Kompakt Torktumlare: Funktioner I Den Minsta Tvättork, De Minsta Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Kompakt Torktumlare: Funktioner I Den Minsta Tvättork, De Minsta Modellerna

Video: Kompakt Torktumlare: Funktioner I Den Minsta Tvättork, De Minsta Modellerna
Video: Samsung DV70M5020KW Torktumlare 2024, Maj
Kompakt Torktumlare: Funktioner I Den Minsta Tvättork, De Minsta Modellerna
Kompakt Torktumlare: Funktioner I Den Minsta Tvättork, De Minsta Modellerna
Anonim

Tvätten som hängs efter tvätt tar mycket plats och fuktar också luften alltför mycket, varför glasögonen på fönstren ofta dimmar upp och hushållskemikalier försämras. För att lösa detta problem köper många en torktumlare. Låt oss överväga hur man väljer rätt modell, vi kommer att analysera alla nyanser som bör beaktas vid köp.

Bild
Bild

Särdrag

En torktumlare liknar en tvättmaskin, men inte varje lägenhet har plats för två hushållsapparater samtidigt.

För att spara utrymme installeras torktumlaren ofta i en kolumn ovanför tvättmaskinen. För att detta ska vara möjligt måste båda maskinerna ha samma bredd och djup.

Med tillkomsten av små tvättmaskiner har också kompakta torktumlare dykt upp. Deras höjd och bredd sammanfaller ofta med parametrarna för enheter i full storlek, och de skiljer sig exakt i djupet-för en liten torktumlare kommer denna indikator att ligga i intervallet 32-53 cm.

De viktigaste fördelarna med torktumlaren:

  • snabbtorkande;
  • spara utrymme;
  • sparar tid;
  • utjämning under torkning;
  • val av ett lämpligt program för tvätten beroende på tygtypen.

Enligt driftsprincipen finns ventilations- och kondensatorkar. Ventilationsmodell - Ett mer budgetalternativ, men för att installera det måste du tillföra en slang till ventilationen. För installation kondenseringsmaskin inget installationsarbete behövs, men det kommer att kosta lite mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

För att inte göra ett misstag när du väljer är det enklaste sättet att studera kundrecensioner. Nedan kommer vi att överväga de populära högt rankade modellerna och deras korta egenskaper.

Candy CS4 H7A1DE-07

Gjord i Turkiet. Torken är 47 cm djup och har en maxlast på 7 kg, vilket är ganska bra för denna storlek. Den praktiska digitala displayen låter dig välja ett av 16 program. Bland dem: "syntet", "ull", "sportkläder", "accelererad torkning", "lätt strykning".

Och det finns också en funktion av fördröjd start och anti-veck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Winia DWR-I0322

Detta är en mer budgetmässig minimodell från den sydkoreanska tillverkaren. Djup 40 cm, maxlast 3 kg. Lämplig för små familjer. Det finns bara tre program: för bomull, syntet och ull, men för de flesta konsumenter är det tillräckligt. Det finns en timer-torkning och anti-veck-funktion.

Bland fördelarna - en ovanlig futuristisk design, touch -kontrollpanel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EDC 3150

Polsk kompakt torktumlare med möjlighet att hänga på en vägg eller installera i en tvättmaskin. Ingen vattenanslutning krävs, lätt att installera. Torkning är likformig med omvänd. Djup - 42 cm, maxbelastning - 3,4 kg för bomull. Enkel mekanisk kontroll, timerfunktion.

Tanken är gjord av koldioxid, vilket gör den pålitlig, hållbar och robust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miele T 4859 CiL

Tysk inbäddad modell med utmärkt konstruktion, men långt ifrån budgetpris. Djup 57 cm, maxlast 6 kg. Med pekskärmen kan du installera ett av 15 program för alla tillfällen. Om så önskas kan den anslutas till systemet "smarta hem". Det finns många användbara funktioner, nämligen: utjämning av veck, impregnering, lagring av enskilda program i minnet, automatisk torkning, omvänd.

Du kan också välja torrhetsgrad: "garderob +", "garderob", "järn", "vått järn", "strykmaskin".

Bild
Bild
Bild
Bild

Asko DC7583

Detta är en icke-standard kompakt modell med ett enhetsdjup i full storlek men bara 59,5 cm brett. Det är ett torkskåp med galgar, vilket eliminerar behovet av att stryka även lätt skrynkliga tyger. Tillverkare - Sverige.

Det finns 6 program, fördröjd start, snabbare torkning, intervallventilation. Den digitala displayen visar tiden till programmets slut.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en torktumlare, var uppmärksam på följande parametrar:

  • energiklass - den mest ekonomiska: A, A +, A ++, A +++;
  • mått - de måste motsvara tvättmaskinens dimensioner om du planerar en vertikal installation;
  • program - betala inte för mycket för onödiga program som du inte behöver, men se till att de viktigaste finns, vanligtvis är det "bomull", "ull", "syntet";
  • kraft - det bästa alternativet är cirka 2 kW;
  • standardmaterial - rostfritt stål.

Om det finns små barn i huset, överväg att låsa kontrollpanelen.

För att sterilisera babyblöjor, välj en modell med en inbyggd UV -lampa - detta kommer att underlätta en ung mammas liv i hög grad.

Bild
Bild

Ta reda på hur du installerar en torktumlare på en tvättmaskin nedan.

Rekommenderad: