Glasskärare (38 Bilder): Vilket Glasskärverktyg är Bättre Att Välja? Rulle För Skärning Av Flaskor Och Andra Typer. Hur Ser De Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Glasskärare (38 Bilder): Vilket Glasskärverktyg är Bättre Att Välja? Rulle För Skärning Av Flaskor Och Andra Typer. Hur Ser De Ut?

Video: Glasskärare (38 Bilder): Vilket Glasskärverktyg är Bättre Att Välja? Rulle För Skärning Av Flaskor Och Andra Typer. Hur Ser De Ut?
Video: cutting circle of glass instruction HINDI 2024, Maj
Glasskärare (38 Bilder): Vilket Glasskärverktyg är Bättre Att Välja? Rulle För Skärning Av Flaskor Och Andra Typer. Hur Ser De Ut?
Glasskärare (38 Bilder): Vilket Glasskärverktyg är Bättre Att Välja? Rulle För Skärning Av Flaskor Och Andra Typer. Hur Ser De Ut?
Anonim

Glasskärare är ett populärt konstruktionsverktyg som används i stor utsträckning inom olika områden av mänsklig aktivitet. I vårt material kommer vi att överväga funktionerna och typerna av glasskärare och också ta reda på hur man väljer rätt sådant verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst bör du bestämma vad en glasskärare är och vad är dess definition. En glasskärare är ett handhållet glasskärverktyg (som namnet antyder) . Med en glasskärare appliceras en repa på materialets yta, och sedan bryts glaset med en kraftpåverkan. En specialist som sysslar med skärning av glas med detta verktyg på professionell nivå kallas glasmästare.

Vanligtvis manuell glasskärare används i fallet när det är nödvändigt att utföra enkla arbeten i liten skala. För industriella ändamål, använd specialdesignade verktyg med extra tillbehör. Dessutom kan endast vanligt glas skäras med en vanlig manuell glasskärare.

Det härdade materialet kommer inte att skäras med detta verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

På grund av det faktum att en manuell glasskärare är ett verktyg som hittar en ganska bred applikation, och som också är populär och efterfrågad bland användare, finns det ett stort antal sorter av liknande inventarier … Till exempel finns det elektriska, cirkulära, skärande, cirkulära glasskärare, verktyg med sugkopp, med linjal, med kompass, enheter för att skapa hål i en cirkel och många andra.

Dessutom ser var och en av de typer av glasfräsar som anges ovan olika ut och består av olika delar. Låt oss ge en detaljerad beskrivning av sådana verktyg och jämföra dem med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vält

Det traditionella utgångsmaterialet för tillverkning av sådana glasskärare är Wolframkarbid (HSS kan också användas i vissa fall). Rullverktygets utformning kan innefatta Penna (rak) eller pistol (krökt) . Med tiden blir verktyget tråkigt, men skärpningen är opraktisk - det är bättre att köpa ett nytt verktyg senare. På marknaden säljs rullglasskärare till ett pris av 120 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diamant

Diamantverktyg används inte bara av amatörer, utan också av proffs. Detta beror på att glasskärare kan bearbeta glas av vilken tjocklek som helst . Som du kanske gissar från verktygets namn, är det tillverkat av tekniska diamantflisar och därför kräver glasskäraren inte smörjning. När det gäller enhetens särdrag, inkluderar de det faktum att användaren med hjälp av den kan utföra extra tunna snitt följaktligen blir resultatet av ditt arbete så exakt som möjligt.

Och även diamantglasskärare är chockkänslig (Denna egenskap beror på att diamantspetsens yta på stålhållaren utförs genom lödning med silverlödare). Om vi pratar om instrumentets utseende kan det ha det formen av en pyramid eller kon . Samtidigt är koniska diamantglasskärare mycket billigare än pyramidala. Och det finns också flera sorter av enheten, beroende på tjockleken på glaset som det kommer att verka på. Minimikostnaden för en diamantglasskärare är 250 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olja

Denna typ av verktyg möjliggör tillförsel av olja till arbetsområdet. Olja behövs för att smörja enhetens skärskiva. Oljeglasskärare är gjorda av höghastighetsstål … Dessutom ofta möjligheten att byta arbetshuvudet tillhandahålls (de kan vara konventionella eller utformade för skärning av tjockt glas). Om vi pratar om enhetens design, bör det noteras närvaron av en boll som ligger ovanför eller under rullen. En sådan boll är utformad för att jämnt fördela smörjmedlet över rullens yta. Följaktligen reduceras skärkraften avsevärt och glasskärarens livslängd ökar också.

Mineraloljor med medelviskositet (till exempel I-20A) används vanligtvis som smörjmedel . Oljan kan placeras i ett särskilt fack med en konventionell engångsspruta. Lägsta pris för sådana oljeverktyg är 150 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Radial (eller cirkulär)

Radie glasskärare kännetecknas av ett högt pris … De används oftast i industriell skala snarare än hemma. Om vi pratar om utformningen av det här verktyget, bör det noteras att en sådan glasskärare i utseende liknar en kompass med en sugkopp. Och även i designen finns en metalllinjal, som är utrustad med en skärare.

Glasskärarens skärelement är tillverkat av hårda legeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

I utseende liknar professionella glasskärare fönsterskrapor. När det gäller de konstruktiva komponenterna i verktyget, då Observera närvaron av en linjal, skärelement, oljefat och styrstång . Denna enhet används endast i en produktionsmiljö. Det bör noteras den höga komforten och användarvänligheten hos denna typ av glasskärare.

Förutom, enheten garanterar exakta och djupa snitt … Men för att kunna använda maskinen korrekt måste du ha erfarenhet och relevanta färdigheter.

Således finns det en mängd olika typer av glasskärare på marknaden idag. Var och en av dem skiljer sig åt i sina individuella egenskaper och egenskaper som måste beaktas i urvals- och förvärvsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa modellerna

Det finns många modeller av glasskärare på marknaden idag. Tänk på rankningen av de bästa.

Stanley 0-14-040

Denna enhet är tillverkad av en amerikansk tillverkare. Det är bra för hemmabruk. När det gäller modellens design, alltså det bör noteras närvaron av 6 starka och pålitliga rullar gjorda av volframlegeringar … Glasskärhållaren har nickelplätering - på grund av detta utvecklas inte korrosionsprocesser. Handtaget är av trä och har en lackfinish.

Till positiva egenskaper Stanley 0-14-040 inkluderar användarvänlighet, hög tillförlitlighet och ett överkomligt pris. Å andra sidan är denna glasskärare endast lämplig för skärning av tunt glas (4 mm).

Bild
Bild

FIT IT 16921

FIT IT 16921 är en kanadensisk enhet som används för professionell glasskärning . Huvudet på denna glasskärare är tillverkat av stål, hållbart och pålitligt i sina egenskaper, och är också utrustad med en speciell skruv, tack vare vilken användaren kan fixa axelns önskade och praktiska läge. Hållaren är gjord av plast. För användarnas bekvämlighet har tillverkaren dessutom tillhandahållit speciella urtag för fingrarna och mässingsinsatser - tack vare dessa element kommer verktyget inte att glida ur händerna.

Modellen kan skära glas, vars tjocklek inte överstiger 8 mm. TILL fördelar Denna modell (i jämförelse med konkurrenterna) kan hänföras till att designen innehåller en transparent kolv för olja, så att användaren kan se hur mycket smörjmedel som finns kvar.

Bland nackdelarna är närvaron av endast en video.

Bild
Bild

Brigadier Extrema

Det bör omedelbart noteras att glasskäraren Brigadier Extrema kännetecknas av en ganska hög kostnad , följaktligen är det inte tillgängligt för alla människor. Modellen är ledande inom försäljning av diamantenheter i Ryssland. Verktygets huvud är tillverkat av härdat stål och handtaget är av trä och lackerat. Den totala längden på enheten är 18 cm. Även nybörjare kommer att kunna använda en sådan glasskärare; det finns spår på kroppen som är speciellt utformade för att snyggt bryta av glas i olika sektioner.

Man bör komma ihåg att Brigadier Extrema -modellen kräver noggrann förvaring i ett specialdesignat fodral.

Bild
Bild

Ryssland 87225

Som du kanske gissar från namnet tillverkas denna glasskärningsmodell av inhemska företag. Dessutom hon för dess pris är ganska budget , Följaktligen är den tillgänglig för ett brett spektrum av konsumenter. Enheten tillhör kategorin diamant, respektive, har hög hållfasthet. Huvudet är av stål och har en kromfinish och handtaget är av plast.

Användare noterar det faktum att glasskäraren inte är särskilt bekväm vid användning, eftersom den har en ganska stor vikt - cirka 300 gram. Förutom, glas med hjälp av modellen "Ryssland 87225" kan endast skäras i en rak linje.

Bild
Bild

Kraftool Silberschnitt 33677

Glasskärare modell Kraftool Silberschnitt 33677 tillhör oljekategorin . I detta fall sker tillförseln av smörjmedel automatiskt. Skärelementet i detta verktyg är tillverkat av volframkarbid, därför kännetecknas det av en hög säkerhetsmarginal. Huvudmaterialet är förnicklat stål och handtaget är mässing och har en slipande yta. Med den här enheten kan du göra snitt i glas, vars tjocklek är 1, 2 cm.

Bild
Bild

Truper CV-5 12953

Truper CV-5 12953 -Det här är en mexikansk tillverkad rullglasskärare, den är i ett stycke och tillverkad av metall. I detta avseende kännetecknas enheten av den högsta möjliga styrkan. Med det kan du göra snitt, vars djup når 8 mm. När det gäller användbarhet klagar användarna på att handtaget är för tunt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således, idag finns det ett stort antal olika modeller av glasskärare från olika tillverkare (både inhemska och utländska). Tack vare ett så stort sortiment kommer varje användare att kunna välja ett sådant verktyg som uppfyller alla hans behov.

Vilken glasskärare ska du välja?

Att välja en glasskärare är ingen lätt uppgift. I detta avseende, när du köper ett verktyg, bör du ta hänsyn till råd och rekommendationer från specialister.

  • Utnämning . Först och främst bör du bestämma för vilket ändamål du ska använda en glasskärare, oavsett om du köper en enhet för flaskor eller rör, för hemmet eller för ett företag, för oerfarna skärare eller för proffs.
  • Glastjocklek . Olika glasskärare har förmågan att bearbeta glas av olika tjocklek. Du bör ta hänsyn till denna punkt i förväg för att inte bli besviken på ditt köp senare.
  • Skärhuvudets form . Denna parameter påverkar inte bara snittets kvalitet utan även glasskärarens användbarhet.
  • Arbetsvillkor … Beroende på glasmästarens arbetsförhållanden kommer den önskade typen av glasskärare att skilja sig åt. Till exempel, under laboratorieförhållanden, bör det inte finnas någon olja i skärområdet.
  • Tillgänglighet av ytterligare tillbehör . Vissa modeller levereras som standard med tillbehör tillsammans med huvudinstrumentet. Det bör förstås att närvaron av ytterligare element avsevärt kan öka den totala kostnaden för glasskäraren. Följaktligen bör du i förväg överväga om du behöver vissa tillbehör.
  • Tillverkningsmaterial . Ju starkare och mer tillförlitligt materialet för tillverkning av glasskärare, desto längre håller denna enhet.
  • Tillverkare … Företräde bör ges till glasskärare från betrodda tillverkare, som är allmänt kända bland användare och är mycket populära och respekterade. På så sätt kan du vara säker på att de enheter du köper uppfyller alla internationella och nationella standarder.
  • Pris … Idag på marknaden kan du hitta glasskärare av både budget- och lyxkategorier. I detta avseende bör du i första hand fokusera på dina materiella förmågor. I allmänhet bör du välja verktyg från kategorin mellanpris, där förhållandet mellan pris och kvalitet kommer att vara optimalt.
  • Användarrecensioner . Innan du köper en modell du gillar bör du noggrant studera användarnas recensioner och kommentarer om den här enheten. Således kommer du att kunna bedöma hur mycket de egenskaper som deklareras av tillverkaren motsvarar verkligheten.

Med hänsyn till alla ovanstående parametrar kan du köpa en glasskärare som uppfyller alla dina behov och preferenser, utföra dess funktioner effektivt och fullt ut och som också kommer att tjäna dig under en lång period.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Först och främst är det mycket viktigt i processen att använda en glasskärare för att noggrant observera allt säkerhets regler … Kom ihåg att felaktig användning av maskinen kan leda till allvarliga skador. Men innan du börjar använda glasskäraren måste du noggrant studera bruksanvisningen, som är obligatorisk i standardpaketet. I det här dokumentet beskrivs alla principer för korrekt skärning i detalj.

Det finns dock några enkla regler

  1. Medan glasskäraren rör sig på glaset måste rörelsens art, tryck, hastighet vara konstant. Stopp är förbjudet, linan kan inte avbrytas.
  2. Glaset ska brytas 2-3 sekunder efter att spåret är gjort. Då kommer det inte att svalna ännu, och risken kommer inte att dras ut av glasögonen.
  3. Det kan inte finnas någon andra eller tredje sats. Annars blir det ingen platt kant, och detta är ett äktenskap.
  4. Och naturligtvis bör endast ett kvalitetsverktyg användas.

Rekommenderad: