Uppblåsbara Uttag: Luftkuddar. Granskning Av Bilmodeller SLON, Air Jack Och Andra Från Avgasröret Till Bilen, Pneumatiskt Och Från Kompressorn

Innehållsförteckning:

Video: Uppblåsbara Uttag: Luftkuddar. Granskning Av Bilmodeller SLON, Air Jack Och Andra Från Avgasröret Till Bilen, Pneumatiskt Och Från Kompressorn

Video: Uppblåsbara Uttag: Luftkuddar. Granskning Av Bilmodeller SLON, Air Jack Och Andra Från Avgasröret Till Bilen, Pneumatiskt Och Från Kompressorn
Video: UNITED Car Exhaust Jack / Car Balloon Jack / Car Air Jack 2024, Maj
Uppblåsbara Uttag: Luftkuddar. Granskning Av Bilmodeller SLON, Air Jack Och Andra Från Avgasröret Till Bilen, Pneumatiskt Och Från Kompressorn
Uppblåsbara Uttag: Luftkuddar. Granskning Av Bilmodeller SLON, Air Jack Och Andra Från Avgasröret Till Bilen, Pneumatiskt Och Från Kompressorn
Anonim

Uppblåsbara luftkuddar lyckats bevisa sin effektivitet och tillförlitlighet under de mest extrema omständigheterna. De väljs för sig själva av ägarna till SUV: er och ägare av bilar, med dem kan du enkelt ta dig ur en snödriva eller träsk, lera spår, sandfälla, byta hjul. En översikt över pneumatiska biljack Jack SLON, Air Jack och andra, som arbetar från avgasröret för bilen och från kompressorn, hjälper till att välja rätt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En uppblåsbar domkraft är en billyftanordning utrustad med en luftdyna . Denna typ av utrustning tillhör kategorin Mobil enheter som kan användas under de mest extrema förhållanden.

Hover jack kan användas under icke-standardiserade driftförhållanden: terräng, där det inte finns något gediget stöd, på en expedition och i staden, om de vanliga enheterna visar sig vara för besvärliga.

Alla uppblåsbara hissar tillhör kategorin pneumatiska anordningar . När gas eller tryckluft tillförs expanderar det inre hålrummet, vilket gradvis ökar belastningen. Lyfthöjdsjustering bestäms av intensiteten för pumpning av domkraften.

Enheten måste placeras under fordonets botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av en uppblåsbar domkraft är så enkel som möjligt och innehåller följande element

  1. Kudde i elastiskt material: PVC eller gummi.
  2. Flexibel slang för luft- eller gastillförsel. För pumpning med kompressor måste en adapter medfölja.
  3. Mattor för att skydda kudden från skador. Vissa tillverkare tillverkar speciella härdade kuddar på toppen och botten av domkraften, vilket eliminerar behovet av ytterligare distanser för kunderna.
  4. Väska för transport och förvaring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av uppblåsbara knektar är mest lämpligt vid byte av hjul på vägen . De kommer också att vara användbara när snökedjor sätts på hjul, samt när fordon dras ur lera eller snöspår, klibbig sandjord. Vid glidning ger en sådan anordning det nödvändiga stödet, oavsett närvaron av fast jord under hjulen, är det till och med möjligt att sänka den under vatten. Förutom bilindustrin lyfter sådana lyft används i stor utsträckning vid räddningsinsatser, vid utförande av olika installations- och konstruktionsarbeten, rörläggningar och reparation av linjär kommunikation.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En uppblåsbar eller pneumatisk svävjack är en riktig terrängräddning för alla bilentusiaster … Men inte bara under extrema förhållanden visar sig sådana enheter på bästa sätt. Även på servicestationer används ofta uppblåsbara knektar, vilket gör det möjligt att snabbt och effektivt lyfta en bil vid byte av hjul eller andra typer av reparationer.

Låt oss peka på några av de mest uppenbara fördelarna

  • Kompakt storlek och lätt vikt . Den uppblåsbara domkraften är lätt att bära med sig i bilen, förvara hemma eller i garaget.
  • Mångsidighet . Enheten kan till och med användas för att lyfta bilar med skadad botten, ruttna trösklar.
  • Inga begränsningar för frihöjd . När den är vikt kan den enkelt placeras under botten, även om den är ovanför marken.
  • Möjlighet till lufttillförsel från avgasröret . Nästan alla modeller har detta alternativ tillgängligt. Även om det inte finns någon kompressor till hands blir det lätt att pumpa upp enhetsfodralet.
  • Hög pumphastighet … På mindre än en minut är utrustningen helt klar och fixerad i önskad position.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar.

Uppblåsbara uttag har begränsningar i livslängden: de måste bytas vart tredje år . Det finns också krav på hur allvarlig utrustningen kan lyftas. Standardgränsen är 4 ton . Vid installation är det viktigt att vara uppmärksam på valet av plats: skarpa föremål med ökande belastning kan till och med genomborra en treskikts PVC-kontur.

Bild
Bild

Vyer

Alla uppblåsbara knektar har en liknande design, men det finns faktorer som gör det möjligt att klassificera sådana lyftanordningar. Huvudindelningen görs enligt metoden för uppblåsning av det pneumatiska elementet . Ökningen i volym kan utföras med tillförsel av ett gasformigt medium från följande element.

Kompressor . Både en mekanisk och en automatisk pump är lämpliga här, tryckjusteringen är smidig. Denna metod är bra eftersom den är helt säker för miljön, inte kräver att fordonet är i gott skick (det kan användas för reparationer). Genom ett speciellt grenrör är kompressorn ansluten till domkraften, luften kommer in i kudden och ökar volymen. Detta är en enkel lösning som möjliggör full kontroll över uppblåsningsprocessen utan risk för bristning av domkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avgasrör … Den är ansluten genom en slang med en luftkudde; när gas tillförs blåses hålrummet upp. Detta är den snabbaste metoden, men den rekommenderas endast när bränslesystemet är fullt operativt och tätt. En annan viktig punkt är att avgaserna är giftiga, så den uppblåsbara domkraften slits ut snabbare. Men när du blåser upp från avgasröret behöver du inte ha med dig extra utrustning. Du kan använda lyftanordningen under alla, även de mest extrema förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att de flesta uppblåsbara uttag stöder båda inflationsmetoderna, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för resor och resor . Dessutom kan alla pneumatiska enheter vara klassificera efter bärförmåga: den överstiger sällan 1-6 ton och beror på luftdynans diameter och dess dimensioner. När det gäller deras funktionalitet och prestanda är sådana modeller inte särskilt olika.

Enligt lyfthöjden utmärks standard och förbättrade modeller. Arbetsområdet för den senare når 50-70 cm . Standardalternativ kan lyfta maskinen 20-49 cm från marken.

Detta räcker för att byta hjul eller sätta på kedjorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Uppblåsbara biljackar av gummi och PVC är allmänt tillgängliga på marknaden. Många tillverkare det finns modifieringar för 2, 3, 5 ton , så att du kan välja en billyft med önskade egenskaper. De förtjänar alla en mer detaljerad studie. Att förstå funktionerna i de mest populära modellerna hjälper konsoliderat betyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftjack

Air Jack -pneumatikjacket tillverkas av Time Trial LLC från S: t Petersburg . Produkten har en cylindrisk kropp av PVC med en densitet på 1100 g / m2, de övre och nedre delarna skyddas dessutom av halkskyddspår för mer tillförlitlig drift vid låga temperaturer. Modellen designades ursprungligen för uppblåsning av en autokompressor eller pump; satsen innehåller 2 adaptrar för olika typer av tryckluftskällor.

Den pneumatiska jacken Air Jack är installerad under bilens botten när den är vikt. Kompressorns pumphastighet är från 5 till 10 minuter. Alternativt kan du köpa och installera en adapter för tillförsel av gas genom avgasröret. Det, liksom slangarna, köps separat. I detta fall tar klättringshastigheten till önskad höjd inte mer än 20 sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Air Jack uppblåsbara uttag finns i 4 versioner

  • " DT-4 ". Modell för maskiner med hög markfrigång, har en ökad diameter på arbetsplattformen upp till 50 cm, den maximala lyfthöjden är 90 cm. Produktens lastkapacitet är 1963 kg, lämplig för maskiner upp till 4 ton.
  • " DT-3 ". En förenklad version av den tidigare modellen. Med samma nyttolast och plattformsdimensioner ger den en arbetshöjd på upp till 60 cm. Lämplig för maskiner med standard markfrigång.
  • " DT-2 ". Pneumatisk domkraft för fordon som väger upp till 2,5 ton, lastkapaciteten är 1256 kg. Arbetsplattformen har en diameter på 40 cm och den maximala lyfthöjden är 40 cm.
  • " DT-1 ". Modell för maskiner med låg markfrigång, maximal lyfthöjd är 50 cm. Plattformens diameter reduceras till 30 cm, den maximala lyftkapaciteten är 850 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ändringar har ett intervall av driftstemperaturer från +40 till -30 grader, samma design och prestanda. Air Jacks är ganska populära och säljs framgångsrikt i Ryssland och utomlands.

SLON

Uppblåsbara uttag tillverkade i Tula under varumärket SLON är tillverkade av flerskikts -PVC . Den patenterade trapetsformen gör strukturen mer stabil och förstärkt bottenskydd mot is och skarpa föremål, stenar, grenar. Den övre delen har en halkskyddad yta, kräver inte användning av ytterligare mattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna tillverkare har också flera modifikationer

  • För 2, 5 ton . Domkraften är utformad för att lyfta lätta fordon med lämplig vikt till en höjd av 50 cm. Modellen har en lägre diameter på 60 cm och en övre arbetsplattform på 40 cm.
  • 3 ton . Denna modell är avsedd för lätta SUV och SUV, lämpliga för användning på snö, is, jungfrulig mark. Maximal lyfthöjd är 65 cm, diametern längst ner 65 cm och upptill 45 cm.
  • För 3, 5 ton . Den äldsta modellen i serien. Lyfthöjden når 90 cm, och basen med en diameter på 75 cm ger maximal stabilitet på hala ytor, blir ett stödpunkt när du fastnar i lera, på snö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den främsta anledningen till att SLON -uttag är sämre än Air Jacks är att materialets vikt bara är 850 g / m2 . Det är lägre, och detta accelererar avsevärt slitage, ökar sannolikheten för bristning under påverkan av yttre faktorer.

Sorokin

Rysk tillverkare av uppblåsbara jack med kontor i Moskva . Företaget tillverkar cylindriska produkter för 3 ton med en lyfthöjd på upp till 58 cm, samt modeller för 4 ton, som kan ge ett arbetsområde på upp till 88 cm. Produkterna är utrustade med externa halkskyddsmattor, men detta ökar inte deras användarvänlighet. Jämfört med andra modeller får märkets produkter mycket färre positiva recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Populariseringen av pneumatiska uttag började för cirka 10 år sedan … Idag är de efterfrågade inte bara bland privata bilister, utan också bland ägare till servicecenter, däckbutiker, räddningstjänster. Enligt dem som redan använder denna typ av lyftanordning är själva tanken på en uppblåsbar domkraft ganska motiverad. Men prestanda som erbjuds av tillverkare är inte alltid idealisk. Den största kritiken orsakas av modellerna av varumärket Sorokin , och de är associerade med en komplett uppsättning. Det runda slutröret kan inte anpassas till det ovala avgasröret, det finns inga extra adaptrar, de måste köpas separat.

Svårigheter uppstår med beräkningen av enhetens bärförmåga. SUV -ägare noterar att det är bättre att ta alternativet med marginal - det kommer att ge en höjning till en stor höjd. I genomsnitt skiljer sig deklarerade och verkliga indikatorerna med 4-5 cm, vilket är mycket för en bil med ovanligt hög markfrigång.

En uppblåsbar domkraft som är för kompakt kommer helt enkelt inte att lyfta en sådan bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de positiva aspekterna vid driften av pneumatiska lyftanordningar nämns oftast kompakta mått, mångsidighet av produkter . De är väl lämpade för fordon med låg markfrigång. Dessutom noteras det att med rätt position för domkraften under botten kan resultaten uppnås mer imponerande än med de klassiska modellerna. Ägare firar kl driftskvalitet under extrema förhållanden , även om på asfalten i värmen fungerar sådan utrustning bättre än metallmotstånd.

Beträffande positioneringsmodeller som helt problemfria jackalternativ "för tjejer ", Detta gäller bara för kompressorversioner. Med en bra automatisk luftpump behöver du verkligen inte anstränga dig.

Att ansluta enhetens rör till avgasröret är en annan uppgift, inte ens alla män klarar det. På vintern eller på hala ytor vid uppblåsning kan det uppstå problem med bottenhalning. Modeller med spikar är utformade för att rädda från sådana incidenter, men de kan inte alltid hjälpa.

Rekommenderad: