Dekorativt Gips I Inredningen (47 Bilder): Vita Inredningsprodukter För Inredningsarbete I Vardagsrummet Och Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativt Gips I Inredningen (47 Bilder): Vita Inredningsprodukter För Inredningsarbete I Vardagsrummet Och Sovrummet

Video: Dekorativt Gips I Inredningen (47 Bilder): Vita Inredningsprodukter För Inredningsarbete I Vardagsrummet Och Sovrummet
Video: LYX on a BUDGET - SOVRUMSMAKEOVER 2024, Maj
Dekorativt Gips I Inredningen (47 Bilder): Vita Inredningsprodukter För Inredningsarbete I Vardagsrummet Och Sovrummet
Dekorativt Gips I Inredningen (47 Bilder): Vita Inredningsprodukter För Inredningsarbete I Vardagsrummet Och Sovrummet
Anonim

Dekorativt gips är ett mycket intressant material som du kan skapa en inredning som kännetecknas av dess unika och oöverträffade skönhet.

Efter att ha läst den här artikeln kommer du att lära dig om fördelarna med sådan täckning, samt vilka nyanser du bör vara uppmärksam på när du väljer rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I grunden är dekorativ gips, som vanligt gips, en fritt flytande massa. Det skiljer sig dock från andra kompositioner genom att ytterligare inkluderingar ingår i det: små träfibrer, stenflis, och så vidare. Tack vare dessa ingredienser kan dekorativa plåster användas som topplack, eftersom de ser väldigt vackra och ovanliga ut.

Om det görs korrekt ser ytan helt komplett ut.

Ytterligare inneslutningar förenas med ett bindemedel (oavsett typ av element). I dekorativa plåster finns ofta färgämnen också, så de behöver inte ges önskad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Dekorativa plåster är mycket populära bland konsumenterna på grund av deras många fördelar.

De främsta fördelarna med sådana material:

  • Möjligheten att använda dem för både grundläggande och efterbehandling … En sådan beläggning kan fylla sprickor, sprickor. Det kännetecknas av ökad plasticitet, därför kommer det framgångsrikt att eliminera alla brister på ytan. Av denna anledning finns det inget behov av noggrann förberedelse av substratet innan gipset appliceras. Oftast räcker det med att bara grunda grunden innan putsning.
  • Inga begränsningar när det gäller användning av beläggningen … Den är perfekt för trä, tegel, sten, betongytor, gipsskivor.
  • Oförmåga att absorbera lukt … Tack vare denna fördel är dekorativa plåster lämpliga även för kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjligheten att ge bra ljudisolering .
  • Olika mönster … Bilden på ytan beror inte bara på själva materialet, utan också på hur exakt det appliceras.
  • Motståndskraft mot olika atmosfäriska influenser … Detta plus lockar många konsumenter, trots att dekorativt gips vanligtvis används för inredning.
  • Möjligheten att ge ytor "andas " … Inomhusklimatet blir optimalt.
  • Miljövänliga komponenter , säkerhet för människors hälsa.
  • Motstånd mot mekaniska skador , lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

I butiker säljs dekorativt inredningsgips färdigt och torrt. Det torra materialet måste spädas i vatten, med hänsyn tagen till erforderliga proportioner. Om du är ouppmärksam måste en del av blandningen slängas. Det kommer att vara omöjligt att inte använda det under lång tid, annars kommer det att hårdna. Det är mycket lättare att arbeta med material i skopor. Det bör också noteras att dekorativa plåster är indelade i flera typer (beroende på kompositionen).

Bild
Bild

Akryl

Dessa material inkluderar akrylharts. De är mycket motståndskraftiga mot olika ytdeformationer, eftersom de kännetecknas av ökad elasticitet.

Sådana beläggningar ska inte användas med vadderad isolering eftersom de inte är brandbeständiga.

Bild
Bild

Mineral

Dessa beläggningar skapas på basis av cement, på grund av vilka de är fuktsäkra och hållbara. Vanligtvis är sådant gips torrt, det måste spädas med vatten. Dessutom är den inte färgad, så den nödvändiga tonen måste ges ytterligare.

De främsta fördelarna med sådana material är mångsidighet och överkomliga kostnader. De kan användas inte bara för inredningsarbete, utan även utanför lokalerna .… Sådana beläggningar utvecklar emellertid sprickor över tiden, eftersom de inte skiljer sig åt i elasticitet.

Bild
Bild

Silikat

När man skapar sådana kompositioner använder tillverkare kaliumglas, och det är ganska farligt för människors hälsa. Det är därför silikatplåster används oftast för yttre dekoration.

Sådant material torkar ut ganska snabbt, så det kan uppstå problem med att korrigera fel som uppstod under drift.

Bild
Bild

Silikon

Grunden för kompositionen är silikonharts. Dekorativa plåster av silikon är särskilt populära på grund av sin estetik och utmärkta prestanda. Sådana beläggningar kan användas både inomhus och utomhus: de är mycket motståndskraftiga mot olika atmosfäriska påverkan.

Den enda nackdelen med sådana material är det ganska höga priset, men det motiveras av den anmärkningsvärda kvaliteten.

Bild
Bild

Design

Människor som väljer rätt efterbehandlingsmaterial strävar efter att göra rummet unikt. Idag är det mycket svårt att hitta prover som inte kan ses någon annanstans - det finns mer konventionella, standardbeläggningar på marknaden idag. För vissa blir användningen av dekorativ gips en riktig räddning, för med hjälp av ett sådant material kan alla rum göras unika, både i moderna och klassiska stilar. Tillverkare erbjuder en mängd olika texturer.

Med dekorativa plåster kan du få:

  • bas, perfekt för målning;
  • imitation av trä, läder, sten, tyg, betong, pappersytor;
  • en mängd olika mönster, reliefer;
  • effekten av en åldrad yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor föredrar vita material, men många väljer ytbehandlingar med rika färger. Blå, grön, svart dekorativ plåster och andra liknande alternativ är idealiska val för modern inredning. Med hjälp av sådana beläggningar får rummet ljusstyrka och individualitet.

När du väljer en beläggning som ska bli en accent i en snygg inredning måste du fokusera på den effekt du vill få.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera huvudgrupper av dekorativa plåster

Strukturell

Sådan gips kan vara ganska grov, eftersom sådana beläggningar kännetecknas av närvaron av stora ytterligare inneslutningar i kompositionen. Slipade tegel, trä, marmorflis, pimpstenpartiklar och så vidare används som sådana ingredienser. En ovanlig struktur skapas med hjälp av sådana element. Ytan är ojämn, pittoresk, mycket texturerad.

" Barkbagge " - prisvärd och vanlig typ av sådana plåster. Detta är en imitation av ett träd med linjer som tycks ha blivit uppätna av barkbaggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat

Dessa plåster kan imitera en mängd olika ytor. Med hjälp av sådana beläggningar på väggarna kan du skapa mönster av sten, tegelyta, läder, de imiterar till och med siden och sammetmaterial.

Särskilda egenskaper hos sådana beläggningar:

  • De kan användas istället för tapeter;
  • Sådana material kan dölja en mängd olika ytdefekter;
  • Texturerade kompositioner har nästan alltid en viss nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flock

Dessa plåster kallas också silkesplåster. Deras funktioner:

  • Möjligheten att skydda lokalerna från kyla och buller.
  • Resistent mot mögel och mögel. Dessa material kan köpas för användning i badrum.
  • Förmågan att andas anmärkningsvärt.
  • Förekomsten av sidenfibrer i kompositionen. Detta gör beläggningen mycket behaglig vid beröring.

En sådan beläggning är inte för präglad och voluminös. Det ser väldigt dekorativt och graciöst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor

Detta material är det mest hållbara av alla som har listats tidigare. Ytterligare inneslutningar kan vara både små och stora - du kan välja rätt alternativ för vilken inredning som helst. Nyanser är också olika. En sådan beläggning är mycket präglad och omfattande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Venetianska

Sådana beläggningar är de dyraste, men de har alltid ett mycket estetiskt utseende. Tillverkare erbjuder venetianska plåster i olika färger.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett lämpligt dekorativt gips för ett hus eller en lägenhet måste du fokusera på det exakta rummet där det ska användas. Vissa nyanser bör beaktas.

På köket

Man bör komma ihåg att köksrummen kännetecknas av olika lukter, hög luftfuktighet, temperaturförändringar. Av denna anledning det är värt att välja material som är resistenta mot allt ovanstående.

För köket bör du inte välja för ljusa nyanser, de kommer att göra interiören för "tung" och irriterande. Mycket ljusa färger kan gå vilse … Det är bättre att välja något däremellan så att en viss harmoni känns i rummet.

Du kan använda dekorativt gips för zonindelning av ett rum, men du ska inte använda det för att dekorera ett kök backsplash. För denna zon är det bättre att välja glasfiber, kakel.

Bild
Bild

För vardagsrummet

Vardagsrummet är husets "ansikte", så ett sådant rum måste dekoreras med smak. Du kan välja blanka, pärlemorande ytor, "vått siden". För lyxkännare är stora mönster eller ritningar lämpliga, för älskare av minimalism - imitation av betong.

Bild
Bild

I hallen

Hallen sätter stämningen när människor kommer in i huset. För korridoren kan du välja en diskret reliefbeläggning, pärla, pärlemorytor, venetiansk marmor. En "barkbagge" är också lämplig för ett sådant rum.

Bild
Bild

För sovrum

En mängd olika nyanser och texturer ser bra ut i sådana rum. För ett sovrum är ytor som sammet och siden bra. Du kan markera accenter med "barkbaggen".

Om sovrumsfönstren vetter mot norra sidan är det bättre att välja pastell, varma nyanser. För södra sidan är diskreta, coola färger lämpliga

Kom ihåg grundregeln: ju mindre rummet, desto ljusare toner.

Bild
Bild

Badrum

Beläggningen för badrummet måste vara resistent mot nötning, vätska, svamp. Tack vare användningen av sådant dekorativt gips erhålls inte bara en underbar design, utan också ett optimalt mikroklimat i rummet skapas.

Bild
Bild

Balkong

Materialet till balkongen ska ge bra ljudisolering och hålla värmen. Du kan välja texturerat gips, men du ska inte köpa venetiansk gips - det är inte resistent mot olika atmosfäriska påverkan (vilket är särskilt viktigt om balkongen inte är inglasad).

Bild
Bild

tips och tricks

När du arbetar med dekorativt gips kan du lägga till ytterligare komponenter till det: till exempel pärlemor, silver, gyllene partiklar. De hälls in för att få olika intressanta effekter.

Vissa människor blandar plåster från olika tillverkare, men man bör komma ihåg att detta bara kan göras med största försiktighet. Först måste du kontrollera om materialet är kompatibelt … För att göra detta, ta en liten mängd olika föreningar och försök att blanda dem. Utvärdera sedan resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa dekorativa plåster har en extra skyddande beläggning. Venetianska beläggningar, till exempel, skyddas med ett speciellt vax. Det kan vara vattenhaltigt eller akryl. Den första är naturlig, billig, men kan ändra färg på beläggningen; den andra är bättre polerad, är helt transparent.

Den nya beläggningen ser bra ut, den är resistent mot olika påverkan och hållbarhet. Detta betyder dock inte att du inte kommer att behöva ta hand om honom. Ytan måste rengöras med tvättmedel som har en neutral bas.

Det rekommenderas att använda svampar och mjuka trasor. Pimpstenar, hårda borstar och metallskrapor kan skada ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig hur du gör dekorativt tegelgips från följande video.

Vackra exempel i inredningen

Vit dekorativ tegelsten är ett mycket bra alternativ för ett rum i skandinavisk stil.

Ett exempel på en underbar kombination av allmän design med dekorativ beläggning.

Den blå färgen ger rummet en fräsch atmosfär, gör rummet ljusare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana intressanta beläggningar kan vara ett utmärkt substitut för tapeter.

Effekten av en åldrad yta ger rummet en unik chic.

Venetiansk gips är fascinerande, det gör interiören mer "dyrare".

Rekommenderad: