Hörnskåp Under Diskbänken För Köket (38 Bilder): Mått På Golvstående Köksskåp Under Diskbänken, Val Av Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hörnskåp Under Diskbänken För Köket (38 Bilder): Mått På Golvstående Köksskåp Under Diskbänken, Val Av Funktioner

Video: Hörnskåp Under Diskbänken För Köket (38 Bilder): Mått På Golvstående Köksskåp Under Diskbänken, Val Av Funktioner
Video: Corner cabinet, problems, and solutions. 2024, April
Hörnskåp Under Diskbänken För Köket (38 Bilder): Mått På Golvstående Köksskåp Under Diskbänken, Val Av Funktioner
Hörnskåp Under Diskbänken För Köket (38 Bilder): Mått På Golvstående Köksskåp Under Diskbänken, Val Av Funktioner
Anonim

Varje gång, när de närmar sig sitt köksaggregat med ett hörnskåp, slås många hemmafruar av tanken:”Var var mina ögon när jag köpte det här? Handfatet är för långt från kanten - du måste arbeta i vinkel hela tiden. Dörren är för smal - du kan inte få någonting från det bortre hörnet."

Ett skåp med handfat är ett kökselement som ständigt används i en stor familj . Denna arbetsplats ska vara mycket bekväm och helst multifunktionell, eftersom hörnet är ett ganska stort utrymme. Så det är dags att ta reda på vilken typ av skåp och handfat som passar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Först måste du ta reda på varför vi pratar om hörnstrukturer.

  • För det första, för många är ett hörnköksset en tvångsbehov: kökets storlek är inte tillräckligt stor för att rymma allt du behöver längs en vägg.
  • För det andra spelar hörnskåpet för diskbänken en anslutande funktion mellan skåpen längs de två väggarna.
  • För det tredje är det golvstående köksskåpet i hörnet mycket större än dess direkta motsvarigheter och kommer därför att rymma ett större antal köksredskap.
  • För det fjärde används denna plats nästan alltid för att installera ett handfat, vilket innebär att en sifon, rör, teknisk kommunikation kommer att döljas i skåpet. Här installerar många människor ett vattenfilter, en golvstående varmvattenberedare. Det finns nästan alltid en papperskorg här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således är ett hörnskåp för köket en gåva, eftersom:

  • rymden används rationellt;
  • skåpens funktionalitet ökas;
  • köket blir mer bekvämt;
  • värdinnan är bekvämare när de nödvändiga sakerna är till hands.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna del av headsetet kan vara obekvämt om:

  • en smal dörr gjordes, vilket inte gör det möjligt att få och sätta det nödvändiga på plats, för att rengöra garderoben;
  • diskbänken är installerad för långt från kanten eller en misslyckad modell har valts;
  • beslag på kantstenen och intilliggande skåp stör öppning och stängning av dörrarna;
  • det finns en spis bredvid: från värmen torkar väggarna och skåpdörren snabbare, vilket resulterar i att den går sönder tidigare än hela uppsättningen.

Alla dessa funktioner måste beaktas när du väljer ett köksgolvskåp med handfat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I butiker kan du oftast köpa ett köksset med en L-formad hörnsänka eller ett trapetsskåp under diskbänken. Men i dyrare salonger eller att beställa kan du köpa ett kök med radiehörn. De kommer att skilja sig från varandra i kapacitet, mängd, utseende och sätt att öppna dörrarna.

L-formade skåp är två vinkelrätt stående skåp. Det är lättare att göra det, men om det verkligen har en skiljevägg inuti (det vill säga två skåp är helt enkelt anslutna), så är detta mycket obekvämt.

Det sluttande skåpet har ett stort inre utrymme, hög funktionalitet och ett högre pris.

Köksapparater med rundade hörn är väldigt individuella och därför mycket dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handfatet och sättet att installera det kommer att ha stor betydelse. Tvätt kan vara:

  • faktura, när diskbänken är installerad exakt till möbelns storlek i en speciell nisch med sidor;
  • mortise, när ett hål skärs i bänkskivan och diskbänken sätts in i den ovanifrån;
  • underbord, när installationen görs innan du installerar bordsskivan, underifrån;
  • integrerad, när bänkskivan med diskbänken ser ut som den är ihålig i en stenbit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det billigaste sättet att montera ett skåp med handfat är när diskbänken är ovanför eller infälld. Montering under bord är mycket svårare och tar längre tid. Integrerat - det dyraste, det är möjligt att tillverka enligt kundens storlek.

Själva handfatarna är också olika: med en till fem skålar, med en vinge för tömning av vatten, med ett galler för torkning av rätter, grönsaker och frukter. Och handfatens form skiljer sig också åt: de kan vara rektangulära, fyrkantiga, runda, trapetsformade, ovala.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material som används

Tillverkare erbjuder idag köksuppsättningar gjorda av mycket olika material. Oftare är detta en kombination när väggar, dörrar, bordsskivor är gjorda av olika material.

  • Naturligt trä . Hållbarhet, tillförlitlighet, skönhet - de älskar trä för detta. Fasaden kan dekoreras med lockiga sniderier. Men att ta hand om trädet är ganska problematiskt: det svällde av fukt - det kommer snabbt att ruttna, torka - spruckna, en kvarnbagge startade - snart måste du köpa en ny uppsättning.
  • Spånskiva (spånskiva) Är ett populärt material för billiga möbler. Livslängden beror till stor del på efterbehandlingsmetoden. Nu använder de allt oftare laminerad film (spånskiva) för detta. Det skyddar väl mot fukt och är lätt att rengöra. Det stora utbudet av färger är också ett plus. Och nackdelarna inkluderar: spånskiva är mycket hårt, texturerad finish kan inte göras.

Det är också viktigt att välja material av hög kvalitet: E1-formaldehydhartsindexet är mer miljövänligt än E2.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • MDF (Medium Density Fibreboard) - fiberplatta med medelhög densitet. Spånstorleken är minimal. De hålls ihop av mjukt paraffin och plast lignin. Resultatet är en hållbar, fuktbeständig MDF som lämpar sig för fin bearbetning. Lätt att måla och klistra in.
  • Fiberboard (fiberboard) , eller hårdplatta, används som bakväggar i möbler, botten av lådor. Plywood spelar en liknande roll.
  • Flerfaldig - tunna trälister av olika arter, limmade åt olika håll. Billigare än trä, hög fuktbeständighet, låg känslighet för deformation - det är de egenskaper som köpare älskar köksmöblerna från multiplexen. Detta är ett naturmaterial, därför är det dyrare än spånskiva och MDF.
Bild
Bild
  • Rostfritt stål används för fasaden . Detta är hållbarhet, enkelt underhåll, ökad värmebeständighet. Men det passar inte alla stilar.
  • Färgad plast för dörrar Är ljusstyrka och styrka. Modern plast är ganska pålitlig, men ändå lätt. Det är lätt att ta hand om honom.
  • Härdat glas gör också dörrar och bänkskivor. Men i ett hörnköksskåp kan det bara vara frostat glas eller tonat glas för att dölja innehållet i skåpet. Och det är mer problematiskt att ta hand om glas: repor, flis, sprickor är möjliga, eftersom detta är det vanligaste underskåpet.
  • Bänkskivor är gjorda av samma material . Men det dyraste alternativet är konstgjord eller natursten. Mest troligt blir det skräddarsydda möbler.

Konstgjorda och naturliga material har fördelar och nackdelar: hållbarhet, motståndskraft mot skador, men samtidigt högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hörnköksskåpet är en del av headsetet. När du väljer ett skåp måste du ta hänsyn till att rektangulära handfat är lämpliga för långsträckta rum eller smala headset (mindre än 60 cm). Fyrkantiga handfat är praktiska i små kök. Runda är de mest mångsidiga.

Standardstorlekar på diskbänkar: 40 * 50 cm, 50 * 50 cm, 50 * 60 cm, 60 * 60 cm. Samtidigt, för runda handfat, anger säljare inte bara diametern utan också diskens längd och bredd. Djupet är 15–25 cm. Vid tillverkning av skräddarsydda möbler görs diskbänken ofta också efter individuella mått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpen själva har följande standarder:

  • L -formad: bordsskiva - 87 * 87 cm, hylldjup - 40–70 cm, höjd - 70–85 cm;
  • trapetsformat: på varje vägg - 85–90 cm, höjd - 81–90 cm, det kanske inte finns några hyllor alls, eller de är väldigt små längs de korta väggarna.

Det viktigaste är att inte bara ta hänsyn till djupet, utan också höjden när du väljer möbelns höjd, så att du inte behöver tvätta disken från pallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte göra ett misstag vid köp måste du tydligt förstå vad du vill ha från möbler:

  • mer utrymme i sluttande piedestaler;
  • dörrar kan gångjärn, gångjärn (enkel, dubbel, dragspel);
  • fri tillgång till den bortre väggen, vilket innebär att dörren sannolikt inte är singel;
  • lägg en varmvattenberedare i ett skåp, vilket innebär att det inte blir plats för vägghyllor - du bör tänka på små svängbara hyllor;
  • det kommer att finnas en papperskorg: du måste leta efter modeller med ett öppningsbart lock eller en utdragbar behållare;
  • om det inte finns några hyllor i skåpet kan du köpa flera korgar för olika små saker;
  • det finns alternativ för möbler med lådor;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • diskens form bör vara i harmoni med kökets form;
  • du måste välja sätt att installera diskbänken beroende på vem som ska montera headsetet, dessutom måste du vara säker på att befälhavaren kommer att kunna installera skålen på det sätt du behöver;
  • bänkskiva: det önskade materialet, dess praktiska och hållbarhet;
  • utseendet på det framtida köpet, överensstämmelse med den övergripande utformningen av lokalerna.

Och det kommer inte att skada att vara säker på att du självständigt kan mäta dimensionerna på det framtida headsetet korrekt. Det är nödvändigt att ta hänsyn till bottenplattor och rör, storleken på bänkskivans baldakin, avståndet från diskbänkens kant till bordets kant. Butiker och verkstäder erbjuder tjänster för att mäta möbler innan du köper hemma. Detta är ofta en säker väg ut ur situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Bashörnskåpet hjälper dig att använda köksutrymmet mycket bättre, göra det funktionellt och mysigt.

  • Handfat med flera sektioner gör att du samtidigt kan tvätta grönsaker, tina kött, torka koppar / skedar. Om du också har stänkskärmar för att tömma vattnet kommer detta att hålla bänkskivan torr.
  • Utrullningselement är en gåva för hörnpiedestaler. Men om du behöver komma till skåpets bakvägg måste du demontera en del av skåpfyllningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svängbara minihyllor är mycket praktiska för ett sluttande skåp: det är lätt att få det du behöver.
  • Möbler med ett krökt radiehörn möjliggör ett mer bekvämt tillvägagångssätt för handfatet och stör inte arbetet.

Rekommenderad: