Knauf Betokontakt (23 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos En Primer Som Väger 5 Och 20 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Knauf Betokontakt (23 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos En Primer Som Väger 5 Och 20 Kg

Video: Knauf Betokontakt (23 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos En Primer Som Väger 5 Och 20 Kg
Video: Грунтовка бетонконтакт от А до Я. Самый быстрый способ нанесения. Основные ошибки в работе. 2024, April
Knauf Betokontakt (23 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos En Primer Som Väger 5 Och 20 Kg
Knauf Betokontakt (23 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos En Primer Som Väger 5 Och 20 Kg
Anonim

Knauf Betokontakt primer används för inredning och utvändig dekoration av lokaler. Dess sammansättning gör att produkten kan användas på alla underlag med olika indikatorer på densitet och ytjämnhet. Huvudkomponenterna är polymerer och kvartsflis. De ökar vidhäftningen hos den belagda ytan, vattentätningen och brandmotståndet på väggarna.

Knauf Betokontakt primer: egenskaper och fördelar med användning

Huvuduppgifterna för Knauf Betokontakt primer är gipsets vidhäftning till släta ytor och skapandet av en pålitlig, hållbar beläggning. Den är funktionell, förenklar många arbetsstadier i samband med ytbehandling och demontering av den tidigare beläggningen.

Om det tidigare var nödvändigt att använda flera olika föreningar, räcker det nu med en Knauf Betokontakt -primer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används denna jord vid arbete med byggmaterial som har följande egenskaper:

  • hög densitet (betong);
  • fuktmotstånd;
  • jämnhet (glas, keramik).
Bild
Bild

Men experter noterar att betongkontakt har följande egenskaper:

  • förstärkning av svaga lösa baser (gips);
  • ökade vidhäftningsegenskaper;
  • resistens mot alkaliska föreningar;
  • utjämning av ytan;
  • eliminering av mikrosprickor i basen;
  • vidhäftning till vilket material som helst.

Dessa egenskaper hos Knauf Betokontakt -primern utökar dess tillämpningsområde. Det är perfekt för förberedande och grovt arbete innan du applicerar gips på ytor av betong, cement, gips, olika metallkonstruktioner. Primern vidhäftar tätt mot basen och bildar en grovfilm som ger en hög grad av fixering av den efterföljande beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När inredning av lokaler gör betongkontakt att du kan hoppa över ett av de obligatoriska reparationsstegen - demontering av den gamla beläggningen. Det kan enkelt appliceras på väggar målade med olja och alkydfärger, emaljytor och gamla kakel. Knauf Betokontakt klarar alla utmaningar.

Tillverkare har skapat en universell komposition, Knauf Betokontakt primer används av specialister på att arbeta med trä, metalldelar, dekorativa element av polystyren. Jordens motståndskraft mot alkaliska föreningar gör det möjligt att använda gips baserat på kalk och gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmän information om Knauf Betokontakt primer

Knauf Betokontakt primer är en färdig att använda blandning av rosa nyans. Tillverkad i behållare på 5 kg och en hink som väger 20 kg. Hållbarheten är 18 månader från tillverkningsdatum, öppen produkt kan förvaras i ca 6 månader i en tätt sluten behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten har uttalade vidhäftningsegenskaper, används på ytor av komplex karaktär - dåligt absorberande, slät, tät … Det används för att förstärka betongbaser, gipsskivor, när man förbereder metallkonstruktioner för vidare arbete (kitt), medan man lägger keramiska plattor, fixerar stuckaturer gjorda av polystyren, gips, polyuretan. Betongkontakt förenklar byggnadsarbetet och minskar mängden extra förbrukningsmaterial på grund av dess förstärkande egenskaper. Primer Knauf Betokontakt slätar ut ytor, tar bort mindre defekter i basen, mikrosprickor.

Att arbeta med Knauf Betokontakt -jord kräver att vissa temperaturregler följs. Den kan inte användas vid temperaturer på –5 grader Celsius och lägre, i frost, liksom när termometern är över + 26-27 grader Celsius.

Bild
Bild

Beläggningen appliceras i två lager, varje torkningstid är cirka tre timmar, men experter rekommenderar fortsatt arbete efter 12-20 timmar. Du kan se till att det är torrt genom att röra det med handen, basen ska inte vara klibbig.

Knauf Betokontakt primer finns i två typer - med mineralpartiklar på 0,6 mm och 0,3 mm. Den första typen används för grov efterbehandling och beläggning av yttre ytor, den andra används för mer känsligt arbete och före spackling.

Vid beräkning av förbrukningen av det nödvändiga materialet bör flera faktorer beaktas:

  • graden av fuktabsorption av basen;
  • yttyp;
  • antal lager;
  • tillämpningsmetod.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På en slät yta som färg och lack och keramik blir förbrukningen av primer betydligt lägre än när den appliceras på en betongplatta. Minsta förbrukning är cirka 200 g. per 1 m², max - 350 gr.

Tillverkarna släpper ut blandningen i ett helt färdigt skick … Experter låter Knauf Betokontakt -primern spädas med lite vatten för bättre mekanisk applicering.

När den appliceras för hand är den maximala mängden vatten att späda ut 50 ml per liter primer … Den mekaniska sprutmetoden använder en utspädning 2: 1 - två delar jord, en del vatten.

Ett annat alternativ för markutspädning erbjuds också, med denna teknik minskar materialförbrukningen, men kvaliteten förblir på samma nivå. Beläggningen appliceras i 2 lager. Det första lagret består av en blandning av betongkontakt och djup penetrationsprimer. Den andra är Knauf Betokontakt i sin renaste form.

Innan arbetet påbörjas måste blandningen omröras noggrant så att alla mikropartiklar fördelas jämnt över hela området. Vid bearbetning av ytan kan du använda valfritt verktyg - borste, rulle, mekanisk spray … Den rosa färgen hjälper dig att se de suddiga områdena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska egenskaper och egenskaper

Experter har långa och mycket använda produkter av märket Knauf, Knauf Betokontakt -primern är inget undantag. Dess unika förmåga att binda material med olika densitet och jämnhet gör att det kan användas i olika typer av arbeten.

Grundläggande egenskaper hos Knauf Betokontakt primer:

  • varaktighet;
  • impregnering;
  • snabbtorkande;
  • alkali -resistens;

enhetlig tillämpning

motståndskraft mot extrema temperaturer

resistens mot mögel och mögel

  • hög brandmotstånd;
  • miljövänlighet.

Tillverkarna uppgav att betongkontakten kommer att ha en livslängd på 80 år. Därefter kan skador på ytan och dess fullständiga förstörelse uppstå. För närvarande har dessa uppgifter inte bekräftats eftersom produkten kom in på marknaden för inte så länge sedan.

Bild
Bild

På de behandlade ytorna bildas en tunn, tålig vattentät film som ökar vattentätheten. Denna egenskap skiljer betongkontakt från andra jordblandningar.

Under utvecklingen av Knauf Betokontakt -formuleringen inkluderades tillsatser med fungicida egenskaper. De skyddar beläggningen från förekomst av svampsjukdomar och mögel. Denna punkt bör beaktas vid köp av ytterligare efterbehandlingsmaterial.

Primern låter dig behålla den optimala luftutbyteshastigheten mellan rummet och gatan, ånggenomsläpplighet minskar inte. Den kan appliceras på vertikala, horisontella ytor, golv och tak. Möjligheten att plugga porösa underlag och mikrosprickor minskar materialförbrukningen, förhindrar gipsdelaminering eller sprickbildning av andra efterföljande beläggningar.

Bild
Bild

Temperaturområdet från -40 till + 60 tillåter användning av lösningen för internt och externt arbete. Kompositionen är helt säker för människor och innehåller inte giftiga ämnen. Jordens surhet ligger inom det normala området - pH 7, 5-8, 5. Genomsnittlig förbrukning är 0,35 kg per 1 m².

Naturliga ingredienser som utgör jorden blandningar orsakar inte irritation, har ingen obehaglig lukt, den kan användas inomhus utan rädsla för din hälsa … Gost uppfyller ryska och internationella krav.

Ytförberedelse före applicering

Tillämpningen av Knauf Betokontakt primer kräver inte professionell utbildning, vilket gör att den kan användas hemma. Ytbehandling är tillåten på två sätt: klassisk, utförd med penslar, rullar eller en spatel, och mekaniserad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först är det nödvändigt att grundligt rengöra basen från damm, smuts, främmande små partiklar. Vart i det är inte nödvändigt att ta bort den gamla beläggningen om den är väl bevarad, inte spricker eller smulas … Därefter avfettas ytan, inspekteras. Djupa sprickor och luckor är förcementerade och får torka i 24 timmar. Därefter grundas ytorna. Det är värt att notera att jorden tränger in i betongbasens lager med flera centimeter och stärker den.

Köpare reagerar positivt på Knauf Betokontakt jordblandning, uppskattar mycket dess kvalitet, bekvämlighet och användarvänlighet, ekonomi och snabbtorkning.

Knauf är ett testat varumärke. Denna moderna konstruktionsprimer är populär bland många proffs. Knauf Betokontakt garanterar kvalitet och hållbarhet, det sparar pengar och tid.

Rekommenderad: