Alkyd-primer: Alkydbaserade Kompositioner För Trä Och Metall, Vit Primer "Prestige"

Innehållsförteckning:

Video: Alkyd-primer: Alkydbaserade Kompositioner För Trä Och Metall, Vit Primer "Prestige"

Video: Alkyd-primer: Alkydbaserade Kompositioner För Trä Och Metall, Vit Primer
Video: OIL WOOD PRIMER AS PERMANENT SOLUTION TO WOOD SAP 2024, Maj
Alkyd-primer: Alkydbaserade Kompositioner För Trä Och Metall, Vit Primer "Prestige"
Alkyd-primer: Alkydbaserade Kompositioner För Trä Och Metall, Vit Primer "Prestige"
Anonim

I alla typer av målningsarbeten finns det en huvudregel - innan du applicerar på ytan på ytan måste du lägga till ett primerlager. Tack vare detta blir ytan mer hållbar och förbättrar också vidhäftningen till efterbehandlingsmaterialet. Den mest mångsidiga och populära är alkyd -primern. Den är utmärkt för både metall- och träytor.

Bild
Bild

Användningsområde

Varje primer används för att förbättra kvaliteten på ytan avsedd för efterbehandling.

Efter applicering av en alkydprimer absorberar den behandlade ytan mindre färg. Alkyd primer fyller perfekt små hål och sprickor, gör ytan starkare. Därför fäster kittet och färgen mycket fast vid den behandlade ytan och flagnar inte av.

Bild
Bild

Alkyd primer används för bearbetning av trä, metall, betong . Primern bildar en stark skyddande film på ytan. Det tar cirka 24 timmar innan primern torkar helt. Efter avslutad grundning kan färg, lim eller kitt redan appliceras på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polymer alkyd primer är lämplig för användning i både exteriör och invändig efterbehandling. Det används för att förbereda ytor för målning, tapetsering och kitt.

Bild
Bild

Använd inte denna typ av primer på gipsytor och applicera den på ett lager gips. Alkyd -primer ska kasseras även om ytan som ska behandlas är ömtålig och sönderfallande.

Egenskaper och egenskaper

Alkyd -primers är värdefulla eftersom de förbättrar vidhäftning av material och ökar motståndet hos ytor mot fukt.

En annan viktig egenskap hos alkydbaserade formuleringar är funktionen av ett antiseptiskt medel, som gör att du kan undvika sådana obehagliga fenomen som mögel och svampinfektioner.

Bild
Bild

De främsta fördelarna och egenskaperna hos alla alkydprimrar:

  • bevarande av alla egenskaper vid temperaturer från -40 till +60 C;
  • minimering av förbrukningen av efterbehandlingsmaterial;
  • förbättra kvaliteten på ytor, öka deras motståndskraft mot mekanisk påfrestning och mot kemikalier;
  • perfekt för träbearbetning, eftersom alkydkompositionen inte gör trädets struktur lös och skyddar träet från svullnad under påverkan av fukt;
  • skydd av ytan på det målade träet från utskott av hartsområden;
  • förbättrad vidhäftning;
  • rostskydd;
  • skydd mot bildning av mögel och mögel;
  • överkomligt pris.

Varianter av alkydprimrar

Det finns flera typer av alkydprimrar som skiljer sig åt i egenskaper och användningsområde.

De mest populära och vanliga primers är:

Glivtalium primer , som används för bearbetning av metall och trä, är utmärkt för både yttre och inre ytbehandlingar, skyddar ytan mot korrosion, torkar i en dag vid en omgivningstemperatur på 18 till 22 grader Celsius. Huvudfunktionen är möjligheten att förbättra mättnaden av färgen på färgen som kommer att appliceras ovanpå. Det viktigaste är att välja rätt jordskugga. Om du kommer att använda en ljusfärg är det bäst om primern är vit. Det är mycket viktigt att se till att grundfärgen är helt torr innan färgen appliceras, annars kan färgen trassla när den interagerar med glivtal -primern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perklorovinyl primer - Huvuddragen i materialet är att det endast är lämpligt för utomhusarbete, eftersom det har en ganska hög toxicitet. Denna komposition är den mest mångsidiga, den kan appliceras på nästan alla typer av ytor, inklusive betong, och till och med över gips. Vinyl Perklorsyra primer kan appliceras över rost, som den omvandlar till en extra skyddande beläggning.

Bild
Bild

Primern torkar så snabbt som möjligt - bokstavligen på en timme (vid en temperatur på 19-21 grader Celsius). Denna primer är mycket resistent mot kemikalier. Kostnaden för perklorovinylprimer är högre än för glivtalium.

Alkyd uretan primer har den högsta hårdheten, maximal styrka och motståndskraft mot mekaniska påverkan. Den största fördelen är hög slitstyrka. Torkar på bara 30 minuter. Kan användas för efterbehandling av trä- och metallytor både inomhus och utomhus. Det används mycket ofta inom maskinteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd-akrylblandning har mest popularitet. Har hög vidhäftning, skyddar trä från sönderfall och mögel, tränger in i djupa lager av massivt trä. Det är vattenbaserat, så det har ingen obehaglig lukt, och det skyddar också metallen från korrosion. Kompositionen torkar mycket snabbt - inom en timme vid en temperatur av 22-23 grader Celsius.

Bild
Bild

Till salu hittar du alla dessa typer av alkydprimrar från olika tillverkare. En av de mest populära idag är dock prestigejorden. På internet kan du hitta ett stort antal positiva kundrecensioner om företagets produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att en alkydprimer är ett antal primers, vars egenskaper är något annorlunda. De är konstruerade för bearbetning av trä, metall och andra typer av ytor. Alla typer av alkydprimrar ökar hållfastheten hos de behandlade ytorna, deras vidhäftning och har också antiseptiska och många andra egenskaper.

Således ökar sådana jordblandningar markant motståndet hos ytan och ytbehandlingen mot olika negativa påverkan, vilket förlänger deras livslängd. Det viktigaste är att hitta rätt jordtyp, som är idealisk för behandling av en specifik yta.

Rekommenderad: