Elektriska Vibratorstammare: Hur Väljer Man Ett Vibrerande Ben Med En 220 V Elmotor För Markkomprimering?

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Vibratorstammare: Hur Väljer Man Ett Vibrerande Ben Med En 220 V Elmotor För Markkomprimering?

Video: Elektriska Vibratorstammare: Hur Väljer Man Ett Vibrerande Ben Med En 220 V Elmotor För Markkomprimering?
Video: Att mjukstarta en elmotor 2024, Maj
Elektriska Vibratorstammare: Hur Väljer Man Ett Vibrerande Ben Med En 220 V Elmotor För Markkomprimering?
Elektriska Vibratorstammare: Hur Väljer Man Ett Vibrerande Ben Med En 220 V Elmotor För Markkomprimering?
Anonim

Före uppförandet av olika byggnader krävs läggning av väg- eller trädgårdsytor, landskapsarkitektur, markkomprimering. Om denna typ av arbete försummas är risken för att golvet eller strukturen förstörs stort. Särskilda slagare används för att komprimera jorden. I vardagen används oftast elektriska vibroben. De kännetecknas av sin kompakta storlek och låga vikt, vilket gör dem lätta att använda.

Bild
Bild

Karakteristisk

Oavsett modell har alla elektriska slagare en liknande design. De inkluderar:

  • elmotor för 220 eller 380 V;
  • skyddsram för motorn;
  • reducerare;
  • prefabricerade vibrationsanordningar;
  • tampande sula.
Bild
Bild

Beroende på modifieringen skiljer sig vibrationsstötar med elmotor åt i effekt, chockamplitud, framhastighet, hopphöjd och vibrationskraft … Dessutom har de olika mått och storlekar på sulan. Utrustningens prestanda påverkas mer av slagkraften och vibrationsfrekvensen.

Ju fler dessa indikatorer är, desto större kan jordytan bearbetas under en viss tidsperiod.

Bild
Bild

Elektriska slagare , till skillnad från bensin och diesel har de mindre prestanda. De är dock mer ekonomiska och kräver inte komplext underhåll. Dessutom är den eldrivna utrustningen tystare. Alla sådana modifieringar är utrustade med en jordfelsbrytare som skyddar stamparen från för tidigt sammanbrott vid plötsliga spänningsstötar.

Bild
Bild

De främsta nackdelarna med elektriska vibrerande slagare - otillåten användning vid regnväder och dålig rörlighet. Utrustningen kan bara fungera nära en källa till elektrisk energi, och dess intervall begränsas av kabeln.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Elektrisk vibrerande stampare - utrustning som omvandlar elektrisk energi till mekanisk energi . När enheten är i drift, överför motorn rotationsrörelser till veven. Dess kolv går fram och tillbaka, vilket överförs till stampbenet. På grund av den höga frekvensen av stötar på bulkmaterial och mark, finns det en chock-kraft-effekt, vilket resulterar i att de komprimeras.

Bild
Bild

Urvalsregler

När du väljer en vibrerande stampare bör du vara uppmärksam på flera viktiga parametrar. Det är nödvändigt att göra följande.

  1. Läs installationens instruktioner och tekniska egenskaper . Tekniska parametrar måste motsvara de planerade typerna av arbete.
  2. Ge företräde åt fullt utrustade lösningar : de måste levereras med en tampansula och olika tillbehör.
  3. Besluta om omfattning och arbetsförhållanden … Välj arbete med trånga utrymmen eller i trånga utrymmen med den minsta arbetsstorleken.
  4. Bestäm antalet slag . Ju högre värde, desto snabbare kommer tekniken att klara materialets packning.
  5. Välj de optimala måtten för enheten .
Bild
Bild

Experter rekommenderar att köpa vibrationsstötar med vibrationsdämpande system för handtaget (finns inte på alla modeller). Det hjälper till att minska vibrationsbelastningar på operatörens händer under drift.

Bild
Bild

Ansökan

Elektriska vibrationsstötar i stor utsträckning används inom byggbranschen . Under drift avger de inte skadliga utsläpp, vilket gör dem lämpliga för inomhusbruk. Vibrationsplattor används för att komprimera sand, jord eller grus med ett lager på upp till 30 cm. Vibroleg , som har en mindre arbetssula, används för packning av djupare lager.

Med sin hjälp kan du komprimera material som ligger i ett lager på 50-70 cm.

Bild
Bild

Utrustning används ofta för arrangemanget av närområdet om det behövs läggs vägar på den personliga tomten och stöter foten på stödstrukturerna. Tekniken tillämpas när du lägger kakel , såväl som vid uppförande av en stapelremsfundament i byggandet av privata strukturer.

Rekommenderad: