Tvättbar Färg För Väggar Dulux (32): En Färgpalett För Väggytor Och Tak, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Tvättbar Färg För Väggar Dulux (32): En Färgpalett För Väggytor Och Tak, Recensioner

Video: Tvättbar Färg För Väggar Dulux (32): En Färgpalett För Väggytor Och Tak, Recensioner
Video: Så här får du eleganta och skarpa kanter men hjälp av tejp 2024, Maj
Tvättbar Färg För Väggar Dulux (32): En Färgpalett För Väggytor Och Tak, Recensioner
Tvättbar Färg För Väggar Dulux (32): En Färgpalett För Väggytor Och Tak, Recensioner
Anonim

Att måla väggarna anses vara det mest populära sättet att dekorera dem. Om du väljer rätt färg verkar färgning inte bara vara en enkel uppgift, utan hjälper också till att placera ljusa accenter i rummets design.

När du köper färg, överväg ytan som ska behandlas. Dulux -produkter kan vara ett lämpligt alternativ för färgning av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En av marknadsledarna inom försäljning av färger och lacker är Dulux -företaget. De mest populära produkterna är de som är avsedda för målning av väggar och tak. Detta företag är ett internationellt varumärke som ägs av det populära svenska företaget AkzoNobel. På hemmamarknaden har produkterna från detta företag varit uppskattade i tio år redan. Denna tillverkare fokuserar på färgpalettens variation. Dulux -färger har ett brett användningsområde. De kan användas för att måla en mängd olika ytor: trä, metall, tegel, keramik och tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från detta företag har ett antal funktioner som sätter dem ett steg över produkter från andra tillverkare:

  • bra matt färgbotten hjälper till att dölja många brister i den behandlade ytan;
  • ganska tjock struktur av blandningen gör färgningen enkel och snabb;
  • basen för Dulux -blandningen består endast av ingredienser som inte är skadliga för hälsa och miljö.;
Bild
Bild
  • färger kan användas för att måla väggar och tak i rum med högt fuktinnehåll, eftersom de innehåller komponenter som skyddar ytor mot fukt;
  • brist på obehaglig lukt, samt en kort torktid;
  • färg förbrukas ganska ekonomiskt per meter;
  • ett brett utbud av färger gör det möjligt att välja önskad färg och nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa färgämnen är också utmärkta för målbara tapeter och slits inte med tiden och behåller sin ursprungliga färg länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Enligt deras beståndsdelar är Dulux-färger indelade i organiska och vattenbaserade. Ekologiska anses vara ganska skadliga, varför det inte rekommenderas att täcka hemets väggar med denna typ av färger. Vattenbaserade färger är höghållfasta färger som har god fuktbeständighet, samt tål höga temperaturer. Oftast kräver denna typ av blandning preliminär utspädning med vatten före användning.

Bild
Bild

Skilj också mellan färger av olika texturer: blank, matt, halvblank och halvblank. Produkter med en glansig konsistens bör inte användas på ojämna ytor, eftersom de inte kan dölja dessa defekter. För att dölja vissa ojämnheter i väggar eller tak rekommenderas att använda Dulux bländande vit matt färg. Något mellan de två ovan nämnda typerna av färger är halvblank och halvblank lösning, som på grund av en måttlig glans kan dölja små ytfel.

Bild
Bild

Det finns också en uppdelning av färger efter kemisk sammansättning:

Vattenbaserad . Denna typ av blandning används för att måla väggar och tak. Denna färg har ingen skarp lukt och anses också vara den mest miljövänliga. De kännetecknas av hög fuktbeständighet, tvättbara väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl . Under påverkan av solljus förlorar de inte sin ursprungliga färg och är också fuktbeständiga. Lämplig för målning av områden som badrum och kök. Blandningens täta struktur låter dig dölja små väggdefekter och sprickor. De skiljer sig åt i ett brett spektrum av färger. Man bör komma ihåg att efter torkning kan originaltonen ändras något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex . De kännetecknas av det bästa motståndet mot fukt och hållbarhet. Lösningens speciella sammansättning gör det möjligt att dölja många ytfel, och målar även väggar och tak på bästa sätt. Den enda nackdelen, många kanske överväger den höga kostnaden för sådana produkter, men man bör komma ihåg att det är latexfärger som har den lägsta förbrukningen per 1 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silikat . Flytande glas används som huvudkomponent. Denna typ av blandning är minst elastisk, men den kemiska sammansättningen hjälper till att förhindra mögel. Utbudet av färger skiljer sig inte åt. Du bör också veta att när du använder denna blandning är det bättre att använda speciella kläder för att förhindra att färg kommer på huden, eftersom det kan orsaka skada på huden.
  • Silikon . De mest viskösa, därför kan de dölja ytskador upp till 0,2 cm. Bäst lämpad för att måla taket, eftersom de skyddar det från smuts och hög luftfuktighet. De är i gott skick under en lång period.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Dulux -färger finns i en mängd olika färger. Det finns över 2000 nyanser. Det är viktigt att komma ihåg att den färg som köparen valt i katalogen kan skilja sig väsentligt från det slutliga resultatet.

Bild
Bild

Färgpaletten låter dig välja tonen för att måla alla rum, vare sig det är ett sovrum eller ett vardagsrum. Katalogerna innehåller ett urval av pastellfärger, ljusa färger och rika "godis" -nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över huvudprodukter

Bland företagets stora sortiment kan följande populära alternativ särskiljas:

  • Dulux Colors of Kingdom . Färdig matt färg, som inte kräver färgning, har en vattenbaserad dispersionsbas. Den passar perfekt, torkar snabbt och är nästan luktfri. Lämplig för rum med måttlig luftfuktighet.
  • Dulux Vinyl Matt . Blandningens djupa, matta bas hjälper till att dölja många ytfel. Det lämpar sig bra för rengöring, har ingen skarp lukt. Används bäst i rum med måttlig luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dulux Easy . Måla för tapeter och väggar med en matt struktur. Den passar bra på olika typer av tapeter, bildar inga ränder, har ingen skarp lukt. Har ett certifikat som bekräftar säkerheten vid användning i barn och sovrum.
  • Dulux 3D Vit . Innehåller ämnen som gör ytan bländande vit. Rummet blir visuellt större och ljusare. Kan färgas i pastellfärger. Rekommenderas för små rum med lågt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en färg, var uppmärksam på följande aspekter:

  • Du kan köpa detta företags produkter i vilken specialaffär som helst och använda onlinekataloger.
  • Produktens pris beror på typen av färg, samt dess förskjutning.
  • När du målar taket i ett rum med hög luftfuktighet bör du köpa akryl-, silikon- och silikatfärger, som är hydrofoba.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid beklädnad av ytor i badrum eller kök är det värt att ge blandningar med antibakteriella egenskaper företräde för att minska risken för mögel och mögel i rummet.
  • Personer som föredrar att röka inomhus bör måla ytor med tvättbara lösningar som lätt kan bli av med smuts.
  • Silikonbaserad färg anses vara idealisk för alla typer av ytor. Det är det mest hållbara, dessutom är det mycket elastiskt och lätt att rengöra från fläckar. Kostnaden för denna typ av färg är dock inte den lägsta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Baserat på de recensioner som köpare lämnat på olika webbplatser kan vi dra slutsatsen att resultatet av deras användning inte kan glädjas, trots det ganska höga priset på Dulux -färger. Konsumenter noterar snabb torkning av färgen, liksom frånvaron av en obehaglig lukt. En annan fördel är att enkelt ta bort smuts från den målade ytan. Många var också nöjda med den stora färgpaletten, vilket gör det enkelt att välja önskad nyans.

Bild
Bild

När du väljer färg vill alla köpare köpa en produkt som kommer att vara av hög kvalitet, säkerhet och också en lång livslängd. Alla dessa egenskaper motsvarar produkterna från Dulux -företaget.

Rekommenderad: