Wire BP 1: Avkodning Och Vikt Av Armeringstråd, Sticktråd 4-5 Mm Och Andra Storlekar, Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Wire BP 1: Avkodning Och Vikt Av Armeringstråd, Sticktråd 4-5 Mm Och Andra Storlekar, Egenskaper

Video: Wire BP 1: Avkodning Och Vikt Av Armeringstråd, Sticktråd 4-5 Mm Och Andra Storlekar, Egenskaper
Video: Как правильно вязать арматуру крючком 2024, April
Wire BP 1: Avkodning Och Vikt Av Armeringstråd, Sticktråd 4-5 Mm Och Andra Storlekar, Egenskaper
Wire BP 1: Avkodning Och Vikt Av Armeringstråd, Sticktråd 4-5 Mm Och Andra Storlekar, Egenskaper
Anonim

Tråd av metall är ett mångsidigt material som har använts inom olika industriella och ekonomiska områden. Varje typ av denna produkt har dock sina egna egenskaper, egenskaper och syfte. Här kommer vi att överväga vilka parametrar en koldioxidsnål tråd av märket BP 1 kännetecknas av, liksom vilka krav som ställs på dess tillverkning.

Bild
Bild

Beskrivning

Vid tillverkning av armerade betongprodukter används tråd BP 1 i stor utsträckning för att stärka ramens hållfasthet. Det kan till och med ersätta armering, varför det också kallas armeringstråd.

Förklaring av förkortningen: "B" - ritning (produktionsteknik), "P" - korrugerad, nummer 1 - den första klassen av produktsäkerhet (det finns fem av dem)

Först användes denna tråd uteslutande för armering av betongprodukter, men senare började den användas för tillverkning av staket, kablar, spikar, elektroder och mycket mer. Och anledningen till detta var billig produktion och mångsidighet. Mycket ofta används en sådan tråd för att stärka fasader, förstärka grunden för byggnader och golv . Det används för att göra svetsat nät för betongprodukter och vägytor, liksom stickmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilen för denna produkt är ribbad, har ett periodiskt steg med utskjutningar och urtag . Tack vare dessa skåror går det trådarmerade ramverket mer pålitligt i kontakt med betongbruket. Som ett resultat är de färdiga betongprodukterna starkare.

Enligt standarderna för GOST 6727-80 är produkter av denna typ gjorda av stål, i vilket en mycket låg kolhalt - högst 0,25% . Trådens tvärsnitt kan vara antingen oval eller polygonal, men oftast är den rund, vilket är mest bekvämt att använda.

Enligt standarden produceras tråden med parametrarna som anges i tabellen nedan (alla dimensioner är i mm)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Diameter Dimensionsavvikelse av diameter Böjdjup Djupstoleranser Avstånd mellan bucklor
+0, 03; -0, 09 0, 15 +0,05 och -0,02
+0, 4; -0, 12 0, 20 2, 5
+0, 06; -0, 15 0, 25

Det ska inte finnas några defekter (sprickor, repor, hålrum och andra skador) på produktens yta.

Efter att ha studerat standarden kan du ta reda på att en metallprodukt av denna typ tål minst fyra böjningar, liksom mängden dragkraft, som är den begränsande beroende på diametern.

Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Eftersom tråden BP 1 är mycket populär, är många metallvalsningsföretag engagerade i tillverkningen. Med den senaste utrustningen kan du få upp till flera tiotals meter av denna produkt på 1 sekund, samtidigt som du gör alla hack snabbt och effektivt . Ritningstekniken anses vara mer avancerad och ekonomisk.

I produktionen används valsade stänger tillverkade enligt varmvalsmetoden . De bearbetas dessutom så att kvaliteten på produkterna förblir på en hög nivå. Till exempel tas skalan, om någon, mycket noggrant och noggrant bort från ytan.

Sedan börjar de tillverka tråden genom att dra igenom hål (matrisar) på speciella dragverk . Dessa hål minskar gradvis i storlek och gör att du kan få produkten av önskat tvärsnitt. Denna teknik innebär att man drar råmaterialet genom flera munstycken med stansar av olika storlekar, för att uppnå en produkt med till och med ett mycket litet tvärsnitt.

Förutom GOST finns det också olika lokala TU: er, som styrs av vilka företag som kan producera produkter av icke-standardiserade sektioner i intervallet från 2, 5 till 4, 8 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Produktmärket BP 1 bör tillverkas i spolar som väger från 0,5 till 1,5 ton, men produktion av en mindre vikt är möjlig - från 2 till 100 kg. Med de genomsnittliga parametrarna kan vi dra en slutsats om produktens längd och vikt, beroende på diametern på dess sektion:

  • 3 mm - det kommer att finnas cirka 19230 m i en nysta, och massan på en löpande meter (l. M) kommer att vara 52 g;
  • 4 mm - längden på produktrummet är cirka 11 km, vikten på 1 linjär meter är 92 g;
  • 5 mm - i en trådrulle - inom 7 km, vikt 1 linje m - 144 g.

Inhemska företag producerar inte BP 1 i stavar - detta är olönsamt, höga kostnader krävs.

Men om kunden önskar hindrar ingenting försäljningen från att linda upp spolen, räta ut tråden och skär den i bitar av önskad längd.

Rekommenderad: