Elektrisk Nitare: Hur Man Väljer En Sladdlös Och Nätverksnitare? Hur Fungerar En Automatisk Nitare?

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Nitare: Hur Man Väljer En Sladdlös Och Nätverksnitare? Hur Fungerar En Automatisk Nitare?

Video: Elektrisk Nitare: Hur Man Väljer En Sladdlös Och Nätverksnitare? Hur Fungerar En Automatisk Nitare?
Video: SAINt JHN - Roses (Imanbek Remix) (Official Music Video) 2024, Maj
Elektrisk Nitare: Hur Man Väljer En Sladdlös Och Nätverksnitare? Hur Fungerar En Automatisk Nitare?
Elektrisk Nitare: Hur Man Väljer En Sladdlös Och Nätverksnitare? Hur Fungerar En Automatisk Nitare?
Anonim

Den ständiga ökningen av intresset för olika modeller av elektriska nitar beror på funktionaliteten och prestandaegenskaperna hos detta verktyg. Den är konstruerad för den snabbaste och samtidigt högkvalitativa infästningen av delar. Oftast används elektriska nitar vid montering av strukturer, vars element är gjorda av plåtmaterial. Det ska noteras att nätverks- och batterirepresentanter för modelllinjerna hos ledande tillverkare, efter att ha dykt upp på hemmamarknaden, på rekordtid kunde bli mer än efterfrågade.

Bild
Bild

Beskrivning och användningsområde

Först och främst vilken elektrisk nitare som helst - det är ett modernt konstruktionsverktyg, vars huvuduppgift är att fästa enskilda delar … Utåt sett liknar denna automatiska enhet på många sätt den skruvmejsel som är bekant för många. För närvarande finns det mer än ett brett utbud av modeller på marknaden som fungerar med hushållsförsörjning eller laddningsbara batterier.

Ansökan inom ramen för installationsarbetet av ett sådant verktyg låter dig avsevärt minska tidskostnaderna och förenkla hela monteringsprocessen . Det är också värt att notera att deras elektrifierade motsvarigheter, till skillnad från manuella nitare, inte kräver betydande fysisk ansträngning. När enheten startas skapas ett enhetligt tryck på nitens skaft utan ryck. Detta bidrar till att hylsan dras så smidigt som möjligt tills stången biter av.

En av de viktigaste fördelarna med elektriska modeller är naturligtvis hög kvalitet på den skapade anslutningen … Samtidigt, i närvaro av fysisk styrka och en viss praktisk erfarenhet, kan liknande resultat uppnås med hjälp av en manuell (mekanisk) nitare. Det automatiserade verktyget är dock utformat för att underlätta nitningsprocessen. Detta är viktigast i trånga utrymmen.

Det bör noteras att det beskrivna verktyget relativt nyligen har en värdig konkurrent . Vi pratar om speciella nitbitar för skruvmejslar och borrar.

När det gäller effektivitet och produktivitet är de praktiskt taget i nivå med nitarna själva, och samtidigt är de mycket billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att vara rättvis bör man komma ihåg att ett specialiserat elverktyg fortfarande har en betydande fördel . Faktum är att dessa enheter är utrustade med behållare för nitskaft som ska dras ut, som inte behöver tas bort manuellt. Detta i sig ökar avsevärt produktiviteten och hastigheten på installationen. Det är viktigt att det angivna avfallet inte faller på golvet i verkstaden. Men trots de obestridliga fördelarna är inte alla modeller utrustade med sådana behållare.

Elektriska nitar används varhelst nitar av olika slag är fästelement. Oftast talar vi om montering av strukturer och deras individuella element, vars delar är gjorda av plåtmaterial. Förresten, det kan inte bara vara metallkonstruktionselement. Idag har denna typ av verktyg funnits tillämpning inte bara inom konstruktion, utan också i möbelindustrin och bilindustrin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av nätverksenheter och drift på batterier har en hel lista med obestridliga fördelar

  1. Utförande av arbete kräver minimal fysisk ansträngning .
  2. Utrustningen kännetecknas av maximal prestanda och effektivitet . Inom en minut kan en sådan enhet installera upp till 10 nitar, vilket är en viktig prestandaindikator vid stora arbetsmängder.
  3. Högkvalitativa representanter från de ledande tillverkarnas sortiment kan installera upp till en miljon nitar . Tidigt underhåll och byte av slitdelar kommer att förlänga utrustningens livslängd avsevärt.
  4. Många modeller är utformade för att fungera med hårdvaruprodukter med olika diametrar . Ett liknande verktyg, inklusive batteridrivna modeller, är lika framgångsrikt när det gäller att installera nitmuttrar, dubbar, drag- och gängade fästelement.

När det gäller nackdelarna är det först och främst värt att fokusera på behovet av en strömkälla. I det här fallet pratar vi mer om nätverksenheter. Denna nackdel elimineras helt vid användning av batterimodeller. Deras främsta fördel är naturligtvis maximal rörlighet. Enligt deklarerade egenskaper hos de flesta tillverkare räcker en batteriladdning för minst 400 operationer. Samtidigt ökar närvaron av ett ytterligare strukturelement verktygets massa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

I enlighet med många recensioner från vanliga användare och erfarna proffs har nitar länge blivit oumbärliga hjälpare. Och i det här fallet talar vi om att utföra installationsarbete i vardagen och i förhållandena hos små verkstäder, såväl som i industriell skala.

Med hänsyn till tillämpningsområdet kan alla befintliga utrustningsmodifieringar delas in i flera huvudkategorier.

Hushåll

Hemma kan du framgångsrikt använda både nätverk och nitar. Det andra alternativet är dock ofta mycket mer bekvämt. Till exempel blir ett verktyg som inte är knutet till nätverket oumbärligt när man utför takarbete. Det främsta kännetecknet för hushållsmodeller (amatör) nitarmodeller är designens maximala enkelhet, vars huvudelement är ett roterande huvud. Deras fördelar inkluderar:

  • enkel användning och behovet av minimal ansträngning;
  • nitningshastighet;
  • imponerande säkerhetsmarginal för utrustning;
  • möjligheten att installera nitar i olika storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Industriella modeller av elektriska nitar är modern verktygstyp med ett brett spektrum av applikationer … Sådana enheter låter dig installera olika typer av fästelement med ett ganska brett spektrum av diametrar (som regel varierar denna parameter från 2, 4 till 6, 4 mm). Vi pratar om hårdvaruprodukter som blindnit och nitar, nitmuttrar och dubbar.

Professionella modeller av elverktyg skiljer sig från deras hushålls "motsvarigheter", först och främst genom sin ökade kraft. En lika viktig punkt är de viktigaste prestationsindikatorerna och först och främst hög produktivitet. Det bör också komma ihåg det sådana modeller är mer viktiga och övergripande . De skiljer sig också från amatörkostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förpackning

Ovan har vi redan nämnt redskap för skruvmejslar, vars popularitet fortsätter att växa i rekordfart. Denna enhet installeras enkelt och snabbt i en vanlig verktygshållare. Efter en sådan modernisering kan den framgångsrikt användas för:

  • montering av möbler;
  • utför arbete i en bilverkstad;
  • installation av ventilationssystem, luftkonditioneringar och andra konstruktioner.

Naturligtvis är detta långt ifrån en komplett lista över möjligheterna med packade nitar. Sådana tillbehör är mångsidiga eftersom de kan installeras i hållarna på de flesta modeller av sladdlösa och sladdlösa skruvmejslar och borrmaskiner.

Driftsspänningen och vridmomentet för den senare kan variera från 10, 8 V respektive 11 Nm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

För närvarande presenteras ett ganska brett utbud av modeller av både hushålls- och professionella modeller av elektrisk nitutrustning i motsvarande marknadssegment. Å ena sidan kan du välja det lämpligaste alternativet i varje specifikt fall. Vissa kan dock ha vissa problem med denna sort. De nuvarande betygen för de mest populära märkena och modellerna kan komma till undsättning. Så nu kan följande välkända varumärken särskiljas.

Tidsbevis - en tillverkare från Mellanriket, specialiserat på produktion av nitar. Modellserien för detta märke, tillsammans med pneumohydrauliska och förstärkta handverktyg, inkluderar till exempel en elektrisk nitningsmaskin TAS-500 med unika prestandaindikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metado Är ett varumärke som ägs av det tyska företaget Metabowerke GmbH, under vilket elverktyg, pumputrustning och ett brett utbud av tillbehör produceras. År 2015 blev tillverkaren en del av Hitachi Koki Co.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Messer Är ett taiwanesiskt företag som tillverkar moderna pneumatiska och elektriska verktyg för olika områden och industrier. En av de främsta konkurrensfördelarna i detta fall är det optimala förhållandet mellan utrustningspris och kvalitet. Förresten, den senare uppfyller alla nuvarande standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toptul Är ett varumärke som representerar det kända företaget Rotar Machinery Industrial på marknaden. Detta varumärke intar förtjänstfullt en ledande position i de nuvarande betygen för de mest populära nittillverkarna. Representanter för detta företags sortiment har varit tillgängliga sedan 1994. Dessutom uppfyller alla produkter fullt ut ANSI-, ISO- och DIN -standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla som redan är listade, det är värt att uppmärksamma den nitande utrustningen av märket Gesipa . Det tyska företaget är specialiserat på utveckling och produktion av professionell utrustning för installation av blindnit, samt själva hårdvaruprodukterna.

Det är värt att notera att detta nitverktyg används vid tillverkning av utrustning från kända märken som BMW, Audi, Porsche, Bosch, Siemens och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I varje fall bör vissa kriterier för val av elverktyg beaktas. Det bästa alternativet skulle vara en nitare som uppfyller alla krav från en potentiell ägare och samtidigt har en tillräcklig kostnad. Så om verktyget kommer att användas sällan hemma eller i en liten verkstad, räcker det med en enkel modell som tillhör budgetprissegmentet. I en sådan situation är det ingen idé att jaga ökad effekt, eftersom det idealiska alternativet är ett högkvalitativt och billigt nitverktyg med ett bra batteri.

Vid val av utrustning för verkstad eller frekvent installationsarbete av tillräckligt stora volymer är det redan vettigt att överväga dyrare modeller . Vi pratar om högpresterande nitare som kan arbeta med hårdvaruprodukter med olika diametrar. I detta fall kommer sådana egenskaper som kraft, produktivitet och dragkraft redan att ligga i framkant. Baserat på egenskaperna hos driftförhållandena är det värt att överväga modeller med indikatorer från 10 000 N.

När du väljer batteri är det viktigt att vara uppmärksam på batterikapaciteten, som bör vara minst 4 Ah.

Bild
Bild

Nitningsprocess

Verktygsprincipen för verktyget och proceduren för att installera nitar i sig kan förstås genom att undersöka nitens anordning. I stort sett är detta en slags pistol med fjäder- och spakmekanismer. Den första, i processen att utlösa, drar tillbaka niten, och den andra plattar den. Algoritmen för åtgärder är följande:

  1. tät anslutning av de monterade delarna och deras styva fixering;
  2. borrning av hål med erforderlig diameter, som bör vara något större än hårdvaruproduktens storlek;
  3. installation av nitar;
  4. installation av önskat huvud på nit;
  5. sätta verktyget på niten åt sidan;
  6. startar enheten.

Själva nitningen är ganska enkel . Griparen, som drivs av en elmotor, drar ut nitskaftet. Så snart gränsmärket uppnås, klipps skaftet av. I sällsynta fall händer detta inte, men om det händer, upprepas proceduren.

När man analyserar funktionsprincipen för den beskrivna utrustningen är det värt att överväga materialets egenskaper . Så kroppen av hårdvaruprodukter är gjord av mjuka legeringar. Nitskaftet ska vara av stål. Anslutningens styrka beror på längden på fästelementen.

Rekommenderad: