Erickson -muttrar (16 Bilder): M4 Och M5, M6 Och M8, M10 Och Andra Storlekar, GOST -möbelmuttrar Med Platt Huvud

Innehållsförteckning:

Video: Erickson -muttrar (16 Bilder): M4 Och M5, M6 Och M8, M10 Och Andra Storlekar, GOST -möbelmuttrar Med Platt Huvud

Video: Erickson -muttrar (16 Bilder): M4 Och M5, M6 Och M8, M10 Och Andra Storlekar, GOST -möbelmuttrar Med Platt Huvud
Video: Madness in the Fast Lane Swedish Sisters full version 2024, April
Erickson -muttrar (16 Bilder): M4 Och M5, M6 Och M8, M10 Och Andra Storlekar, GOST -möbelmuttrar Med Platt Huvud
Erickson -muttrar (16 Bilder): M4 Och M5, M6 Och M8, M10 Och Andra Storlekar, GOST -möbelmuttrar Med Platt Huvud
Anonim

Det är mycket viktigt för fästelementköpare att veta allt om Erickson -muttrar. Precis som vanliga fästelement kan de vara M4, M5, M6, M8, M10 och andra storlekar, och det är värt att ta reda på vad allt detta betyder. Du bör också ta hänsyn till funktionerna i GOST-möbler med platta muttrar och andra nyanser.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Utåt ser Ericksons nöt mest ut som en gammaldags "cylinder" hatt … Hon har till och med speciella "fält". En speciell tråd appliceras inuti fästelementet (i sin cylindriska del). Huvudet är utrustat med en slits med 6 kanter. Den viktigaste användningen av Erickson -nötter är inom möbelindustrin.

Skåpstillverkare över hela världen använder denna produkt mycket brett . Sådana fästelement kopplar inte bara ihop olika konstruktionsdelar, de pressar ihop dem tätt. Detta löser problemet som skapades i decennier genom användning av traditionella hopfällbara leder, som inte gav en sådan klämkraft. I överväldigande majoritet av fallen köper människor nötter i storleksintervallet från M5 till M10 (som kommer att diskuteras senare). Utformningen av Ericksons fästelement gör det möjligt att använda en hylsnyckel med 6 ansikten.

Det ger en bekväm installation av fästelement i arbetsläge, oavsett planet. därför installationstiden minskas flera gånger, och du behöver inte ens hjälpenheter och enheter.

GOST agerar naturligtvis på en så viktig produkttyp. Men tyvärr finns det ingen speciell standard för möbelnötter (och till och med för möbelfästen i allmänhet).

Bild
Bild

Därför måste du vägledas av bestämmelserna i den allmänna standarden för sexkantmuttrar. Och detta är GOST 5927-70, antaget redan 1970. Standarden inför följande krav:

  • trådsektion minst 1, 6 och högst 48 mm;
  • möjligheten att använda en ensidig fasning (i en av ändringarna);
  • begränsningar av nötarnas vikt (bifogade);
  • standard för diametern på den avgränsade cirkeln;
  • en viss nyckelfärdig dimension;
  • normer för grova och fina trådhöjningar;
  • den angivna höjden på produkten.
Bild
Bild

Längden på Erickson-nötter varierar från 1, 45 till 2, 3 cm. Deras skiftnyckelstorlek kan vara 0, 4-0, 6 cm . I detta fall är huvudets yttre del 1,5-2,2 cm och ärmens yttre del är från 0,89 till 1,2 cm. Tillsammans med detta fästelement möbelskruvar med en sexkant inuti eller med en pressbricka och en rak spår kan användas. De exakta analogerna till Ericksons nöt kommer att vara produkter med sortimentbeteckningar:

  • 563 A0;
  • 563 C3;
  • 593 A0;
  • 594 A0;
  • 594 A5;
  • 596 A0;
  • 596 C3.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används sådana fästelement inte i "ren form", utan i kombination med profilbrickor. Brickans huvuduppgift är att ytterligare minska den mekaniska belastningen på alla ytor som ska fogas.

Man bör komma ihåg att Erickson -muttrar i alla fall endast är avsedda för träelement. Det är fel och farligt att ansluta metallstrukturer med deras hjälp, särskilt delar av transporten (även cyklar)!

Bild
Bild

Översikt av arter

Den vanligaste typen av Erickson möbelmutter är täckt med ett lager zink . Denna beläggning ger ett utmärkt estetiskt utseende, inte bara korrosionsskydd. Den extra metallen avsätts med hjälp av ett galvaniseringsbad. Dess lager är relativt tunt, men detta är redan tillräckligt för att ge de nödvändiga egenskaperna. Det finns också Erickson -muttrar till salu, galvaniserade med mässing.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metall skyddar också framgångsrikt mot korrosion. Experter påpekar att den mässingspläterade typen av fästelement har en attraktiv gulaktig färg. I vissa fall används nickelplätering. Det är också värt att notera det vissa Erickson -muttrar är inte belagda . Men i det här fallet, trots det mer förmånliga priset, är de inte tillräckligt hållbara. På användarens val är produkten utrustad med ett platt huvud eller ett cylindriskt huvud.

Bild
Bild

Det platta huvudet är mycket populärt . Denna lösning säkerställer låg synlighet för de installerade fästelementen. Därför visar anslutningen sig vara extremt estetiskt tilltalande (detta är viktigt inte bara för möbler, utan också för olika trappor, skiljeväggar, inredningar). Oavsett huvuddelens konstruktion garanteras utmärkt säkerhet för de anslutna strukturerna. Vanligtvis används för tillverkning av Erickson -muttrar rostfritt stål med hög kolhalt; legeringens tekniska egenskaper bör anges ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Produktkategori M6 har en standardiserad längd på 1,2 cm. Storleken för sexkant är 0,5 eller 0,4 cm. Längden på den skapade tråden blir 0,7 cm. Dess delning är strikt standardiserad - 0,1 cm.

Separat bör det sägas om formatmuttern M3 … Denna produkt produceras endast i noggrannhetskategori A. Höjd varierar från 0,215 till 0,4 cm. Den minsta grepphöjden vid användning av en nyckel är 0,172 cm. Diameter varierar från 0,3 till 0,345 cm. Gänghöjd accepteras som standard 0,05 cm.

Det bör komma ihåg att diametern på den avgränsade cirkeln varierar beroende på vilken standard som används . Enligt DIN 934 är det 0, 601 cm. Enligt GOST 5915-70 är det något mindre - 0, 59 cm. Men nyckelfärdiga dimensioner i båda standarderna är desamma och uppgår till 0,55 cm. I vissa fall är Erickson räfflade muttrar används.

Detta är vad en typisk produkt är. М4 … Diametern är 0,57 cm. Det halvcirkelformade huvudet har en storlek på 0,8 cm. Som standard är de flesta av dessa muttrar belagda med vitt zink. Standardförpackningen innehåller upp till 10 tusen exemplar. Så stora beställningar görs främst endast av möbelfabriker.

Bild
Bild

Erickson mutter M5 är något annorlunda … "Kroppen" hos sådana fästelement har en storlek på 0,65 cm. Storleken på de halvcirkelformade huvuddelarna kan redan nå 1,2 cm. Oxidation av konstruktionsmetall praktiseras ofta. I allmänhet, som redan nämnts, är detta ett av de mest "populära" alternativen.

Produktformat M12 de produceras praktiskt taget inte någonstans och förekommer inte i kataloger (de tillverkas endast i isolerade fall på beställning). I Ericksons nötkategori М8 storleken på den totala sektionen är 1 cm. I det här fallet kan storleken på ett platt huvud nå 1,5 cm. Och den totala längden på strukturen är 1,35 cm. För M10 är motsvarande parametrar lika:

  • 1,4 cm;
  • 3 cm (i halvcirkelformad version);
  • 1,6 cm.

Rekommenderad: