Bosch Slagnyckel: Funktioner I 18 Volts Sladdlösa Och Elektriska, Slag- Och Pneumatiska Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Slagnyckel: Funktioner I 18 Volts Sladdlösa Och Elektriska, Slag- Och Pneumatiska Modeller

Video: Bosch Slagnyckel: Funktioner I 18 Volts Sladdlösa Och Elektriska, Slag- Och Pneumatiska Modeller
Video: Skruv med Elin – 3 tips 2024, Maj
Bosch Slagnyckel: Funktioner I 18 Volts Sladdlösa Och Elektriska, Slag- Och Pneumatiska Modeller
Bosch Slagnyckel: Funktioner I 18 Volts Sladdlösa Och Elektriska, Slag- Och Pneumatiska Modeller
Anonim

En slagnyckel är en enhet som låter dig fixa gängade anslutningar utan att arbetaren behöver anstränga sig. De används på däckservicestationer, biltjänster, i monteringsbutiker och andra områden där gängade anslutningar ständigt används.

I den här artikeln kommer vi att överväga de populära modellerna av slagnycklar som tillverkas av Bosch, nämligen deras modellintervall och driftsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Skiftnycklar kan vara pneumatiska eller elektriska. Den första drivs av tryckluft från kompressorn, som strömmar genom en slang på sidan av handtaget. Tryckluftsflödet driver axeln och tillbehöret, som är fäst vid muttern. Den har flera effektlägen och en omvänd funktion för att ändra rotationsriktningen. Skiftnycklar kan delas in i sladdlösa, elnät, slag och pneumatiska.

En av världsledarna inom konstruktionsverktyg, Bosch erbjuder följande typer:

  • laddningsbar chock;
  • pneumatisk dynamometrisk;
  • pneumatisk puls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna skillnader mellan sladdlösa slagverksmodeller

Varje modell har sin egen unikhet. Till exempel, av sladdlösa slagnycklar GDX 180-LI Professional placeras av en enda slagnyckel med en dubbelbitshållare med funktioner: skruvning, skruvning och borrning, medan GDX 18 V -EC Professional - Universal slagnyckel med förlängd livslängd. GDS 14, 4 och V-LI Professional är för närvarande den första sladdlösa modellen av pulstypen 14,4 volt med flexibelt batterisystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De två första modellerna liknar varandra (till exempel spänning 18 volt, klämma, nästan samma maximala vridmoment), men den första modellen har ett högre axelvarvtal (rotationshastighet upp till 2.800 rpm) och ett förbättrat kylsystem.

GDX 18 V-EC Professional har en kraftfullare motor, hög precision, som förhindrar överdragning av den gängade anslutningen och skador på bultar eller dubbar. En mer ergonomisk design ger en fördel vid användning.

Bild
Bild

Pneumatiska modeller

Tänk på två Bosh 1/2 Professional -modeller av olika typer av pneumatiska skiftnycklar - en är en momentnyckel, den andra är en impuls. Ligger i samma prissegment, men med olika tekniska egenskaper.

Pneumatisk impulsnyckel 1/2 Professional har maximalt vridmoment vid åtdragning 310 Nm, tomgång 7000 rpm, luftflöde under belastning upp till 8,5 l / s, vikt enligt EPTA 2,3 kg. En pneumatisk momentnyckel 1/2 Professional har samma indikatorer (respektive): 60 Nm; 160 varv / min; upp till 8 l / s; 1, 3 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift

Det gemensamma för dessa modeller är typen av patron för fastsättning av munstycken - en extern kvadrat med en diameter på en halv tum, med möjlighet att ändra rotationsriktningen. För alla nutrunners är bruksanvisningen ungefär densamma, men det rekommenderas att du gör dig bekant med applikationen för användning som erbjuds enheten.

Rekommendationer för förvaring av nutrunners är följande: det är nödvändigt att förvara på avstånd från höga temperaturer och exponering för direkt solljus, förvara inte verktyget under påverkan av negativa temperaturer. Fallande och andra mekaniska stötar på enheten är mycket oönskade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet vid arbete med slagnycklar

Rikta tryckluftstrålen i motsatt riktning från dig själv (för pneumatiska modeller) och aldrig mot andra människor - en riktad tryckluftstråle kan orsaka skada. Skydda slangarna mot knäckar, förträngningar, lösningsmedel och skarpa kanter … Ta inte fysisk kontakt med jordade ytor; det finns risk för elektriska stötar när du använder sladdlösa skiftnycklar. Det rekommenderas inte att använda enheten om du mår dåligt - när koordinationen av rörelser eller svår svaghet försämras och det är strängt förbjudet att använda instrumentet när du är berusad.

Innan du slår på, ta bort chuckunderhållsverktygen i den roterande delen av enheten. Kontrollera alltid tryckluftsslangens eller batteriernas integritet … Vid felaktig start av mekanismen, arbeta inte med enheten.

På jobbet med den trådlösa skiftnyckeln, använd endast batterier som är kompatibla med denna modell och rekommenderas av tillverkaren … Försök att utesluta kontakt med batteriet med vassa och släta metallföremål som kan kortsluta polerna, det är bättre att använda ett gummerat underlag.

Vid felaktig användning eller mekanisk skada på batteriet kan syra läcka från batterierna; undvik kontakt med syra.

Rekommenderad: