Rostfärg: Korrosionsskyddande Färg För Metall-, Hammerite- Och Lank-kompositioner, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Rostfärg: Korrosionsskyddande Färg För Metall-, Hammerite- Och Lank-kompositioner, Recensioner

Video: Rostfärg: Korrosionsskyddande Färg För Metall-, Hammerite- Och Lank-kompositioner, Recensioner
Video: Painting rusty wrought iron work with Hammerite. (not a promotion) 2024, Maj
Rostfärg: Korrosionsskyddande Färg För Metall-, Hammerite- Och Lank-kompositioner, Recensioner
Rostfärg: Korrosionsskyddande Färg För Metall-, Hammerite- Och Lank-kompositioner, Recensioner
Anonim

Metallkonstruktioner är starka, hållbara och pålitliga. Deras enda nackdel är deras känslighet för korrosion. För att eliminera det, överväga funktionerna i valet av färg för rost.

Särdrag

Rostfärg är en speciell korrosionsbeständig färgkomposition. Med dess hjälp kan du inte bara ta bort befintlig rost på metallen, utan också skydda den från att den återkommer. Det finns flera typer av en sådan färg- och lackprodukt som säljs idag. De skiljer sig alla från varandra i den huvudsakliga aktiva ingrediensen, i sin bas, tillverkare och användningssätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av färg kan appliceras direkt på rost , andra kräver ytterligare rengöring av det skadade området innan de används. De flesta av dessa färger har en unik sammansättning, på grund av vilken processen för ytterligare oxidation under deras lager inte utvecklas, utan tvärtom stannar. Till salu hittar du universella rostfärger som kan användas både inomhus och utomhus och isolerade, det vill säga avsedda för användning på ett ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla färger och lacker av denna typ har en stark, uttalad giftig doft. Därför kräver deras användning en skyddsmask eller andningsskydd. Det är anmärkningsvärt att korrosionsfärger och lacker endast är avsedda att användas på metallkonstruktioner av något slag. Deras användning tillåter inte bara att skydda metallen från oxidation, utan också att förbättra eller uppdatera dess utseende, för att förlänga livslängden för hela strukturen som helhet.

Bild
Bild

Vyer

Olika typer av denna beläggning presenteras på butikshyllorna idag. Antikorrosionsfärger har en skyddande funktion: de förhindrar att syre och fukt förstör metallytor.

De är indelade i flera sorter:

Fosfateringsmedel, som skapar ett speciellt skyddande lager på ytan av metallstrukturen. Det är tack vare honom som korrosionen inte sprider sig ytterligare

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter torkning blir isolerande blandningar till en film med ökad hållfasthet, vilket inte tillåter negativa faktorer att påverka metallen

Bild
Bild
Bild
Bild

Passiverande blandningar återställer inte bara rostskadad metall, utan skyddar den också från att den dyker upp igen

Bild
Bild
Bild
Bild

Antikorrosionsfärg av alla typer är endast lämplig för de metallkonstruktioner som har genomgått påverkan av korrosion i en liten mängd. Rostfärger är avsedda att användas i fall där ett spår av korrosion redan är tydligt synligt på metallen. De eliminerar dem inte bara utan förhindrar också att rost återkommer.

Indelade i följande grupper:

Grundning - måla mot rostiga avlagringar. Särskilda komponenter i kompositionen reagerar med järnoxid och bildar en tät skyddsfilm på dess yta. Om rostskadorna var mindre, reparerar den här filmen den helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stabilisatorfärg konstruerad för att skydda metall som skadas av korrosion från ytterligare förstörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hämmande sammansättning Är emalj och primer i en flaska. Dess komponenter interagerar med rost, förstör det, och ett ytterligare skyddande lager bildas på metallytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfärg torkar snabbt och kräver därför skicklighet i användning. Hammerfärg har en unik sammansättning av aluminium och zinkpulver, glas och silikonoljor. Denna sprayfärg torkar ganska snabbt. Lämplig för bearbetning av metall som ännu inte har skadats av rost, och för metallkonstruktioner med korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ oljefärg , som innehåller torkolja, används ibland också som ett medel för att bekämpa korrosion. Endast lämplig för hushållsbruk. Det ger inte möjlighet att återställa redan skadad metall. Nivån av fuktbeständighet är mycket låg jämfört med andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfärger mot korrosion dök upp på marknaden relativt nyligen. De skyddar effektivt metall mot rost, tål hård frost och har en långsiktig skyddande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja en specifik typ av färg baserat på metalltypen, graden av dess skada av rost samt det syfte som måste uppnås genom tillämpningen.

Färgspektrum

Målningsmaterial med effekt av skydd och återställning från rostskador tillverkas i ett brett utbud av färger kan det vara:

  • svart;
  • brun;
  • grå;
  • gul;
  • grön;
  • blå;
  • lila;
  • grå;
  • vit;
  • turkos;
  • orange.
Bild
Bild

Beroende på tillverkare kan färgintervallet vara mycket bredare. Så, i raden av vissa märken, presenteras rostfärg i olika nyanser av lila, rött och brunt. I vissa tillverkares sortiment finns också kameleontfärgade färger, genomskinliga texturer.

Alla färger kan vara matta eller blanka, kalla eller varma. För metallstrukturer av alla former, storlekar och ändamål kan du välja det perfekta färgalternativet i färg.

Bild
Bild

Tillverkare: recension och recensioner

Många inhemska och utländska märken är engagerade i tillverkning av färger och lacker för att skydda metall mot rost och bekämpa den.

Det bästa av allt som finns idag är:

Hammerit Är den bästa färgen för galvaniserade, järnhaltiga eller icke-järnhaltiga metallkonstruktioner. Det tar bort även allvarliga tecken på rost. Den säljs i två typer - hammare eller slät beläggning. Detta verktyg tillhör kategori 3 i 1. Kundrecensioner säger att denna komposition perfekt skyddar metallen från rost, ger den ett vackert utseende, själva färgen är lätt att applicera och behåller sina kvaliteter länge.

Bild
Bild

Lank Är produkterna från märket Lankwitzer Lackfabrik från Tyskland. Sortimentet inkluderar hammare, korrosionsskydd och alkydföreningar. Tillverkaren placerar sin produkt som högsta klassfärger till en överkomlig kostnad. Kan användas för att måla rör, grindar, staket och andra metallkonstruktioner. Kundrecensioner bekräftar bara dess höga kvalitet och effektivitet för att bekämpa korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dali Är inte bara en färg, utan en riktig emalj-primer. Utjämnar den skadade metallytan, förhindrar utveckling av korrosion, skyddar metallen från dess ytterligare utseende. Köpare av dessa produkter noterar användarvänligheten, breda paletten, överkomliga kostnader och bra skyddande egenskaper.

Bild
Bild

Aerosolemalj i burkar Kudo Är en hammarfärg lämplig för konstruktioner gjorda av järnlegeringar. Eliminerar spår av befintlig korrosion och förhindrar återkommande. Köpare noterar särskilt det låga priset, användarvänligheten och den ekonomiska förbrukningen. Enligt dem skyddar denna emalj metallet effektivt och permanent från rost.

Bild
Bild

Pansar Är ett brett utbud av korrosionsskyddande färg. Det finns hammare-, glans- och korrosionsskyddande blandningar till försäljning. Alla har låg förbrukning, hög kvalitet, bred färgpalett och överkomliga kostnader. Kunder noterar enkel applicering, ljusa och varierade färger och hög effektivitet i kampen mot rost.

Bild
Bild

Positiva recensioner visar tydligt att dessa märken av korrosionsskyddande färger är de bästa. Därför är det deras produkter som är värda att uppmärksamma i första hand.

Valbara kriterier

För att färgen för rost ska klara sitt syfte korrekt och fullt ut, när du väljer den, är det nödvändigt att ta hänsyn till:

Typ av metall och dess syfte . Metallkonstruktioner av stål eller aluminium måste målas med olika blandningar. Samma regel gäller för strukturer som har olika syfte. Till exempel för takläggning är det bättre att använda blandningar som inte är rädda för höga temperaturer och inte bleknar i solen. Men för VVS är standardhammarfärg också lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor där det är tillåtet att använda en specifik färg- och lackblandning . Detta inkluderar de maximala uppvärmnings- och kyltemperaturerna, luftfuktigheten och risken för mekanisk skada. Att applicera färg på metall under olämpliga förhållanden kommer att leda till en minskning av dess skyddande egenskaper eller att de helt elimineras.

Bild
Bild

Typen av korrosion och graden av skydd av färgen . Dessa två parametrar är oupplösligt länkade. Ju starkare och mer omfattande rosten på strukturen desto starkare bör färgblandningens återställande och skyddande egenskaper vara. Annars blir det omöjligt att uppnå önskat resultat.

Bild
Bild

Torkningshastighet och giftighetsnivå för färgen . Om arbete utförs utomhus i närheten av vatten, bör du välja en blandning som torkar så snabbt som möjligt. För inomhusarbete är det bäst att använda de minst giftiga färgerna, vilket tar lite längre tid att torka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg mot korrosion , beroende på vilken typ av strukturer som ska målas med den. Vissa metallprodukter måste målas i vissa färger, till exempel gasrör eller värmerör. Dessa parametrar måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En korrosionsskyddande färg som valts i enlighet med dessa rekommendationer hjälper säkert till att lösa alla problem i samband med rost på metallprodukter och deras ytterligare skydd mot den.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att öka färgens effekt på rost, för att öka perioden för dess skyddande egenskaper och för att fullt ut bedöma dess fördelar, du bör använda råd från experter:

Innan du köper en specifik typ av färg för rost måste du studera tillverkarens instruktioner i detalj. Vissa typer av denna blandning kräver ytterligare användning av speciella lösningsmedel. Om information om detta anges på förpackningen måste du köpa två produkter samtidigt och använda dem i enlighet med tillverkarens rekommendationer

Bild
Bild

Vissa typer av korrosionsskyddande färgprodukter marknadsförs av tillverkare som 3-i-1-produkter, men om det finns tillräckligt med tid är det bättre att använda ytterligare produkter. Arbetssekvensen ska vara följande: ytrengöring, grundning, målning, beläggning med skyddande emalj

Bild
Bild

Om du planerar att måla en metallkonstruktion som just monterats genom svetsning måste du först vänta på att metallen svalnat helt. Därefter ska sömmarna rengöras, och först då ska färgblandningen appliceras

Bild
Bild
  • Var noga med att ta hänsyn till temperaturen ute vid arbete, om färgen torkar snabbt och utanför +27 grader, bör arbetet skjutas upp tills det minskar. Detsamma gäller för låga temperaturer. I dessa fall stelnar färgämnets aktiva komponenter för snabbt och kommer inte att kunna påverka metallen helt.
  • Vissa burkar med en rostskyddande blandning indikerar att färgen kan appliceras omedelbart på en obehandlad yta, men experter rekommenderar fortfarande att först rengöra det rostpåverkade området och avfetta det. Detta gör att de aktiva ämnena kan reagera snabbare med korrosion, och själva färgen kommer bättre att fästa vid metallytan.
Bild
Bild

Det är iakttagandet av dessa enkla tips som hjälper till att avsevärt öka effektiviteten vid användning av färg från rost.

Rekommenderad: