TV -stativ (79 Foton): Moderna Glas- Och Gipsskivor, Universella Och Kantiga, På Bordet Och Golvet, Svängbara Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: TV -stativ (79 Foton): Moderna Glas- Och Gipsskivor, Universella Och Kantiga, På Bordet Och Golvet, Svängbara Och Andra

Video: TV -stativ (79 Foton): Moderna Glas- Och Gipsskivor, Universella Och Kantiga, På Bordet Och Golvet, Svängbara Och Andra
Video: TVS-8 Assembly Guide Video 2024, April
TV -stativ (79 Foton): Moderna Glas- Och Gipsskivor, Universella Och Kantiga, På Bordet Och Golvet, Svängbara Och Andra
TV -stativ (79 Foton): Moderna Glas- Och Gipsskivor, Universella Och Kantiga, På Bordet Och Golvet, Svängbara Och Andra
Anonim

Det är mycket svårt att föreställa sig någon lägenhet eller hus utan en TV, runt vilken hela familjen samlas på kvällarna. Naturligtvis, för att säkerställa bekväm fritid för dina favorit -tv -serier och sändningar, måste du välja och lämpligt stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och funktioner

Ett TV -stativ löser två huvudfrågor

  1. Olika typer av stativ gör det möjligt att genomföra installationen av en TV -mottagare i en lämplig del av rummet med den önskade betraktningsvinkeln. För detta ändamål kan olika typer av stativ användas - från vanliga golvstativ till sofistikerade tak- och väggmonteringssystem.
  2. Genom att välja önskad stil för ett stativ för en TV -mottagare löses problemet med att kombinera denna enhet med olika typer av inredningstrender - från modern till klassisk - helt enkelt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Alla TV -stativ skiljer sig åt i sina driftsegenskaper och naturligtvis i struktur.

Stationär

Stationära strukturer för en tv -mottagare - det här är olika modifieringar av piedestaler som är fixerade på golvet. De finns med en solid bas och med ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil

I speciella butiker idag kan du köpa stativ inte bara med en solid bas eller på benen, utan också på hjul … Sådana prover kan utmärkt användas i studiolägenheter. Den största fördelen med ett sådant tillbehör är naturligtvis enkel rörlighet.

En modell av en sådan struktur kan fritt flyttas till en fåtölj, soffa eller bardisk tillsammans med utrustningen som finns på den.

Utformningen av denna typ av stativ kan vara antingen frontal eller kantig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det idag också mobila stativ på hjul med specialfästen som är utformade för plattskärmsteknik. Några exempel på TV -stativ är bland annat utrustade med en roterande stödyta.

Bild
Bild

Racks

TV -stativ med hållare är en speciell typ av stativ, ganska bekvämt vid frekventa omläggningar, eftersom du kan undvika att borra väggarna för att hänga TV: n, och hela ledningarna är snyggt gömda i en dedikerad ränna.

Dessutom ger innehavaren möjligheten att luta skärmen i vilken bekväm vinkel som helst eller sväng i önskad riktning. Den vridbara strukturen med TV -mottagaren monterad på den gör det möjligt att enkelt rotera skärmen och se program med stor bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sängbord och hyllor för en TV -apparat är komponenter i möbler, och valet av material i en sådan situation är ganska omfattande, varierande och begränsad endast av konsumenternas budget. Trä, glas, stål, plast - användningen av ett lämpligt material kommer både att öka produktens funktionalitet och lägga till ytterligare sofistikering för inredningen.

Glasstativ . Den kan ha en färglös, tonad eller matt finish i form av härdat glas (stalinit) som uppfyller säkerhetsstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjort av trä . De är tillverkade av 100% naturligt trä och har en grundläggande och solid yta och erbjuder både en lakonisk, minimalistisk och chic handskuren stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivkonstruktioner . Tack vare flexibiliteten hos gipsskivor kan du bygga ett skåp i alla konfigurationer och förvandla det till ett magnifikt och unikt interiörelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva / spånskiva . De är miljövänliga, starka, praktiska, billiga och är de mest efterfrågade materialen för tillverkning av modulära möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av metall . Snyggt, mycket funktionellt och pålitligt metallstöd tål enkelt en mängd olika belastningar och mekaniska påverkan, och dessutom dekorerar det med fördel interiören, vilket ger det viss exklusivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av sten … De sticker ut för sin säregna textur, oändliga mönster och speciella textur som ger interiören ett naturligt utseende.

Bild
Bild

Allt inlämnat material har utmärkt prestanda , kompletterar alla inre utrymmen perfekt och kan med rätt vård tjäna i många år.

Former och storlekar

Inom konfigurationsområdet strävar tillverkare av TV -skåp för att tillgodose alla konsumentkrav. Du kan hitta klassiska och ganska extraordinära lösningar . Under kantstenen avses en struktur av hyllor i horisontellt läge med ett robust lock eller en övre hylla på vilken TV -mottagaren är placerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer sängbord för en TV -mottagare bör man ta hänsyn till mångfalden av deras konfigurationer

Rätt från geometrins synvinkel . Den vanligaste typen för golvmonterade skåp.

Bild
Bild

Avrundad … Hyllorna är långsträckta eller halvcirkelformade. Som regel är bara framkanten rundad och baksidan har ett jämnt snitt. Detta underlättar väggplacering.

Bild
Bild

Hyllform … Det finns i princip inget bekant fall. Ibland återstår bara en smal vertikal remsa på baksidan av den. Flera öppna hyllor är bundna med stolpar i hörnen. Typiskt för glasprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplex bokhylla … Alla nivåer har inte fasta hyllor. Separata nivåer skapas från 2 eller 3 öhyllor med lägre parametrar. I en sådan situation används extra metallstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetrisk lager . Flera hyllenheter är anslutna till varandra med långa öppna hyllor. Samtidigt rör de sig åt sidan. Varje avdelning har sin egen kår. En vanlig modifiering för väggmonterade versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rationell användning med möjligheten att bygga in ett sängbord under TV -mottagaren in i interiören är dess dimensioner grundläggande

Lång … Det här är modifieringar som har en längd på minst 120 centimeter. De längsta strukturerna når upp till 3 meter. De kännetecknas av relativt obetydliga egenskaper när det gäller djup och höjd. Båda dessa indikatorer kan variera mellan 40 och 50 centimeter. De är utmärkta för att lokalisera storskärms-TV parallellt med ljud- och / eller videouppspelningsutrustning och högtalare. I grund och botten används sådana produkter i de mest rymliga rummen, där de har förmågan att skilja sig både på stationära och gångjärniga platser. Sådana långsträckta stativ är också utrustade med alla slags lådor och hyllor, kompletterade med möbler i form av hängande skåp, hyllor, sidoskåp eller rutschkana.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hög … Storleken i bredd börjar från 80 centimeter och slutar med 120 centimeter. Det bästa värdet för höjd är 85-90 centimeter. Djupet överstiger praktiskt taget inte 50 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smal … Detta är en grupp från 60 till 80 centimeter. Att använda sängbord med en bredd på mindre än 60 centimeter är osäkert för TV -mottagaren och ägaren. De har som regel en underskattad djupindikator. Den sträcker sig från 35 till 45 centimeter. Vilken höjd som helst är tillåten, men genomsnittet är 80 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg … Detta är ett typiskt alternativ för monterade prover. Deras höjd kan variera från 30 till 35 centimeter. Djupet är dock cirka 40 centimeter. Detta är det minsta värdet. Gruntare sängbord kan orsaka att TV: n faller omkull. Samtidigt har sådana produkter som regel anständiga parametrar i bredd (inte mindre än 140 centimeter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Låt oss titta närmare på de mest fashionabla inredningsstilarna och deras karakteristiska egenskaper hos motsvarande möbler.

Klassiska sängbord under TV -apparaten sticker ut för sin aristokrati, sofistikering och utsökta rikedom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material för att skapa en struktur för en TV -mottagare i klassisk stil - som regel naturligt trä … Det finns dock produkter av artificiellt ursprung, som inte alls är sämre när det gäller externa indikatorer.

Bild
Bild

Ett liknande sängbord kan vara dekorerad träsniderier eller smidda filigranskomponenter. Ett klassiskt TV -skåp ska kännas tungt och ha mjuka och lugna färger.

Bild
Bild

TV -stativ i country- och provence -stilar på samma sätt är de ofta gjorda av trä. De har också smidda komponenter och gängor. Den grundläggande skillnaden mellan klassiska möbler och Provence - detta är förekomsten av skav av enskilda delar av sängbordet, som hänvisar möblerna till den rustika stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I inredningsriktningar modern Modifieringar av böjda piedestaler passar perfekt in. Trapezformade sängbord med rundade hörn Är ett favoritalternativ för många moderna rumsinredningar. På samma sätt kan du i jugendstil möta ett glas -TV -stativ på en metallram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna interiörer är impregnerade på alla sätt minimalistisk anda . Deras huvudsakliga mål är att skapa praktisk och enkel design. Sängbord för en TV i minimalistisk stil lockar med enkelhet och lakonisk form. Det är en ganska lätt bit med glashyllor och förkromade ben.

Det kan finnas ett vanligt rektangulärt sängbord gjord av medeltäthet fiberboard, utan beslag, som ligger precis på väggen tillsammans med en TV -mottagare.

Bild
Bild

Modern högteknologisk stil den exakta geometriska andelen av hela området är karakteristisk. Detsamma bör beaktas när du väljer ett skåp för en TV -mottagare i denna stil. Materialen som sängbordet ska vara gjorda av - glas, stål eller plast . Strukturen på denna produkt måste vara original. Till exempel i form av en glaskula fixerad på ett metallställ. Ett mycket populärt alternativ är ett långt sängbord komplett med vertikala väggskåp. Den dominerande principen för sådana möbler - detta är skapandet av det från något annat material än naturligt. Om du fortfarande väljer en träbas, ska dess ritning vara helt dold under färg eller akryl av mättade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För industriloft de väljer en grov metallgolvsprodukt för en TV -mottagare eller en struktur gjord av trä i kombination med järn, som ser ut som en gammal kista. Dessutom används olika icke-standardiserade lösningar lätt här, till exempel kan ett sängbord bytas ut mot mobila pallar på hjul eller en trälåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

På grund av överflödet av typer av både TV -mottagare och står för dem, händer det ibland länge att leta efter stativ, optimal i storlek, kvalitet och design . Låt oss analysera de viktigaste förutsättningarna när du väljer ett TV -sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

TV och stativmått

Om det är planerat att placera en flytande kristall- eller plasma -TV -mottagare måste du noggrant närma dig valet av piedestalen. Alla golvkonstruktioner måste vara extremt enkla att använda.

TV: n ska inte gå utöver hyllan . I detta avseende är det bättre att köpa ett sängbord som matchar måtten på gästrummet (ett stort stativ i ett litet rum ser malplacerat ut).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ladda på kantstenen

Detta är en viktig aspekt, eftersom moderna tv -apparater och ytterligare video- och ljudutrustning väger ganska mycket. För utrustning med stor massa finns specialiserade stativ som tål hög belastning. För sådana ändamål är ett universellt bordsställ absolut inte lämpligt. Specialiserade förstärkta stöd är vanligtvis tillverkade av starka material, till exempel från olika metalllegeringar.

Bild
Bild

Intern fyllning

Ägarna till små lägenheter kan inte tappa en enda kvadratcentimeter användbart område för att lagra olika "små saker". I en sådan situation bör man plocka upp ett sängbord med extra hyllor, dörrar och lådor , där du inte bara kan installera utrustning utan också placera fotoalbum, skivor och så vidare.

Bild
Bild

Lämplig konfiguration

Du hittar skåp i olika konfigurationer: abstrakta former, månghörniga, med rät vinkel, runda, med spetsiga och rundade kanter. Valet avgörs av interiören och layouten. När alla möbler har mjuka kurvor måste du välja ett rundat sängbord. Om du tänker placera en tv -mottagare i hörnet är det värt att köpa hörnstruktur.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Nu kan du köpa skåp från metall , glas , trä , liksom gjord av MDF och Spånskiva … Olika material gör det möjligt att harmoniskt integrera TV -stativet i interiören i en modern eller klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överensstämmelse med miljön

Nattbordet ska motsvara utseendet på andra möbler, liksom konfigurationen av TV -mottagaren . Standardskärmar ser väldigt lakoniska ut, har formen av en rektangel och kantas av en svart eller silverram. Därför bör du inte köpa en alltför pretentiös produkt som kommer att se ut som en "främmande kropp". Det är lämpligt att välja ett stativ som dessutom betonar konturen för TV -mottagaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extra funktionella komponenter

När du behöver flytta möbler ofta medan du rengör, köp ett mobilt stativ på hjul.

Att dölja en massa kablar och sladdar , välj ett nattduksbord med hål i ryggen, eller använd en elbox.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende regler

Ställen på vilka TV -apparaten och annan utrustning är placerade intar huvudpositionen i vardagsrummet, eftersom alla boende i bostaden är involverade i att titta på TV -kanaler. När det gäller sov- och vilorum, här platsen beror på sängens placering.

Stativet placeras längs längden på en av väggarna eller i hörnet . Det måste beaktas att utrustningen behöver vissa villkor - utan direkt solljus, med god ventilation. När du tittar på skärmen ska den inte utsättas för intensivt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om konsolmodellens konsol, med andra ord, är fixerad direkt på väggen, så ska väggen vara det bärare , eftersom en tunn gipsskivvägg inte kan motstå den totala vikten av den fasta och installerade utrustningen och möblerna.

Det är inte nödvändigt att placera stativet nära en värmekälla . Glöm inte att material för produktion kombineras med glas. Om din partner är av trä, MDF eller plast kan du placera det nära batteriet för att minska livslängden på sängbordet och den utrustning som medföljer det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Vilka alternativ är möjliga, vi kommer att överväga exempel.

Sängbord med byrå

En av de mest funktionella vardagsrumsprodukterna är ett TV -skåp. Naturligtvis är denna produkt inte den minsta lösningen, men den är mycket relevant för stora rum. Trots storlek och skrymmande utseende kan du placera ganska många nödvändiga föremål här.

Denna form på sängbordet kan innehålla ett stort antal fack, utdragbara lådor, öppna hyllor för utrustning, skivor och andra föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande sängbord

I moderna bostäder finns ofta hängande bord för en TV -mottagare. De gör rummen lite luftigare och rymligare .… En sådan modifiering är fixerad direkt på väggen, och ett obebott område kvarstår under den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsängbord

Det är en riktig livräddare för små utrymmen. Hörnarrangemanget gör det möjligt att få ovärderliga mätare . Dessutom är denna modifikation inte alls sämre i funktionalitet än andra typer. Den kan också ha ytterligare lådor, fack och eventuellt en byrå.

Rekommenderad: