Böjt Skruvstycke (13 Bilder): En översikt över Precision, Maskin Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Böjt Skruvstycke (13 Bilder): En översikt över Precision, Maskin Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Böjt Skruvstycke (13 Bilder): En översikt över Precision, Maskin Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Video: Precision modular vise operate instruction 2024, Maj
Böjt Skruvstycke (13 Bilder): En översikt över Precision, Maskin Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Böjt Skruvstycke (13 Bilder): En översikt över Precision, Maskin Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Vid bearbetning av någon del är det nödvändigt att se till att den är stillastående. Ett skruvstycke används för detta ändamål. Denna enhet är mycket bekväm på två sätt samtidigt: den frigör händerna och ger en fast fixering utan fysisk ansträngning.

Vices är olika. Kurvor är en av de mest populära sorterna.

Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Den böjda skruvstaven är en speciell enhet som hänvisar till högprecisionsverktyg … Det finns flera skillnader från konventionella enheter. Skillnaderna är följande.

  1. Tillverkningsprecision.
  2. Möjlighet att luta.
  3. Basen på fodralet har gängade hål för att fästas på alla typer av enheter.
  4. Mindre dimensioner.
  5. Utförande av vissa detaljer av hög kvalitet.
Bild
Bild

De används för olika typer av arbete: vävning, borrning, hyvling och annan bearbetning. Huvudsyftet är att fixera arbetsstycket på ett säkert sätt.

Skruven består av tre huvuddelar : klämskruv med vridbart handtag, käkar och sockel med bottenplatta. Hur enheten fungerar är följande - med hjälp av en skruv lossas de rörliga plattformarna, arbetsstycket placeras mellan två plattformar (käftar) och dras åt igen med en skruv.

Bild
Bild

Skruven kan vara tillverkad av två material - trä och metall. För böjda laster används den senare oftare.

Modellöversikt

Det finns många sorter av krökta laster. De mest högkvalitativa och efterfrågade modellerna är följande.

Ett billigt men utmärkt kvalitetsalternativ - Böjd precision snabbt utbytbar QKG-25 … Enheten har en käftbredd på 25 mm och en maximal öppning på 22 mm. Kostnaden är cirka 3 tusen rubel.

Bild
Bild

Det dyrare alternativet är QKG-38 . Den enda skillnaden är att käftarnas bredd i detta fall är 38 mm och maximal öppning är 44 mm. Kostnaden är 3100 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Böjd precisionsskruv SPZ-63 / 85A . Egenskaperna är följande: käkbredden är 63 mm och den maximala öppningen är 85 mm. Kostnaden är 3700 rubel.

Bild
Bild

SPZ100 / 125A verktygsmaskiner med en käftbredd på 88 mm och en öppning på 125 mm. Kostnaden för en sådan enhet är i genomsnitt 11 tusen rubel.

Bild
Bild

Det finns också dyrare modeller, men de rekommenderas för köp av proffs, och för hemmabruk är det fullt möjligt att göra med ett av ovanstående alternativ … Ett alternativ till varje modell som presenteras är en hemgjord skruvstång.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper ett skruvstycke till ditt hem, bör du bestämma kostnaden … Det rekommenderas inte att spara på vice. I extrema fall bör du inte uppmärksamma modeller som inte kostar mer än 3 000 rubel. Billiga modeller är ofta av dålig kvalitet, så de blir snabbt oanvändbara. Det kommer inte heller att vara särskilt bekvämt att arbeta med en sådan enhet, eftersom det inte kommer att finnas någon tillförlitlig fixering av delen.

Med betydande mekanisk påfrestning kommer arbetsstycket att glida ur greppet, vilket inte bara är förlorat utan också skador för den som bearbetar det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också bestämma med tillverkaren . Följande företag är engagerade i produktion av vice: Wilton, Stanley, NEO, Delo Tekhniki, Cobalt, Caliber och några andra . Här beror valet på rent individuella preferenser. Naturligtvis är ett viktigt kriterium när man väljer enhetsstorlek . Allt beror på vilka delar som planeras bearbetas. Naturligtvis kan små laster helt enkelt inte tåla tunga och skrymmande delar, och det kommer att vara extremt obekvämt att fixa små i massiva laster.

För låssmedstång finns GOST 4045-75 … Det gäller modeller med käkbredder från 63 till 200 mm.

Det finns också GOST 20746-84 och 1651896. Dessutom anges noggrannhetsklassen alltid (normal, ökad eller hög) - detta är också en viktig faktor.

Rekommenderad: