Elektriska Uttag: 12 Volts Eluttag Från Cigarettändaren Och Andra Modeller Till Bilen

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Uttag: 12 Volts Eluttag Från Cigarettändaren Och Andra Modeller Till Bilen

Video: Elektriska Uttag: 12 Volts Eluttag Från Cigarettändaren Och Andra Modeller Till Bilen
Video: Can I make a car accessory plug work with a wall outlet? 2024, Maj
Elektriska Uttag: 12 Volts Eluttag Från Cigarettändaren Och Andra Modeller Till Bilen
Elektriska Uttag: 12 Volts Eluttag Från Cigarettändaren Och Andra Modeller Till Bilen
Anonim

Den exakta positionen för stora föremål i höjdled, underhåll av fordon med behov av att lyfta bilens karosseri, dess enheter och sammansättningar ovanför stödytan kräver en anordning speciellt utformad för dessa uppgifter under namnet "jack". Denna mekanism är känd för alla bilister. Dessutom kan de flesta vyerna av denna enhet ses på tekniska inspektionsstationer och i däckaffärer. I vår artikel kommer vi att prata om elektriska uttag, deras typer och egenskaper.

Generella egenskaper

Elektriska uttag är mekanismer för att lyfta last, som drivs från bilens cigarettändare eller sitt eget batteri. 12 volt räcker för att driva eluttaget. En sådan lyftmekanism kan fungera även när bilmotorn är igång, vilket uppskattas mycket av bilister . Detta gör att jackbatteriet kan laddas från elnätet i fordonet som lyfts.

Bild
Bild

Elektriska uttag kännetecknas av användarvänlighet, förmågan att utföra sina uppgifter från ett batteri eller en fordonsgenerator , utmärkta egenskaper vid användning under extrema förhållanden. Strömmen som förbrukas av uttaget är 20 A.

Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Elektriska lyftanordningar är resultatet av en syntes i en konstruktion av mekaniskt rörliga element och en elektrisk drivning från en motor med en växellåda. Bärförmågan för sådana anordningar är högst 2 ton.

Bild
Bild

Huvuddrivenheten är uppbyggd enligt följande: en liten enhet baserad på elektrisk och mekanisk verkan, innehåller en elmotor och en växellåda, som driver en lyftskruvliknande struktur . För drift bör enheten installeras på önskad plats och anslutas till strömförsörjningen. För detta, utöver adaptern för gränssnitt med strömförsörjningen, är uttaget utrustat med två kablar för anslutning till fordonsbatteriet. Hissens arbete samordnas med hjälp av fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Principen för eluttaget är ganska enkel:

  1. hissen är ansluten till nätverket (vanligtvis med hjälp av en cigarettändare);
  2. anslutningssignalen matas genom ledningarna till jackmikroprocessorn;
  3. en signal skickas till enhetens motor;
  4. med hjälp av kontrollpanelen ställer bilägaren in önskad höjd till vilken bilen behöver lyftas;
  5. mikroprocessorn och lyftmotorn tar emot denna information och utför operationen.
Bild
Bild

Översikt av arter

För närvarande finns det bärbara, mobila och stationära uttag, alla skiljer sig åt i design, driftsprincip och dimensioner. Tänk på vilka sorter som finns och inom vilket tillämpningsområde de kommer att vara särskilt effektiva.

Efter konstruktionstyp

Det finns flera typer av lyftanordningar som skiljer sig åt i designkonfiguration:

rombisk

Bild
Bild

skruva

Bild
Bild

rullande

Bild
Bild

kuggstångsväxel

Bild
Bild

Som kontroll

Lyftmekanismer skiljer sig också åt i vilken typ av drivenhet de använder. Det finns följande typer av enheter:

Mekanisk domkraft - lasten lyfts på grund av användning av en fot- eller handspak.

Bild
Bild

Pneumatisk lyftmekanism . Det kräver en tryckluftskälla för att fungera. I ett fall ger detta obehag, i det andra garanterar det att lasten lyfts till den inställda höjden med minsta ansträngning.

Bild
Bild

Hydraulisk domkraft - lyfter en last med hjälp av arbetsvätskans tryck och kräver inte stora ansträngningar för att lyfta laster.

Bild
Bild

Eluttag - för att få det att fungera krävs åtkomst till det elektriska nätet, vilket begränsar användningen på vägen av batteriets kapacitiva parametrar.

Bild
Bild

Populära märken

Vi presenterar en liten rating av uttag, sammanställda enligt förarnas recensioner. Lyftmekanismerna för det tyska företaget Varta är mest efterfrågade bland bilister.

Varta V-CJ2.01

Enheten är tillverkad av icke-frätande stållegering och har en romboid konfiguration i arbetsläge. På grund av strukturens integritet (dvs. inga separata löstagbara element) är lyftmekanismen utrustad med oklanderlig styrka och stabilitet.

Enligt tillverkaren var denna produkt medvetet utformad för att klara hårda förhållanden. Särskilt i regnigt och snöigt väder.

Den största nackdelen är den extremt låga bärförmågan - upp till 2 ton. Till viss del inkluderar nackdelarna en stor massa - 6 kilo. Hur som helst är detta en specifik "oönskad effekt" från konstruktionens soliditet, vilket ger domkraften enorm stabilitet.

Enligt bilägares recensioner är det inga svårigheter att installera denna modifiering eller när bilen lyfts . Men om motorn är avstängd är lyften mer bullrig på grund av underspänningen i batteriet.

Bild
Bild

V-CJ2.11W

Förutom den ovan nämnda domkraften gillar många bilägare en annan modifiering från samma tillverkare - V -CJ2.11W. Hela strukturen här är också monolitisk och gjord av icke-frätande legeringar. Liknar den tidigare enheten, Denna produkt är utrustad med en speciell fjärrkontroll med endast 2 knappar för att höja och sänka fordonet.

Men om strömförsörjningen inte är möjlig finns det en speciell spak för att sänka uttaget.

V-CJ2.11W har inte heller någon stor nyttolast . Maxvikten är 2 ton. Dessutom har enskilda bilägare svårigheter i installationsprocessen, eftersom denna mekanism kräver en platt bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sorokin 3.562

Den 12 V elektromekaniska jacken, i ett fodral, med en slagnyckel, är en balanserad multifunktionsenhet utrustad med ytterligare tillbehör.

Den kombinerar, förutom lyftmekanismen, en inbyggd luftkompressor med en övertrycksmätare (manometer) och hjälpbelysningsutrustning (huvud -LED -lampa, vertikalt riktad belysning och varningslampor).

Bild
Bild

Det passar även ägarna av SUV: er, eftersom bärkraften för denna modell har ökats till 3 ton . Förutom sitt vanliga syfte kan den användas för att lossa muttrar. Den har en universell strömförsörjning - både från sitt eget laddningsbara batteri och från en bilgenerator. Denna modifiering kännetecknas av alla de optimala egenskaperna hos enheter av denna typ.

Företaget från USA Turbo ligger inte efter sina konkurrenter

Bild
Bild

Turbo Jack GB - A20

En annan pålitlig elektrisk jack är Turbo Jack GB - A20. Denna modell kränks inte heller av de positiva egenskaperna i form av bärförmåga . - som med den tidigare modifieringen är den 3 ton, och även pick-uphöjden minimerad till 110 mm. Bilister berömmer detta alternativ för dess högkvalitativa utförande och prestanda på en mängd olika ytor. Denna eluttag kännetecknas av en lägre ljudnivå.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Priset på elektriska produkter är högre än till exempel mekaniska eller hydrauliska hissar. I detta avseende rekommenderas det att närma sig valet av enheten med särskilt ansvar. Och du borde verkligen inte få den billigaste ändringen.

men om eluttaget köps för första gången är det inte värt att köpa särskilt dyra prover . En elektrisk enhet kanske inte passar dig. Därför är det bästa alternativet att göra ett köp i mellansegmentet.

Bild
Bild

Således, när du väljer, bör du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • Det första steget är hissens pris.
  • Bärförmåga är den viktigaste egenskapen som kommer att diskuteras separat.
  • Lyftgräns är det avstånd fordonet kan stiga över marken.
  • Pick-uphöjd (avståndet mellan vägytan och den lägsta punkten i den centrala delen av fordonet) är det minsta avstånd som krävs för att domkraften ska monteras under fordonet. Ju lägre maskinens upphängningssystem, desto lägre blir lyfthöjden.
  • Stabilitet är en egenskap som ger balans när fordonet lyfts.
Bild
Bild

Som en bonusfunktion kan hissens multifunktionalitet kallas. Detta är den egenskap som är ansvarig för lyftförmågan hos alla typer av fordon.

Som regel är detta alternativ inte särskilt populärt på grund av att priset på en multifunktionell eluttag blir betydligt högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt, när du väljer, är det också lämpligt att uppmärksamma enhetens dimensioner - dess vikt och dimensioner. I alla fall, detta villkor är inte viktigt för alla bilägare.

Bild
Bild

Huvudkvaliteten är bärighet

Bärförmåga är en särskilt viktig parameter vid valet av en elektrisk mekanism. Är faktiskt domkraftens storlek eller höjden på dess lyft så viktig när den inte kan lyfta bilen? Av denna anledning, när du väljer någon typ av hiss, inte nödvändigtvis elektrisk, bör denna parameter vara i första hand.

För att välja rätt redskap måste du ta reda på bilens vikt . Du kan ta reda på det från databladet. Efter det är det nödvändigt att lägga till 100-150 kilo till massan. Detta kommer att bli en slags försäkring om något tungt vägande "går vilse" i bilen eller i bagagerummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör under inga omständigheter tappa övervikt över de extra kilona. I annat fall kan det uppstå osäkra situationer. Det mest triviala är om eluttaget inte tål maskinens massa och går sönder och fordonet faller till marken med en krock . Det följer av detta att ägaren bröt både bilen och lyftmekanismen för sina egna pengar.

Bild
Bild

Trots parameterns betydelse har elektriska mekanismer inte en stor bärighet. Till exempel, skruvuttag kan lyfta en bil som väger upp till 15 ton, rack- och pinjonkontakter - upp till 20 ton, rullar - 3, 5, 10 och 20 ton, hydrauliska domkraftar - i allmänhet upp till 200 ton . Elektriska modifieringar, som deras motsvarigheter - uppblåsbara (pneumatiska uttag), klarar inte en massa på mer än 4 ton.

Följaktligen, elektriska prover måste köpas uteslutande för små bilar . Pickupbilar, jeepar och andra "massiva" fordon är knappast lämpliga för en sådan bärighet.

Rekommenderad: