Skruvmejsel "Virvelvind": Hur Man Väljer En Sladdlös Skruvmejsel Och En Laddare För Det? Egenskaper Hos 18 -volts Borrmaskin. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejsel "Virvelvind": Hur Man Väljer En Sladdlös Skruvmejsel Och En Laddare För Det? Egenskaper Hos 18 -volts Borrmaskin. Recensioner

Video: Skruvmejsel
Video: Bissell PowerLifter Pet (2019) Bagged Upright Vacuum Unboxing & Assembly Tutorial 2024, April
Skruvmejsel "Virvelvind": Hur Man Väljer En Sladdlös Skruvmejsel Och En Laddare För Det? Egenskaper Hos 18 -volts Borrmaskin. Recensioner
Skruvmejsel "Virvelvind": Hur Man Väljer En Sladdlös Skruvmejsel Och En Laddare För Det? Egenskaper Hos 18 -volts Borrmaskin. Recensioner
Anonim

Varumärket Vikhr arbetar med tillverkning av utrustning som används i vardagen. Med tanke på den höga kvaliteten och den positiva bedömningen av hantverkarna inom byggnadsområdet vänder sig en betydande del av köparna till produkterna från detta företag. Bland det rika sortimentet är skruvmejslar särskilt populära. Vi kommer att prata om hur man väljer rätt verktyg från alternativen som märket erbjuder i den här artikeln.

Särdrag

Liksom många andra märken har Vikhr -företaget ett brett utbud av skruvmejslar. Detta kan förvirra köparen, även om en mer avancerad man på gatan omedelbart kommer att försöka välja en eller annan produkt från listan över efterfrågade modeller.

Det inhemska märket tillverkar produkter i Kina, vilket avsevärt kan minska produktionskostnaderna och säkerställa försäljning av varor till ett överkomligt pris. Samtidigt producerar varumärket produkter för både hushålls- och yrkesändamål.

Bild
Bild

Modeller av skruvmejslar från den ryska tillverkaren utmärks av designergonomi . De har också utmärkta tekniska egenskaper, har en ganska pålitlig motor och växellåda. Deras huvudsakliga funktion är att borra material med olika densitet och sammansättning, samt arbeta med självgängande skruvar och skruvar under installationen under byggnadsarbetet. Bekvämligheten med modellerna beror på den gummerade kroppen, som inte bara täcker en del av handtaget, utan också baksidan och sidorna.

Hur väljer man?

Det är viktigt att förstå att du vid köpet inte ska tänka på priset, eftersom det ofta inte är en indikator som avgör den bästa modellen för dig. Det finns flera urvalskriterier.

Bild
Bild

Passdata och användningsfrekvens

Först och främst är det viktigt att bygga på data från det tekniska passet. Dessa är rotationshastigheten, batteriets typ av ackumulator (om sådan finns) och även vridmomentet. Det är på grundval av grunddata som det är värt att välja rätt modell. I det här fallet bör du utgå från hur ofta det kommer att användas. Till exempel, om produkten är sällan tillgänglig, är det ingen mening att köpa en professionell version. Dessutom, med grundläggande funktioner, kommer hushållsmodellen att väga mindre, vilket är bekvämt för befälhavaren.

Om du behöver ett verktyg för frekvent användning, ta en stationär enhet.

Bild
Bild

Uppgifter

Det är nödvändigt att ta hänsyn till de uppgifter som enheten måste klara. Till exempel kan en skruvmejsel köpas endast för skruvar eller för att skruva in och ut skruvar, bultar, skruvar. Det är värt att överväga om enheten ska dra åt pluggarna och ankarna. Dessutom är det möjligt att enheten kommer att användas för att klippa trådar på delar av metall och andra material.

Bild
Bild

Vridmoment

Denna nyans gör att du kan avgöra vilka material denna eller den modellen kan arbeta med. För varianter av märket kan dessa indikatorer sträcka sig från 16 till 32 Newtonmeter. Ju högre denna indikator, desto bredare är enheternas möjligheter. Skruvarnas längd beror på vridmomentet. Dessutom bestämmer den också skruvens diameter, vilken, beroende på typen av "virvelvind" -enheten, kan vara 25/10, 30/12, 18/8, 20/10.

Ett ytterligare plus är möjligheten att justera vridmomentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Begränsare

Begränsaren är en mycket praktisk funktion. Med dess hjälp kan du sätta upp en barriär som inte tillåter dig att vrida skruvar eller skruvar, vilket kommer att avsevärt öka kvaliteten på det utförda arbetet. Även om motorn fortfarande kan vara igång, stoppas chucken. Denna enkla enhet kommer att informera dig om att det optimala inskruvningsdjupet har uppnåtts. Begränsaren skyddar verktyget från att slita ut biten och bryta den självgängande luckan. Det tillåter inte att skruven sjunker mer än det valda djupet.

Bild
Bild

Effekt och antal hastigheter

Ju mer kraft enheten har, desto tjockare och längre skruvar kommer den att kunna dra åt och varva ner. Batteriets sorter av märket är autonoma, medan det är att föredra att välja alternativ med högre effekt. Spänningen hos olika modeller i den sladdlösa skruvmejseln är 12, 14, 4, 18 volt. Antalet hastigheter, beroende på den specifika sorten, varierar från 1 till 2.

Bild
Bild

Drift och strömförsörjning

Det är absolut nödvändigt att kontrollera stabiliteten hos det valda verktyget under belastning. Det är viktigt att motorfrekvensen bibehålls under drift. Rotationshastigheten måste förbli oförändrad. Dessutom måste du vara uppmärksam på strömförsörjningen, liksom möjligheten att hålla en laddning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Hittills de prioriterade modellerna av märkets sladdlösa skruvmejslar är flera alternativ.

  • " Virvelvind" DA12-2K . Alternativ med en kapacitet på 1, 3 A / h, bakåt, två lägen för hastighetskontroll. Modellen har 22 justeringssteg och låter dig arbeta med patroner med en diameter på upp till 1 cm.
  • " Virvelvind" DA-18L-2K . Hushållsdriven förare med två hastigheter, utrustad med ett lås på strömbrytaren. Har två batterier och en laddare. Det maximala antalet varv är 1250, vridmomentet är 28 N / m. Har back och elektronik för varvtalsreglering.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Virvelvind" DA-18-2K . Sladdlös skruvmejsel med ett maximalt vridmoment på 24 N / m och ett varvtal på 350 till 1250 varv / min. Den väger cirka 3 kg, innehåller två batterier. Antalet justeringssteg är 22 + 1.
  • " Virvelvind" DA-12L-2K . Tillval som väger 1, 3 kg, för att skruva in, skruva loss skruvar och göra hål. Utrustad med baksida, innehåller den två batterier.
  • " Virvelvind" DA-14, 4-2K . Den tvåväxlade versionen av skruvmejseln med 22 steg med vridmomentjustering väger 3,2 kg. Den har en snabbkoppling med en diameter på upp till 1 cm. Den borrar inte bara trä utan även stål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Märkesmodeller är packade i fodral . Alternativ med en effekt på 18 volt (DA-18-2K, DA-18L-2K, DA-18-2K1), beroende på typ, har en NiCd- eller Li-Ion-batterityp. Dessa sorter har en högre driftsspänning. I detta fall kan batterikapaciteten vara från 1,3 A / h till 1,5 A / h. Dessa produkter av det ryska märket kan inte kallas marknadsförda och välkända. Men kombinationen av egenskaper gör dem till ett mycket bra val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varvtalet för den första hastigheten i arton -voltsmodeller är i genomsnitt 350, och den andra - 1250. Modeller kan ha 22 vridningslägen. En negativ egenskap är det faktum att de tar ut längre tid än den tid som anges i passet. Till exempel bör en nickel-kadmium-enhet laddas högst tre timmar, men i själva verket ökar denna tid med två, eller till och med tre timmar. Det tar lång tid att ladda helt, men detta kan delvis kompenseras av en reservenhet.

Bild
Bild

Val av laddare

Helst är det lämpligt att omedelbart skaffa en original reservladdare. Som regel är en laddare i den kompletta uppsättningen av en skruvmejsel en av de obligatoriska elementen. Det kan dock ha en adapter. Laddning bör markeras, vilket vanligtvis indikerar kraften hos en viss modell.

Du måste fokusera exakt på fabriksskriften, vilket gör att du kan bekräfta kompatibiliteten hos den önskade laddaren.

Du kan kontakta säljaren som hjälper dig att välja rätt laddare för skruvmejseln . Du kan också titta närmare på produkterna Dewalt DCB 118, One + Ryobi RC 18120, DC 10 WC (10,8 V) Makita. Man bör komma ihåg att det sista alternativet inte är utrustat med ett automatiskt stopp, det måste styras oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste välja ett alternativ baserat på batteritypen och dess laddningsläge. Till exempel har NiCd erkänts som en bra spänningskälla, men har nyligen ansetts skadligt ur miljösynpunkt. Därför, om du fortfarande kan hämta en laddare för en skruvmejsel idag, kommer det knappast att fungera. Li-Ion-versioner har ökad effekttäthet, men ofta köpt laddning minskar enhetens funktion.

Recensioner

Virvlande skruvmejslar får olika recensioner. Till plusserna inkluderar köpare designen och närvaron av ett gummifodral. De gillar också tvåväxlad funktion på modellerna. Vissa gillar pris och vikt, andra gillar anpassningen av vridmomentlägen.

Bild
Bild

Vissa modeller, enligt köpare, har en suddig hastighet . De gillar inte heller att det tar för lång tid att ladda enheterna. Andra kommentarer påpekar att företagets skruvmejslar är svaga och mycket heta, de kan inte användas som en borrmaskin. En annan nackdel, köparna anser bräckligheten hos "inhemska" batterier, som ibland inte räcker ens i ett år.

Rekommenderad: