Sommarsäkerhetsskor: Arbetsskor För Män, Stövlar Och Andra Alternativ, Hur Man Väljer

Innehållsförteckning:

Video: Sommarsäkerhetsskor: Arbetsskor För Män, Stövlar Och Andra Alternativ, Hur Man Väljer

Video: Sommarsäkerhetsskor: Arbetsskor För Män, Stövlar Och Andra Alternativ, Hur Man Väljer
Video: Slide Summer Safety Shoes Men Boots Anti-Smashing Construction Work Sneakers Lightweight Steel Toe 2024, Maj
Sommarsäkerhetsskor: Arbetsskor För Män, Stövlar Och Andra Alternativ, Hur Man Väljer
Sommarsäkerhetsskor: Arbetsskor För Män, Stövlar Och Andra Alternativ, Hur Man Väljer
Anonim

Särskilda skor är ett sätt att skydda fötterna från olika typer av påverkan: kyla, mekaniska skador, aggressiva miljöer etc. Förutom skyddsfunktionen bör sådana skor också utföra sina vanliga funktioner. Först och främst ska det vara bekvämt i det.

Särskilda krav gäller sommarskyddsskor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i sommarskyddsskor är lätthet. Så, vissa modeller har en uppvärmd vinter- eller halvtidsversion och en lätt sommarversion. Alternativen kan skilja sig åt endast i närvaro eller frånvaro av isolering. Enligt GOST ska sommarskyddsskor skydda mot:

  • fukt;
  • mekanisk stress;
  • skadliga biologiska faktorer;
  • elchock;
  • giftiga ämnen och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, sommaren arbetsskor är gjorda av läder eller dess konstgjorda analog . Inredningen är gjord av både naturliga och syntetiska tyger. Ofta är skor för arbete utomhus eller i fientliga miljöer tillverkade av en specialtillverkning av gris- eller ko -läder som kallas yuft.

Om utseende anses vara en viktig egenskap hos säkerhetsskor är det tillverkat av så kallat kromläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda krav ställs på sulorna på speciella arbetsskor . Materialet måste vara slitstarkt, halkfritt och skydda mot aggressiva miljöer, vilket i allmänhet är kännetecknande för speciella skor, men samtidigt måste sulan också förhindra svettning, vilket är viktigt under årets varma årstid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används för tillverkning av sulor:

  • nitril;
  • PVC (polyvinylklorid);
  • polyuretan;
  • termoplastisk elastomer.

Egenskaperna och omfattningen av varje material är mycket specifika.

Nitrilsulan är lämplig för nästan alla speciella skor, men den har en betydande nackdel - mycket vikt. PVC har ungefär samma nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ till dessa utmärkta material för sommarens arbetsskor är polyuretan. Det är dock mer mottagligt för mekanisk påfrestning och har en lägre hygienisk kvalitet. Termoplastisk elastomer är lämplig för tillverkning av sulorna på sommarens speciella skor, men det är mycket instabilt för oljeprodukter.

Branschen producerar skyddsskor för både män och kvinnor . Klassificeringen och utbudet av arbetsskor för män är mycket bredare på grund av den större variationen av”manliga” aktiviteter som är förknippade med farliga faktorer. Vissa typer av sommarskyddsskor används lika av både män och kvinnor (skokåpor, galoscher, vissa typer av stövlar och tofflor).

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Klassificeringen som tillämpas på skyddsskor är naturligtvis också lämplig för sin sommarversion:

  • stövlar;
  • stövlar med en långsträckt stövel;
  • stövlar;
  • låga skor;
  • skor;
  • galoscher;
  • skoöverdrag;
  • sandaler,
  • sneakers,
  • tofflor.

Sommarversionen av skyddande stövlar representeras av lätta modeller som skyddar inte bara foten, utan också en del av låret på grund av en tillräckligt lång bagage.

Stövlar är ofta utformade för långvarigt slitage vid arbete utomhus och skyddar mot effekterna av olika faktorer: fukt, risk för mekanisk skada och ogynnsam miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stövlar med metalltå används ofta för lastning, sladdning eller byggnadsarbete. De så kallade presenningsstövlarna, som kombinerar lätthet, billighet och funktionalitet, har bevisat sig perfekt.

I vissa fall är stövlar bekvämare . På grund av snörningen kan de justeras i enlighet med de anatomiska egenskaperna. Dessutom, på sommaren, lämnar sådana skor foten mer öppen, vilket är mycket viktigt vid arbete under höga naturliga omgivningstemperaturer, medan foten förblir pålitligt skyddad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ännu mer öppen version representeras av låga skor, och sedan skor, de lättaste arbetssandalerna stänger den här raden med skor med pålitliga sulor. En separat serie säkerhetsskor representeras av galoscher och skoskydd, deras huvudsakliga funktion är att skydda fötterna från en våt eller aggressiv miljö .de kan dock rädda från mekaniska influenser mycket mediokra.

Träskor, sneakers och tofflor representerar en annan specifik grupp arbetsskor. Detta är den lättaste typen av specialskor.

Den kan endast användas för sitt avsedda ändamål, precis som en ersättningssko för arbetsplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer sommarskyddsskor är det nödvändigt att fastställa dess överensstämmelse med storleken och den anatomiska strukturen på benen på den person som den är avsedd för. Annars, vid arbete under höga temperaturer, finns det en allvarlig risk för liktorn och nötning, vilket till och med kan orsaka tillfällig funktionsnedsättning. Vid långvarig användning är inte bara komfort viktigt, utan också skons vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att aktivt flytta i tunga stövlar eller stövlar under arbetsdagen kommer att vara mycket problematiskt.

Inte mindre viktigt är materialet från vilket skorna är gjorda. Om du inte ska bära den länge, bara för att göra ett brådskande arbete, kan du klara dig med billiga skor av konstgjorda material, men för långsiktigt arbete är det bättre att köpa specialskor av äkta läder.

Rekommenderad: