Kallsvetsning Abro Steel: Bruksanvisning Och Sammansättning Av AS-224, Hur Länge Den Torkar, Egenskaper Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kallsvetsning Abro Steel: Bruksanvisning Och Sammansättning Av AS-224, Hur Länge Den Torkar, Egenskaper Och Recensioner

Video: Kallsvetsning Abro Steel: Bruksanvisning Och Sammansättning Av AS-224, Hur Länge Den Torkar, Egenskaper Och Recensioner
Video: How to use JB Weld | JB Weld Original Cold Steel | JB Weld Step-by-Step Instructions 2024, Mars
Kallsvetsning Abro Steel: Bruksanvisning Och Sammansättning Av AS-224, Hur Länge Den Torkar, Egenskaper Och Recensioner
Kallsvetsning Abro Steel: Bruksanvisning Och Sammansättning Av AS-224, Hur Länge Den Torkar, Egenskaper Och Recensioner
Anonim

Kallsvetsning är en metod som har blivit känd och älskad av alla som behöver fästa metalldelar. Faktum är att detta är en limkomposition som ersätter konventionell svetsning, men till skillnad från den kräver inte komplex utrustning och vissa förhållanden.

Ett sådant verktyg kan användas för att limma inte bara metall utan även ytor av andra material. Men samtidigt är det absolut nödvändigt att läsa instruktionerna, eftersom olika typer av kallsvetsning används för olika material och är resistenta mot olika temperaturområden.

Det är på grund av sin mångsidighet som Abro Steel sticker ut positivt mot bakgrund av många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Abro Steels mångsidighet ligger i det faktum att den kan användas för nästan alla material och under alla förhållanden - detta är dess främsta fördel. På grund av kompositionen, som innehåller epoxihartser, tillhör läkemedlet hög temperatur och tål upp till + 204 ° С och har en hög grad av vidhäftning till alla material.

Enligt tillverkaren kan den användas även för reparation av skrovet på havsfartyg, eftersom svetsningen är hermetiskt förseglad och inte utsätts för förstörelse av havsvatten. Verktyget reagerar inte heller med motorolja och andra vätskor, så det kan användas säkert vid reparation av bilar i någon av dess delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om en så viktig egenskap som Abro Ståls förmåga att stelna vid direkt exponering för vatten . Detta gäller särskilt för nödreparationer av båtar och fartyg under segling, samt bilar och andra fordon i regnigt och snöigt väder.

Minst ett svetsverktyg behövs i varje hem, eftersom det hjälper till att snabbt lösa problemet med läckande rör och batterier när som helst. Fiskälskare noterar också att det här verktyget säkert kan lappa hål i akvarier.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta kalla svetsprodukter kommer i en smutsig grå nyans, men Abro Steel -sortimentet är mycket bredare. För att spara pengar på färg och tid på ytterligare operationer kan du köpa en produkt i svart eller vitt, samt nyanser av metall, bland vilka stål eller brons är de mest populära.

Efter härdning kan svetspunkten jämnas med sandpapper eller en fil, borras och skärs om det är nödvändigt att upprepa lättnaden av den omgivande ytan på den.

Abro Steel accepterar perfekt färgämnen och absorberar dem utan deformation av lagret, fläckar, ränder etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Limningsstället tål tung belastning, men har fortfarande sina begränsningar, så kallsvetsning kan inte helt ersätta den traditionella. Detta är först och främst ett nödhjälpmedel, som bör ersättas med ett helt byte av det skadade elementet eller dess fullständiga reparation.

Tyvärr kan kallsvetsning inte vara lika snabb som konventionell svetsning och epoxi när det gäller härdningshastighet. För maximal effekt är det nödvändigt att hålla det i minst 5 minuter, och i situationer med komplexa ytor torkar läkemedlet upp till 15 minuter . I detta fall inträffar fullständig härdning först efter en timme, och fram till detta ögonblick är det bättre att inte utsätta de vidhäftade delarna för belastningar. Detta skapar utan tvekan ett antal svårigheter när det är nödvändigt att använda en skadad enhet eller en del av den på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots hela sin styrka är det stelnade medlet inte avsett att motstå mekaniska stötar. Det rekommenderas inte heller att använda det på platser som sträcker sig eller böjs, eftersom läkemedlet skiljer sig från silikontätningsmedel i otillräcklig flexibilitet och duktilitet.

En annan svag punkt vid kallsvetsning är temperaturfall. Inom en timme, medan produkten stelnar, är det mycket önskvärt att omgivningstemperaturen inte ändras, annars kan härdningsprocessen försenas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det noteras ofta att Abro Steel kallsvetsning är mycket känslig för smutsiga ytor.

På dem tar det mycket värre, och det är en kraftig minskning av svetsstyrkan. I det här fallet kan produktens fördröjning från ytan inte inträffa omedelbart, men efter ett tag och mycket oväntat, vilket garanterat kommer att orsaka besvär eller till och med äventyra liv. Se därför till att noga kontrollera den frysta sömmen och se till att den är intakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Köpare noterar ofta att produkten lätt knådas med händerna och inte kräver andra enheter än en kniv. Men du kan enkelt klara dig utan det.

Bekvämt och själva formen av frigörande av medel . Den tidigare generationen tätningsmedel innebar att du behövde noggrant mäta hur mycket basvätska och hur mycket härdare du skulle pressa ur ett rör eller burk. Mycket ofta slösades resterna av den utpressade ut, eftersom produkten snabbt härdade under bar himmel. Detta händer inte här, men kallsvetsning rekommenderas inte heller att förvaras utan förpackning - det kan torka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Innan du använder kallsvetsning AS-224 eller annan modell, se till att ta bort eventuell smuts från ytan. Vid behov, jämna ut bindningsområdet med en fil eller sandpapper så att det blir så jämnt som möjligt. Då är det nödvändigt att avfetta båda ytorna med ett speciellt medel eller vanlig alkohol - detta garanterar bästa vidhäftning.

I början av stelningen kan du ge svetsningen önskad form, men efter det är det bäst att lämna den tills den stelnar helt . Alla mekaniska operationer rekommenderas att utföras tidigast efter 1 timme - denna tid räcker för fullständig vidhäftning av materialet.

Bild
Bild

Om du använder produkten på en yta med hög luftfuktighet eller ett oljigt lager måste du hålla produkten i minst 10 minuter och jämna ut den regelbundet. Under de första minuterna, tryck så hårt som möjligt - detta kommer att säkerställa maximal vidhäftning till ytmaterialet.

Rekommenderad: