Hård Hatt (21 Bilder): Vad är En Skyddande Hjälmkeps Och Dess GOST? Vad är Livslängden För En Baseballkeps, Vinterisolerad Keps Med öronflikar Och Andra Modeller?

Innehållsförteckning:

Video: Hård Hatt (21 Bilder): Vad är En Skyddande Hjälmkeps Och Dess GOST? Vad är Livslängden För En Baseballkeps, Vinterisolerad Keps Med öronflikar Och Andra Modeller?

Video: Hård Hatt (21 Bilder): Vad är En Skyddande Hjälmkeps Och Dess GOST? Vad är Livslängden För En Baseballkeps, Vinterisolerad Keps Med öronflikar Och Andra Modeller?
Video: Specialdesignade kepsar, multiscarfs och mössor 2024, April
Hård Hatt (21 Bilder): Vad är En Skyddande Hjälmkeps Och Dess GOST? Vad är Livslängden För En Baseballkeps, Vinterisolerad Keps Med öronflikar Och Andra Modeller?
Hård Hatt (21 Bilder): Vad är En Skyddande Hjälmkeps Och Dess GOST? Vad är Livslängden För En Baseballkeps, Vinterisolerad Keps Med öronflikar Och Andra Modeller?
Anonim

Vissa människor tror att hjälmen är en slags analog av hjälmen. Detta är en missuppfattning eftersom detta tillbehör har flera användningsområden. Valet av en keps måste närmar sig noggrant.

Beskrivning

En hård hatt är ett huvudbonad som är utformat för att skydda huvudet från slag. Till skillnad från en hjälm är tillbehöret mindre hållbart och ger mindre skydd.

Bild
Bild

Hjälmen ska bäras över huvudet i fall där det inte behövs någon hjälm, men det rekommenderas att skapa en tillräcklig säkerhetsnivå för huvudet. Tillbehöret skyddar mot stötar vid fallande föremål med låg vikt.

Den skyddande basebollkåpan består av två huvudelement

  1. Övre tygskikt . Han får kepsen att se ut som en vanlig keps. För tillverkning av locket används ett slitstarkt material med en vattenavvisande impregnering.
  2. Andra lagret är ett invändigt skyddande foder av slitstark plast. Det är hon som skyddar huvudet från eventuella slag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälmen används på olika områden - när du arbetar i lager och i biltjänster, under snickeri, i verkstäder i produktionen, liksom i vardagen (till exempel när du arbetar i källare eller vindsrum).

Hjälmen har en standard uppsättning egenskaper. Dessa inkluderar:

  • lätt vikt (cirka 240 g);
  • enkel justering i bredd (huvudbonaden passar olika huvudstorlekar - från 52 till 66);
  • lämplig för arbete på svåråtkomliga platser, eftersom det sitter säkert på huvudet på en person;
  • tillverkad av slitstarka och stöttåliga material;
  • ger en genomsnittlig skyddsnivå;
  • finns i 2 versioner - standard och isolerad;
  • har ett skyddande visir.
Bild
Bild

Dessutom bör det sägas om mångsidigheten hos detta huvudbonad, eftersom det kan bäras när du utför nästan alla arbeten . Men detta betyder inte skydd mot ett tappat föremål. Hjälmen är snarare utformad för att skydda mot oavsiktliga stötar på någon yta.

Olika sorter

Först och främst är hjälmar uppdelade i 2 huvudkategorier - sommar och vinter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första alternativet är klassiskt . För att arbeta vid låga temperaturer ersätts den övre delen, bestående av tyg, med ett annat material (stickat eller vindtätt), ibland kompletterat med isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa vintermodeller är utformade för att fungera under stark vind, nederbörd och låga lufttemperaturer. Detta alternativ kompletteras oftast med sido "öron". En slags varm hatt med öronflikar skyddar både från vind och frost . Ibland är huvudbonaden utrustad med en reflekterande remsa. Detta är nödvändigt för arbete i mörkret.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall bärs hårda hattar under arbete relaterat till hårt fysiskt arbete. Det är därför, från insidan, är headsetet utrustat med en speciell tejp som hindrar svettdroppar från att rulla ner på ansiktet.

Med hjälp av ett extra klipp (finns inte på alla modeller) kan locket fästas på en kostym eller andra kläder.

Hur väljer man rätt?

När du väljer en keps måste du fokusera på några viktiga parametrar. Så, konstruktion basebollkeps måste uppfylla GOST 12.4.255-2013-numren . Om huvudbonaden är gjord utan att ta hänsyn till de nödvändiga parametrarna, bör du vägra att köpa den. Det är meningslöst att välja en sådan keps, eftersom den inte kommer att kunna ge rätt skyddsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

I inget fall ska du köpa en skyddskåpa om den har några defekter. Till exempel kan skrupelfria säljare erbjuda en rabatterad produkt, men att göra ett val till förmån för det är farligt för liv och hälsa.

Det är också bättre att vägra att köpa produkter som har följande negativa egenskaper:

  • vassa kanter;
  • utbuktningar och alla typer av utskjutande delar;
  • uppblåsthet
  • sprickor och skav.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dem kan du lätt bli skadad när du använder tillbehöret . Dessutom måste du se till att alla fixeringselement är säkra och att spontan lossning utesluts.

Justeringsremmarna måste dra åt smidigt och smidigt.

Enligt statistiken är bälten den mest sårbara delen av hjälmen, så det är absolut nödvändigt att kontrollera dem innan du köper.

Funktioner för vård och förvaring

Livslängden för detta huvudbonad är inte begränsad av tillverkarna. Men hjälmen kan bara förbli i gott skick om den sköts om.

Bild
Bild

Ägaren måste regelbundet inspektera sitt arbetslock för att i tid identifiera de resulterande defekterna . Om det finns synligt slitage bör ytterligare användning av detta huvudbonader kasseras genom att ersätta det med ett nytt.

Bild
Bild

Om huvudbonaden kräver rengöring måste denna procedur utföras enligt reglerna. Så, textildelen (det vill säga själva locket) kan tvättas för hand eller i en tvättmaskin med tvättmedel . Om du bara behöver rengöra dammet från tillbehöret kan du göra kemtvätt med en borste. Det är viktigt att torka locket noggrant efter tvätt, särskilt om det är isolerat. Noggrann torkning är avgörande för att lockets remmar inte ska rycka.

Plastdelen måste också tvättas regelbundet, eftersom det är på den som partiklar av svett och smuts ackumuleras . Det kan tvättas under rinnande vatten med vanlig tvål. Sedan bör du torka av den med en pappershandduk eller låta den torka på egen hand. Det rekommenderas inte att använda några kemiska föreningar för rengöring, eftersom de kan förstöra huvudbonaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att förvara locket på en torr och ren plats. Huvudbonaden påverkas negativt av fukt och långvarig exponering för direkt solljus.

Om du följer alla ovanstående rekommendationer kommer huvudbonaden att hålla länge och blir ett pålitligt skydd för huvudet under olika typer av arbete. Och för att tillbehöret inte ska svika måste du vara försiktig när du köper det. Det är viktigt att överväga varje urvalskriterium.

Rekommenderad: