Kärnborrar För Metall: Krona Med Centreringsborr Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Kärnborrar För Metall: Krona Med Centreringsborr Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem?

Video: Kärnborrar För Metall: Krona Med Centreringsborr Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem?
Video: Skruvautomat - vilken av Festools modeller ska man välja? 2024, Maj
Kärnborrar För Metall: Krona Med Centreringsborr Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem?
Kärnborrar För Metall: Krona Med Centreringsborr Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Dem?
Anonim

För att göra urtag eller genom hål i en metalldel, struktur, plan, är det nödvändigt att använda metallborrar. De skiljer sig alla åt i form, material, längd och diameter. Bland typerna av sådana enheter kan man särskilja kärnborrar, som är ett ganska effektivt verktyg som fullt ut fyller sin funktion.

Bild
Bild

Karakteristisk

Kärnborren dök upp i början av 1970 -talet och uppfanns av Diz Haugen. Till en början uppfattades inte sådana övningar av människor och ignorerades . Haugen erbjöd sin uppfinning till olika tillverkare, men de visade inget intresse för honom. Endast vanliga montörer av metallkonstruktioner blev intresserade och bestämde sig för att pröva kunskapen i praktiken.

Vid den tiden användes borrmaskiner med konventionella borrar, som utmärktes av en stor massa, och arbetet krävde minst två arbetare . Under borrningsoperationen fanns det många olägenheter, och ibland kastades arbetaren till och med av strukturen. Efter att Haugen föreslog kärnborrmaskinen skapades en lättare konstruktion av borrmaskinen, som vägde cirka 13 kg.

Utseendet på en sådan maskin förenklade arbetet kraftigt, framkallade inte bara försäljning av kärnborrar, utan också dessa lätta maskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är en kärnborr? Detta namn hänvisar till ett ihåligt verktyg eller munstycke som har formen av en tom cylinder inuti, utformad för att fungera med icke-järnmetaller och stål. Kärnborrar är utformade på ett sådant sätt att urtagningen skärs i metallen endast längs konturen, för detta behöver du inte använda utrustning med hög effekt.

Genom att borra med en sådan borr kan du få ett hål med utmärkt grovhet i den inre delen. Detta är mycket svårt att uppnå med liknande utformade verktyg. Ringarmaturer används i olika typer av utrustning, och det är inte bara borrning utan även fräs- och svarvmaskiner.

Du kan också använda dem tillsammans med andra verktyg, det vill säga utföra bearbetning med flera verktyg . Med denna borr kan du ta bort en stor mängd metall som bearbetas på en gång. Tack vare att ringskärarna är gjorda av höghållfast och höghastighetsstål utförs arbetet med hög hastighet och maximal noggrannhet. Under drift har ringformade snitt minimalt buller, och ett stort antal skär i dess arbetsdel garanterar hög produktivitet hos detta verktyg.

Tack vare denna borr kan genomgående hål med en diameter på 12 till 150 mm erhållas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av dessa borrar för metall: dessa är HSS -tandbitar och hårdmetallbitar. Tandbitar är mindre produktiva och billigare, och som är gjorda av hårdmetallmaterial är konstruerade för att fungera vid högre hastigheter och används för borrning av hårdmetall och högkromstål.

De mest budgetmässiga är bimetallbitar för metall, deras skärdel är gjord av en snabbskärning och huvudkroppen är tillverkad av enkelt konstruktionsstål . Jämfört med konventionella borrar har kronmotstycken en ganska hög kostnad.

Det är mycket svårt att vässa dem, och ibland till och med omöjligt, särskilt om skärdelen är gjord med diamantbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Kärnborrar Kornor HSS Är tillförlitliga borrar av pulver HSS -stål med hög effektivitet. Designad för att fungera med alla typer av rostfria stålkonstruktioner. Det finns dessa typer av skaft: One -touch (universal) - designad för de flesta borr- och magnetborrar, inklusive Weldon19. Weldon och Quick shank för Fein borrmaskiner. De är användbara för arbete under alla förhållanden, ger en lång livslängd. Smidig skärning och minimal vibration säkerställs tack vare bladens dubbla kant. Slipningen av borrarna är återanvändbar, vilket sparar pengar avsevärt och förlänger livslängden. Arbetet utförs mer exakt och snabbare tack vare ejektorstiften. De kan användas i vertikal borrning, radiell borrning och vertikal fräsmaskin tack vare det stora utbudet av adaptrar. En-borrar finns i diametrar från 12 till 100 mm och ger djup upp till 30 mm, 55 mm, 80 mm och 110 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kärnborr Intertool SD-0391 har följande parametrar: höjd 64 mm, borrdiameter 33 mm. Designad för kakelskärning. Väger 0,085 kg. Tillverkad av volframkarbidflis. Fungerar utmärkt på keramiska och kakelplattor, liksom tegel, skiffer och andra hårda ytor. Ger endast hål med centreringsstift. De används i kombination med en skruvmejsel, lätta hammarborrar som fungerar i ett slagfritt läge och borrar. Tack vare volframkarbidlegeringen är borrarna motståndskraftiga mot kontinuerliga belastningar och ger en lång livslängd. Tack vare denna konstruktion av borrmaskinen är hålet slätt.

Tack vare sidospåren fästs borren snabbt och enkelt på hållaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallkärnborr MESSER har en diameter på 28 mm. Designad för installation på vilken utrustning som helst. Skiljer sig i ett ganska stort kontaktområde mellan borrens skär och arbetsstycket. En sådan borr gör att du kan ta bort en stor mängd arbetsmaterial åt gången. Detta kommer att kräva mindre energi och kraft för den utrustning som används.

Borrning utförs med hög precision och hög hastighet, du kan få ett genomgående hål med en diameter på 12 till 150 mm.

Bild
Bild

Ruko borr i massiv hårdmetall brukade arbeta med motorborrar och vertikala borrmaskiner. Vid arbete på en vertikal maskin används endast manuell matning. Kan arbeta med rostfritt stål (upp till 2 mm tjockt), lätta icke-järnmetaller samt plast, trä och gips. Ger hög rotationsnoggrannhet och stabil struktur. Kan slipas, borrar till 10 mm djup med en materialtjocklek på 4 mm. Inte avsedd att användas med en borrhammare. Under arbetet är det nödvändigt att applicera en liten enhetlig kraft, undvika sidoförskjutningar under borrning.

Det är nödvändigt att observera den erforderliga hastigheten, som anges i tabellen, använd kylmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

För att välja en krona för metall är det först och främst nödvändigt att ta hänsyn till alla produktionsuppgifter som denna borr köps för. Du måste veta vad du vill för att få djupet och diametern på hålet, samt vilken typ av metall eller annat fast material det kommer att användas till . Varje borr har en serie som anger vilken borrtyp borrmaskinen är avsedd för. Tänk på bitmaterialet och grovheten, liksom justeringsmetoden.

Om du planerar att använda verktyget under lång tid är det bättre att inte spara pengar, utan att välja en borr från en pålitlig tillverkare med bra tekniska egenskaper . Billiga borrar utmärks av god elasticitet, avsedda för borrning av hål med en diameter på 35 mm i produkter som har en låg densitet.

För borrdiametrar större än 35 mm är det nödvändigt att köpa en borr vars skärdel är lödd av hård legering.

Bild
Bild

Ansökan

Kärnborrar används ofta för att göra hål i metall, trä, plast och spånskiva, liksom många andra hårda material. Tack vare enkel teknik och minimal användning av våld är det möjligt att få en korrekt hålform även i betong och natursten, i alla byggnadsstrukturer . Utan skador kan du göra ett runt hål i kakel, glas eller annat bräckligt material. Det används ofta vid horisontell borrning av olika verktyg. För arbete med betong används kärnborrar som är diamantbelagda eller lödda. De finns i två grupper: med en belastning på upp till 5 MPa och upp till 2,5 MPa.

Rekommenderad: