Hammerfärg För Metall: Vad är Det, Kompositioner Med Svart Hammareffekt I Sprayburkar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hammerfärg För Metall: Vad är Det, Kompositioner Med Svart Hammareffekt I Sprayburkar, Recensioner

Video: Hammerfärg För Metall: Vad är Det, Kompositioner Med Svart Hammareffekt I Sprayburkar, Recensioner
Video: SÅ SPRAYARMÅLAR MAN SOM ETT PROFFS! 2024, Maj
Hammerfärg För Metall: Vad är Det, Kompositioner Med Svart Hammareffekt I Sprayburkar, Recensioner
Hammerfärg För Metall: Vad är Det, Kompositioner Med Svart Hammareffekt I Sprayburkar, Recensioner
Anonim

Färg är ett av sätten att skydda det översta metallskiktet från skador. Men inte alla sådana produkter tål produkternas hårda driftsförhållanden. Därför försöker tillverkare förbättra sina produkter och släpper regelbundet nya modifieringar av kompositionerna på marknaden. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hammarfärger som lätt kan motstå extrema temperaturer och mekanisk belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hammerfärg är en nitrobaserad polymerblandning. När filmen härdar på produktens yta bildas ett slags bucklor på den. Effekten av en hammare som träffar metall skapas. Detta förklarar namnet på verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare lägger till flera huvudkomponenter till lösningen:

  • Metalliskt pulver. I de flesta fall används koppar eller aluminium i produktionen.
  • Fint fraktionsglas. Denna komponent bildar en struktur på ytan efter härdning.
  • Aluminiumflingor. Det är de som bildar en unik konsistens på ytan.
  • Silikon- eller alkydhartser. De stöter bort vatten väl och hindrar det från att sippra under skyddsfilmen.
  • Tekniskt vax. Efter härdning bildar denna komponent ett skyddande lager.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att en liknande effekt observeras vid applicering av speciella pulverfärger. Kostnaden för denna process är dock ganska hög, eftersom den kräver användning av specialutrustning. Därför föredrar många människor hammarfärger, som är enkla att applicera under normala förhållanden.

Idag används hammarfärger i stor utsträckning inom konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta beror på de många fördelarna med sådana formuleringar:

  • Motståndskraft mot extrema temperaturer och klimatirriterande ämnen. Nästan alla typer av hammarfärger tål lätt temperaturer upp till +80 grader.
  • Blandningen är universell, eftersom den kan användas för att belägga inte bara metaller utan även andra material.
  • Färgen är lätt att applicera utan att använda specialverktyg. För detta används vanliga rullar eller borstar. Vissa tillverkare producerar formuleringar i form av aerosolburkar. Observera att vissa typer av färger kan appliceras även när det blåser hårt ute.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Torkningstiden för blandningen överstiger inte 2 timmar. Men filmen får absolut styrka först efter 24 timmar efter applicering.
  • Produkterna är miljövänliga. Vid målning avger lösningar inte skarp och skadlig lukt.
  • Skyddsfilmens livslängd kan vara upp till 8 år, vilket är svårt att uppnå med andra formuleringar.
  • Motstånd mot mekaniska skador. Detta beror på att materialet är plast även efter torkning. Det är ganska svårt att ta bort en del av filmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana färger är kanske inte alltid den bästa lösningen.

Detta beror på flera betydande nackdelar:

  • Högt pris. Priset på hammarfärger överstiger kostnaden för liknande material (emaljer) flera gånger.
  • Komplexiteten i applikationen. För att få en stark och hållbar beläggning bör du noggrant följa rekommendationer från specialister när du målar.
  • Komplexiteten i uttag. Att ta bort ett lager hammarfärg är svårt. Därför rekommenderas att du noggrant väljer färgen om du planerar att applicera den med en topplack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används de?

Hammerfärger har unika tekniska egenskaper.

Idag används de inom olika sektorer av den nationella ekonomin:

  • Industri. Kompositionen används för att måla maskiner, strukturer och mekanismer. Det är också det bästa valet för att skydda kapslingarna för olika elektriska system (växlar, etc.).
  • Bilindustrin. Många typer av skivor, karosserier och andra metalldelar i bilar är täckta med hammarfärg. Detta gör att de kan förlänga sin livslängd flera gånger.
  • Byggsektorn. Här, med hjälp av detta verktyg, skyddas metallkonstruktioner mot korrosion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Måla smidda staket för att ge dem en åldrande effekt, samt för att förhindra sannolikheten för korrosionsprocesser.
  • Metallmöbelproduktion. I de flesta fall används hammarmurbruk för att måla entrédörrar, kassaskåp och andra liknande produkter.
  • Reklambranschen. Föreningarna skyddar perfekt metallstrukturer och används också för att skapa en dekorativ effekt på olika typer av plast eller glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Hammerfärger har unika tekniska egenskaper. Samtidigt förbättras ämnen ständigt och får nya och förbättrade egenskaper. Det finns flera huvudmärken av denna typ av färg på marknaden idag.

ML-165 . Färgen tillhör emaljer, vars huvudkomponent är alkydstyrenämnen. Bland materialets positiva egenskaper kan man särskilja värmebeständighet. Färgen förlorar inte sina ursprungliga egenskaper när den utsätts direkt för temperaturer som inte är högre än 130 grader. Som ett skyddande lager kan produkten användas på nästan alla typer av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

EP-1323 ME . Epoxyemalj som kombinerar egenskaperna hos färg och primers. En unik produkt som främst används för att belägga metaller som är mottagliga för yttre påverkan (lastbilskranar, gaffeltruckar, staket etc.). Färgen kan appliceras över rost, vilket eliminerar ytbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • NC 221 . Denna färg har ett lågt pris. Det används som en dekorativ beläggning. Skyddskvaliteten här är mycket sämre än den för de tidigare granskade ändringarna. Kompositionen tål dock bra yttre klimatförhållanden. Det kan också användas inomhus.
  • Hammerit. Denna typ av hammarfärg är den dyraste och av högsta kvalitet. Lämplig för att täcka olika produkter. Det kan också appliceras över rost.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Hammerfärgens huvuduppgift anses vara att skydda metallytor. Till en början uppmärksammade tillverkarna inte produktens färgpalett, eftersom de ansåg att detta ögonblick var sekundärt.

Men idag tillverkas färgen i olika nyanser, bland vilka följande grundfärger kan särskiljas:

  • svart;
  • grå;
  • Vit;
  • blå;
  • blå;
  • Violett.

Observera att många tillverkare producerar föreningar som kan se ut som färgerna på trä, natursten etc.

Emellertid är strukturen hos sådan färg inte alltid lämplig för ytdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Den moderna marknaden är mättad med hammarfärger. Produktens popularitet förklarar uppkomsten av många lågkvalitativa förfalskningar.

Experter rekommenderar att man endast föredrar kända varumärken, bland vilka det finns flera tillverkningsföretag:

  1. Hammerit. Vissa typer av färger kan appliceras på galvaniserade metaller först efter att de har grundats med speciella lösningar.
  2. Dali. Kompositionerna är avsedda att appliceras på metaller (galvaniserade, etc.), trä och plast.
  3. Alpina.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionerna av dessa kvaliteter kännetecknas av hög vidhäftning till metaller, vilket gör att de kan appliceras även över rost. Enligt recensioner motstår färg bra fukt, liksom direkt exponering för oljor. Vissa sorter tål kontakt med milda alkalier och syror.

Ett annat bra alternativ är sprayfärg från Kudo.

Användare noterar att det enkelt kan appliceras på nästan alla svåråtkomliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Mängden hammarfärger leder ofta till tvivel när man köper en produkt. För att hitta rätt lösning bör du vara uppmärksam på flera faktorer.

Ansökningsmetod . De mest populära är flytande lösningar. För deras tillämpning används rullar eller borstar. Vissa tillverkare producerar formuleringar i sprayburkar. Priset är något högre än kostnaden för en standardmodifieringsprodukt. Vanligtvis används de när det är nödvändigt att få ett enhetligt lager av färg, liksom när det är nödvändigt att fylla i med färg svåråtkomliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ändamål . Hammerfärger används som skyddsprodukter. Många av dem kräver emellertid förbehandling av metall eller annat material för att öka vidhäftningen. Det finns också speciella modifieringar som enkelt appliceras på rost. Dessa produkter kombinerar en primer och vanlig emalj. Det är också viktigt att uppmärksamma vilka ämnen kompositionen är avsedd för. Hammerfärger fungerar alltid med metaller, men de fastnar kanske inte alltid i trä, glas eller plast.
  • Fysiska och kemiska egenskaper . Dessa parametrar låter dig välja en komposition som inte bara tål höga temperaturer utan också en relativt aggressiv miljö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker

Hammerfärgsteknik består av flera på varandra följande steg.

Ytförberedelse . Innan lösningen appliceras bör du noggrant rengöra metallen från oljiga fläckar och även ta bort skalen av den tidigare beläggningen. Nya metallkonstruktioner måste förbehandlas med sandpapper eller en slipmaskin. Mindre skador kommer att öka vidhäftningen av murbruk på underlaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att alla icke-järnhaltiga metallprodukter måste grundas med speciella lösningar innan målning.

Om det är aluminium är det också önskvärt att rengöra det från den övre skyddsfilmen som bildas under oxidationen av metallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning . Denna process kan utföras på olika sätt. Det enklaste alternativet är att använda en pensel. Algoritmen för att applicera hammarmålning med detta verktyg skiljer sig inte från vanlig målning. Experter rekommenderar att du använder en pensel för små segment. Det är bättre att måla plana ytor med en rulle. Det är viktigt att se till att duken placeras strikt horisontellt. Detta gör att färgen kan spridas jämnt. Doppa inte rullen i lösningen; det är bättre att hälla blandningen över verktyget. Det är oönskat att använda skumgummi för blötläggning, eftersom färgen helt enkelt kommer att "korrodera" den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet är att använda aerosolburkar eller sprutpistoler. Med hjälp av sådana verktyg appliceras kompositionen i flera tunna lager. Intervallet mellan målningsstegen bör vara cirka 20 minuter. När du använder en aerosol, rikta strålen i rät vinkel mot ytan som ska målas.

Om du vill få det mest pålitliga skyddet bör alla efterföljande lager appliceras efter att filmen har fått full styrka (1-2 veckor).

Rekommenderad: