Dielektriska Handskars Längd: Vad Ska Det Vara? Vilka är De Angivna Minsta Och Högsta Längderna?

Innehållsförteckning:

Video: Dielektriska Handskars Längd: Vad Ska Det Vara? Vilka är De Angivna Minsta Och Högsta Längderna?

Video: Dielektriska Handskars Längd: Vad Ska Det Vara? Vilka är De Angivna Minsta Och Högsta Längderna?
Video: Class 0 to 4 Low Voltage and High Voltage Ansell Marigold Rubber Insulating Gloves 2024, April
Dielektriska Handskars Längd: Vad Ska Det Vara? Vilka är De Angivna Minsta Och Högsta Längderna?
Dielektriska Handskars Längd: Vad Ska Det Vara? Vilka är De Angivna Minsta Och Högsta Längderna?
Anonim

Alla som någonsin har arbetat med högspänningsanordningar bör vara medvetna om dielektriska handskar. De skyddar elektrikerns händer från elektrisk ström och gör att du kan skydda dig mot elektriska stötar. Den tillåtna längden på dielektriska handskar är den viktigaste indikatorn, eftersom även en liten avvikelse från normerna kan leda till allvarliga konsekvenser.

Bild
Bild

Med tanke på vilka krav som ställs?

Det är klart att alla standarder för dielektriska handskar inte tas från taket. När det gäller att arbeta med högspänningsinstallationer kan det inte finnas några luckor, eftersom de kan kosta människoliv . Innan de tas i drift genomgår dielektriska handskar mycket viktiga och svåra tester. Huvudtestet anses vara nedsänkt i energiskt vatten. De är nedsänkta i vatten så att det är både utanför och inuti, men samtidigt är hylsans övre kant torr. Sedan förs en ström genom vattnet, och speciella enheter mäter spänningsnivån som passerar genom det skyddande skiktet. Om indikatorn är för hög får de inte säljas och skickas till äktenskap.

När det gäller handskarnas längd bör den vara sådan att den helt skyddar elektrikerns händer från stress, men samtidigt inte störa hans arbete

Det finns allmänt vedertagna normer för längden på dielektriska handskar, men det är självklart att det i vissa fall är nödvändigt att avvika från dessa normer, eftersom olika människor kan ha olika anatomiska proportioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är den angivna längden?

För närvarande är den minsta rekommenderade längden för dielektriska handskar 35 centimeter . Detta är exakt längden från fingrarna till armbågen hos den genomsnittliga personen. Om ärmen är kortare förblir en del av armen öppen. På grund av detta kommer handen inte att vara helt skyddad, och personen kan få en elektrisk stöt. Därför bör längden vara exakt den, och kortare handskar produceras inte alls av specialiserade fabriker. Längre handskar är acceptabla men rekommenderas inte . En för lång ärm kan göra det svårt att böja armen vid armbågen. Med tanke på att vi talar om att arbeta med mycket känslig utrustning kan sådana svårigheter leda till allvarliga konsekvenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom olika personer kan ha olika armstorlekar är den rekommenderade ärmlängden olika för dem. Helst ska handsken täcka hela handområdet från fingertopparna till armbågen, men inte själva armbågen . Även om det inte alltid är möjligt att hitta en lämplig längd, eftersom de flesta tillverkare inte avviker från standarderna med en millimeter. Ett viktigt faktum: det är förbjudet att stoppa kanterna på ärmarna, eftersom deras inre lager inte är skyddande och leder ström. Om ärmen är för lång måste du stå ut med obehag.

Mycket bättre är fallet med handskens storlek . Vem som helst kan välja det alternativ som är perfekt för sin armomkrets. Det finns dock ett par nyanser här. Om du arbetar i en behaglig temperatur, någonstans inomhus, är det bäst att välja handskar som passar din hand perfekt. Men om du ska arbeta utomhus under den kalla eller varma säsongen, då är det bättre att ta handskar ett par storlekar större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att latex, från vilken dielektriska handskar är gjorda, inte behåller kyla eller värme särskilt bra. På grund av detta, under den kalla årstiden, kommer du sannolikt att behöva bära två par handskar - dielektriska och under dem vanliga (eller till och med isolerade) . Och i värmen kommer materialet som tätt fäster vid huden att skapa ytterligare obehag. Du måste också ta hand om uttagets längd. Du kommer sannolikt att behöva dra den över dina vanliga kläder, så överväg detta i förväg.

Det finns också dielektriska handskar med fem fingrar och två fingrar . Alternativet med två fingrar är vanligtvis billigare, men av uppenbara skäl är det inte särskilt bekvämt. Det är dock bra om du inte behöver göra känsligt arbete. Den sista men viktigaste punkten att titta på när man köper dielektriska handskar är deras skick.

Handskarna ska vara fria från skador, även de minsta. Och de måste också ha en kvalitetsstämpel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje gång innan du tar på dig handskar måste de inspekteras . Förutom att det inte finns några skador bör handskarna också vara fria från fläckar eller fukt, eftersom alla ämnen kan öka strömkontakten. Försumma inte den här kontrollen, eftersom den kan rädda ditt liv.

Rekommenderad: