Kittväggar: Hur Man Spacklar Ordentligt, Kitt Med Egna Händer, Hur Man Väger Väggarna Med Kitt

Innehållsförteckning:

Video: Kittväggar: Hur Man Spacklar Ordentligt, Kitt Med Egna Händer, Hur Man Väger Väggarna Med Kitt

Video: Kittväggar: Hur Man Spacklar Ordentligt, Kitt Med Egna Händer, Hur Man Väger Väggarna Med Kitt
Video: Тонкости работы со шпатлевкой. Различные техники. Инструмент. Ошибки. Секреты мастерства 2024, April
Kittväggar: Hur Man Spacklar Ordentligt, Kitt Med Egna Händer, Hur Man Väger Väggarna Med Kitt
Kittväggar: Hur Man Spacklar Ordentligt, Kitt Med Egna Händer, Hur Man Väger Väggarna Med Kitt
Anonim

Att putsa väggar är en svår och tidskrävande process, men mycket viktig. Är det möjligt att spackla med egna händer? Hur du korrekt kittar och hur du väger väggarna med kitt, kommer du att lära av den här artikeln.

Innan du påbörjar något byggnadsarbete i en lägenhet, hus, på landet med dina egna händer, bör du tänka igenom allt väl och ta reda på i detalj om alla invecklingar och funktioner i processen. Trots allt kan varje felaktigt utförd konstruktionsmanipulation förstöra hela reparationen, samt medföra ytterligare finansiella kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Komfort och skönhet i en lägenhet börjar med renovering. Väggspackel är en liten del av en stor sak. Rummen i lägenheten måste förberedas ordentligt innan de dekoreras. Huvudpreparatet är att jämna ut ytorna med ytterligare applicering av färger och tapeter. Ibland är det nödvändigt att spackla väggarna för att jämna ut basen, för att öka dess styrka och tillförlitlighet. Korrekt ytförberedelse innebär att ta bort all smuts och göra en fullständig rengöring.

Processen att putsa väggar har många funktioner . Detta är den typ av material som kommer att användas i arbetet, och typen av kitt, och ytan som kommer att utsättas för kittprocessen, och mycket, mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Spackel är ett byggmaterial i form av en pasta eller pulver. Dess sammansättning kan vara ganska varierad. Den innehåller tvätttvål, mjöl, snickeri, animaliskt lim, siktat gips, olika lacker, torkoljor, talk, krita, barit, zinkvitt, ockra, sot, kaolin, asbest och rött bly.

Beroende på typen av kitt och dess huvudfyllmedel kan kompositionen också innehålla hjälpkomponenter i form av torkmedel, naturlig torkolja, estrar, akrylsyra, salt, mjukgörare, kalciumkarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom närvaron av filmbildande komponenter i den är den indelad i tre grupper:

  1. Plåster;
  2. Cement;
  3. Polymer.

Gipsspackel består av gips. Det är flexibelt och motståndskraftigt mot hög luftfuktighet. Om vi pratar om materialets fysiska egenskaper ser det ut som ett vitt pulver med en densitet av 2, 4. Draghållfastheten varierar från 3 till 15. När det hårdnar börjar gipset expandera och dess volym ökar med 1%. Materialets hållfasthet säkerställs genom användning av lågt tryck och mättad ånga.

Gips kittets omfattning:

  • stora sprickor;
  • sömmar på betongytan;
  • gipsskivor;
  • tegelstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cementspackel, till skillnad från gips, härdar långsammare. Därför görs det i stora volymer och ytbehandlingen fortskrider i en accelererad takt. Men det är värt att komma ihåg att det har egenskapen att krympa, så appliceringsskiktet ska vara tjockt.

Polymerblandningen krymper inte och tillåter inte att fukt passerar igenom. Denna typ är den dyraste av de tre listade. Dess grundval är ett vidhäftande polymerbindemedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kittet kan göras hemma.

Nedan följer flera recept för att göra en lösning själv:

  • Oljekitt . För att göra det måste du ta ett kilo torkolja, hundra gram torkmedel (NF-1) och två kilo krita.
  • Lim kitt . För att göra det måste du blanda 1 kg av en 10% limlösning med 25 g torkande olja och tillsätt 2 kg siktad krita till detta. Linolja tillsätts till det uppvärmda limet och blandas noggrant, sedan tillsätts krita.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kittet är också uppdelat i vattenlösligt och vattenolösligt.

Men oavsett kittets idealiska sammansättning bör det aldrig appliceras på väggar målade med vattenbaserad färg.

Resultatet av ett så stort misstag kommer att vara bortkastad tid, eftersom kittet inte kommer att hålla sig till det och kommer att falla av. Möjligheten att applicera den på glasfiber beror också på kittets beståndsdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När det är dags att välja kitt, går konsumenten vilse och förstår inte vad som exakt måste köpas och vad man bör vara uppmärksam på. När allt kommer omkring är fyllning av väggarna under reparationsarbetet ett mycket viktigt skede, därför bör du noggrant studera alla typer av kitt innan du köper något.

Väggspackel är indelad i två kategorier:

  • torr;
  • redo att använda.

Torra blandningar för utjämning av väggar är att föredra. De säljs i påsar och förpackningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med denna typ inkluderar:

  • Enkel förberedelse.
  • Möjlighet att göra en lösning av erforderlig viskositet.
  • Enkel förvaring, enkel transport.
  • Prisvärt pris.
  • Lång hållbarhet är lång.
  • Inte rädd för temperaturförändringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje byggmaterial har sina egna fördelar och nackdelar.

Nackdelarna med torra blandningar inkluderar:

  • Slöseri med tid att förbereda en mortel för spackling.
  • Under tillagningsprocessen måste du noggrant följa instruktionerna.
  • Tidpunkten för den färdiga arbetsblandningen är mycket begränsad, så du måste ofta förbereda en ny portion av lösningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga kitt säljs i plasthinkar eller burkar.

Detta byggmaterial har sina positiva aspekter:

  • Ingen tidsram för att använda lösningen.
  • Tid slösas inte på att förbereda arbetsblandningen.

Bland de färdiga kittarna för väggar kan följande sorter hittas på hyllorna i byggbutiker:

  • Cement.
  • Plåster.
  • Polymer.
Bild
Bild

Den grundläggande basen för cementspacklet är cement. Denna typ av blandning har varit bekant för byggare sedan Sovjetunionens dagar. Den är grå i färgen och flera märken. För fasader används mer pålitliga märken som har ökad styrka.

Omfattningen av deras tillämpning är väggarna i byggnadsfasader och innerväggar i lokaler med hög luftfuktighet. Mikrosprickor är tillåtna. De är frostbeständiga eftersom de innehåller frostskyddsmedel. Den enda, men betydande nackdelen med cementspackel är en stark grad av krympning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsbruk är vit, i alla fall är blandningar av utländska tillverkare snövit. Inhemska blandningar kan ha en gulaktig nyans, eftersom gips från lokala avlagringar används i produktionen, och det är inte en ren vit ton. Platsen för användning är väggarna på vilka tapeten ska limmas eller målas. Gäller inte badrum, toaletter och simbassänger. Det tolererar inte kalla temperaturförhållanden, därför är det lämpligt att bara använda det inomhus. Ett exemplifierande exempel på gips kitt anses vara ASB tillverkat i Turkiet och produkterna från den världsberömda koncernen Knauf.

Gipsbruk är ett idealiskt byggmaterial för användning i rum där människor bor, eftersom det är miljövänligt, inte avger skadliga ämnen och har en unik funktion att upprätthålla ett idealiskt mikroklimat i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymer typ av kitt tillhör innovativa material som nyligen har dykt upp på byggmaterialmarknaden.

Polymer kitt har två typer:

  • akryl;
  • latex.

Akrylblandningen är enkel att använda. Den används för både fasadarbete och interiör. Det kallas en mångsidig förening och används som grovbearbetning, utjämning och efterbehandling. Grunden är akryl, och den, som du vet, tillhör klassen syntetiska ämnen, vilket innebär att akrylspackel har ett antal fördelar jämfört med gips- och cementblandning. Till exempel reagerar akryl bra med komponenterna som utgör cementmurbruk, och detta ger det färdiga materialet styrka och jämnhet. Denna blandning är absolut frostbeständig.

Om kittet är något torrt kan du fräscha upp det lite och späda det med vanligt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex kitt används uteslutande för inredningsarbeten. Det krymper inte och är mycket elastiskt, så det kan appliceras i ett mycket tunt lager. Den används på alla ytor, inklusive metall, som inte kan sägas om andra typer av liknande material. Polymer kitt är en dyr utgift för material, men resultatet uppfyller förväntningarna. När du köper den måste du vara försiktig, eftersom det finns många förfalskningar av denna typ av blandning på marknaden.

Bland bristerna kan man peka ut - latexspacket andas inte. Den innehåller dock antiseptika, svampdödande medel och antikorrosionsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av syfte är kittmaterialet uppdelat i följande typer:

  1. Nivellering;
  2. Efterbehandling;
  3. Specialiserad;
  4. Universell.

Utjämningsmassan tjänar till att jämna ut ytor. Det har utmärkt vidhäftning till underlaget, så det ligger jämnt och smidigt. Har ökad hållbarhet.

Efterbehandlingsblandningen fungerar som en förberedande bas för dekorativ väggdekoration.

Specialiserade blandningar utför specifika uppgifter - eliminering av panelskarvar, brådskande reparationsarbete.

Universella blandningar utför alla funktioner i de tidigare typerna av kitt och används i alla arbetsskeden och på nästan alla väggytor.

Men köpare väljer som regel en blandning baserat på materialkostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest välkända klassificeringen av spackel för köpare är deras uppdelning i:

  • startande;
  • efterbehandling.

Deras främsta kännetecken från en teknisk synvinkel är fyllningsfraktionens storlek. Med andra ord innehåller utgångssammansättningen kvartssandkorn som fyller oegentligheter och sprickor. De är mycket större än de som finns i efterbehandlingsspacklet. Följaktligen appliceras utgångsblandningen i ett tjockare skikt. Det enda problemet är injekteringen av den applicerade utgångsblandningen. Detta görs vanligtvis med slipmaskiner. Det är inte värt att vänta på en perfekt plan och slät yta från startspacklet, men efterblandningen ger denna effekt.

I praktiken används dessa två typer av murbruk i tandem. Först appliceras startblandningen och sedan, efter att den har torkat helt, appliceras efterbehandlingsspackeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla ovanstående typer av kitt finns det några fler:

  • Klibbig.
  • Olja.
  • Olja och lim.
  • Shakril.

Dessa typer är högspecialiserade och används främst av proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av ytor

För varje yta är det nödvändigt att välja en viss typ av kitt.

OSB -plattor

OSB -skivan är en trä, spånskiva, flerskiktsyta som har märkbar grovhet. För att jämna ut dem är det nödvändigt att spackla ytan.

Det idealiska alternativet för detta skulle vara en utjämningskitt som är konstruerad för arbete på träytor. Det är förbjudet att använda material avsett för utjämning av tegel- eller betongytor. Det blir slösat arbete - kittet försvinner helt enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För detta är följande lämpliga:

  • Blandningar med olja och limkomponenter . De innehåller oljelack, naturlig torkolja och tillsatsfyllmedel, som liknar en trästruktur. Sådana blandningar inkluderar LSH-1 och LSH-2. Om tapeter kommer att limmas på kittet i framtiden kan kittblandningen ersättas med glyftal lack (M-175) eller färger med fyllmedel.
  • Limblandningar . Sådana blandningar är baserade på olja, bindemedel och mjukgörare. Dessa blandningar liknar hemlagade kitt.
  • Nitro kitt . Detta är en blandning som torkar mycket snabbt. De inkluderar cellulosaeter, harts, mjukningsmedel och lösningsmedel. De mest populära typerna av nitrospackel är ASh-32 och MBSh.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom den speciella modifieringen, kitt för OSB -brädor bör ha ett antal speciella egenskaper:

  • Utmärkt vidhäftning, som redan nämnts.
  • Homogen konsistens. Kompositionen bör inte innehålla stora partiklar.
  • Låg krympning. Detta reducerar reparationstiden avsevärt.
  • Ökad hårdhet och slipning.
  • Möjligheten att applicera färgämnen på den och tapeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Backar

För att backarna ska visa sig vara av hög kvalitet och se estetiskt tilltalande ut måste de vara korrekt kittade, och detta kräver en lämplig kittblandning.

Så om backarna är inne i rummet, där temperaturregimen är normal och det inte finns några signifikanta skillnader, måste du välja ett kitt med en fin fraktion, vilket gör beläggningen helt slät och jämn.

För sluttningar på utsidan, där det finns temperaturfall, måste du använda ett grovt fyllmedel. Den måste vara resistent mot hög luftfuktighet och frostbeständig. Det perfekta valet är en cementblandning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumblock

Att putsa en skumblockyta är ett ansvarsfullt och svårt jobb, eftersom denna yta har betydande oegentligheter.

För att kittet ska vara av hög kvalitet måste du köpa en blandning med följande egenskaper:

  • cementbas;
  • mineralaggregat;
  • funktionella hjälpkomponenter;
  • ökad plasticitet;
  • frostbeständighet;
  • motståndskraft mot fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit

Frågor om fyllning av skum är av intresse för många människor, eftersom isolering av hus utanför och inuti med detta material är ett relativt billigt förfarande. För att skydda skummet från yttre faktorer (sol, fukt, frost, mekanisk belastning) måste det vara kitt.

För skumkitt appliceras:

  • universella blandningar;
  • speciella blandningar med polystyrenkomponenter.

Denna typ av kitt måste ha följande egenskaper:

  • Ökad vidhäftning. Förekomsten av lim i kittet.
  • Syfte för internt / externt arbete.
  • Motstånd mot förändringar i temperaturförhållanden.
  • Hög fuktbeständighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära på byggmaterialmarknaden är Master, Polimin, Ceresit kittblandningar. Det perfekta valet är ett cementbaserat fyllmedel.

Betongytor

Reparationen i lägenheten beror i allmänhet på kvaliteten på väggspacklingen, eftersom tapeter kommer att limmas eller färg kommer att appliceras på spackelväggarna i framtiden. Det finns inget behov av kitt bara om keramiska plattor ska läggas på betongväggarna.

Kitt på betongväggar behövs av två huvudskäl:

  • För inriktning.
  • För att minska absorptionen av betong.

Det är nödvändigt att välja en torr blandning för fyllning, utgående från hur ojämna väggarna är. För proceduren måste du köpa både en startblandning och en slutblandning. Startspackeln ska vara grovkornig och slutspackeln ska vara finkornig. De mest populära blandningarna för betongytor är Knauf, Ceresit, Caparol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna som ett kitt för betongytor bör ha:

  • omedelbar grepp;
  • hög styrka;
  • närvaron av en vattentätningsfunktion;
  • frostbeständighet;
  • hög elasticitet;
  • ingen krympning;
  • tixotropi - förmågan att öka viskositeten;
  • vattentäthet.

Snabb inställning är nödvändig, eftersom kittet appliceras i ett tjockt lager (3-5 cm). Elasticitet hjälper lösningen att tränga in i alla sprickor.

Blandningen bör baseras på cement, men det är strängt förbjudet att blanda den med andra ämnen, eftersom alla grundläggande egenskaper går förlorade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastytor

Det svåraste är att spackla plastytor, som många som står inför denna process tror. I detta fall utför kittet reparationsfunktioner, vilket eliminerar defekter och oegentligheter före målning.

Spackel för plastytor måste ha:

  • hög elasticitet;
  • den högsta vidhäftningsgraden i förhållande till många polymerer;
  • ökad slaghållfasthet;
  • hög hydrofobicitet;
  • ge efter för slipning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så denna blandning är en finkornig komposition av flera komponenter, inklusive harts och härdare. Det är förbjudet att använda kitt på termoplast, nitrocellulosa, akrylbeläggningar.

Bland sorterna av fyllmedel för plast utmärks:

  • flytande;
  • kol;
  • med glasfiber.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg

För högkvalitativ fyllning av väggar i ett rum behöver du inte bara en bra kittblandning, utan också korrekt valda verktyg.

Under processen behöver du:

  • Borr eller industriell mixer . Om du köper ett torrt kitt måste du själv förbereda en lösning. För att få en homogen konsistens behöver du en speciell mixer eller borr med ett munstycke.
  • Murbruk appliceras på väggarna med en spatel . Vanligtvis köps en uppsättning, som innehåller många olika former av spatlar-en typ behövs på en plan yta, och på svåråtkomliga platser är en annan form av en spatel bekvämare.
  • Rullar och borstar krävs för grundning . Det rekommenderas inte att utesluta ett sådant förfarande, eftersom det har en skyddande funktion.
  • Nivå . Det behövs för att avgöra hur släta väggarna är.
  • Sandpapper . Om några felaktigheter och oegentligheter påträffas på den behandlade ytan elimineras de. Detta kräver sandpapper. Om arbetsvolymen är tillräckligt stor rekommenderas att använda en manuell skinnare. När du använder ett startspack är grovt sandpapper mer bekvämt, och om ett spackel används är det mer bekvämt att använda fint fint papper.
  • Kapacitet för blandning av lösningen . Eftersom delen av det färdiga kittet blandas upp obetydligt på grund av dess snabba torkning kan du köpa en liten behållare.
Bild
Bild

Innan du väljer och köper en spatel måste du försöka applicera den. Det visar sig att det inte är så lätt, särskilt för nybörjare. Vissa tycker att det är bekvämare att använda en vanlig rulle. Men enligt byggare med stor erfarenhet är det inte särskilt bekvämt för dem att kittla väggarna, eftersom det är svårt att uppnå perfekt plana ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller valet av en spatel, här bör du vara uppmärksam på följande detaljer:

  • den främre valsen har en avsevärd bredd och storlek på bladet, och färgvalsen är mindre med ett smalt blad;
  • handtaget på spateln måste vara starkt så att det efter den första användningen inte ligger kvar i befälhavarens händer;
  • de mest bekväma är verktyg med gummerade handtag;
  • att måla spatlar misslyckas snabbt;
  • spatelbladets ideala bredd är 50 cm, för svåråtkomliga platser är det nödvändigt att använda spatlar upp till 15 cm breda;
  • en lampa eller liten lampa behövs, med hjälp av vilka alla oegentligheter och brister efter fyllning bestäms. Det är bättre att använda en halogenlampa för detta ändamål;
  • en byggkniv och en häftapparat bör finnas till hands.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om uppsättningar, skulle det vara korrekt att välja en uppsättning som innehåller verktyg på 5, 15, 40 och 60 cm. För att ställa in jämna hörn är det tänkt att köpa en vinklad spatel, men bara en specialist kan använda den för det avsedda syftet.

Beredning av lösningen

Det är känt att du kan köpa en färdig blandning eller en färdig lösning för fyllning, eller så kan du göra det själv.

För att göra gipsspack hemma behöver du 2-3 kg krita, ett kilo gips, en 5% lösning av trälim. Vi blandar krita med gips, häll sedan denna blandning gradvis i det lim som tidigare hälldes i hinken och rör om ordentligt så att resultatet blir en homogen massa. En sådan lösning blir fast mycket snabbt, så det är bättre att förbereda den i små mängder. Det används på betongytor för att maskera gipsfogar, men bara i rum där luftfuktigheten inte är hög.

Bild
Bild

Du kan också göra oljekitt själv. För att göra detta behöver du ett kilo torkolja, 100 g torkmedel (för att påskynda stelningsprocessen) och två kilo kalkpulver. Vi blandar alla ingredienser tills en enhetlig konsistens erhålls. Denna lösning är inte rädd för temperaturförändringar och hög luftfuktighet. Den används på träytor, liksom på väggar som ska målas med oljefärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en lösning från en köpt kittblandning är inte alls svår.

Nedan följer en steg-för-steg-instruktion där du kan få en högkvalitativ lösning för kittning av väggar:

  1. Häll rent vatten vid rumstemperatur i en plasthink, ungefär en fjärdedel.
  2. Häll långsamt den torra blandningen i vattnet. Mängden måste motsvara den som anges i instruktionerna.
  3. Slå allt med en mixer tills du får en homogen massa utan synliga klumpar.
  4. Låt lösningen stå i 5-10 minuter.
  5. Sedan blandar vi väl och vi kan använda.

I utseende bör en sådan lösning likna tjock gräddfil - det här är en mycket viktig detalj, eftersom varken överdriven tjocklek eller överdriven vätska ger ett högkvalitativt resultat vid användning. Ett lager tjockt kitt faller av direkt, och det flytande sprids helt enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att i en sats av lösningen ska det vara så mycket som tillräckligt för 40 minuters arbete.

Om det färdiga materialet under drift inte har använts helt kan det hällas med vatten och inte omröras, och vid behov tömma vattnet och använda det vidare. Detta gäller för torra polymerblandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse av basen

Innan du börjar sätta väggarna måste du förbereda dem ordentligt, eftersom resultatet av arbetet beror på detta.

Att förbereda väggen för kitt innebär att ta bort all smuts , gammal färg, sot, fettfläckar, vax, gammalt gips. Mekanisk rengöring utförs med en speciell hård borste, spatel och slipmaskin. När allt skräp har tagits bort är det den kemiska rengöringen av väggen som består i att avfetta ytorna. Det utförs med hjälp av speciella tvättmedel. Användningen av svampdödande läkemedel är inte överflödig.

Om det finns rost på väggarna hjälper en vanlig brännare till att ta bort den. Det sista steget i förberedelsen är att kontrollera om det finns stora oegentligheter på väggen. Skillnader på fem millimeter eller mer anses vara stora. Problemet är att det genomsnittliga lagret av kitt är två millimeter, så stora oegentligheter måste jämnas ut och först då kitt. För att täcka upp stora oegentligheter är det billigare att använda gips och sedan kitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av ansökan

Om du måste kittla väggarna i lägenheten med egna händer, för att få ett positivt resultat och lugnt fortsätta reparationen, måste du studera alla nyanser av att applicera kittlösningen. Processtekniken verkar komplicerad bara vid första anblicken.

Spackling börjar med en kosmetisk utjämning. För detta används alltid en utgångsblandning. Det är nödvändigt att applicera lösningen i ett tunt lager på en centimeter. Den behandlade ytan måste torka helt. Det tar 10-12 timmar.

Om du ser att det inte finns några mörka fläckar på väggen, är allt torrt och du kan fortsätta fylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsblandningen ska nu appliceras. Tekniken för applicering av slutspackeln skiljer sig från tekniken för applicering av startmörtel. Blandningen appliceras i två olika riktningar, så att alla oegentligheter syns direkt. De försvinner inte första gången, särskilt för ytor av gips och betong, men om 2-3 gånger kommer allt att elimineras.

På svåråtkomliga platser, använd en murslev av lämplig storlek. För många uppstår svårigheter just nu när processen med att anpassa hörnen sker. Under arbetets gång kommer det ett ögonblick när varje hörn behöver, som de säger, trycka in i ett hörn och sedan spackla det.

Om hörnet sätts in felaktigt eller inte tillräckligt djupt, finns det problem med kittet.

Bild
Bild

En annan egenskap hos spackling, människor som utför reparationsarbete på sitt eget ansikte mot barkmålade väggar. En logisk fråga uppstår omedelbart - är det möjligt att spackla på färg?

Detta är endast möjligt om:

  • Väggarna är målade med icke-emulsionsfärg. Det är väldigt enkelt att kontrollera detta. Det är nödvändigt att fukta svampen med vatten och gnugga den målade ytan, om färgen börjar skumma och tvätta bort, då är det emulsion och ska i inget fall vara kitt.
  • Om färgen på väggarna inte skalar eller spricker, annars kommer lösningen att avvisas.
  • Om färgen inte är baserad på torkande olja.

Men det är värt att komma ihåg att putty målade väggar är en risk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om man, efter att ha studerat alla finesser i processen eller försökt kitt på egen hand, förstår att detta är en fullständig besvikelse och det är bättre att tillgripa mekaniserat kitt på väggarna.

Mekaniserad gips är en innovativ teknik som kom till oss från USA, som består i att putsa väggar med professionella verktyg och enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Innan du påbörjar något bygg- eller reparationsarbete bör du alltid be om råd från personer som redan har stött på detta. Särskilt om en person mötte puts eller spackling med egna händer och utan hjälp av professionella hantverkare för första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du fyller väggar bör du veta att:

  • Det är nödvändigt att köpa material och verktyg för spackel av hög kvalitet.
  • Späd lösningen endast i enlighet med instruktionerna när du köper torra blandningar.
  • För varje typ av yta används en viss typ av blandning.
  • Det är nödvändigt att tydligt förstå vilken typ av väggdekoration som kommer att följa efter kittning. Om du tapetserar eller målar väggarna, är spackling nödvändig, om det finns dekorativa paneler eller keramiska plattor, behöver du inte spackla.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att fylla hörn som kräver ytterligare verktyg.
  • Det är inte nödvändigt att lägga kitt på högkvalitativt gips, bara om tunn tapet eller målning förväntas. För detta måste väggarna vara helt plana, vilket innebär att det måste finnas kitt.
  • Om temperaturen är under fem grader inne i rummet där spacklingsarbetet kommer att äga rum, rekommenderas det inte att utföra arbetet. Den idealiska temperaturen för spackling är + 15-25 grader.
  • Det är möjligt att utföra reparationsmanipulationer efter fyllning bara en dag senare. Detta är den maximala tiden för fullständig torkning av kittet.

Rekommenderad: