Hur Länge Torkar Tätningsmedlet? Hur Man Snabbt Torkar En Akrylhygienversion, Hur Länge Fryser Den Röda "Moment" -produkten

Innehållsförteckning:

Video: Hur Länge Torkar Tätningsmedlet? Hur Man Snabbt Torkar En Akrylhygienversion, Hur Länge Fryser Den Röda "Moment" -produkten

Video: Hur Länge Torkar Tätningsmedlet? Hur Man Snabbt Torkar En Akrylhygienversion, Hur Länge Fryser Den Röda
Video: Dyson Cyclone V10 Motorhead Cordless Vacuum 2024, April
Hur Länge Torkar Tätningsmedlet? Hur Man Snabbt Torkar En Akrylhygienversion, Hur Länge Fryser Den Röda "Moment" -produkten
Hur Länge Torkar Tätningsmedlet? Hur Man Snabbt Torkar En Akrylhygienversion, Hur Länge Fryser Den Röda "Moment" -produkten
Anonim

Tätningsmedel anses vara det bästa sättet att täta sömmar och skarvar. Den kan användas för limning av olika ytor.

Bild
Bild

Särdrag

Ett tätningsmedel är en pastaaktig eller viskös komposition baserad på polymerer och oligomerer. Denna blandning används för att arbeta med bultade, nitade och andra fogar för att förhindra läckage av arbetsvätskan genom de befintliga luckorna. Detta material används också för vattentätning och tätning av olika föremål.

Om vi pratar om egenskaperna hos denna produkt, bör du bekanta dig med de främsta fördelarna med tätningsmedlet.

På exemplet med en silikonblandning kan följande fördelar särskiljas:

  • blandningen har en hög grad av motståndskraft mot fukt och ånga, extrema temperaturer och UV -strålar. Därför används sanitära tätningsmedel aktivt för tätning av badrum, bildelar, speglar samt för behandling av fönsterkarmar;
  • Med hjälp av detta tätningsmedel kan du täta lederna i badrummet av hög kvalitet eller eliminera drag i fönsteröppningen, eftersom materialet kännetecknas av hög vidhäftning. Du kan också applicera blandningen på en obehandlad yta;
  • materialet kan enkelt fästa icke-porösa ytor och aluminiumelement;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • blandningen utsätts inte för aggressiva tvättmedel;
  • lång livslängd;
  • tätningsmedlet klarar temperaturer upp till +150 grader;
  • ämnet kan vara transparent eller någon annan nyans;
  • blandningen har ett estetiskt utseende, vilket gör att den inte kan förstöra utseendet på de bearbetade föremålen;
  • vitt tätningsmedel anses vara ett mångsidigt material som fungerar på alla ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera olika typer av tätningsmedel, var och en utformad för att arbeta med ett specifikt område.

Akryl . Sådana tätningsmedel tillhör kategorin de mest prisvärda materialen, eftersom de bara kan användas för internt arbete. Materialet är inte resistent mot atmosfärisk nederbörd, extrema temperaturer och kan inte motstå mekanisk påfrestning. Dessa tätningsmedel uppvisar emellertid utmärkt vidhäftning till material med en porös yta. Den kan användas för att arbeta med trä, tegel, betong, luftbetong, luftbetong, gips och gips. Baserat på blandningens kvalitet kan den användas när du installerar golvlister, dörröppningar och även under golv.

Tätningsmedlet är lämpligt för all inre behandling i rum där hög mekanisk spänning inte observeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretan . Detta material är en elastisk blandning med vidhäftande egenskaper, som har en ökad vidhäftningsgrad i förhållande till metall-, sten-, keramik-, plast-, trä- och betongytor. Hantverkare använder detta utseende för externt och internt arbete. Blandningen är inte rädd för temperaturfall, liksom effekten av atmosfärisk nederbörd. Den är mycket korrosionsbeständig och kan målas över.

Denna typ av tätningsmedel används ofta för installations- och reparationsarbete med tak, luftkonditionering och ventilationssystem, samt för tätning av polyvinylpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Thiokol . Det kännetecknas av hög beständighet mot lösningsmedel, syror, alkalier, bensin, fotogen och andra oljesmörjmedel. Blandningen tål effekterna av nederbörd och kan också motstå temperaturer från -500 till +1300 grader. På grund av dess speciella egenskaper används tätningsmedlet för aktiviteter med föremål som behöver utesluta kontakt med olika ämnen av kemiskt ursprung.

Den används aktivt för tätningsarbeten på bensinstationer, bensinstationer av olika slag och i garage. Tiokoltätningsmedel används också ofta vid reparation av metalltak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituminös . Sådant material används ofta under byggnadsarbeten. Den har högkvalitativ vidhäftning på ytor av skumbetong, tegel, metall, trä och andra takmaterial för vattentätning. När du väljer ett bituminöst tätningsmedel, tänk på att det inte är resistent mot höga temperaturer och får en flytande form.

Tätningsmedlet används aktivt vid utrustning av fundamentet, dräneringssystem, när man installerar taket, eliminerar sprickor på taket samt vattentätning av metall- och träpelare.

Bild
Bild

Silikon . Denna typ är ett mångsidigt material som efterfrågas mycket. Dess popularitet beror på dess höga kvalitet. Blandningen tål bra väder och aggressiva förhållanden. Det kan behålla sina egenskaper i temperaturintervall från -300 till +600 grader. Materialet kännetecknas också av hög elasticitet, motståndskraft mot fukt och lång livslängd.

När silikonet är härdat får det inte övermålas. Detta beror på att färgen flagnar av. Av denna anledning finns tätningsmedel i olika färger till salu: svart, vitt, grått och till och med rött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av silikontätningsmedel:

  • syra;
  • neutral.

Sura produkter är inte lämpliga för arbete med metallföremål eftersom ingredienslistan innehåller ättiksyra, vilket kan vara frätande. Det rekommenderas inte heller att använda denna typ av material vid tätning av cementartiklar.

En neutral blandning anses vara universell . Det används inom olika områden. Den kan användas för att täta bilmotorn och speglarna. Materialet har också ett annat namn - glastätningsmedel. Det finns värmebeständiga sorter till salu som tål upp till +4000 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns fungicider i silikontätningsmedlet kallas materialet "sanitärt" eller "VVS". Det kan utesluta utseendet på svampar, därför används det aktivt när du arbetar i badrummet, köket och poolerna. Det är det bästa fogtätningsmedlet som kan göra duschrummet lufttätt igen som vid köpet.

Bild
Bild

Hur länge torkar det?

Det finns flera typer av tätningsmedel, var och en av dem har sina egna egenskaper, som är viktiga att tänka på vid användning. Torkningstiden anges av varje tillverkare, därför rekommenderas att studera denna information innan du köper.

Torkningstiden för tätningsmedel varierar

  • den neutrala blandningen torkar helt efter 3-4 veckor. Detta är tillräckligt länge, men ytan hårdnar efter 20 minuter;
  • universella tätningsmedel har samma egenskaper som neutrala;
  • sanitära blandningar bildar en film inom 10 minuter. 2 mm material torkar varje dag;
  • akryltätningsmedel härdar efter ett par timmar. Full stelning sker efter fyra veckor.

Du kan påskynda torkningen genom att ventilera. Oavsett varumärke är torktiderna desamma för alla typer. Moment -tätningsmedlet är efterfrågat, vilket hårdnar ytligt efter 15 minuter. Full stelning sker en dag efter applicering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Vi rekommenderar att du gör dig bekant med tipsen för att snabbt torka ytan:

  • öka temperaturen i rummet till +40 grader;
  • maximal ventilation främjar stelning av materialet;
  • Det är värt att spraya lederna med vatten, eftersom fukten hjälper till att minska polymerisationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett tätningsmedel bör du vara medveten om några funktioner

  • Det vita silikonmaterialet fungerar bra på en mängd olika ytor eftersom det anses vara standard.
  • För att ta bort ett utkast är det värt att titta på butikshyllor efter sorter som syftar till att arbeta med yttre sömmar. De behåller sina kvaliteter väl med temperaturfall och exponering för ultraviolett strålning.
  • Transparenta föreningar är lämpliga för tätning av skarvar som finns på mörka träkomponenter.
  • Du kan välja ett material som har samma färg som den valda ytan.
  • Läs noga igenom patronen innan du köper. Se till att den är komplett och bekanta dig med dess sammansättning. Ju fler tillsatser desto mer elastisk blir kompositionen.
  • Det är värt att applicera sömmen med önskad tjocklek omedelbart. Applicera inte silikontätningsmedel i lager.
  • Om du behöver täta toaletten bör du vara uppmärksam på de sanitära alternativen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att veta svaren på dessa frågor kan du undvika misstag som nybörjare ofta gör.

Rekommenderad: