Rackjack 3 T: Egenskaper, Hur Det Fungerar Och Var Det Används

Innehållsförteckning:

Video: Rackjack 3 T: Egenskaper, Hur Det Fungerar Och Var Det Används

Video: Rackjack 3 T: Egenskaper, Hur Det Fungerar Och Var Det Används
Video: KONTINUITET Exempel på kontinuerlig utvidgning 2024, Maj
Rackjack 3 T: Egenskaper, Hur Det Fungerar Och Var Det Används
Rackjack 3 T: Egenskaper, Hur Det Fungerar Och Var Det Används
Anonim

Rackjack är mycket populära bland byggare och bilentusiaster . Ibland finns det helt enkelt inget att ersätta den här enheten med, och det är inte möjligt att klara sig utan den. I dagens artikel kommer vi att titta på var denna typ av jack används och hur man använder den.

Bild
Bild

Särdrag

Utformningen av rack och pinion jack är mycket enkel. Det inkluderar:

  • en styrskena, längs hela längden som det finns hål för fixering;
  • ett handtag för att fästa mekanismen och en rörlig vagn som rör sig längs skenan.

Upptagningshöjd kan vara från 10 cm , vilket innebär att du kan börja lyfta från ett mycket lågt läge.

Funktionsprincipen för denna enhet är baserad på den gemensamma driften av racket och spärrmekanismen . För att lyfta lasten tvingas spaken nedåt, vid denna tidpunkt flyttar vagnen exakt 1 hål längs skenan. För att fortsätta lyfta måste du lyfta handtaget igen till sitt ursprungliga läge högst upp och sänka det igen. Vagnen hoppar 1 hål igen. En sådan enhet är inte rädd för kontaminering, därför behöver den inte smörjas.

Om det ändå har bildats smuts på mekanismen, kan de rengöras med en skruvmejsel eller försiktigt slå på vagnen med en hammare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det beskrivna verktyget har flera fördelar

  • Designen är enkel att använda. Enheten är opretentiös och kan fungera under extrema förhållanden.
  • Konstruktionen kan lyfta laster till en stor höjd, vilket andra typer av uttag inte kan.
  • Mekanismen fungerar mycket snabbt, lyft tar några minuter.

Rackuttag har många nackdelar som du måste vara medveten om

  • Designen är mycket krånglig och extremt obekväm att transportera.
  • Området för att stödja domkraften på marken är mycket litet, så ett extra stativ krävs för att öka kontakten med marken.
  • När det gäller bilar är en sådan domkraft inte lämplig för alla typer av bilar på grund av lyftets särdrag.
  • Risk för skada.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste arbeta med en sådan domkraft mycket noggrant och följa alla säkerhetsregler … Dessutom, i upphöjt tillstånd, är strukturen mycket instabil och under inga omständigheter ska man klättra under maskinen som lyfts upp av en sådan domkraft - vid lyftning finns det risk för att lasten faller ner från enhetsbenet. I detta fall måste operatören inta den säkraste positionen och vid fara lämna området där domkraften faller mycket snabbt.

Dessutom, om lasten ändå föll av och domkraften klämdes fast, kan dess handtag börja röra sig med stor hastighet och kraft. Således avlägsnas övervikt från vagnen. I det här fallet måste du ge mekanismen möjlighet att frigöra sig själv. Försök inte fånga spaken, du kommer inte att kunna göra detta med händerna, för just nu trycker lasten på den.

Många försöker fånga spaken, sådana försök slutar med utslagna tänder och brutna lemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Du behöver en rackjack för 3 ton bestämma om dess längd , eftersom maxvikten redan är känd. Det finns en missuppfattning att färgen på en produkt påverkar dess kvalitet. Vissa hävdar att de bästa rackjacken är röda, andra säger svarta. Färgen påverkar inte produktens kvalitet på något sätt.

Nästa viktiga kriterium när du väljer är kvalitet på delar . Oftast är rack- och tåklacken gjord av gjutjärn, och resten av delarna är gjorda av stål. De måste ha en beläggning av hög kvalitet, utan synliga defekter. Det är bäst att köpa sådana verktyg i märkesbutiker med ett långsiktigt positivt rykte ., där sannolikheten för att stöta på en produkt av låg kvalitet är extremt liten, och erfarna säljare hjälper dig att göra ditt val och hjälpa till med användbara råd.

Fråga personalen kvalitetscertifikat för de köpta produkterna skyddar detta dig från att köpa en falsk.

Om de av någon anledning inte kan förse dig med detta dokument, är det bäst att vägra att köpa i denna institution.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Rackjacket för 3 ton är mycket lätt att använda . Vagnen har en lyftriktningsbrytare. Om produkten utan last byts till sänkläge, kommer vagnen att röra sig fritt längs skenan. Vid installation i lyftläge börjar mekanismen att fungera enligt principen för en bakåtnyckel och rör sig endast i en riktning (uppåt). Samtidigt hörs ett karakteristiskt sprakande ljud. Detta är nödvändigt för att snabbt ställa in enheten till önskad höjd.

Lyftning sker med en spak - det är nödvändigt att trycka på det med kraft, och i det nedre läget sker fixering på nästa tand.

Det är mycket viktigt att hålla fast spaken ordentligt, som om den glider kommer den att börja återgå till sin ursprungliga position med stor kraft . Att sänka en last kräver mer uppmärksamhet än att lyfta. Eftersom allt här händer i omvänd ordning och du inte behöver trycka på spaken och inte låta den skjuta in i skenan. Många glömmer bort det och blir allvarligt skadade.

Och det viktigaste - se till att dina fingrar, huvud och händer inte är i glidspaken.

Ta den säkraste positionen för att inte förlora din hälsa vid oförutsedda omständigheter.

Rekommenderad: