Slutförande Kitt Sheetrock (26 Bilder): Egenskaper, Sammansättning Och Förbrukning Per 1 M2, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Slutförande Kitt Sheetrock (26 Bilder): Egenskaper, Sammansättning Och Förbrukning Per 1 M2, Recensioner

Video: Slutförande Kitt Sheetrock (26 Bilder): Egenskaper, Sammansättning Och Förbrukning Per 1 M2, Recensioner
Video: Cereal Infantil NESTUM® 2024, April
Slutförande Kitt Sheetrock (26 Bilder): Egenskaper, Sammansättning Och Förbrukning Per 1 M2, Recensioner
Slutförande Kitt Sheetrock (26 Bilder): Egenskaper, Sammansättning Och Förbrukning Per 1 M2, Recensioner
Anonim

Byggmaterialmarknaden idag är fylld med ett stort utbud av efterbehandlingsmaterial. När du väljer ett kitt är det viktigaste att inte göra ett misstag, annars kan ett enda misstag i stort sett förstöra allt ytterligare reparationsarbete. Varumärket Sheetrock har visat sig väl bland tillverkare av kittmaterial. Vår artikel kommer att berätta om funktionerna och fördelarna med detta material.

Bild
Bild

Förening

Sheetrock kitt är populärt inte bara bland byggare, utan också bland människor som utför reparationer på egen hand. Lösningen säljs i plastbehållare av olika storlekar. Du kan köpa en hink med en volym på 17 liter respektive 3,5 liter, 28 kg respektive 5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättningen av efterbehandlingslösningen inkluderar:

  1. Dolomit eller kalksten.
  2. Etylvinylacetat (vinylacetatpolymer).
  3. Attapulgite.
  4. Talk eller pyrofyllit är en komponent som innehåller kisel.
  5. Cellulosamikrofiber är en komplex och dyr komponent som gör att lösningen kan appliceras på glasytor.
  6. Svampdödande komponenter och andra antiseptika.
Bild
Bild

Allmänna egenskaper och funktioner

Sheetrock -lösningen har ett antal positiva egenskaper, vars huvudsakliga är listade nedan:

  • Efter att paketet har öppnats är färdigspackeln klar att användas.
  • Den har en krämig färg och en homogen oljig massa som är lätt att applicera och inte droppar över spateln och ytan.
  • Den har en hög densitet.
  • Mycket hög vidhäftning, så sannolikheten för skalning är liten.
Bild
Bild
  • Lätt att slipa och gnugga av efter fullständig torkning.
  • Torkningsprocessen är ganska kort - 3-5 timmar.
  • Frostbeständig. Tål upp till tio frys- / tiningscykler.
  • Trots lösningens tjocklek är förbrukningen per 1 m2 liten.
  • Designad för användning vid temperaturer från +13 grader.
  • Minimal krympning av murbruk.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Prisvärd prisklass.
  • Universell utjämnings- och korrigeringsmedel.
  • Lämplig för användning i rum med hög luftfuktighet.
  • Det finns ingen asbest i kompositionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många producerande länder av detta byggmaterial - USA, Ryssland och flera stater i Europa. Sammansättningen av lösningen för varje tillverkare kan skilja sig något, men detta påverkar inte kvaliteten på något sätt. Skillnaden kan vara närvaro eller frånvaro av ett antiseptiskt medel, till exempel. Oavsett tillverkare är recensionerna av professionella byggare och personer som använde kitt under reparationsarbete bara positiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Användningsområdet för denna typ av kitt är mycket stort. Den används för utjämning av väggar och tak. Det tar perfekt bort alla sprickor i gipset. Det kan vara en tegelyta eller betong. Med ett speciellt bygghörn kan du justera de yttre och inre hörnen av rummet med hjälp av murbruk.

Lösningen har god vidhäftning till metallytor, därför används den som det första lagret på metall. Det används som ett finishskikt och håller på att dekorera högkvalitativt.

Bild
Bild

Vyer

Den amerikanska tillverkaren Sheetrock kitt finns i tre huvudtyper:

  1. Murbruk för restaureringsarbete . Dess huvudsakliga syfte är att reparera sprickor i putsade ytor och använda på gips. Denna typ är superstark och motståndskraftig mot sprickor även efter lång tid. Det används också för laminering.
  2. Superfinish kitt , som enligt sina egenskaper är idealisk för ytskiktet. På grund av dess sammansättning är den idealiskt överlagrad på andra typer av startspartel. Ej lämplig för att justera hörn.
  3. Murbruk-universal , som kan användas för alla typer av efterbehandlingsarbeten som kittet av detta märke är konstruerat för.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

Innan du börjar arbeta med materialet måste du förbereda ytan och köpa ett spackelverktyg.

Verktyg du behöver:

  • två spatlar - smala (12,2 cm) och breda (25 cm);
  • speciell Sheetrock Joint Tape eller självhäftande "Strobi" mesh;
  • en bit sandpapper;
  • svamp.
Bild
Bild

Ytan som ska spacklas måste rengöras på förhand från skräp, damm, sot, feta fläckar, gammal färg, tapeter. Om du öppnar behållaren med lösningen måste du röra om den något. Ibland späds lösningen på grund av överdriven tjocklek med en liten mängd renat vatten (högst ett glas 250 ml). Det är viktigt att veta att ju mer vatten i lösningen, desto större är sannolikheten för krympning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den genomsnittliga förbrukningen av lösningen är 1,4 kg per 1 m2. För att kittet ska vara av hög kvalitet måste du smörja ytan på taket eller väggarna ordentligt med en lösning. Spackel appliceras endast på torra ytor. Avsätt tid för torkning före varje efterföljande applicering.

Bild
Bild

Exempel på användning

Sheetrock kitt används i följande fall:

Slutför sömmarna mellan gipsskivor . Vi fyller alla sömmar med mortel med en smal spatel. Vi sätter en specialtejp i mitten och trycker på den väl. Överskott av murbruk visas som vi helt enkelt tar bort och applicerar ett tunt lager av murbruk på tejpen. Spackla sedan locken på skruvarna och låt lösningen torka, varefter nästa lager appliceras.

Det görs med en bred spatel. Appliceringen av murbruk, till skillnad från det första lagret, kommer att vara 5 cm bredare på varje sida. Torkningsprocessen igen. Det är dags att applicera det tredje lagret. Processen utförs med den bredaste spateln enligt principen för det andra lagret. Om det behövs, efter fullständig torkning, injekteras med en fuktig svamp.

Bild
Bild

Interiör hörn dekoration . Applicera lösningen på tejpen på båda sidor med en smal spatel. Sedan viker vi tejpen längs mitten och trycker den mot hörnet. Vi tar bort överskottet och applicerar sedan lösningen i ett tunt lager på tejpen. Vi ger oss tid att torka.

Sedan gör vi ett andra lager på ena sidan av tejpen, torkar det och utför samma procedur på andra sidan av tejpen. Gnid vid behov med en fuktig svamp, men så att det inte droppar vatten från den.

Bild
Bild

Dekorering av yttre hörn . Vi fixar metallhörnprofilen. Lösningen appliceras i tre steg med ett torkintervall och en gradvis ökning av bredden på varje lager (avslutning av sömmarna) med hjälp av spatlar av olika storlekar. Slutligen släta ut ytan med en fuktig svamp.

Bild
Bild

Användbara tips

Så att arbetet med detta efterbehandlingsmaterial inte orsakar problem och är framgångsrikt, du bör komma ihåg de grundläggande reglerna:

  • Varje lösning är farlig om den kommer i kontakt med slemhinnorna i ögonen.
  • I slutskedet måste våtslipning vara obligatorisk, eftersom talk och glimmer kan förekomma i luften i rummet, vilket är skadligt för luftvägarna under torrslipning.
Bild
Bild
  • Trots sin mångsidighet är kittet inte lämpligt för reparation av stora håligheter och sprickor. Det finns annat material för dessa ändamål.
  • Det rekommenderas inte att grunda kittet som appliceras på gipsbasen, eftersom detta kommer att påverka beläggningens kvalitet negativt.
  • Nyckeln till det perfekta resultatet av att arbeta med Sheetrock-kitt är en rengjord yta av hög kvalitet som ska behandlas.

Rekommenderad: