Skyddande Ansiktsmasker: Transparenta Modeller För Andningsskydd Mot Kemikalier Och Kyla, Från Frost Och Vind, ögonmask Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Skyddande Ansiktsmasker: Transparenta Modeller För Andningsskydd Mot Kemikalier Och Kyla, Från Frost Och Vind, ögonmask Och Andra Typer

Video: Skyddande Ansiktsmasker: Transparenta Modeller För Andningsskydd Mot Kemikalier Och Kyla, Från Frost Och Vind, ögonmask Och Andra Typer
Video: Munskydd... Hur man använder? 2024, April
Skyddande Ansiktsmasker: Transparenta Modeller För Andningsskydd Mot Kemikalier Och Kyla, Från Frost Och Vind, ögonmask Och Andra Typer
Skyddande Ansiktsmasker: Transparenta Modeller För Andningsskydd Mot Kemikalier Och Kyla, Från Frost Och Vind, ögonmask Och Andra Typer
Anonim

Skydd av hud, ögon och andningsorgan är en grundkomponent när du utför heta arbeten, liksom vid kontakt med giftiga ämnen. I vår recension kommer vi att erbjuda dig ett antal användbara tips som hjälper dig att navigera bland det stora utbudet av skyddsutrustning som säljs och välja ett praktiskt alternativ baserat på användarens fysiologiska egenskaper och driftförhållanden.

Bild
Bild

Funktioner och omfattning

Masker är ett av de mest effektiva sätten att skydda ansikte, luftvägar, slemhinnor och ögon från följande faktorer:

  • kemikalier;
  • frost, vind och nederbörd;
  • giftiga och giftiga ämnen;
  • damm;
  • gnistor;
  • inträngning av fasta skarpa partiklar och skala.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsmasker används vanligtvis inom en mängd olika tillverknings- och byggindustrier . De är tillverkade av kraftiga material som är resistenta mot höga temperaturer, varje mask måste ha fästelement för fixering. Vissa modeller har ett extra långsträckt visir som täcker pannan när du arbetar med vassa och brandfarliga verktyg - detta gör att du kan öka skyddsnivån och minska risken för skador på användaren kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av masker är gjorda av ett metalliserat nät, som innehåller ett stort antal små celler. Detta strukturella element hjälper till att öka människors säkerhet och undvika mikroskador.

Bild
Bild
Bild
Bild

En grupp masker, som kallas "respiratorer", står isär . De är utformade för att skydda det mänskliga andningssystemet från alla typer av kemiska och fysikaliska föroreningar i inandningsluften - det kan vara byggdamm, aerosolspray, kolmonoxid, rök, giftiga ämnen och många andra skadliga faktorer som en arbetare kan stöta på när han utför hans arbetsuppgifter.

Bild
Bild

Alla typer av skyddsmasker är indelade i sådana som är avsedda för hushållsbruk och används för industriella ändamål.

Rent generellt, Det bör noteras att det i industrivärlden finns många personliga skyddsutrustningar . Alla är lätta, ergonomiska och justerbara i säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare denna design skyddar moderna masker inte bara en person från yttre negativa faktorer, utan blir också bekväma att bära.

Översikt av arter

Valet av masker är stort - de kan vara engångs- och återanvändbara, ansikte och andningsvägar. Ofta har de hål, en skyddande skärm och en sköld, vissa masker använder ett tvingat luftförsörjningssystem . Beroende på vilka material som ska tillverkas kan de vara av tyg eller plast. Det finns många anledningar till klassificering - låt oss stanna vid de vanligaste.

Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Beroende på designfunktionerna finns det:

  • masker - skydda hela ansiktet, inklusive ögonen;
  • halva masker - de skyddar bara andningsorganen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller som säljs är uppdelade i hopfällbara och icke-hopfällbara . De andra har en mer demokratisk kostnad, men de ger samtidigt inte möjlighet att byta ut defekta delar. Priset på hopfällbara är en storleksordning högre - men deras löstagbara konstruktionsdelar kan enkelt ändras vid slitage.

Bild
Bild

Masker utformade för att skydda luftvägarna från giftiga gaser och skadliga suspenderade partiklar i luften måste ha filter, oftast är de tyg med tillsats av ett lager av sorbenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta med en kvarn används vanligtvis modeller av masker med visir. Som regel är sådana element dessutom utrustade med speciella fästelement, tack vare vilka skölden inte faller under arbetet.

Visir är oftast gjorda av transparent material i ett stycke , vanligtvis polykarbonat, mindre ofta finns det modeller på en metallbas - den senare lösningen är en plan yta med ett stort antal rostfria stålceller.

Bild
Bild

Sådana skyddsmasker är vanligtvis belagda med brandbeständiga och vattenresistenta färger, samt behandlas med föreningar som ökar deras motståndskraft mot nötning och termiska effekter.

Alla ansiktsskydd finns i standardstorlekar eller förlängda . Sådana modeller är optimala för att skydda inte bara ansiktshuden utan även halsen och bröstet - detta är särskilt viktigt vid kontakt med brandfarliga instrument.

Bild
Bild

Det mesta av skyddsutrustningen säljs tillsammans med ett fleecefoder, det behövs för mjuk fixering på huvudet - tack vare det kan användaren känna sig mer bekväm när han bär masken.

Genom fästmetod

Skyddsmasker kan ha olika typer av infästningar

  • Huvudmonterad . I sådana produkter tillhandahålls små remmar som håller strukturen stadigt på användarens huvud. Denna typ av mask har en speciell roterande mekanism som gör att du kan fixa den transparenta maskskölden.
  • Fäst vid masken . I denna version är den transparenta delen av strukturen fäst vid huvudbonaden. Skyddsmedlet kan sänkas och höjas med en speciell enhet som används för praktisk fixering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningsmaterial

Maskerna är gjorda av en mängd olika material

Polykarbonat . En av de mest populära typerna av masker, den hjälper till att skydda användare från allvarliga skador som de kan få på grund av mekanisk chock. Denna polymer skyddar pålitligt användarens hud och ögon från fasta partiklar. Dessutom används polykarbonat ofta vid arbete med farliga kemikalier, samt metallvåg.

Bild
Bild

Polystyren . Polystyren anses vara ett material med ökad hållfasthet, men under drift blir plastkompositionen ofta grumlig - det är det som förklarar den relativt låga kostnaden för masker. Ändå används denna modell i stor utsträckning idag i kemiska anläggningar och byggarbetsplatser. En så stor efterfrågan beror på att detta material tål även de största metallfragmenten, såväl som vågar och flis. Används vid arbete med slipmaskin och trimmer.

Bild
Bild

Förstärkt metallnät . Dessa masker är gjorda av ett stort antal små celler, de skyddar en persons hud och ögon från fjäll och stora fragment. Sådan skyddsutrustning finns allestädes närvarande i sågverk och gruvgruvor.

Bild
Bild

Andningsskydd används ofta tygmasker , vanligtvis gjorda av neopren, används stickade tyger för engångsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Idag är en av ledarna på marknaden för skyddsmasker CJSC "MONA ", erbjuder denna tillverkare modeller av skyddsmasker i tre huvudserier: halvmasker i 6000- och 7500 -serien, samt ansiktsmasker 6000. Varje serie innehåller flera modeller av olika storlekar, alla har standardkontakter för fixering av filterenheter.

Bild
Bild

De vanligaste produkterna visas nedan

6200 3M - icke-separerbar halvmask. Denna modell är tillverkad i svart. Har ett dubbelfilter, vilket ger minskat andningsmotstånd, men bibehåller ett helt brett synfält för användaren. Montering i ansiktet är enkelt och mycket tillförlitligt. Vikten av ansiktsdelen av masken är 82 g.

Bild
Bild

7502 3M - hopfällbar halvmask. Denna modell är utrustad med ett silikonfoder, tack vare vilket ansiktshuden skyddas mot skav. Halvmasken har höga parametrar för slitstyrka, den genomsnittliga driftstiden för modellen är 4-5 år. Modellen är hopfällbar, så alla felaktiga komponenter kan bytas ut vid behov. Det finns ett alternativ för forcerade luftmassor, utloppsventilen låter dig minska ackumulering av vatten och värme. Den totala vikten av strukturen är 136 g.

Bild
Bild

6800 3M - hel mask. En av de lättaste och mest balanserade maskerna, som är en skål med ett silikonfoder. Denna design ger maximal bekvämlighet och komfort under långvarigt arbete. Vikten av den främre delen är 400 g. Fördelarna med modellen inkluderar designen, som ger två filter - detta leder till minskat andningsmotstånd, motståndskraft mot mekaniska skador och exponering för kemikalier. När den bärs förblir användarens synvinkel brett.

Bild
Bild

Den enda nackdelen som kan identifieras är den höga kostnaden för modellen.

Urvalstips

Innan du köper en skyddsmask för arbetare, tillverknings- och byggspecialiteter måste du ägna särskild uppmärksamhet åt vissa funktioner i deras verksamhet

  • Om du tänker använda isoleringsmasker för andningsskydd mot kemikalier är det bättre att föredra andningsskydd med inbyggda filter.
  • Vid arbete med svetsning krävs skyddskonstruktioner för att täcka ögon och ansikte, gjorda av transparenta, slagfasta och brandsäkra material.
  • Om du måste arbeta med aggressiva kemiska lösningar bör de mest hållbara och praktiska polykarbonatalternativen föredras.
  • Ofta köper köpare transparenta masker från handelsföretag. Var uppmärksam på att en speciell mekanism för att ta bort ånga måste tillhandahållas i sådana produkter utan att misslyckas - det gör det möjligt för den anställde att utföra sina arbetsuppgifter under lång tid. Om det inte finns något sådant element i strukturen kommer glaset snabbt att dimma upp, och en person kommer helt enkelt inte att kunna göra affärer.
  • Se till att dimningssystemet fungerar. Glöm inte att ljusfiltret, enligt säkerhetsföreskrifter, ska utlösas vid elektriska blixtar på en sekund. Om systemet tar längre tid att köra, orsakar det ganska allvarliga skador på näthinnan.
  • När du väljer en mask som skyddar mot låga temperaturer, föredra produkter tillverkade av dukar baserade på ull och blandade tyger, syntet kommer inte att skydda huden från kyla.

Rekommenderad: