Arbetsstövlar För Män: Läder, Sommar, Med Metalltå Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag Stövlar För Utomhusarbete?

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsstövlar För Män: Läder, Sommar, Med Metalltå Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag Stövlar För Utomhusarbete?

Video: Arbetsstövlar För Män: Läder, Sommar, Med Metalltå Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag Stövlar För Utomhusarbete?
Video: Stövlar - svenska 🇸🇪 2024, Maj
Arbetsstövlar För Män: Läder, Sommar, Med Metalltå Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag Stövlar För Utomhusarbete?
Arbetsstövlar För Män: Läder, Sommar, Med Metalltå Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag Stövlar För Utomhusarbete?
Anonim

Att välja rätt skor ger komfort medan du gör din dagliga rutin eller arbete. Idag kommer vi att titta på arbetsskor för män som på ett tillförlitligt sätt skyddar dina fötter och håller dem varma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Främst arbetsskor för män måste vara väldigt stark eftersom de kommer att belastas hårt. Hållbarheten hos sådana skor säkerställs tack vare högkvalitativa material som inte bara skyddar fötterna, utan också håller värmen, vilket är nödvändigt för långsiktigt arbete.

Bild
Bild

Och det är också värt att nämna skons komfort, vilket är en nyckelkvalitet, liksom hållbarhet . I grund och botten är moderna högkvalitativa arbetsskor utrustade med olika innersulor och kan också sträckas ut efter en persons fot.

Det finns olika tillverkningstekniker som gör att stövlarna känns mjuka på insidan och hårda på utsidan, vilket garanterar maximal effektivitet för en mängd olika jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte yttersulan, för det är hon som måste ge högkvalitativ dragkraft på ytan. Om vi pratar om vintermodeller, så är de flesta av dem utrustade med en speciell sula som förhindrar skoägare att falla även i särskilt halt väder.

För vårens och höstens förhållanden skapar tillverkarna vattentäta skor där du säkert kan gå genom snödrivor och vattenpölar utan att vara rädd för att få fötterna blöta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig egenskap är vikten, för ju mer den är, desto snabbare blir benen trötta . Med tanke på att ett stort antal moderna arbetsskor inte bara är tillverkade av läder utan också av särskilt slitstarka och lätta polymerer blir det ganska enkelt att välja rätt skor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För att kunna skilja mellan skor och deras syfte måste du veta vilka material de är gjorda av.

Det mest kända och vanliga materialet är läder , som har testats med tiden och av mer än en generation skor.

När det gäller egenskaperna hos detta material är det starkt och hållbart. Det är värt att nämna att vissa läderskor kan ha en finnig struktur, vilket gör skorna väl ventilerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat känt material är mocka … Det är billigare än kvalitetsläder och behöver inte noggrant underhåll. Bland bristerna kan en alltför tät struktur noteras, vilket kan få foten att göra ont. Det bör sägas om det faktum att mocka lätt smutsas.

Bild
Bild

Används ofta för att göra skor nubuck , som är tillverkat av läder, och under bearbetning utsätts för slipning och garvning. Om vi pratar om egenskaperna hos detta material, så liknar det i många avseenden läder, men det finns vissa skillnader. Till exempel kan nubuck bearbetas ytterligare för att hålla fukten ute och vara mer hållbar. Detta kommer dock att göra skorna lite tyngre.

Det finns sorter av nubuck:

  • naturlig är mycket lik hud och har ungefär liknande egenskaper;
  • konstgjord är en flerlagerspolymer som är mycket billigare än naturlig och inte absorberar vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Låt oss karakterisera några modeller av arbetsskor.

Salomon Quest Winter GTX

Högkvalitativ vintermodell, vars grund är tekniken för bergsklättring. Tack vare GORE-TEX-membranet dessa stövlar är resistenta mot alla väderförhållanden, skyddar dina fötter mot fukt, vind och kyla. Den mikroporösa ytan kombinerar egenskaper som styrka, tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel är tillgänglighet av Ice Grip- och Contra Grip -teknik … Båda ger högkvalitativt grepp om sulan med ytan, bara den första är utformad för arbete på hala och isiga ytor, och den andra är utformad för användning i naturen.

Det avancerade chassit är ansvarigt för att dämpa yttersulan bekvämt under en mängd olika jobb.

Gummistötfångare vid tå ger skydd mot fysiska skador och olika slag, och Mudguard -tekniken gör stövelns övre yta mer motståndskraftig mot smuts . Sulan är tillverkad av slitstarkt gummi, det finns vattenavvisande och antibakteriell impregnering, vikt 550 g.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nya reno s2

Sommarkläder som har alla nödvändiga egenskaper. Överdelen är tillverkad i naturligt vattenavvisande läder som skyddar fötterna från fukt i regnigt väder.

TEXELLE -fodret är tillverkat av polyamid, som absorberar och avger fukt, så arbetarna kommer inte att uppleva obehag när de använder denna sko under höga temperaturer under sommaren.

EVANIT innersula fördelar lasten jämnt över hela foten. Yttersulan är tillverkad av polyuretan med dubbel densitet, så Reno S2 är stöttålig, olje- och gasbeständig och har bra dragkraft. Tack vare designen med en 200 Joule tåhätta i metall skyddas fötterna från olika skador på tårna. Vikt - 640 g.

Bild
Bild

Scorpion Premium

Inhemska skor som uppfyller alla krav för arbete i branschen . Stövelns övre är tillverkad i äkta läder med olika efterbehandlingsmaterial, vilket ger hög hållbarhet och lätthet. Yttersulan i två lager är resistent mot de negativa effekterna av olja, bensin, syra och alkaliska ämnen.

Polyuretanskiktet ger stötdämpning och dämpar vibrationer, och framfoten med tåhätta skyddar mot belastningar på upp till 200 Joule. Blindventilen förhindrar att fukt och damm tränger in.

Skonas speciella konstruktion gör att du kan arbeta i dessa skor länge utan obehag. Termiska skärmningsegenskaper är försedda med ett hållbart foder.

Löpskiktet, tillverkat av termoplastisk polyuretan, förhindrar deformation, nötning och främjar god vidhäftning till olika ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För rätt val av arbetsskor för män är det värt att följa vissa kriterier, tack vare vilka du kan känna dig trygg när du arbetar på gatan eller i produktionshallar.

Bild
Bild

Var uppmärksam först för skons styrka . Denna egenskap är den viktigaste, eftersom det är denna egenskap som säkerställer benens säkerhet.

Bland andra parametrar som påverkar styrkan är det värt att nämna metalltån, som i regel tål en belastning på upp till 200 J.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Borde inte glömmas bort och om värmeskydd , eftersom det är mycket viktigt vid låga temperaturförhållanden. Innan du köper bör du noga överväga stövlarnas inre lager, särskilt isoleringen - det är han som ska hålla dina fötter varma.

Kontrollera alltid sömmar och lim eftersom det är de mest sårbara platserna.

Rekommenderad: