Skruvmejsel "Interskol": Valet Av Batteri För Skruvmejseln 18 Volt. Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejsel "Interskol": Valet Av Batteri För Skruvmejseln 18 Volt. Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller. Användarrecensioner

Video: Skruvmejsel
Video: Ersätter Li-jon-batteri med installation avgifter kontroll avgift / oturen / borra reparation 18650 2024, Maj
Skruvmejsel "Interskol": Valet Av Batteri För Skruvmejseln 18 Volt. Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller. Användarrecensioner
Skruvmejsel "Interskol": Valet Av Batteri För Skruvmejseln 18 Volt. Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller. Användarrecensioner
Anonim

Interskol grundades 1991 i staden Khimki, Moskva. Hon tillverkar kvalitetsverktyg. Interskol skruvmejslar är bland de bästa i världen.

Bild
Bild

Om tillverkaren

Det ryska företaget Interskol är populärt inte bara i vårt land, utan också långt utanför sina gränser. Denna tillverkare producerar så högkvalitativa elverktyg som skruvmejslar, borrar, hammarborrar och mycket mer. En av företagets huvudspecialiseringar är tillverkning av skruvmejslar. I många avseenden är enheterna överlägsna sina utländska motsvarigheter. En skruvmejsel är ett verktyg som fungerar på 220 volt nät eller batteri . Med hjälp av en sådan användbar enhet kan du enkelt dra åt skruvar, bultar och muttrar, samt borra inte särskilt täta material.

Bild
Bild

Skruvmejslar från Interskol -företaget kännetecknas av god kvalitet, utmärkta tekniska data och ett relativt lågt pris.

Bild
Bild

Specifikationer

Modeller från Interskol har bra effekt och stabilt vridmoment, som kan nå 22–32 Nm. Sådana indikatorer räcker för att skruva upp skruvar upp till 6–8 mm i diameter på några sekunder, medan urtagningen kan justeras med ett speciellt lås. Ett speciellt elektroniskt element gör att du snabbt kan ändra rotationshastigheten . Dess maximala siffra når 4100 rpm. Interskols elverktygslådor är tillverkade av aluminiumlegeringar, vilket gör det möjligt att avsevärt öka livslängden.

Bild
Bild

Alla skruvmejselhandtag med specialkuddar är utformade för att följa ergonomilagarna . Enheten ligger i handflatan som en handske och är som en förlängning av din hand. Det finns också speciella fästen som låter dig fästa skruvmejseln på ett bälte. Ett antal tekniska innovationer förkroppsligades i produkterna från Interskol, vilket säkerställde en stadig efterfrågan på dessa enheter. Till exempel har ett stort vridmoment implementerats i en likströmsmotor.

Bild
Bild

Samtidigt förblev växellådans hastighet och axelrotationen låg . En sådan elegant teknisk lösning eliminerade det vanliga problemet med skruvar som dras åt. Denna innovation gjorde att själva växellådans axel inte kunde påverka landningsbädden, som är avsedd för stöden, negativt medan den höga ergonomin förblir konstant. Interskols produkter är billiga. När det gäller kostnad är elverktyget jämförbart med priserna på kinesiska produkter, medan kvaliteten på den ryska monteringen är mycket bättre.

Bild
Bild

Alla dynamiska enheter är tillverkade av högkvalitativ metall, inklusive rullager, växellådor och glidlager. Vridmomentet för Interskol borrmaskin har ett intervall från 24 till 46 Nm. Kraften är tillräckligt stor för att inte bara dra åt de självgängande skruvarna "till fel", utan också för att borra metallplattor. Sådana tekniska egenskaper utökar omfattningen av Interskols skruvmejslar avsevärt.

Bild
Bild

Med deras hjälp kan du arbeta med material som wellpapp, rör och metallplattor. Från strömförsörjningar används både nickel-kadmiumladdare och kraftfulla 18-volts litiumbatterier.

Bild
Bild

Vyer

Sladdlös elektrisk skruvmejsel från "Interskol" kan vara av tre typer:

  • 12 volt;
  • 14 volt;
  • 18 volt.

Det finns också en elektrisk stötskruvmejsel som fungerar på ett 220 volt nätverk. Detta alternativ har mer kraft, det kan fungera lika bra som en borr / skruvmejsel. Kabeldragna borstlösa elektriska skruvmejslar produceras, som när det gäller tekniska egenskaper inte är sämre än nätverksenheter.

Bild
Bild

Den borstlösa enheten är inte billig, men kan bara fungera med täta material, även om den är batteridriven. Varje modell kompletteras med en lykta.

Modellbetyg

Det finns flera Interskol -skruvmejslar som är mycket efterfrågade.

DA-13 / 18M3

Det är värt att överväga DA-13 / 18M3 skruvmejsel från Interskol, som utmärks av utmärkt funktionalitet, kraftfull motor och lågt pris. Ett sådant verktyg är inte sämre än de bästa analoga i världen. I modellen ger litiumjonladdare en spänning på 18 volt (kapacitet 1,6 A / h), vilket ger en chans att arbeta med stödstrukturer i mer än tre timmar. Det finns mer än två dussin nivåer av självgängande kraft, medan vridmomentet på axeln är 37 Nm. Detta gör det möjligt att borra även tätt trä, till exempel ek, med en borr med en diameter på 26 mm, och göra hål med en diameter på 12 mm i en metallplatta. Den maximala rotationshastigheten är 1300 rpm, det vill säga att skruvmejseln enkelt kan utföra funktionerna hos en elektrisk borr.

Bild
Bild

Denna modell har följande egenskaper:

  • lätt vikt (1,5 kg);
  • betydande makt;
  • snabb laddning;
  • ekonomisk energiförbrukning.
Bild
Bild

Ett batteri håller en hel arbetsdag. Bland bristerna kan vi nämna närvaron av en inte särskilt tydlig bakgrundsbelysning. Inkluderar ytterligare en bärbar laddare. Denna skruvmejsel har följande tillägg:

  • bakgrundsbelysning;
  • två hastigheter;
  • patron med en hylsa (diameter - 1, 49–12, 9 mm);
  • Automatisk blockering.
Bild
Bild

Viktig! Alla dynamiska delar är gjorda av bra metall, vilket garanterar en betydande livslängd för denna enhet.

DA-12ER-02

En framgångsrik modell är DA-12ER-02 skruvmejsel. Det kostar cirka 3, 5 tusen rubel, har en stark bakgrundsbelysning. Det är möjligt att arbeta med en sådan enhet i de mörkaste rummen utan närvaro av elektrisk belysning. Satsen innehåller flera laddare (12 volt), som var och en har en kapacitet på 1,31 Ah. Skruvmejselns vikt är bara ett och ett halvt kilo.

Bild
Bild

Alla växlar är av metall, så den garanterade livslängden är betydande. Och det finns också en vridmomentsjustering (12 Nm), där det finns 18 steg. Chucken rymmer en borr upp till 1 cm i diameter. Detta verktyg har användbara funktioner som bakåt- och startknapplås. Tack vare den elektroniska rotationskontrollen är arbetet med en sådan enhet enkelt och bekvämt. Tyvärr (och detta är en nackdel) slits gummikuddar snabbt.

Bild
Bild

DSh-10 / 260E2

Skruvmejseln DSh-10 / 260E2 kostar bara 2500 rubel. Skruvmejselns vikt är mindre än 1,5 kg, den är mycket kompakt och funktionell. För arbete i bostadslokaler är en sådan enhet mycket bekväm, eftersom den kan fungera både från elnätet och från batterier. Motorn är bara 259 W, vridmomentet är 25,8 Nm. Denna maskin är idealisk för arbete med bärande element av mjuka material. Chucken är funktionell, du kan snabbt byta borr (från 0,85 mm till 1 cm). Det finns dessutom en back- och rotationskontroll (elektronisk enhet fungerar). Enheten kan användas som mixer. Av bristerna kan man inte undgå att nämna förekomsten av en liten motreaktion, vilket minskar noggrannheten i arbetet vid borrning.

Bild
Bild

DA-12ER-01

Denna modell har en minsta vikt (0,98 kg) och kostar cirka 3000 rubel. Detta verktyg är bekvämt att använda både i professionella aktiviteter och i vardagen. Den är utrustad med en kraftfull litiumladdare (12 volt) och har en kapacitet på 1,31 Ah. Vridmoment kan genereras upp till 29 Nm. Chucken är mycket bekvämt, du kan byta borr (från 0,8 till 10 mm) på några sekunder. Och även denna skruvmejsel har följande funktioner:

  • två hastigheter;
  • omvänd;
  • överbelastningsskyddsenhet;
  • bakgrundsbelysning;
  • blockering av "Start" -knappen.
Bild
Bild

Viktig! Setet innehåller borrar, laddare och bitar. På grund av sin låga vikt är det bekvämt att arbeta med en sådan enhet även när man installerar gips på höga höjder. Laddningstiden är 60 minuter, vilket är ganska långt.

Bild
Bild

DA-18ER

DA-18ER-modellen kallas standarden bland elektriska verktyg för hushållsarbete. Detta smickrande uttalande är inte långt från sanningen. Enhetspriset är bara 5000 rubel. Skruvmejseln drivs med ett batteri, väger lite mer än 1 kilo, vilket är mycket bekvämt vid utförande av gipsarbete av alla komplexiteter. Vridmomentet är ganska stort - 36 Nm.

Bild
Bild

Borrarna kan enkelt bytas, chucken håller dem säkert, det finns praktiskt taget inget spel. En extra laddare ingår. Denna modell är mycket efterfrågad bland proffs och sommarboende. Maskinen kan arbeta även utomhus vid låga temperaturer. Inga brister märktes.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Skillnaden mellan hem- och arbetsskruvmejslar ligger i effektdifferentiering och uppsättningen olika funktioner. Med en "hem" skruvmejsel kan du fästa en hylla eller montera ett skåp. Under sådana omständigheter krävs inga kraftfulla motorer som kan fungera outtröttligt under arbetsdagen. Skruvmejslar som används av proffs vid installation av till exempel gips, förutom möjligheten att skruva loss eller dra åt självgängande skruvar i några sekunder, har också en universell uppsättning funktioner. De kan till och med göra borrning och mejsling i tegel- och betongväggar.

Bild
Bild

Kraften hos sladdlösa skruvmejslar är direkt relaterad till styrkan hos spänningen som batteriet genererar . Skillnaden är ganska betydande - från 1, 1 till 37 V. För de enklaste arbetsvolymerna räcker en spänning på upp till 6 volt. Att skruva in självgängande skruvar i ett virke, PVC-block, gips, 9-14, 9 V. Det räcker nog. För att borra hårdare material krävs en strömstyrka på 19 volt. Som du kan se gör kraften att skruvmejseln är mer mångsidig.

Bild
Bild

Enhetens prestanda är direkt relaterad till vridmomentkoefficienten - ju större den är, desto tätare skruvas skruvarna och de självgängande skruvarna. Allt detta kommer också att ha en positiv effekt på djupet av det borrade hålet. För att utföra arbete normalt inom ett privat hushåll krävs ett vridmoment på 28 till 42 Nm. Professionella modeller har normalt ett vridmoment på 125 Nm. Om en skruvmejsel har ett vridmoment på 10–20 Nm, är det i själva verket en bärbar skruvmejsel.

Bild
Bild

Vridmomentet justeras med hjälp av en hållare - en speciell ring på vilken det finns en skala med indelningar . Den är alltid placerad vid basen av chucken. Du kan justera den ansträngning som krävs för att dra åt skruvarna normalt. Om det finns ett stort antal indelningar kan du med detta faktum ställa in vridmomentet mer exakt. För hushållsmodeller överstiger inte rotationshastigheten 850 rpm, professionella modeller har en indikator på 1350 rpm.

Bild
Bild

Och även laddarens kvalitet är av stor betydelse, eftersom enhetens kraft och prestanda beror på den. Det finns tre huvudvarianter.

Li-jon (litiumjon) laddare tål upp till 3, 5 tusen laddningscykler. De har sådana fördelar som låg vikt, snabb laddning och ingen minneeffekt. Bland bristerna är det värt att notera att enheten fungerar intermittent vid låga temperaturer. Det är värt att notera att det inte är värt att ladda ur batteriet med 100%, det är bättre att lämna en liten resurs, då håller batteriet längre.

Bild
Bild

Ni-Cd (nickel-kadmium) - det här är ganska hårda laddare som har högt inre motstånd. De är inte rädda för kallt väder, de kan fungera perfekt även vid temperaturer på -20 grader Celsius. Antalet laddningscykler de har är mindre, bara 1,5 tusen. Bland bristerna bör nämnas den långa laddningstiden (upp till 8 timmar). Dessa batterier har en "minneeffekt", om du inte laddar ur batteriet med 100%kommer kapaciteten oundvikligen att minska. För att ett batteri ska hålla längre måste det alltid laddas.

Bild
Bild

Ni-MH (nickel-metallhybrid) - dessa element släpps ut längre än andra typer, tål upp till 550 cykler. Det är bättre att hålla batterierna minst lite laddade, så deras resurs bevaras bättre.

Bild
Bild

När du köper bör du vara uppmärksam på typen av patron. Det finns två sorter av de vanligaste patronerna.

Snabbspänning . Riggen kan ordnas om inom en minimal tid. Nyckelfria chuckar kan vara med två kopplingar, i så fall kan verktyget dras åt för hand. Chucken med en hylsa kan bytas ut på kort tid med en hand. Dessa chuckar är dessutom utrustade med ett spindellås. Axeln stannar när knappen Slå på släpps.

Bild
Bild

Hexagonal . Sådana patroner kan fungera med bitar. Tack vare denna funktion ändras riggen på några sekunder. När du köper en skruvmejsel med en sexkantig chuck bör du vara uppmärksam på diametern som finns inuti "glaset". Det är hans parametrar som bestämmer munstycksstorleken, som är tillämplig för verktygets normala drift. Vanligtvis är dessa 10 mm bitar.

Bild
Bild

Viktig! Ett stort antal olika redskap och reservdelar är lämpliga för Interskol skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Verktygssatsen du köper kan variera något beroende på modell. Paketet är följande:

  • batteri (litium- eller nickel -kadmiumbatteri) - 2 st.
  • hållare - 1 st.;
  • knapp - 1 st.
  • laddare - 1 st.
  • fall;
  • dokumentation och garantikort;
  • en uppsättning borrar, kors, bitar, munstycken;
  • övergångsblock;
  • munstycke för självgängande skruvar - 1 st.
  • fall-fall;
  • en reservmotor är också möjlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Hushållsskruvmejslar fungerar under en begränsad tid (högst 20 minuter). Efter köpet bör du noggrant läsa instruktionerna som innehåller följande information:

  • arbetsplatsen ska ha normal belysning;
  • det är förbjudet att arbeta på platser där det finns explosiva och brandfarliga material;
  • barn måste finnas i närheten av manöverenheten;
  • innan du påbörjar arbetsprocessen bör du kontrollera att det finns fett i skruvmejseln;
  • om skruvmejseln har dubbel isolering, måste den anslutas till ett uttag med en jordad tråd;
Bild
Bild
  • det bör inte finnas några kontakter på enheten med metallmaterial;
  • om arbete sker i rum med hög luftfuktighet bör en överhettning användas, vilket säkerställer säker kontakt mellan enheten och nätverket;
  • när du arbetar bör du använda speciella handskar och skor, särskilt i rum med hög luftfuktighet;
  • skruvmejseln måste vara utom räckhåll för fukt;
  • skruvmejselns sladd får inte komma i kontakt med maskinolja;
  • i början av arbetscykeln, testa funktionen av "Start" -knappen;
Bild
Bild
  • upprätthålla en stabil balans under driften av skruvmejseln;
  • om skruvmejseln arbetar med ökad belastning kan den misslyckas, särskilt för icke-professionella modeller;
  • om "Start" -knappen har blivit oanvändbar kan du inte arbeta med den;
  • under reparation ska enheten kopplas bort från det elektriska nätverket;
  • det rekommenderas att upprätta ett schema för en förebyggande undersökning och strikt följa det;
  • reparationsarbeten av hög komplexitet bör utföras i ett servicecenter;
  • oberoende demontering av enheten, som omfattas av garantin, är otillåten;
Bild
Bild
  • borrar, munstycken och andra element måste motsvara formatet på denna modell;
  • Innan arbetet påbörjas måste skruvmejseln gå på tomgång en kort tid.
  • vrid inte huvudet mer än 104 grader;
  • innan du byter tillbehör, ta bort batteriet, och du kan också fixera vridriktningsomkopplaren i mittläget;
  • vid byte av munstycken håller ena handen i enheten, den andra handen ska ta bort patronen;
  • för att demontera patronen, vrid den medurs;
Bild
Bild
  • demontering av patronen bör göras utan allvarlig fysisk ansträngning;
  • innan du utför sådant arbete bör du noggrant läsa monteringsschemat, montera alla munstycken, noggrant inspektera dem;
  • efter avslutat arbete bör en testkörning göras, verktygsborren ska ha normal centrering;
  • du bör se upp för löstagbara batterier, som inte ska laddas ur med 100%; om detta händer bör batteriet laddas omedelbart.

Reparera

Om nedbrytningen av skruvmejseln är obetydlig kan du fixa det själv. När en skruvmejsel blir oanvändbar bör du fokusera på följande uppenbara tecken:

  • en konstig slipning hörs;
  • ett ovanligt bakgrundsljud uppstår;
  • motorn vrålar eller inte fungerar alls;
  • maskinen kan fungera, men strömmen går förlorad;
  • en främmande brännande lukt känns;
  • skruvmejseln börjar vibrera fint;
  • batteriet laddas inte;
  • omkopplaren har gått sönder ("Start" -knappen fungerar inte).
Bild
Bild

De mest kända skruvmejselstörningarna är följande:

  • kränkning av kontakterna i switchblocket;
  • slitage av gummipackningar;
  • motordefekt;
  • klädsel;
  • lagerslitage.
Bild
Bild

Det är inte svårt att ta isär en skruvmejsel, såvida den inte omfattas av garantin. Under demontering rekommenderas att du tar ett foto av arbetsflödet för att spela in alla steg. Mycket ofta finns det defekter i noden som ger ström, i detta fall utförs följande åtgärder:

skruvarna lossas, höljet demonteras

Bild
Bild

"Start" -knappen tas bort

Bild
Bild
  • alla trådfästen tas bort;
  • den mekaniska och elektriska enheten repareras;
Bild
Bild
  • manuellt testad och lager inspekterade;
  • lagren på rotorn kontrolleras också.
Bild
Bild

Om alla kontakter är i ordning i den elektriska enheten, bör varje element "upplyst" med hjälp av enheten. Om något block visar otillräcklig spänning bör det bytas ut. Allt sådant arbete bör utföras med batteriet på. Om signalen är närvarande tas laddaren bort, dess kontakter är inslagna. Om motståndet är noll betyder det att startknappen fungerar. Av detta följer att felet ligger i borstarna (de måste bytas ut) eller i själva motorn.

Elmotorer på skruvmejslar är enfasiga och ganska pålitliga (likströmssamlare). Motorn består av följande element:

  • magnet;
  • ankare;
  • borstar.
Bild
Bild

Viktig! Störningar hos elmotorn är sällsynta; det är bättre att eliminera dem på ett servicecenter.

Bild
Bild

Ett annat viktigt element är växellådan. Han ansvarar för att konvertera motoraxelns varv till själva patronens rotation. I skruvmejslar finns det två typer av växellådor, till exempel:

  • planetär;
  • klassisk.
Bild
Bild

Oftast kan du hitta en planetväxellåda. Om den går sönder rekommenderas att du tar enheten till ett servicecenter, det är troligt att den måste bytas ut.

Bild
Bild

Användarrecensioner

Recensioner i sociala nätverk om Interskols skruvmejslar är de mest positiva. I de flesta fall noteras tillförlitligheten och kompaktiteten hos dessa enheter. Lätt vikt är också mycket viktigt, särskilt bland gipsarbetare som ofta måste arbeta på höjden. Om skruvmejseln är obekväm eller tung, kommer denna faktor säkert att påverka arbetets kvalitet . Skruvmejslar "Interskol" professionella serier uppfyller kraven från professionella byggare. Det finns också en bra (om inte perfekt) match när det gäller pris och kvalitet. En skruvmejsel i samma klass från "Makita" kostar fyra gånger mer. Ryska tillverkare vet hur man tillverkar högkvalitativ utrustning på nivå med världsstandarder.

Rekommenderad: