Skruvmejsel "Ermak": Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller För 18 Volt, Instruktioner Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejsel "Ermak": Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller För 18 Volt, Instruktioner Och Recensioner

Video: Skruvmejsel
Video: skruvmejsel 2024, Maj
Skruvmejsel "Ermak": Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller För 18 Volt, Instruktioner Och Recensioner
Skruvmejsel "Ermak": Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller För 18 Volt, Instruktioner Och Recensioner
Anonim

En skruvmejsel är ett ganska populärt verktyg som finns i nästan alla hem. Det finns ett stort utbud av modeller av denna enhet från olika tillverkare på marknaden. Skruvmejseln "Ermak" är av stort intresse bland köpare.

Vad är det, vilka modeller erbjuder denna tillverkare, hur man använder utrustningen korrekt? Svaren på dessa frågor hittar du i vår artikel.

Om tillverkaren

Varmärket Ermak tillhör företaget Gala-Center, som grundades på nittiotalet av förra seklet.

Alla märkesprodukter tillverkas i Kina och Indien, men trots detta används endast högkvalitativa ryska råvaror vid tillverkning av enheter.

Som ett resultat kommer produkter av god kvalitet till hyllorna i våra butiker till ett ganska lågt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ermaks skruvmejslar har ett antal fördelar.

  • Stort utbud av. Enheten för detta märke kan väljas av både en professionell byggare och en amatör för hemmabruk.
  • Kostnaden för utrustningen är ganska låg. Ermak skruvmejsel kan köpas av nästan alla.
  • Varornas kvalitet är ganska hög, tillverkningsprocessen för enheterna kontrolleras i varje steg.
  • Skruvmejslarna är garanterade i 12 månader från inköpsdatumet.
  • Alla enheter är utrustade med nyckelfria chuckar som passar standardbitar.
Bild
Bild

Men Ermaks skruvmejslar har också sina nackdelar:

  • modellerna är inte utrustade med en batteriladdningsindikator;
  • när ett batteri går sönder är det väldigt svårt att hitta ett nytt.

Vyer

Ermak -varumärket erbjuder två typer av skruvmejslar.

  • Strömförsörjning … Sådana enheter fungerar bara om det finns ett 220 volt -uttag i omedelbar närhet av arbetsplatsen. Å ena sidan är detta inte helt bekvämt, eftersom det är ganska svårt att arbeta med en sådan enhet på gatan, och sladden stör ofta, men å andra sidan är du inte beroende av batteriet och du gör det inte måste lägga tid på att ladda batteriet.
  • Batteridriven … Sladdlösa skruvmejslar kräver ingen permanent anslutning till ett eluttag. En sådan enhet kan manövreras även om det inte finns någon elektricitet, helt enkelt genom att ladda batteriet i förväg. Enheterna tillverkas med nickel-kadmiumbatterier med en kapacitet på upp till 1,3 A * h eller litiumjonbatterier med en kapacitet på upp till 1,5 A * h.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och kostnad

Sortimentet av TM "Ermak" innehåller mer än tio typer av skruvmejslar.

Låt oss överväga de mest populära

  • DSHA-12K … En billig laddningsbar modell som kommer att vara en utmärkt hushållshjälpare. I satsen ingår ett avtagbart 12 V -batteri med en kapacitet på 1,3 A * h. Skruvmejseln arbetar med tomgångsvarvtal upp till 550 varv / min, ger ett maximalt vridmoment på 9 N * m. Den har en minsta uppsättning funktioner: bakåt, blockering av att trycka på knappen, elektronisk hastighetskontroll. Kostnaden för modellen är cirka 2500 rubel.
  • DSHA-18-2 … En kraftfullare modell som passar dem som sysslar med konstruktion professionellt. Uppsättningen för denna enhet innehåller två batterier, vars spänning är 18 V. Skruvmejseln kan arbeta vid tomgångshastighet upp till 1250 rpm, det maximala vridmomentet är 18 N * m. Enhetens vikt är 1,7 kg. Kostnaden för modellen är cirka 3500 rubel.
  • DShE-400 … Det är en nätverksmodell som kan användas inte bara för skruvdragning utan också för att borra hål i olika material. Enheten arbetar med hastigheter upp till 750 varv / min. Ger ett vridmoment på 15 N * m. Dess vikt är 1,25 kg. Setet innehåller en utbytbar uppsättning borstar. Kostnaden för modellen är 1700 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är inte svårt att använda Ermak skruvmejslar. Även en nybörjare kan hantera sin operation. När du arbetar med en laddningsbar modell måste du först ladda batteriet. För att göra detta, koppla bort den från enheten, sätt in laddarkontakten i ett speciellt hål och anslut den till ett 220 V -uttag.

De första 2-3 gånger laddningen ska göras inom 5 timmar, efterföljande laddningstider ska vara minst 3 timmar. Det finns inga indikatorer som visar om batteriet är fulladdat på enheterna i detta märke, så du bör styras av tiden.

När batteriet är laddat installerar du det på skruvmejseln. Enheten, som fungerar från elnätet, är helt enkelt ansluten till uttaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är bruksanvisningen för de sladdlösa och sladdlösa skruvmejslarna liknande. Vi installerar det nödvändiga munstycket i patronen, ställer in de varv som krävs (om din enhet är utrustad med denna funktion), tar bort låset från strömbrytaren och utför de nödvändiga manipulationerna.

Glöm inte säkerheten när du arbetar med en skruvmejsel. Eftersom instrumentet är strömförande, använd det inte med våta händer. Kom ihåg att låsa strömbrytaren när du transporterar instrumentet och byter bitar. Överhett inte enheten.

Om du upptäcker något fel i skruvmejseln ska du inte använda den förrän problemet är åtgärdat.

Rengör enheten från damm i slutet av varje användning .… Ta bort batteriet från skruvmejseln under långtidsförvaring.

Bild
Bild

Recensioner

De recensioner som köpare lämnade om denna enhet är ganska olika. Många pratar om den ganska goda kvaliteten på enheterna, som helt motsvarar priset: skruvmejseln är ganska ergonomisk, sitter bekvämt i handen och är inte tung.

Men många säger också att nickel-kadmiumbatterier snabbt misslyckas, och det är ganska svårt att hitta en ersättare.

Rekommenderad: