olika modeller och varianter av soffor-mini, hopfällbar, utrullning, fåtölj, soffbok och vind. Men först måste du ta reda på hur rimligt det är att byta ut den traditionella sängen mot en soffa. Faktum är att upp till 14 års ålder måste barn sova på en ortopedisk madrass - vid denna ålder bildas ryggraden precis och en mjuk soffa kan inte ge normala förutsättningar för tillväxt och utveckling av muskuloskeletala systemet. Samtidigt är det inte så lätt att hitta en soffa med en sådan bas, och soffmadrasser säljs sällan separat. Det är därför sådana möbler inte är lämpliga för barn med ryggradsproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan är helt stoppad med tyg, därför anses den lättare smutsad och dess glidmekanism går sönder regelbundet. Dessutom finns det inga stötfångare i soffan, som kan skydda barnet från att falla under en natts sömn.

På samma gång soffor är extremt ergonomiska: när de är vikta tar de lite plats , medan de flesta modellerna har inbyggda fack och plats för placering av linne och andra barnsaker. En annan fördel med soffan är dess säkerhet. Till skillnad från sängen, som har ganska skarpa hörn, är alla delar av soffan rundade och mycket mjuka, och även med en påverkan är risken för skada minimal, så barn kan säkert arrangera aktiva spel med vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och, naturligtvis, blir kostnaden för soffan en viktig fördel - som regel är deras pris en storleksordning lägre än för sängar, så soffan är billigare för unga familjer och familjer med flera barn. Det bör noteras att den moderna möbelmarknaden erbjuder det största utbudet av soffor av olika slag.

Bild
Bild

Det kanske mest olämpliga alternativet för en soffa till ett barnkammare kan vara alternativet med en madrass av polyuretanskum. Dessa är billiga produkter som kännetecknas av en låg styvhet; varken barn eller ungdomar ska sova på dem. Sådana möbler bör inte placeras i ett barnrum, inte ens som en gästsäng, eftersom det snabbt skrynklas och förlorar sin ursprungliga form. Trots den låga kostnaden är köpet av en soffa med PU-skumfyllning inte ekonomiskt motiverat, eftersom dess livslängd bara är 2-3 år och den största belastningen som den tål är 90 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa-soffa

Men det säkraste alternativet för ett barns rum är en soffa, som är optimal för barn över 6 år. Sådana mönster är estetiska, ekonomiska och multifunktionella. De allra flesta modellerna kan användas som en enkelsäng eller dubbelsäng, där det dessutom finns ett utrustat förvaringsutrymme för sängkläder. Den största fördelen med modellen är soffans oberoende av madrassen, vilket innebär att du alltid kan köpa en bekväm ortopedisk bas separat och i alla fall ändra den till en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med sofforna är en speciell utrullningsmekanism, som uppskattas mycket under förhållanden där barnkammaren inte kan skryta med rymlighet.

Osmanska

Förutom soffan kan föräldrarna rikta uppmärksamheten mot en annan typ av soffor - en ottoman, som ser ut som en liten och en halv soffa med en liten rygg nära sänggaveln och två armstöd. Till skillnad från den tidigare modellen utvecklas inte ottomanen, den har en inbyggd lyftfällbar mekanism. Ottomanen är ganska kompakt, attraktiv designmässigt, lätt att använda och ganska mångsidig för ett växande barn . På natten spelar den rollen som en fullvärdig sovplats, och under dagen fungerar den som en inredning där du kan läsa, titta på TV eller chatta med vänner.

Förresten kan familjer med två barn informeras om en ottoman utan en speciell sänggavel, vilket avsevärt sparar utrymme och inte stökar upp utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook

Beroende på omvandlingsalternativet kan soffor för barn vara av flera typer. Den mest populära är Euroboken. Dess fördelar är uppenbara:

  • det fälls lätt;
  • monteras, tar lite plats, därför är det optimalt för smala barnrum;
  • har en rymlig sovplats;
  • utrustad med lådor för säker förvaring av saker;
  • på grund av mekanismens särdrag misslyckas den sällan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar - dess kaj ligger ganska högt, så det kan vara svårt för små barn att klättra på den.

Utdragbara modeller

Utrullningsmodeller är lätta att fälla ut, och vissa varianter av produkten gör det möjligt att dra ut dem inte helt, men samtidigt kräver sådana varianter av soffor för mycket utrymme framför dem och anses vara av lägre kvalitet än "Eurobooks". Dessutom har de oftast inte inbyggda lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedaflex

Sedaflex, eller, som det också kallas, "amerikansk hopfällbar säng", kännetecknas av närvaron av en fysiologisk ortopedisk madrass, därför kan den köpas för smulor från mycket ung ålder. Bland bristerna kan vi notera bristen på förvaringsutrymmen, dessutom är en sådan omvandlingsmekanism tyngre än den för en utrullningsmodell eller en "Eurobook". Om en soffa krävs regelbundet (till exempel från en mormor, till vilken barnbarn kommer på helger och semester), kan du vara uppmärksam på produkter med andra mekanismer.

Bild
Bild

Dragspel

"Dragspel" förutsätter en ganska stor sovplats för två, där 1-2 personer fritt får plats. Men bara en vuxen eller tonåring kan utöka en sådan soffa. Den har inte förvaringslådor, men den tar ganska mycket plats när den fälls ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fransk mussla

Den franska musslan är lätt att använda. En sådan soffa är lätt att fälla och fälla ut, och själva designen är väldigt vacker och intressant. Bland bristerna kan man notera mekanismens opålitlighet, en alltför tunn madrass och behovet av ett stort utrymme vid utfällning.

Bild
Bild

Click-gag

"Click-Klyak" är en annan typ av barnsoffor, som vid montering tar väldigt lite plats, men samtidigt är sovplatsen ganska rymlig. Föräldrar och barn kommer att gilla produktens brett utbud av färger och mönster, liksom möjligheten att justera ryggstödet i flera lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna produkt är dock gjord med en polyuretanskumbas, så soffan kan inte användas för frekvent användning på något sätt, och ryggen i en sådan produkt är vid en stor lutning, vilket inte ger komfort för spädbarn.

Bok

"Bok" är en annan budget soffmodell som ofta installeras under loftsängen. Således är det möjligt att utrusta både ett par sovplatser och en lekplats nere på bara två kvadratmeter. Av nackdelarna bör en komplex vikningsmekanism noteras, som dessutom inte alltid är tillförlitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Optimala mått

När du väljer en soffa bör du välja rätt form och storlek, för detta bör du fortsätta från barnets ålder. De yngsta små kommer att gilla soffor i form av djur, bilar eller båtar. Utåt ser de mer ut som stora leksaker och inte en sovplats, därför glädjer de alltid ett barn som kan använda sådana modeller inte bara för en bekväm sömn, utan också som en plats för aktiva spel med vänner.

Bild
Bild

I plantskolan bör du föredra släta linjer och rundade former.

För äldre barn är köp av sådana soffor kanske inte längre motiverat, modeller med element av geometrisk asymmetri är lämpliga för dem - de är snyggare och vuxna, därför är de lämpliga för ungdomar. Men även i det här fallet, försök att fokusera på produkter med rundade hörn - säkerheten är av största vikt, även om ditt barn inte ens är 3 år. När du köper en soffa är det viktigt att korrekt korrelera måtten på hela produkten och en enkelsäng . Om du inte ägnar särskild uppmärksamhet åt detta, kan barnet antingen vara för trångt, eller omvänt, för rymligt, så även i butiken bör du utöka soffan och utvärdera parametrarna för sovplatsen.

Bild
Bild

Det viktigaste är att det resulterande området är tillräckligt för en skön sömn. Beroende på tillverkare kan produktens bredd vara olika, men oftast produceras modeller med parametrarna 130, 140 150, 170 190, samt 200 cm, kajbredden är något smalare. För barn är de optimala måtten 70 eller 90 cm.

Bild
Bild

Den nödvändiga längden på soffan kan beräknas oberoende, för detta läggs 50 cm till barnets höjdindikator. Detta gör att du kan glömma behovet av att uppdatera sovplatsen vart tredje år.

Hur väljer man?

Barnets hälsa, aktivitet och välbefinnande beror på hur bekvämt barnets sömn är, varför möbler bör väljas så att de ger normala förhållanden som motsvarar de fysiska egenskaperna hos barnets tillväxt och utveckling. Först och främst måste soffan ha en ortopedisk madrass. Detta gäller särskilt barn under 13-14 år. Det är optimalt om det är en modell med fjäderblock med hög styvhet och alltid med naturliga fyllmedel. Det är detta alternativ som kan säkerställa ryggradens fysiologiska position under sömnen.

Bild
Bild

Observera att en sådan madrass inte ska vara tunn - den minsta tillåtna tjockleken är 6 cm och den optimala är 12-14 cm. Testa en sådan soffa - vid laddning ska fjädrarnas rörelse inte höras. Fyllmedlet är en mycket viktig detalj som bör ägnas största uppmärksamhet vid val av soffa. Som regel är det fjäderlöst och med ett fjäderblock. Modeller på fjädrar inkluderar mekanismer av typen "Bonnel" - fjädrarna är sammankopplade, därför förändras formen på hela blocket som helhet vid varje deformation. Ju tunnare dessa fjädrar och ju högre antal, desto bättre ortopedisk effekt, vilket gör att soffan är mer i linje med barnets fysiologiska egenskaper. Vanligtvis är sådana fjädrar täckta med kokosnöt, samt hästhår eller polyuretanskum.

Bild
Bild

Dessutom tillverkas vissa produkter på ett separat fjäderblock - med alla fjädrarna anslutna i små fat och placerade separat från varandra. Tack vare denna design är den helt tyst och själva sovplatsen är pålitligt skyddad från vibrationer. Detta alternativ används dock sällan för soffor. Fjäderlösa fyllmedel kan vara hårda (polystyrenkulor och polyuretanskum), liksom mjuka (syntetiska vinterisatorer, samt holofiber, skumgummi eller latex).

Bild
Bild

Detta är inte att säga att något av dessa material är sämre eller bättre. Om den är av hög kvalitet, kommer den i alla fall att fungera troget länge. Men det är fortfarande värt att uppmärksamma dess densitet - ju högre denna indikator, desto bättre för hela produkten som helhet. Om soffan köps för permanent användning, är modellerna med fjädrar det bästa valet, men om användningen är begränsad till flera nätter i månaden kan du välja mer ekonomiska modeller av den fjäderlösa typen.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att köpa en soffa baserat på den förväntade belastningen på den. Om du köper en produkt från en trovärdig tillverkare måste denna parameter anges i medföljande dokumentation. Det är optimalt att ta en modell där denna parameter är minst 110 kg för någon grad av styvhet. Som regel håller sådana soffor cirka 10 år, medan produkter med lägre värden är hälften så långa.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fyllmedlet. De mest budgetmodellerna representeras av polyuretanskum, medan det är nödvändigt att förtydliga med säljaren i vilken form polyuretanskummet ligger - i form av flera separata lager eller som en enda bit. Det första alternativet är oacceptabelt för barnområdet, eftersom det inte håller sin form och snabbt smulas. Om du har två produkter med samma parametrar framför dig, trycker du bara ner dem med näven och väljer den som kommer att trycka tillbaka handen snabbare.

Bild
Bild

Titta separat på vad basen i soffan är gjord av. För barn bör du köpa modeller med kuggstångsram - endast sådana produkter säkerställer korrekt position för barnets kropp under sömnen. Företräde bör ges till björk- eller boklister, men talldelar kommer inte att vara det bästa valet. Det är mycket viktigt att rackramen nödvändigtvis ligger på en ram av metall, och du bör särskilt noggrant inspektera svetsplatserna (om möjligt) för att säkerställa att vidhäftningen är tillförlitlig.

Bild
Bild

Det bör noteras att ramar inte alltid är gjorda av metall. Basen är ganska ofta fäst vid element i plywood, trä eller spånskiva. Metall anses vara det starkaste, men trä är det säkraste och mest miljövänliga. Plywood är hållbar och lätt, dessutom är den inte benägen att deformeras under användning. Materialet håller dock inte ihop, så det kan bara användas i små soffor, men för överdimensionerade produkter är det bättre att ta spånskiva.

Bild
Bild

Oftast kombineras olika alternativ vid tillverkning av en ram med bas, vilket avsevärt påverkar produktens totala kostnad.

Var noga med att överväga klädsel. Barn är tyvärr långt ifrån de mest städade människorna på jorden. På soffan äter och målar de och skapar med färger och plasticine. Det är därför det mest praktiska alternativet för barnkammaren kommer att vara modeller med avtagbara lock gjorda av lätt att tvätta tyg . Dessa krav uppfylls av syntetiska material, oftast termohackard eller flock. Blandade tyger som bomull och polyester kan enkelt rengöras. Vissa föräldrar föredrar produkter med en velourbeläggning, eftersom det är ganska vackert och estetiskt, men lakan glider av det, vilket är mycket obehagligt under sömnen.

Bild
Bild

Soffor av ekoläder eller vanligt läder är också ett bra val för hemmet. De är praktiska, rengör väl och behåller sin hållbarhet under lång tid, men de är absolut inte lämpliga för barn, eftersom det är väldigt kallt att ligga på dem i kallt väder och på sommarhettan när de kommer i kontakt med dessa material, intensiv svettning börjar. Förresten, särskilt för barnrummet, producerar många tillverkare soffor med antivandalimpregnering.

Bild
Bild

Var noga med att uppmärksamma den estetiska sidan av frågan. Oavsett hur praktisk och bekväm soffan är måste den säkert passa organiskt in i barnrummets inre. Det är lämpligt att matcha klädselns färg till gardinerna, möblerna eller mattan. Var noga med att välja färger i enlighet med barnets kön, men försök att undvika för ljusa lösningar, eftersom variationen kan distrahera barnet från sömnen, och dessutom överbelastar det interiören betydligt. Helst ska soffan inte vara iögonfallande som ett fristående föremål. Det är bättre att använda andra hushållsartiklar som ljusa färger. Dessutom blir alltför färgstarka produkter snabbt tråkiga och slutar glädja både föräldrarna och ägaren till rummet själv. Kom ihåg att du köper en soffa en gång i flera år, och barns smak förändras mycket oftare.

Bild
Bild

Om du köper möbler för ett äldre barn, är det lämpligt att involvera honom i valet. Detta gör det möjligt att inte bara köpa en modell som passar hans smak, utan också att vänja honom vid sparsamhet, att visa sakernas verkliga värde och få honom att uppskatta så dyra möbler. Dessutom måste du fokusera på följande parametrar för den köpta produkten:

  • nötningsbeständighet - den önskade Martindale -metoden är 20 tusen cykler;
  • densitet - den minsta tillåtna parametern motsvarar 200 g / m2;
  • pillningsförmåga - tendens till utseende av pellets - inte mindre än 500 cykler;
  • stabilitet - förmågan att snabbt återfå form efter deformation;
  • brandmotstånd är det så kallade cigarettprovet, men det är osannolikt att någon tillåter dig att göra detta i butiken, och ingenting hindrar dig från att titta på recensioner på Internet.
  • miljövänlighet - denna indikator bekräftas av hygieniska och hygieniska certifikat;
  • andningsförmåga.
Bild
Bild

Var också uppmärksam på några ytterligare funktioner. En soffa är inte bara en sovplats. Det används ofta för spel och möten med vänner, så designers arbetar outtröttligt för att göra modeller mer attraktiva och funktionella. Till exempel har vissa produkter hyllor i sidoväggarna där barn kan lagra böcker eller brevpapper. Var noga med att kontrollera om modellen har inbyggda förvaringslådor - det här är mycket bekvämt att förvara sängkläder eller sovkläder för din baby. Hörnprodukter har ofta små hyllor för bärbara datorer med armstöd - detta gäller särskilt tonåringar.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag är möbelmarknaden full av varor för barn från en mängd olika tillverkare, men de flesta föräldrar tvekar inte att föredra produkter från Ikea. Det är deras produkter som uppfyller grundkravet - barns sovplatser ska inte bara vara attraktiva utan också bekväma, mjuka och lätta att rengöra. Företagets designers utvecklar outtröttligt en mängd olika modeller som inte bara kan tillfredsställa spädbarn utan även deras mödrar och pappor. Sortimentet omfattar produktion av produkter i olika storlekar - från miniatyr till stor, så att du kan utrusta rum i alla former och storlekar.

Bild
Bild

Varianter av en kompakt form är särskilt relevanta idag. Efterfrågan på dem beror på att de flesta ryssar inte kan skryta med ett rymligt vardagsrum, barnrum är vanligtvis små och föräldrar tvingas ständigt tänka på den ekonomiska användningen av ledigt utrymme. Soffor Ikea är raka, kantiga, runda och halvcirkelformade, vissa modeller är utrustade med armstöd och transformationsmekanismer presenteras i en mängd olika alternativ.

Bild
Bild

Separat bör det sägas att sofforna i detta märke anses vara de säkraste, för när de utvecklar dem försöker designers simulera alla, även de mest löjliga situationer som kan hända med spädbarn, och försöker säkra dem i förväg. Till exempel förstår tillverkarens specialister att vissa barn gillar att sitta på armstöden, så de skapar i förväg sådana modeller som klarar barnets kroppsvikt.

Bild
Bild

Alla soffor från Ikea har inte skarpa hörn och, viktigast av allt, fler modeller har en relativt låg höjd, så att barnet, även om det faller, inte kommer att drabbas hårt. Mycket intressanta soffor från företaget " M-stil " … Deras produkter är utformade för de yngsta användarna - upp till 7 år. Soffor är gjorda i form av djur, roliga bilar eller seriefigurer - sådana möbler kan bli en aktiv deltagare i barns aktiva rollspel.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Barnsoffor är en idealisk lösning för ett litet rum, eftersom de tar väldigt lite plats och samtidigt blir ett utmärkt komplement till inredningen i ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flickor är små prinsessor, så sovplatsen för dem borde matcha. Delikata färger, ett överflöd av volanger och kuddar är huvudkomponenterna i en riktig tjejdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För aktiva och busiga pojkar på toppen av popularitet, modeller som "Makvin" i form av bilar, liksom fartyg eller till och med superhjältar. I det dyrare segmentet finns till och med produkter i form av rymdskepp eller motorcyklar. Sådana förslag kommer inte att lämna något barn likgiltigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller för barn 3-5 år är mycket intressanta i inredningen:

  • "Dimochka";
  • "Yulechka";
  • "Björn";
  • "Alenka".
Bild
Bild

Tja, för tonåringar borde du stanna kvar på mer kortfattade och mer vuxna alternativ.

Rekommenderad: