Hur Sköljer Man Sprutpistolen? Hur Sköljs Det Efter Målning Och Epoxiprimer? Brickor För Rengöring Av Färgsprutpistoler Från Torkad Färg

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sköljer Man Sprutpistolen? Hur Sköljs Det Efter Målning Och Epoxiprimer? Brickor För Rengöring Av Färgsprutpistoler Från Torkad Färg

Video: Hur Sköljer Man Sprutpistolen? Hur Sköljs Det Efter Målning Och Epoxiprimer? Brickor För Rengöring Av Färgsprutpistoler Från Torkad Färg
Video: Jotun Yachting Bottenmålning 2024, Maj
Hur Sköljer Man Sprutpistolen? Hur Sköljs Det Efter Målning Och Epoxiprimer? Brickor För Rengöring Av Färgsprutpistoler Från Torkad Färg
Hur Sköljer Man Sprutpistolen? Hur Sköljs Det Efter Målning Och Epoxiprimer? Brickor För Rengöring Av Färgsprutpistoler Från Torkad Färg
Anonim

Ofta används speciella sprutpistoler för att måla olika produkter och strukturer. För att sådana enheter ska fungera så länge som möjligt är det nödvändigt att skölja dem i tid. För närvarande finns det ett stort antal olika metoder och metoder för att noggrant rengöra en sådan enhet.

Bild
Bild

Vad behövs för rengöring?

Ett antal ämnen och anordningar kan behövas för att rengöra sprutpistolen

Lösningsmedel … Om du använde en vattenbaserad färg kan du bara förbereda rent vatten.

Bild
Bild

Nettokapacitet … Dessutom måste den vara tillverkad av ett material som är resistent mot lösningsmedel.

Bild
Bild

Trasa … Dessutom ska den inte vara fluffig så att det inte finns partiklar kvar på sprutpistolen under proceduren.

Bild
Bild

Borstar … Det är bättre att i förväg köpa speciella borstar som är utformade för att rengöra just sådana enheter, de har optimal styvhet för detta.

Bild
Bild

En nyckel av en viss storlek . Det kommer att behövas för att skruva loss enhetens huvud.

Bild
Bild

Skyddsmedel . Dessa inkluderar främst skyddshandskar av lösningsmedelsresistent material.

Bild
Bild

Arbetstrinn

För att rengöra sprutpistolen ordentligt från torkad färg med egna händer bör flera separata steg utföras. Låt oss överväga var och en av dem separat.

Demontering

Till att börja med måste enheten demonteras för en bekvämare och högkvalitativ rengöring. För att göra detta måste du ta bort tanken. I det här fallet kan du dra ut nålen genom att skruva loss en speciell justeringsskruv på baksidan, och själva nålen tas bort genom detta hål.

Ta sedan försiktigt bort luftlocket.

För att munstycket lätt ska kunna skruvas loss måste du använda nyckeln från satsen. Ett lämpligt verktyg väljs, och med dess hjälp skruvas munstycket av.

Därefter måste du skruva loss distributionsringen. För att göra detta är det bättre att ta en insex- och ringsnyckel.

Den efterföljande monteringen av produkten kommer att utföras i omvänd ordning, men tänk på det det är nödvändigt att fixera distansringens foder med hoppare strikt ovanför luftflödeshålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spolning av delar

När enheten är helt isär kan du fortsätta direkt med att skölja produkten. Det är bäst att skölja alla delar omedelbart efter användning. Oftast används sådana anordningar vid sprutning av grundfärg, färg eller speciallack blandat med en härdare. Sådana komponenter kan inte lämnas länge, annars kommer de att torka ut, och det blir mycket svårare att tvätta dem senare.

För att skölja sprutpistolen efter epoxiprimer eller färg, häll lösningsmedel i tanken, stäng den ordentligt och skaka den väl så att produkten kan vidröra hela ytan.

Bild
Bild

För sådan rengöring är det bäst att använda sammansättningen av 646 -märket, du kan också ta bara aceton. Ibland ersätts lösningsmedlet med A95 -bensin . Men det senare fallet används extremt sällan, eftersom pistolen avsedd för målning efter behandling med detta ämne fortfarande behöver ytterligare rengöring med andra rengöringsmedel.

Därefter måste du rengöra alla hål och kanaler i produkten. För att göra detta bör de behandlas noggrant med en hård borste, som oftast kommer i en uppsättning tillsammans med pistolen själv för sprutning av färg och grundfärg.

Bild
Bild

Spolning av munstycken förtjänar särskild uppmärksamhet. Denna del måste rengöras särskilt noggrant från härdad färg, lack eller primer.

Bild
Bild

Blås med tryckluft

När alla delar av sprutpistolen är helt rengjorda måste pistolen blåses ut med tryckluft. De gör detta för att bli av med alla små rester av färgämnen och primers på ytan.

I detta skede ansluts enheten noggrant till luftslangen och det återstående tvättmedlet börjar spruta. Kan sprutas på vävt tyg. Du behöver inte använda allt lösningsmedel på en gång, en liten mängd räcker, men du bör vänta tills den redan rena lösningen börjar rinna.

Bild
Bild

hopsättning

När sprutpistolen är helt rengjord och bearbetad kan du börja sätta ihop den igen. I detta skede måste du utföra samma åtgärder som under demontering, men i omvänd ordning. Dessutom måste nålen förbehandlas med ett speciellt smörjmedel - detta förlänger produktens livslängd. Men samtidigt kompositionen bör inte komma på spetsen av elementet.

Det är absolut omöjligt att vrida tanken på plats med överdriven kraft efter rengöring. När allt kommer omkring kan de återstående lack- eller färgpartiklarna, när de torkas, helt enkelt limma den monterade gängade delen i en sådan omfattning att det kommer att vara nästan omöjligt att skruva loss tanken i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Om du ska rengöra sprutpistolen själv måste du komma ihåg några tips

  • Användning av personlig skyddsutrustning … Innan du påbörjar denna procedur måste du bära tjocka gummihandskar för att skydda huden mot de negativa effekterna av lösningsmedel.
  • Hantera nålen försiktigt … Detta element i enheten är ganska lätt att böja, och även den minsta böjningen kan leda till att den måste bytas ut tillsammans med färghuvudet.
  • Använda blåsa eller torka … Dessa procedurer gör att du kan bli av med små partiklar av gammal färg eller primer efter en fullständig rengöring. Om du bara torkar av enhetens yta är det bättre att välja mjuka vävda material.
  • Med mjuka borstar . Använd inte metallprover eller produkter som har slipande partiklar i ändarna. Sådana anordningar kan trots allt allvarligt skada luftkåpan.
  • Genomför regelbunden smörjning . Alla delar av sprutpistolen måste smörjas med speciella skyddande föreningar; sådana procedurer bör utföras minst en gång i veckan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte heller att alla delar som har börjat slits och går sönder ska omedelbart bytas ut mot nya så att hela produkten kan fungera korrekt . I butiker kan du hitta hela set med reservdelar till denna utrustning.

Vissa användare häller helt enkelt tunnare i en sprutpistol och skakar ordentligt och upprepar detta flera gånger i rad. Denna metod kan bara vara lämplig om bara en grov målning kommer att utföras i framtiden, det här alternativet kommer inte att vara lämpligt för efterbehandling.

Bild
Bild

För att alltid hålla en sådan sprutpistol ren måste du komma ihåg hur du spolar pistolen ordentligt efter varje målning. Detta är viktigt för bildandet av en bra fackla i framtiden, på grund av vilken en högkvalitativ och maximalt enhetlig beläggning erhålls, vilket skapar ett absolut jämnt lager, utan omålade fläckar och fläckar. Om enheten inte rengörs tillräckligt bra, kommer produkten att fungera mycket sämre, detta kan till och med leda till att små partiklar av den gamla pigmentbeläggningen kommer att flyga ut ur verktyget under drift.

Rekommenderad: