F-klämmor: Översikt över Spakklämmor, Universella Klämmor, 600 Mm Skruvklämmor Och Mer

Innehållsförteckning:

Video: F-klämmor: Översikt över Spakklämmor, Universella Klämmor, 600 Mm Skruvklämmor Och Mer

Video: F-klämmor: Översikt över Spakklämmor, Universella Klämmor, 600 Mm Skruvklämmor Och Mer
Video: Сборка кухни за 30 минут своими руками. Переделка хрущевки от А до Я # 35 2024, April
F-klämmor: Översikt över Spakklämmor, Universella Klämmor, 600 Mm Skruvklämmor Och Mer
F-klämmor: Översikt över Spakklämmor, Universella Klämmor, 600 Mm Skruvklämmor Och Mer
Anonim

Vid utförande av låssmed eller svetsarbete möter befälhavaren ofta behovet av ytterligare stöd eller fixering av någon del. För detta brukar de använda klämmor … Dessa är sådana små hjälpare, till vars närvaro varje mästare snabbt vänjer sig och inte längre kan arbeta utan dem. I dagens artikel kommer vi att titta på F-formade klämmor, deras egenskaper och sorter.

Särdrag

En klämma av denna typ övervägs det bästa för långvarig användning i snickeriverkstaden . Detta verktyg har sin långa livslängd tack vare en tjock stålskena. Det är hon som säkerställer verktygets hållbarhet. På grund av skårorna på den rörliga stången är möjligheten till förskjutning utesluten under fastspänning.

Bild
Bild

Beroende på modell finns det plastkuddar på käftarna för att förhindra bucklor i träet vid åtdragning.

De främsta fördelarna med detta verktyg är:

  • stor trådhöjd, vilket säkerställer långt arbete utan att glida;
  • gliddelens design är mycket bekvämt för snabb storlek;
  • en sådan klämma är universell och kan användas under alla förhållanden och arbete.
Bild
Bild

Oavsett hur bra verktyget är har det alltid sina nackdelar, nämligen:

  • för att klämma måste du använda båda händerna:
  • Om klämman är för tät kan guiden böjas.

Denna produkt används huvudsakligen för att arbeta med trä, vilket innebär att de sista bristerna i detta fall inte är fruktansvärda, eftersom det inte kommer att vara möjligt att komprimera trä med sådan kraft utan att deformera det.

Bild
Bild

Olika sorter

Med hjälp av klämmor i ditt arbete är det värt att komma ihåg att de är mycket svagare än ett skruvstycke, därför kan de inte betraktas som ett pålitligt lås .… Dessutom är dess fastspänningsförmåga begränsad av klämramens dimensioner. För pålitlig fixering av arbetsstycket är det därför nödvändigt att använda flera klämmor samtidigt. Om du behöver limma snickeribordet, kommer detta att kräva mer än ett dussin enheter.

Snickare säger: "det finns aldrig för många klämmor", och ju mer pålitliga och starkare de limmade ytorna är, desto bättre blir resultatet.

Bild
Bild

Klämman kan vara gjord av trä eller metall . Metallmodeller mycket mer hållbara och håller längre än sina träkonkurrenter, och de är inte heller rädda för fukt. Metallarmaturer kan inte bara fixa arbetsstycket utan också pressa med erforderlig kraft. Denna punkt är mycket viktig när man arbetar med beklädnadsdelar, där bucklor är oacceptabla.

Bild
Bild

Det finns många olika klämmor:

  • F-formad;
  • G-formad;
  • för hörnfogar;
  • för ändpassning;
  • fjädermekanismer;
  • skruva;
  • rör;
  • spak;
  • automatisk;
  • tejp.
Bild
Bild

Varje typ av tryckverktyg utför en viss typ av arbete . Det finns ingen mycket bra typ av klämmor som passar alla tillfällen. Som med alla andra enheter måste du veta hur du använder klämmor och veta deras syfte.

Bild
Bild

Tillverkare

Tänk på flera tillverkare av F-klämmor som finns på disken i alla verktygsbutiker

Matris … Detta företag har tillverkat handverktyg sedan 2003. Listan över märkesprodukter är ganska stor - den innehåller låssmed, snickeri, skärning, konstruktion och efterbehandling och mätverktyg, bland vilka det finns F -formade klämmor. Företaget håller priset inom budgetkategorin och arbetar ständigt med att förbättra kvaliteten på sina produkter. Under de senaste åren har varumärket börjat producera elverktyg. Verktygen i detta företag är pålitliga och enkla att använda. F-klämmorna har en bra beläggning som inte tillåter gnidningsdelar att rosta under lång tid, och den smidda delen är hållbar och håller mycket länge

Bild
Bild

Sparta … Detta företag syftar till att tillhandahålla det nödvändiga verktyget till den genomsnittliga köparen. Produkterna är inte komplicerade och kan hjälpa till i en hemverkstad eller vid reparation av en bil. Klämmorna från denna tillverkare har ett trähandtag, smidda svampar och en beläggning som skyddar verktyget mot korrosion.

Bild
Bild

Äckligt . Detta är ett varumärke som positionerar sig som en tillverkare av professionella verktyg, och deras konsumenter är specialister som tillhandahåller tjänster på en hög nivå. Klämmor av detta märke har en spärrmekanism och ett metallhölje. Dessa produkter kan klämma fast arbetsstycken med en tjocklek på över 600 mm. Det ursprungliga instrumentet kommer att hålla i många år.

Rekommenderad: