Rolling Jack (45 Bilder): Betyg Av De Bästa. Vilket Ska Man Välja? Professionell Med Ett Lås Och Andra Uttag, Deras Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Rolling Jack (45 Bilder): Betyg Av De Bästa. Vilket Ska Man Välja? Professionell Med Ett Lås Och Andra Uttag, Deras Enhet

Video: Rolling Jack (45 Bilder): Betyg Av De Bästa. Vilket Ska Man Välja? Professionell Med Ett Lås Och Andra Uttag, Deras Enhet
Video: KREATIVA ASSISTER AV SVENSKA SPELARE I FOTBOLL 2024, Maj
Rolling Jack (45 Bilder): Betyg Av De Bästa. Vilket Ska Man Välja? Professionell Med Ett Lås Och Andra Uttag, Deras Enhet
Rolling Jack (45 Bilder): Betyg Av De Bästa. Vilket Ska Man Välja? Professionell Med Ett Lås Och Andra Uttag, Deras Enhet
Anonim

Lyftmekanismer av olika slag har länge blivit en integrerad del i verkstaden för moderna bilister. Det är av denna anledning som många försöker lära sig allt om så många liknande enheter som rullande uttag. Effektiviteten hos dessa enheter kan knappast överskattas. De blir oumbärliga om du behöver byta hjul, utföra reparationsarbete och ibland rädda en fast bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De tekniska egenskaperna och funktionsprincipen för rullande domkraft bestäms främst av elementen i dess design. Hissar som tillhör den beskrivna kategorin har följande delar.

  1. Jackkropp, som kan vara aluminium eller stål av hög kvalitet. Det är värt att notera att professionella modeller av lyftutrustning har en mer massiv kaross, vilket beror på driftförhållanden.
  2. Svängbar stödplattform.
  3. Stången på den fungerande hydraulcylindern, som är ansvarig för plattformens rörelse.
  4. Huvudhydraulcylindern, som är huvudenheten.
  5. Roterande handtag som fungerar som en pumpspak. Oftast, för att säkerställa bekväma driftsförhållanden, görs detta element avtagbart.
  6. Kolven fungerar som en hydraulisk pump.
  7. Skruven som styr avloppsventilens funktion, med vilken, genom att gradvis minska trycket i systemet, sänks det upphöjda fordonet.
  8. Fjäder som återför kolven till sitt ursprungliga läge när trycket släpps.
  9. Vissa modeller kan utrustas med ett avtagbart eller stationärt handtag för transport av enheten.
  10. Ett skyddshölje (lock) vars huvudsakliga funktion är att förhindra att smuts och damm kommer in i den hydrauliska cylinderstången.
  11. Hjul.
  12. Saxarmsystem.
  13. Många hissar är utrustade med underhållskuffar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mobil billyft är ett hydrauliskt system, det vill säga en anordning vars driftsprincip är baserad på en förändring av trycket hos arbetsvätskan i systemet.

Kolven pumpar in den i huvudcylindern och trycket byggs upp för att lyfta fordonet. I detta fall driver stången stödplattformen genom spakarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraften som appliceras på spaken multipliceras med ventilsystemet och närvaron av kommunicerande kamrar . Stammen drivs av utseendet av olja i cylindern, vars backrörelse (utflöde) förhindras av backventilen. För att sänka plattformen kommer det att vara nödvändigt att vrida en speciell skruv som öppnar ventilen, med hjälp av vilket trycket på arbetsvätskan i cylindern reduceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att för alla sina fördelar har de beskrivna hissarna en designfunktion. De är relativt små i höjd, men detta ger i sin tur enheterna ökad stabilitet . En tillräckligt stor yta är bland annat ansvarig för den maximala styrkan för hela strukturen.

Det är också värt att uppmärksamma avstängningsventilen . Detta element är utformat för att fixera domkraften, och därför belastningen i en viss position. Extremt tillförlitliga i detta sammanhang kommer modeller med klämmor, som gör att du kan hålla systemet på önskad höjd utan mycket ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med flaskjack

När man analyserar de viktigaste egenskaperna hos flaskdonskontakter och jämför dem med parametrarna för rullande enheter, bör man fokusera på det lilla området på stödplattformen.

Det är av denna anledning som de förra är betydligt sämre än de senare när det gäller stabilitet.

Under lyftprocessen kan flaskjacket röra sig, och som ett resultat kommer lasten inte längre att riktas strikt vertikalt . I en situation med den beskrivna kategorin liftar är sannolikheten för ett sådant fenomen nästan helt utesluten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en jämförande analys av design och prestanda är det nödvändigt att lyfta fram följande viktiga fördelar med rullande modeller

  1. Ökad effektivitet.
  2. Tillräcklig lyftkapacitet med relativt små dimensioner av enheten. Detta prestandaförhållande beror på cylinderns horisontella positionering och närvaron av en avtagbar spak.
  3. Smidig stigning, högkvalitativ fixering och gradvis nedstigning av plattformen med en last, för vilken en speciell skruv är ansvarig, och i vissa modeller - en pedal.
  4. Maximal stabilitet.
  5. Enkelhet och användarvänlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att ingenting är perfekt är det viktigt att uppmärksamma nackdelarna med denna typ av lyftmekanismer, inklusive:

  • relativt låg lyfthastighet, vilket i vissa situationer är en betydande nackdel;
  • risken för att trycket på arbetsvätskan i cylindern minskar, vilket leder till att lasten sänks;
  • vid negativa temperaturer försämras prestandan hos hydrauliska system avsevärt, men oftast används rullar i ett garage eller en servicestation;
  • ganska kostsamma reparationer och en relativt kort livslängd med otillräcklig vård och underhåll;
  • behovet av närvaro av den mest fasta och plana ytan, vilket gör att hissen kan installeras korrekt;
  • låg arbetshöjd, om du inte tar hänsyn till lastmodellerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det rätta valet av en eller annan typ, liksom en specifik modell av en lyftanordning, är ibland ganska svårt att göra.

I sådana situationer finns det ett antal faktorer att tänka på, inklusive till exempel parametrarna för själva fordonet.

En lika viktig punkt är variationen av rullar, som skiljer sig från varandra i grundläggande driftsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom bärförmåga

I det här fallet menar vi huvudkarakteristiken för alla biljack. Det är viktigt att ta hänsyn till att användningen av enheten utanför föreskrifterna utgör en potentiell fara för sig själv, fordonet och direkt för människors hälsa och liv . När du köper en hiss rekommenderas det starkt att beräkna potentiella laster och välja en modell med kapacitetsmarginal.

Bild
Bild

Med hänsyn till denna parameter kan de mekanismer som för närvarande presenteras på marknaden delas in i följande kategorier

  1. Hissar för personbilar, som oftast används i garage och har en bärighet från 1,5 till 2 ton. Eftersom massan av sådana fordon sällan överstiger 2 ton är det osannolikt att köpa en kraftfullare domkraft.
  2. Professionella modeller för biltjänster, vars beskrivna indikator utgår från märket 3 ton. Detta beror på olika fordon med olika vikter.
  3. Lyftmekanismer för lastbilar. I det här fallet är det viktigt att inte bara ta hänsyn till själva bilens vikt, utan också till dess bärförmåga, eftersom det ofta är nödvändigt att serva samma lastbilar i utrustad form. Till exempel, om bilens vikt är 8 ton och dess maximala bärighet är 10 ton, behöver du en domkraft som tål 18 ton.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pickup höjd

En annan viktig egenskap hos alla billyft, som direkt avgör möjligheten och funktionerna för att använda en särskild rullande modell. Detta avser det minsta markfrigång vid vilket domkraften kan installeras.

Man bör komma ihåg att enheten måste passera fritt under bilen och även ta hänsyn till det faktum att fordonets kaross kommer att sjunka vid lastning och därför minskar markfrigången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på det föregående, när du köper en rullande enhet, rekommenderas det starkt att ta hänsyn till pickuphöjden och jämföra den med markfrigången för bilen själv . Som praktiken visar, i situationer med maskiner med markfrigång på mindre än 14 cm, är det bästa alternativet exakt de beskrivna uttagen, vars pickup är från 7 till 10 cm. Annars blir användningen av en lyftanordning extremt mycket svårt och i de flesta fall helt enkelt omöjligt.

Bild
Bild

Med andra parametrar

Förutom de två listade parametrarna spelar hissens begränsningshöjd en viktig roll i klassificeringen. Det bör ge möjlighet att utföra vissa reparationer eller underhåll av enskilda komponenter och enheter i maskinen . Som i situationen med lyftkapaciteten är det bättre att ha minst en minimimarginal, eftersom det är nödvändigt att ta hänsyn till exempelvis fjädringens fria resor.

För att skapa bekväma förhållanden och säkerställa den nödvändiga säkerhetsnivån anses den optimala lyften ligga inom intervallet 40 till 60 cm.

Bild
Bild

Vi kan prata, förutom det banala bytet av hjulet, inklusive reparation eller underhåll av rattstången . Samtidigt, oavsett prestanda hos rullande konstruktioner med tillräcklig arbetshöjd, bör du alltid komma ihåg att använda pålitliga stöd för fördröjning. Förresten, om det finns en lämplig stödyta kan sådana uttag mycket väl användas om bilen fastnar i terräng.

Bild
Bild

En annan viktig punkt är typen av mekanism, som är en viktig strukturell komponent i alla jack, inklusive den beskrivna typen . Den överväldigande majoriteten av modeller som finns på den moderna marknaden är utrustade med växel- eller kardanaggregat. Dessutom klassificeras enheter enligt deras lyfthastighet. Så några representanter för modelllinjerna hos ledande tillverkare är utrustade med mekanismer som gör det möjligt att öka hastigheten vid låga laster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag finns det i motsvarande marknadssegment mer än ett brett utbud av lyftmekanismer av den beskrivna typen. Vi talar om uttag av tysk, svensk produktion, liksom företag som representerar Finland och naturligtvis Ryssland . Detta tillåter naturligtvis erfarna bilister och hantverkare att utrusta garage och verkstäder med den mest lämpliga utrustningen. Samtidigt har många svårt att navigera i en sådan variation.

Bild
Bild

Att hitta en väg ut möjliggör högkvalitativa recensioner av olika modeller, samt aktuella betyg. Med hänsyn till många recensioner kan följande representanter för modellserierna av välkända tillverkare särskiljas i de populära populära hissarna.

Matrix Master 51028 - en modell av ett märke som är av tyskt ursprung och nu tillverkas i Kina. Denna kompakta och tillräckligt lätta (13 kg) enhet kan lyfta upp till 2 ton till en höjd av 385 mm med en pickup på 13 cm.

Bild
Bild

Modell 110103-002 av det ryska märket Santool kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet till en konkurrenskraftig kostnad. Enhetens maximala rörlighet tillhandahålls av en vikt på endast 6,5 kg och närvaron av ett bekvämt fodral. Den största nackdelen är arbetshöjden (30 cm).

Bild
Bild

S-0180201 från Skyway - en hiss som kännetecknas av extremt enkel design, som klarar belastningar på upp till 1, 8 ton. De obestridliga fördelarna inkluderar modellens lägsta vikt och dess överkomliga kostnad. Pick-up- och lyfthöjderna är 125 respektive 300 mm.

Bild
Bild

Modell AJ-3F-500 av det ryska märket AirLine - en hydraulisk anordning som kan lyfta upp till 3 ton till en höjd av 0,5 meter. Det bör noteras att domkraftens vikt är 32 kg. Med tanke på dessa egenskaper kan denna jack knappast kallas mobil, och därför används den oftast i garage och verkstäder.

Bild
Bild

HobbyLine-520 - hydraulisk vagnjack tillverkad under det berömda Sorokin -märket. Med en vikt på endast 6,5 kg och en rullhöjd på 125 mm tål enheten upp till 2 ton och har en arbetshöjd på 300 mm. Vissa användare hänvisar till nackdelarna med avsaknaden av ett fodral där du kan transportera och lagra domkraften och ett speciellt underlag. Det är värt att notera att dessa tillbehör kan köpas separat, med hänsyn till personliga preferenser och ekonomiska möjligheter.

Bild
Bild

N3203 av Nordberg - en modell av lyftmekanismen, som oftast finns i däckbutikernas arsenal. En av domkraftens främsta konkurrensfördelar är lyfthöjden som når 465 mm med en minsta upptagning på 133 mm. Med hänsyn till dessa parametrar har enheten en fast massa på 30 kg.

Bild
Bild

Med ett brett utbud av modeller från många tillverkare kan alla välja den mest lämpliga jackmodellen som uppfyller alla deras krav.

Och i det här fallet talar vi om både kompakta (mobila) rullande enheter och de mest kraftfulla lyftmekanismerna, som huvudsakligen fungerar stationärt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Som redan nämnts presenterar många tillverkningsföretag för närvarande sina produkter inom ett brett sortiment.

Det går inte att entydigt svara på vilket märke och särskilt vilken modell av hissen som är bäst.

Med tanke på variationen och antalet erbjudanden rekommenderas det att tänka på följande viktigaste punkter när du väljer en jack

  • Den minsta upphämtningshöjd som enhetens driftskapacitet direkt beror på, med hänsyn till bilens tekniska egenskaper. Som regel varierar denna parameter inom intervallet 125-140 mm. Ägare till bilar med låg markfrigång bör överväga modeller av jackar med en pick-uphöjd i intervallet 75-90 mm.
  • Bärkapacitet är en viktig indikator, vald med hänsyn till potentiella belastningar. För ägare till de flesta personbilar är det bästa alternativet modeller upp till 2 ton, som tillhör motsvarande priskategori. SUV -fans bör överväga modeller med en bärighet på 3 ton eller mer. Servicestationer är utrustade med hissar, med hänsyn tagen till de olika fordonen som serveras.
  • Maximal arbetshöjd. Det är viktigt att ta hänsyn till att för crossovers eller SUV: er bör denna siffra vara minst 450 mm. Annars, på grund av fjädringens fria rörelse, är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att hänga ut hjulet när du byter ut det.
  • Lyfthastigheten är en egenskap som främst är relevant för verkstadsmästare.
  • Bekvämlighet och driftssäkerhet. Vi pratar särskilt om förekomsten av gummikuddar på stödplattformen och domkraftspaken.
  • Mekanismen genom vilken kraft överförs till avstängningsventilen. Kardanöverföringen anses vara mer pålitlig, slitstark och lättare att reparera.
Bild
Bild

Förutom allt ovan är det värt att uppmärksamma närvaron av locken på kolven. Deras funktion är att effektivt skydda mekanismen från damm, smuts och reagenser.

Hur man använder?

En av nyckelpunkterna vid korrekt funktion av de beskrivna lyftmekanismerna är möjligheten att korrekt installera dem. Det är alltid viktigt att tänka på säkerhetsåtgärder, eftersom vi har att göra med tunga belastningar och en ökad risk för skador. Placera domkraften på en fast och så plan yta som möjligt . Om en inte kan hittas, är det nödvändigt att ta hand om den maximala blockeringen av den lyftade maskinen (sidan motsatt den lyftande förtjänar särskild uppmärksamhet). För detta används "skor" och andra rekylanordningar.

När enheten är korrekt installerad och fordonet är immobiliserat så mycket som möjligt kan du gå direkt till själva stigningen.

Bild
Bild

Du måste sätta i handtaget som fungerar som en spak för hydraulpumpen. Efter de mest smidiga rörelserna "upp och ner" genereras tryck i arbetscylindern, på grund av vilket stödplattformen börjar stiga med bilen.

Det rekommenderas starkt att installera speciella rekvisita i det sista steget av lyft . Det är viktigt att komma ihåg att tegelstenar inte kan utföra sina funktioner på grund av risken för förstörelse under lastens vikt. Efter avslutat reparations- eller underhållsarbete måste fordonet återställas till sitt ursprungliga, horisontella läge. Med hjälp av lämplig ventil släpps trycket på arbetsvätskan i systemet och plattformen sänks. I det här fallet bör du också ta hand om cylinderstångens släthet.

Bild
Bild

En av de viktigaste punkterna i driften av rullande knektar handlar om att alla tillverkare fokuserar på syftet med denna lyftmekanism . Poängen är att sådana strukturer är ett effektivt verktyg endast för att lyfta laster till en viss höjd och sänka dem, och inte för att hålla dem. Därför bör du alltid ha till hands starka, pålitliga och maximalt stabila stöd i form av ställ, stativ eller "skor" som garanterar säkerheten.

Rekommenderad: