Vit Golvlist I Inredningen (34 Bilder): Funktioner I Golv Och Höga Golvlister. Vita Dörrar Och Breda Vita Golvlister I Inredningen. Designtips

Innehållsförteckning:

Video: Vit Golvlist I Inredningen (34 Bilder): Funktioner I Golv Och Höga Golvlister. Vita Dörrar Och Breda Vita Golvlister I Inredningen. Designtips

Video: Vit Golvlist I Inredningen (34 Bilder): Funktioner I Golv Och Höga Golvlister. Vita Dörrar Och Breda Vita Golvlister I Inredningen. Designtips
Video: 03 Maskering av dörrar, golvlister och eluttag inför sprutmålning av vägger 2024, April
Vit Golvlist I Inredningen (34 Bilder): Funktioner I Golv Och Höga Golvlister. Vita Dörrar Och Breda Vita Golvlister I Inredningen. Designtips
Vit Golvlist I Inredningen (34 Bilder): Funktioner I Golv Och Höga Golvlister. Vita Dörrar Och Breda Vita Golvlister I Inredningen. Designtips
Anonim

Slutfasen för hela renoveringen är installationen av golvlister. Ett väl valt inramningsalternativ kommer att betona skönheten i det skapade interiören, dölja brister i lederna eller mellan olika ytstrukturer. Dessutom spelar sockeln också en praktisk roll, döljer trådarna.

Idag finns det ett stort sortiment av golvlister som skiljer sig åt i storlek, struktur, färgschema och funktionella funktioner. Med all sort förblir den vita golvlisten samma klassiker och kan kombineras med vilken inredning som helst. Han kompletterar det och kan ändra den allmänna geometrin i alla rum. Därför, när du väljer en golvlister, måste du känna till reglerna för dess användning och installationsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Märkligt nog tenderar många att köpa en vit filé bara för att den idag är mest populär i idéerna om modern inredning. Det finns vissa regler och funktioner för att använda en vit sockel i interiören, eftersom det här alternativet för att dekorera väggar och golv inte alltid harmoniskt passar in i det övergripande begreppet reparation. Att välja en vit golvlist kan utplåna allt arbete som krävs för att skapa ett rums inredning.

Följande punkter anses vara särdragen med att använda en vit sockel:

  • i en klassisk inredning passar det bra med ett vitt trägolv, eftersom användning av en sockel av annan färg kommer att förstöra helhetsintrycket av renoveringen;
  • denna typ av finish harmoniserar väl med dörrar och golvbeläggningar i mörka nyanser;
  • det ramar visuellt in ljusa väggar och mörkt golv i små rum;
  • i kombination med ljusa plattband ser den vita filén harmoniskt ut med väggarna målade i ljusa och mättade färger;
  • med mörka dörrar kommer en vit inramning av golvet visuellt att minska storleken på alla rum;
  • den kombineras adligt med ljuskolonner i interiören och ger rummet den övergripande estetiken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig regel att följa när man väljer en bred vit sockel i det inre av rum av alla storlekar är att takhöjden ska vara minst 3 meter.

Vita kantstenar kräver alltid särskild omsorg så att deras utseende behåller sin ursprungliga friskhet. Det är nödvändigt att ta bort damm från ytan en gång i veckan och tvätta bort föroreningar med tvättmedel.

Fördelar och nackdelar

Användningen av vita golvlister i inredningen har sina egna fördelar och nackdelar.

Fördelarna med dess användning vid utförande av efterbehandling på platsen:

  • färgens mångsidighet, som gör att den passar in i absolut alla färgscheman och inredningsstilar;
  • vit färg accentuerar visuellt strukturen och skuggan på golvbeläggningen och expanderar visuellt rummets yta;
  • en vit kant kommer aldrig att "överbelasta" interiören, men kommer att ge den en känsla av lätthet och viktlöshet;
  • vit filé är alltid snygg enkelhet, vilket är relevant hela tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, som praktik och recensioner visar, är en sådan sockel mycket enkel att installera, låter dig diskret dra kablar och har en relativt låg kostnad. Det kräver inte ytterligare bearbetning av den yttre beläggningen och tål alla temperaturförändringar, vilket är viktigt i uppvärmda rum, beroende på väderförhållanden.

Nackdelar med att använda en vit sockel, som måste beaktas innan du köper den:

  • tyvärr är vitt opraktiskt och mycket smutsigt, så om små barn och husdjur bor i huset är det värt att överväga andra efterbehandlingsalternativ;
  • kräver ständig vård;
  • för att installera det krävs bara vita fixeringar och anslutningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se, med alla nackdelar, finns det mycket fler fördelar med att använda en vit sockel.

Visningar

Byggmaterialmarknaden erbjuder idag ett brett utbud av golvbeläggningar och golvlister. De kan tillverkas av olika material. Beroende på vilken typ av golv som används i inredningen väljs filén också.

Till exempel, om golvet är kaklat, täckt med linoleum eller laminat, är det rimligt att använda en plåt av polyvinylklorid (PVC). Det mest miljövänliga alternativet skulle vara en produkt tillverkad av MDF . Den är tillverkad av träfibrer under vakuum och täckt med färg, lack eller dekorativt papper. Den innehåller inga skadliga hartser.

Priset på ovanstående golvlister blir lågt. Det finns också produkter gjorda av MDF och förseglade med PVC -film ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vita golvlister finns i standardstorlekar, breda och höga. De två sista alternativen skyddar väggarna på installationsplatsen perfekt, men de kan bara användas i rymliga rum med högt i tak.

Men med alla fördelarna med vart och ett av materialen är PVC -golvlisten den mest populära. Det är det mest mångsidiga för icke-standardiserad rumsinredning.

PVC -golvlister kan vara:

  • skummad - har utmärkt värmeisolering;
  • tuff - lämplig för långa, plana ytor, skarvarna i hörnen döljs av ytterligare beslag;
  • halvstyv - perfekt för att lägga på ojämna ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer vita golvlister ska du inte glömma rummets storlek, golvets och väggytornas geometri.

Regler för utformning av lokaler

När du väljer en vit sockel för att dekorera ett rum är det viktigt att komma ihåg reglerna och tipsen. formgivare som undviker misstag.

  • Om golv i rummet är vita eller ljusa nyanser kan du inte klara dig utan dyra vita golvlister av trä . Billiga efterbehandlingsmaterial kan förstöra helhetsintrycket av renoveringen. Det är dessa till synes obetydliga detaljer som utgör den övergripande effekten av interiören.
  • Vita fönsterkarmar och vita golvlister passar alltid bra med mörka golv och dörrar i mörka nyanser . En sådan inredning tål stadigt även de mest vågade dekorationsteknikerna och färgkombinationerna i dekorationen.
  • Lätta dörrar och vit sockel kommer visuellt att expandera rummet om golvet är gjort i mörka färger och väggarna är i ljusa . I stora rum kommer detta alternativ inte att lyckas, eftersom känslan av komfort kommer att gå förlorad. Att skapa mys i det här fallet kommer att vara mycket svårt även med användning av de mest listiga dekorationsteknikerna.
  • Väggar med ljusa och mättade färger är mycket förtjusta i vita golvlister . I den här versionen blir deras färg djupare och kräver inga tillägg. Men som regel har sådan dekoration av lokaler sina egna detaljer. Det är bättre att använda det i icke-bostadsfunktionella rum avsedda för aktiv tidsfördriv. För ett sovrum är det bättre att använda ett tystare finishalternativ.
  • Om det finns ett behov av att visuellt minska rummets geometri, kommer den vita kantfärgen i kombination med mörka dörrar att klara denna uppgift perfekt . Detta alternativ passar harmoniskt in i stora rum med högt i tak, pelare och lister.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det är ingen hemlighet att vissa inredningsobjekt ofrivilligt fångar ögat. Stil, ljus mättad färg och stor storlek är de tre huvudsakliga egenskaperna hos saker som lockar alla människors uppmärksamhet.

Vid utvecklingen av inredningen förblir golvlisten som regel det element som matchar golvets färg och bör inte locka uppmärksamhet. Men det finns ett antal exempel på interiörer där detta finishelement ger det ett komplett utseende. Den strukturerade ytan på golvlisten ger estetik och harmoni. Lätta dörrsluttningar, ljustak - dessa är de viktigaste "allierade" av vita golvlister.

Det finns tekniker som har bevisats och älskats av många designers när de arbetar med vita golvlister

Mörkt golv, vit dörr och golvlist . Ett bra alternativ för ett litet rum med mycket lågt i tak. Det måste komma ihåg att i denna version bör endast en smal kant av golvet användas. Det visuella utrymmet kommer att utökas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig och djärv dekorationsstrategi - mörka nyanser av golv och dörrar i rummet, vita fönsterkarmar och följaktligen golvlister . I det här fallet blir utrymmet visuellt mindre och taket verkar mycket högre än de verkligen är. Det är med detta alternativ som en hög plank kan användas, det kommer att se spektakulärt ut och komplettera den övergripande bilden av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mörkt golv med vit kant och en ljus accent i form av en härlig dörr eller karmar på fönster och plattor . En blandning av kontrasterande färger med ljusa accenter kommer att se särskilt bra ut i korridorer, kök och andra andra delar av hemmet. Inredningsdetaljer och inredningsdetaljer kan också fungera som ljusa accenter: målningar, vaser, matta, kuddar och andra textilier.

Rekommenderad: